27-07-08

Duizend zonnen....


1000 zonnenDeze middag trokken we met de kinderen richting Houtmarkt in Kortrijk waar het circus van "1000 zonnen" was neergestreken.
Wat een ontspannen fietstochtje van 28 km moest worden werd een hectische namiddag. Er waren maar liefst 2421 mensen die van hetzelfde gedacht waren als de Spencers.

De dag was al in mineur gestart toen we deze morgen gingen aperitieven bij Franks moeder met de fiets. Op de terugweg knalde ons Liza tegen een geparkeerde wagen met enkele schaafwonden tot resultaat. De wagen was er erger aan toe; voor het eerst in jaren moeten we onze familiale verzekering aanspreken.
Er zijn dit weekend genoeg ongevallen gebeurd met ergere gevolgen. Gisteren nog werd er hier in Bissegem een fietser van 35 jaar doodgereden door een bestelwagen die door de vangrail ging en op een fietspad terecht kwam. We mogen dus van geluk spreken dat Liza er met de schrik vanaf kwam.

De fietstocht dan: we reden langs de Leie, de Gavers in Harelbeke, richting Zwevegem en Bellegem om na 3 uren terug aan de Houtmarkt te arriveren waar Roel Vanderstukken en Sophie Van Moll er een leuk optreden gaven. We stonden helemaal vooraan dus kon ik enkele mooie foto's nemen. Op de fietstocht zelf reden Marijn Devalck (Balthazar Boma) en Nele Somers - onze vroegere buur den Ignace Crombé was er niet bij;..)) - als BV mee.
Uiteindelijk verliep alles, gezien de opgekomen menigte, nog goed. ' t Is wel niet iets om elke week te doen maar 't was schitterend weer en de kinderen hebben zich heel goed geamuseerd. Morgen allemaal naar "1000 zonnen" kijken, hé!
Op de terugweg zijn we nog gestopt bij Pizza Italia zodat hun dag al helemaal geslaagd was.

1000zonnen1000 ZONNEN 31
Straks gaan Frank en ik nog een half uurtje loslopen. Gisteren stond er een duurloop van 27 km op het menu en 't verliep verbazend goed.

* 27 km in 2u54'45" - 9,3 km/u - AHR 141.

In de voorbereiding naar Stockholm toe liep ik diezelfde afstand in krak dezelfde tijd (nu 7" sneller) maar mijn gemiddelde hartslag lag toen op 147 dus mijn conditie blijft goed. Toen was het wel nog ietsje warmer want nu waren we extra vroeg vertrokken.
Sluutjes!

20:30 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

25-07-08


Toekomstplannen....


Betty1Het jaar is nog maar net halfweg maar stilletjesaan rijpen er al plannen voor 2009.
Het nieuwe jaar zal ingezet worden met een halve marathon in Genk op 11 januari: de Louis Persoons Memorial Marathon. Voor deze wedstrijd kunnen we via onze loopclub, de Gavertrimmers een heel voordelig arrangement boeken. Voor de halve marathon + overnachting en ontbijt betaal je 35 euro en voor 5 eurootjes meer kan je al deelnemen aan de marathon.
De opgeslagen calorieën van de feestdagen zullen zo efficiënt verbrand worden....

In het voorjaar - periode maart tot mei - plan ik terug een marathon. Er moet hier ten huize Spencer wel wat gepuzzeld worden met agenda's en schoolplanningen waarvan we nu nog niet op de hoogte zijn maar volgende marathons komen in aanmerking:
Lissabon of Rome op 22 maart, Rotterdam of Parijs op 5 april, Wenen op 13 april, Enschede, Hamburg of Madrid op 26 april.
Zoals jullie zien is er keuze te over. Graag had ik van jullie pro's en contra's als reactie gekregen over deze opgsomde marathons.

De ambitie voor deze voorjaarsmarathon zal hoog liggen. Ik zal proberen om de 4 uur grens te breken. Misschien een onmogelijke opdracht maar een mens mag blijven dromen, hé.
In 2009 zal ik het qua trainingsschema over een andere boeg gooien. Voor mijn allereerste marathon in Rotterdam 2007 volgde ik een schema van Mario en voor Stockholm 2008 ben ik terug gestart met een schema van Mario maar door omstandigheden stak ik er hier en daar al een training in van Paul Van Den Bosch.

Nu dat ik onverwachts ook meeloop met Frank in de Helsinki City Marathon werken we onze laatste trainingen gezamenlijk af. Oorsponkelijk volgde Frank terug zijn schema van trainer Rob Veer van toen hij in het Dreamteam van Runners World zat.
Uiteindelijk bleek dit schema niet zo goed te passen in onze vakantieplannen (Loire) zodat hij overgestapt is naar een schema van Paul VDB. De laatste 6 weken van dit marathonschema worden nu zo goed mogelijk gevolgd met hier en daar een aanpassing.
De langste training in dit schema is een trainingstest van 25 km in 2u15' maar deze wordt vervangen door een lange trage duurloop van rond de 32 km.

Volgend jaar zal ik dus proberen om het 12 weken plan dat te vinden is door hierop te klikken te volgen. De voorwaarde om te slagen is wel een 10 km wedstrijd kunnen lopen in 48' dus er zal nog hard getraind moeten worden. Ook zit er halverwege het schema een halve marathon in met een richttijd van 1u45' en dit schrikt me wel wat af. "We zullen zien", zei de blinde....

In juni volgt dan de ultieme uitdaging:
"Rondje Voorne", een ultrarun over 50 km. De juiste datum is nog niet gekend maar normaal gezien wordt het terug een weekend in juni.
Eind juni zal ik traditiegetrouw terug deelnemen aan de Kastelenloop in Izegem. Wie weet kan ik er terug een goeie wedstrijd lopen en een mooie prijs winnen.

Op 20 september volgt dan mijn tweede marathon van 2009. De tweede IPSO Leiemarathon staat nu reeds in mijn agenda aangestipt.
Geen ambitie's voor deze marathon maar een mooie marathon in eigen streek mag niet ontbreken op mijn palmares.

Enkele weken later volgt dan de al even onvermijdelijke halve marathon van Kuurne, Rapper dan een ezel. Wie weet kan ik daar nog eens een PR lopen.
Het loopjaar wordt dan traditiegewijs afgerond met de Kerstcorrida in Deerlijk maar dit is nog heel, heel veraf......

09:11 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

23-07-08

Nieuwe blog!


TINEEventjes reclame maken voor de nieuwe blog van zus Tine.
Zij was mijn steun en toeverlaat toen ik in mei de marathon van Stockholm liep.

Door HIER te klikken surf je makkelijk door naar haar blogje.
Je kan er heel wat foto's van onze trip naar Stockholm bekijken. Neem gerust een kijkje.

Gisterenavond zijn Frank en ik samen gaan trainen.
Eerst 15' warming-up gevolgd door 2 x 15' sneller dan marathontempo met 5' rust ertussen.
Daarna nog 20' rustige duurloop. Dit alles goed voor 12 km loopplezier.
De vorige keer dat we zo een training afwerkten haalden we een snelheid van 11,2 km/u op de snellere stukken nu was dit maar 10,5 km/u.

Vorige week ben ik bloed gaan geven en 't was gisteren ook redelijk warm.
Ik neem nu wel een ijzersupplement om mijn rode bloedcellen in sneltempo te laten aanmaken. Of weet er iemand waar ik aan wat epo kan geraken zoals al die coureurs..))
't Is hier trouwens deze middag koers aan ons deur.
En vanavond mogen we nogmaals de voetjes onder tafel steken want mijn schoonmoeder werd verleden week 81 jaar en ze wilde ons nog verrassen met een etentje.
Njamie....

Nog een fait-divers: ik liep mijn duizendste kilometer van 2008 op zondag 13 juli toen ik samen met Jogginggirl en schoonzus Det een wandeling van Aktivia in de Gavers liep. De allereerste km van die dag werd nummero 1000. Op naar de 2000!

Voor de Bourgondisch lopers onder ons is er ook nog goed nieuws te rapen op de site van Toptrainer Paul VDB. Ik citeer even:

Iedere sportman waarmee ik werk weet dat ik eerder een beperkt belang hecht aan het lichaamsgewicht. Een vetgehalte van 8 tot 9% van dit lichaamsgewicht is ruim voldoende. Lagere waarden kunnen, het gebruik van groeihormonen even buiten beschouwing gelaten, maar verkregen worden door extreme duurtraingen in combinatie met een negatieve energiebalans. Bijzonder gevaarlijk voor kracht- en conditieverlies. Ik ben trouwens één van de weinige trainers - misschien wel de enige - die zijn atleten adviseert om één keer per week frites te eten, om boter te smeren, om kortom absoluut niet te krenterig te zijn op de vetopname. In mijn coachcarrière heb ik al veel meer miserie gezien bij atleten die te weinig vet aten dan bij diegenen die te veel vet aten. Je leest het goed: miserie...

Wij, als amateurs, moeten ons dus absoluut niet schuldig voelen om eens te zondigen. En nu en dan een Leffeke - al staat dat er niet bij - zal ook wel geen kwaad kunnen, hé?

10:06 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

22-07-08

Change of plans


picknickOpa Spencer wordt zaterdag 64 jaar jong en we mogen onze beentjes onder tafel steken. Tegen zaterdag zou het mooi weer moeten zijn zodat we verwacht worden voor een lekkere BBQ.

Frank gaat zijn zwaarste weken in naar de voorbereiding toe voor de marathon van Helsinki en zal zaterdag zijn lange duurloop plannen. Ikzelf zal ook meetrainen zodat de ING Run van zondag geschrapt wordt van mijn lijstje met geplande wedstrijden.
Na een rijkelijke maaltijd is het ook niet aangewezen om een wedstrijd te lopen al is het maar 9,5 km.

Aandachtige lezers van mijn blogje zoals Running Nico hebben al een donkerblauw vermoeden wat er zoal rondspookt in mijn koppeke qua toekomstplannen en de wedstrijd van zondag past daar niet echt in.

Ondertussen is de wasmachine volop aan het draaien na onze trip naar de Loire en ik heb nog heel wat werk hier thuis. Straks ga ik wel eventjes shoppen. Mijn cadeaubon van Decathlon die ik gekregen heb van mijn ouders en zussen voor mijn verjaardag ligt hier te lachen naar mij....

Frank is al terug naar kantoor vertrokken om te werken maar ikzelf heb nog een weekje extra vakantie. Daarna moet ik nog 2 weken en een half werken waarna we terug op vakantie vertrekken. 't Is de eerste keer dat ik mijn verlof zo plan en tot nu toe valt dit goed mee. De vakantiesfeer blijft erin zitten....

So long!

08:44 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-07-08

Leven als God in Frankrijk....


loireTerwijl ik een fris pintje aan het drinken ben heb ik even de tijd gevonden om een berichtje te posten.
Ik weet niet welk soort weer het aan het thuisfront is maar hier zijn de temperaturen heerlijk. Een stralende hemel met temperaturen rond 24°; meer moet dat niet zijn.

Donderdag zijn we om 9u vertrokken en toen begon het lichtjes te regenen. Net voordat we Parijs binnenreden – jaja ons Mio-madam liet ons de binnenring nemen met zicht op de Sacré-Coeur en de Eiffeltoren – begon de zon te schijnen en sindsdien is ze niet meer weg geweest, zalig gewoon.
Nog enkele uurtjes later lagen we al aan het zwembad en na het avondeten zijn Frank en ik nog gaan lopen. Langs de zonnebloemvelden liepen we een toerke van een 8-tal km.

Gisterenmorgen brachten we een bezoekje aan Amboise, een pittoresk stadje langs de Loire. Op de plaatselijke markt kochten we aardbeien, radijsjes, tomaten…
In de namiddag werd het vooral relaxen aan het zwembad en zwemwedstrijdjes houden tegen de kinderen waar Frank steevast het onderspit moest delven. ’s Avonds kon hij dan revanche nemen bij het basketten. Misschien moet hij wel zijn loopsport vervangen door een balsport. Als een echte Michael Jordan toonde hij kunstjes waarvan ik in de verste verte niet gedacht had dat hij ze kon.

Vanmorgen zijn we dan terug gaan lopen: een toer van 15 km aan 9,5 km/u en aan lage hartslag.
Vanmiddag was er terug waterpret en deze avond gaan we na het avondeten mini-golven.
Onze kinderen hebben beslist om vanavond spaghetti te eten en morgen pizza. Nu ja, ’t is vakantie en ’t is nog ietsje gezonder dan een portie frieten met frikandellen.

Wat we morgen gaan doen weten we nog niet maar maandag op de terugweg brengen we een bezoek aan het Kasteel van Chambord. Er zijn rondleidingen in 13 talen dus we zullen er als westvloaming ook wel iets van verstaan zeker.

Zoals bij de meesten gaat de vakantie veel te vlug voorbij maar met de gedachte dat we nog 2 reizen tegoed hebben kunnen we volgende week terug 3 weekjes aan de slag om dan onze “grote vakantie” eind augustus aan te vatten….
En we zullen er vanavond nog ene op drinken, santé!

17:40 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-07-08

Klaar voor vertrek!


Momenteel staan we gepakt en gezakt om er enkele daagjes tussen uit te knijpen.
Mijn leuze dit jaar was: "back to basics" maar als je hier alles ziet staan wat ik nog in onze wagen moeten stouwen dan krijg ik ongeveer een attackske.....

Deze middag liggen we aan het zwembad - als het weer een beetje meezit - met een glaasje wijn erbij.....

Groetjes!

08:17 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-07-08

Verlangen naar vakantie....


boardbabes 1Gisterenmorgen voordat ik naar het werk vertrok - ik had de laten - ben ik nadat de kinderen naar Kinderland (speelpleinwerking) vertrokken waren gaan trainen.
Ik had een route uitgestippeld van ongeveer 12 km op de kaart (streek van Don Bosco, Sint-Anna....) van het Fietsnetwerk van de Leiestreek.
Heel eenvoudig, enkel nummertjes volgen. Eerst nummer 24, 38, 30, 31 en tenslotte terug nummer 24. Voor alle zekerheid had ik de nummers op de binnenkant van mijn hand geschreven.
So far, so good.... Na 2,5 km kwam ik aan het eerste knooppunt (24) en volgde ik nummer 38. Na 7 km begon ik me wat ongerust te maken maar plots zag ik nog een bordje 38 en dan moet ik er eentje gemist hebben.....
Toen ik al meer dan 9 km gelopen had kwam ik terug op een plaats die ik kende - de Libelle - en plots zag ik ook een bordje met nummer 24 erop. De knooppunten 30 en 31 zullen voor een andere keer zijn.
Elf kilometer later (1u09 - 9,5 km/u) was ik terug aan mijn wagen. De hartslag bleef laag - AHR 141 - ondanks het heuvelig parcours. De conditie blijft voorlopig goed alhoewel ik maar 3 x in de week ga trainen.
Over de toekomstplannen wil ik nog niet het achterste van mijn tong laten zien....

En, nieuws over mijn pinkje: de strekpees is inderdaad afgescheurd. Ik moet bijgevolg 6 à 8 weken mijn pink in een soort kokertje dragen. Of de pees terug zal aangroeien is maar de vraag want 't is tenslotte 7 weken geleden gebeurd maar we kunnen maar proberen, hé.
Het gebied rond de vingerkootjes is heel weinig doorbloed en mijn pees is waarschijnlijk in die 7 weken tijd voor een stuk weggekropen.
"We zullen zien", zei de blinde....

Morgen werk ik nog overdag, maandag en dinsdag heb ik nachtdienst, woensdag gaan we nieuwjaren (we gaan nooit vóór juni) en donderdag vertrekken we naar de Loirestreek om eventjes te relaxen.
Zoals jullie konden lezen bij Frank volgt er dan nog een werkperiode om nadien ons tweede en derde luik van onze vakantie aan te vatten. Het zonnetje mag ook stilletjesaan gaan komen!

08:37 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

05-07-08

Afgescheurd strekpeesje of gewoon gebroken?


malletvinger1Een week of 6 geleden ben ik bij een val in de judo op mijn rechterpink terecht gekomen. Ik voelde een ferme pijnscheut. ’s Avonds was de pink gezwollen en stond hij wat scheef. Na enkele dagen werd de pijn minder maar ik voelde de pijn nog telkens ik ergens iets aanraakte. Ik ben linkshandig dus gebruik ik mijn rechterhand minder zodat ik er eigenlijk geen last van had. Esthetisch is het minder; mijn pink staat nu scheef. Ik had toch beter een bezoekje gebracht aan de dokter.

Iemand die ik ken heeft in haar jeugd een vinger gebroken en ze kan nu haar vinger plooien ter hoogte van het bovenste kootje zonder dat haar ander kootje meeplooit (zie foto).
Ge moet dat eens proberen, normaal lukt dit niet. Enkel bij een vinger waar er iets mis mee is kan je zo een truckje uithalen. Welnu, ik kan dat ook met mijn pink en deze morgen heb ik bij het sorteren van de was mijn pink terug gestoten aan de wasmachine.
Ik sprong waarschijnlijk een meter hoog; een felle pijnscheut trok er door mijn hand. Ik denk dat er iets mis is met één van mijn strekpezen (malletvinger). Louise heeft nu mijn pink gespalkt samen met mijn ringvinger. Morgen moet ik werken maar ik zal handschoenen dragen en begin volgende week ga ik eventjes langs bij de dokter. Misschien kan er toch nog iets aan gedaan worden om hem terug recht te zetten.
Zijn er sporters die met zo een blessure ervaring hebben? Ik denk dan aan volleyballers, basketballers,... Naar het schijnt komt dit bij die sporten nogal frequent voor.

Gelukkig heeft dit alles geen invloed op mijn looptrainingen; deze middag ga ik samen met Frank trainen. Op zijn programma staat een lange duurloop van 2,5 uur. Eerst lopen we een toer van 18 km gevolgd door een toer van 7 km voor Frank. Ikzelf zal zien na die 18 km hoe ik me voel, ik kan nog altijd een toerke van 4 km erbij nemen.
Nadien zal hij mij wel moeten helpen in de douche bij het wassen van de haren zodat mijn spalk niet nat wordt..))

11:21 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

02-07-08

Bourgondic Runner


frank en betty SaintSauveurBij onze club, de Gavertrimmers, loopt er iemand die nooit aan wedstrijden deel neemt. Een schoolvoorbeeld van een Zen-loper. Deze man traint verschillende keren per week, zonder stress of schema’s, is nooit geblesseerd en straalt een gezonde sportiviteit uit.

Bij het doorlezen van de verschillende blogjes vraag ik me meer en meer af waarom er niet meer lopers zijn zoals hij. De laatste tijd is er heel wat blessureleed in bloggersland.
Ik beken en geef toe; ik bezondig mij ook aan de drang naar verbetering van mijn PR’s en ik zit ook met kilometertijden in mijn koppeke.

Maar, ik beloof dat er verandering in komt. Zondag en gisteren ben ik 2 x gaan trainen zonder hartslagmeter en chrono. Mijn batterij was plat en zo vertrok ik zonder en ’t is mij heel goed bevallen. Zone Gevoel heet dat dan.
Natuurlijk zal ik naar de halve marathon van Kuurne toe meer gestructureerd gaan trainen want daar wil ik nog wel eens schitteren. Maar geef toe, we zijn toch allemaal maar amateurkes (de meesten toch) en of we nu nummer 288 of 322 zijn in de uitslag, er is niemand die daarvan wakker ligt.

Zelf ben ik niet echt blessuregevoelig maar toch kreeg ik nu en dan een signaal (scheenbeen) bij het volgen van een strak schema.
Frank is een mooi schoolvoorbeeld van een “Bourgondic Runner”. Hij loopt al meer dan 20 jaar - nu en dan eens onderbroken door een Bourgondische periode zonder het lopen – en is nog maar 2 maal geblesseerd geweest.
Het jaar dat hij geselecteerd was voor het Dreamteam van Runner’s World sukkelde hij enkele weken met zijn kuit en deze winter in de aanloop naar de Louis Persoons Marathon was er een blessure aan de rug. Gelukkig is deze na het aanpassen van steunzolen verleden tijd. Tweemaal geblesseerd en tweemaal terwijl hij zwaarder ging trainen....

Ik wens alle bloggertjes een Bourgondische blessurevrije sportieve zomer toe en niet vergeten van te genieten tijdens het lopen, hé.
We moeten er gelukkig onze boterham niet mee verdienen....

09:54 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

28-06-08

Schitterend PR in Izegem!


kastelenloop1Vandaag stond "the battle of the sexes" op het menu. Zou Frank 10' eerder dan Betty finishen in de Izegemse Kastelenloop?

Om niet in elkaars kaarten te laten kijken trokken we elk apart naar de start. 't Was mijn bedoeling om netjes achter Frank plaats te nemen aan de start maar toen ik 10' later (héhé) dan Frank aan de start kwam stond hij al reikhalzend uit te kijken waar ik zolang bleef.

Ondertussen hadden we al enkele bloggers gespot waaronder Roadrunnerke, Philippe Mertens, Running Cremke, Anita Delvael en Hansy. Katrien was er als supporter en Etienne hielp bij de organisatie. Ook Rony van de Gavertrimmers was samen met zijn vrouwke afgekomen om te supporteren en foto's te nemen.

Hansy besloot om met mij mee te lopen. Eerst was er een aanloopronde van 2,2 km en na deze ronde lag Frank al 57” voor.
Na 3 km liet Hansy mij gaan en vanaf dan stond ik er alleen voor. De rest van de wedstrijd liep ik moederziel alleen.
Na de eerste aanloopronde volgden nog 3 ronden van 6,3 km waarvan er telkens 3 km een sterke wind op kop zat. Het werd beuken tegen de wind in en je wist dat dit je nog 2 maal te wachten stond.

Na de eerste grote ronde had Frank 1’11” voorsprong. Hij had dus in deze ronde niet veel voorsprong genomen.
De kinderen stonden aan het Kasteel telkens te supporteren en ze zorgden ook voor de bevoorrading en voor het nemen van mooie foto’s.

In de tweede grote ronde kon ik mijn tempo constant houden en ik had Frank nog steeds in het vizier. Hij werd wel kleiner en kleiner dus het moest zijn dat ondanks mijn constante tempo dat hij verder op mij uitliep.

In de laatste ronde werden de stukken tegen wind wel lastig; als je al 15 km alleen loopt en je kan je nergens wegsteken is ’t niet voor te lachen, hoor.
Ik zag op mijn Garmin dat er een mooi PR in zat en de laatste km liep ik nog aan 11,6 km/u.

Ik finishte in 1u53’24” - 11,164 km/u. Dat is 3’38” beter dan mijn PR van Eindhoven.
Ik ben supercontent vooral omdat deze halve marathon door de sterke wind heel zwaar was. Ik denk niet dat er veel een PR gelopen hebben in Izegem.

Of Frank zijn weddenschap gewonnen heeft kan je lezen op zijn blog.
Nog even vermelden dat ik een tiende plaats liep bij de dames en naar huis ging met een crocques-monsieurmachine (tostitoestel voor de Nederlanders), een mooi badlaken en een doos Davitamonvitamientjes. En dat voor de inschrijvingsprijs van 6 euro; een dikke chapeau voor de IVAC’kes voor de schitterende organisatie.

Tot volgend jaar.

kastelenloopkastelenloop2kastelenloop0

kastelenkastelen1kastelen2


kastelenloop4kastelenloop6

22:33 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

26-06-08

Laatste dagje relaxen....


BREDENE1Morgen om half twaalf gaan de schoolpoorten voor 9 weken onverbiddelijk dicht en wordt het beslist ten huize Spencer een stukje drukker.

Frank had nog een dagje recup staan en zo trokken we vandaag richting De Haan om er nog eens flink in te vliegen.
Er werd een degelijke "oxford fiets" bij rijwielen Clarysse gehuurd en we trokken richting Bredene via het naaktstrand (en dan doen alsof je neus bloedt, hé), Oostende, Middelkerke....
Er stond een flinke wind en na de broodjesmaaltijd besloten we om via de polders terug richting De Haan te fietsen.
Via Wilskerke, Leffinge, Snaaskerke en Oudenburg kwamen we na 80 km fietsplezier terug aan het startpunt terecht.
Er werd nog een ijsje naar binnengespeeld en toen was het tijd om onze kids op te halen na hun schoolreis.
Liza en Marie werden rond 18u verwacht aan de schoolpoort in Heule na een dagje Bellewaerde terwijl Maud om 17u58 aan het station in Kortrijk landde na een dagje Plopsaland. Ik vraag me af wat één-oudergezinnen moeten doen in zo'n situatie? Ons oudste Louise had vandaag ook schoolreis maar zij kan gelukkig al met de fiets naar school zodat dit al een probleem minder is.

Ook vanavond was er nog een afscheidsdrink in de De Kameleon voor onze toffe collega Thomas die elders zijn geluk gaat zoeken. Het ga je goed, Thomas!

Er kan ook nog altijd gepronostikeerd worden op het tijdsverschil tussen Frank en ik op de Kastelenloop in Izegem komende zaterdag.
Ik heb vandaag in elk geval nu en dan een versnellingske geplaatst met de fiets om Frank zoveel mogelijk af te matten maar of het geholpen heeft zal pas zaterdag blijken. Laat het gokbeest in jullie los, een flesje wijn is de prijs!

Voor de rest zal ik vanavond niet veel meer uitspoken; er liggen hier momenteel 2 roodverbrande kreeften in de zetel.
Slaapwel aan iedereen.....

20:54 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-06-08

Uitslagen Nacht van West-Vlaanderen


Eindelijk zijn de uitslagen van de Nacht te bekijken van zowel de lopers als de wandelaars.
De uitslag van de 10 km run is wel nog niet volledig; ikzelf sta er voorlopig nog niet bij..))

17:08 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

21-06-08

Er zat heel wat meer in....


nvv 1Ik hoor het Frank nog zeggen: voor een PR moet je niet in Torhout zijn maar niet willen luisteren, hé.

Het begon al slecht; de wet van Murphy sloeg 's middags toe.
Ik had al de ganse voormiddag een kouwelijk gevoel. Bij ons hangt het medicijnkastje sedert onze schilder -en papierwerken niet meer vast; het staat gewoon op de vensterbank in de garage. Ik wilde mijn temperatuur meten en toen ik het kastje opende kwam de hele inhoud naar beneden. De doos met hoestsiroop viel pal op mijn dikke teen. De fles was gebroken in de doos maar gelukkig kreeg ik geen glas in mijn voet. De plakkerige siroop besmeurde wel alle verpakkingen en 't was nogal een boeltje.
Na een poetsbeurt kwam alles terug in orde en het kouwelijke gevoel was als bij wonder verdwenen.

's Avonds trok ik dan richting Torhout. Ik kwam enkele bloggers tegen waaronder good old Koen en Running Mac. Ook liep ik een groepje Gavertrimmers tegen het lijf.
Een half uur vóór de start liep ik naar de startvakken; een drukte van jewelste, ik stond vrijwel helemaal achteraan. Ik voelde de bui al hangen; een PR kon ik wellicht vergeten.
Ter nagedachtenis van Tom Compernolle werd er eerst een minuut stilte gehouden en toen we na enkele kilometer voorbij zijn huis liepen begon iedereen te applaudiseren, een emotioneel moment.

Na het startschot zette de menigte zich in beweging. Nu ja, beweging, 't ging stapvoets. Het duurde een tijdje vooraleer ik mijn chrono kon indrukken onder de startboog.
Voorbij de start was het nog slechter, we kwamen na een honderdtal meter in een trechter terecht. Ik schat dat ik die eerste 200 meter aan 5 km/u liep. Mijn eerste km liep ik in 6'46", amper 8,9 km/u.
Een onmogelijke opdracht om bijna 2 verloren minuten in te halen, dacht ik. Maar de volgende kilometers kon ik aan mijn inhaalbeweging beginnen. Vanaf km 2 haalde ik de ene na de andere loper bij en werd ikzelf niet meer voorbijgestoken. Tussen km 4 en 7 kwamen we terug op smallere paadjes terecht en moest ik terug in de remmen. Jammer, want ik voelde me heel goed.
Op het einde zag ik fotograaf van dienst - Guido van de Gavertrimmers - nog en na een klein eindsprintje klokte ik af in 51'26" netto. De brutto-tijd zal waarschijnlijk wel een stuk hoger liggen.
Officieus heb ik een nieuw PR maar of dit ook het geval zal zijn in de officiele uitslag valt te betwijfelen.
Deze morgen overheerst een dubbel gevoel: er zat heel wat meer in. Waarom wordt er in Torhout niet met een chip gelopen en waarom start men niet wat verderop in de brede laan langs de sporthal? Ik schat dat er voor de 10 km, marathon en 100 km zo een 2000 lopers aan de start stonden. Hier en daar hoorde ik ook dat ze beter de marathon -en ultrarunners een kwartier vroeger zouden laten starten.
Maar uiteindelijk is de Nacht meer een massa-evenement met heel wat ambiance, publiek en veel recreatieve lopers en als je het zo bekijkt dan kan je dit alleen maar toejuichen. Ook de minder getrainde loper komt aan bod en zolang blijven we gezond bezig.
Een serieuse aanval op mijn PR op de 10 km komt er heus nog wel.......

Nadien ben ik nog blijven kijken naar de aankomst van heel wat marathonlopers oa Pascal van de Gavertrimmers, Johan Beton, enkele RTL'ers, Running Mac, Patrick van Joggingclub Wevelgem.....
En dan, naar huis, maar misérie, misérie. Ik wist niet meer waar ik mijn auto geparkeerd had. Na een half uur vergeefs zoeken herinnerde ik dat ik langs de brandweerkazerne gepasseerd was. Tot 2 maal toe moest ik de weg vragen en na nog een halfuur zag ik mijn autootje staan. Er waren er blijkbaar nog in mijn geval want ik kwam nog iemand tegen die meegefietst had met een marathonloper en die in hetzelfde schuitje zat. Uiteindelijk kwam alles goed en iets na 1u was ik thuis.

nvv1nvv 4

08:53 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

20-06-08

Nieuwe schoentjes!


asics gt2130Frank en ik hadden gisteren samen een dagje vrij en we waren van plan om te gaan fietsen maar ons Belgisch weertje zat niet echt mee.
Dan maar de auto genomen en enkele ydilische plekjes langs de Leie bezocht: St.-Maartens-Latem, het kasteel van Ooidonk, Bachten-Maria-Leerne....
's Middags hebben we lekker geluncht in de "Pyckenzot" waarna we nog eens naar Gent afgezakt zijn om daar een lekker ijsje te eten.

Op de terugweg hadden we nog wat tijd over en toen we langs Decathlon passeerden besloten we om nog even binnen te wippen. Onze buit: 2 broeken en 2 truien voor Frank; en deze keer niet om te lopen.
Nog vlug eventjes langs de loopschoenen langsgeweest en daar stonden ze: de Asics GT-2130 aan 67 euro. Dat moet nu wel lukken zeg, er is één paar in reclame en 't zijn nu net zulke waarmee ik train en loop! Ze hadden er nog een gans rek dus besloot ik om eerst thuis de normale verkoopprijs op te zoeken. De prijzen die ik tegenkwam varieerden tussen 109 en 120 euro.
't Zijn nochtans nog geen solden. Straks ga ik er een paar kopen.

Ondertussen heb ik nog een extra-tje toegevoegd aan mijn loopplannen voor dit jaar maar ik wacht nog even af om de plannen openbaar te maken.....

Vanavond loop ik alvast de 10 km in de Nacht van West-Vlaanderen!

09:59 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-06-08

PR number one is binnen - nog 2 te gaan!


PISTE1Eerst en vooral een dikke proficiat aan het organiserend team Gavertrimmers van deze 5000 m Pistewedstrijd in Zwevegem. ’t Was dik in orde. Er werden heel veel foto’s genomen en er was zelfs een cameraman aanwezig. Na de wedstrijd kon iedereen nog wat napraten bij een waterke of een cola-tje. Nee, deze keer werd het geen Leffe-loop.

Ik had op voorhand eens gepiept wie er allemaal aan de start ging verschijnen en er zat zelfs een derde plaats bij de dames in. Veronique was met haar snelheden tot 14 km/u zeker van de eerste plaats. Plaats 2 zou moeilijk worden want Liane loopt geen enkele wedstrijd onder de 12 km/u.

Rond 9u weerklonk het startschot – in dit geval gewoon “start” – en weg waren we. Doordat we 12 en een halve ronde moesten lopen werd er halverwege de piste gestart.
Frank besloot om samen met mij te lopen doordat hij gisteren 18 km op training had gelopen. Zoals gewoonlijk op zulke wedstrijden werd er heel snel gestart. Aanvankelijk liep ik in negende positie (bij de dames) maar ik kon er al gauw enkele inhalen. Toen we de eerste keer aan de eindstreep passeerden – na 200 m – was ik al derde. Even later werd ikzelf bijgehaald door Katrien die algauw een 10-tal meter nam. “Geef haar geen 10 meter”, hoorde ik Frank zeggen maar ik wilde gewoon mijn tempo blijven lopen.
Die eerste km ging naar mijn gevoel zelfs iets te snel (4’36” – 13 km/u), dit zou ik geen 5 km vol houden.

Telkens we de finish passeerden werd ons gemeld hoeveel toerkes we nog voor de boeg hadden. Nog 9, nog 8, nog 7.... Wat gaat de tijd toch traag voorbij op zo’n wedstrijd, geef mij maar een langere afstand.
Deze morgen had ik zelfs last van stress, hoe is het mogelijk, nog nooit gehad voor een wedstrijd.
Men zegt dat men op zijn best is enkele weken na een marathon en dat het dan het moment is om PR’s te breken. Misschien dat dit indirect toch meespeelde; zo iets van: ik moet er vandaag staan.

Terug naar de wedstrijd:
Na die eerste km liep ik een constant tempo en ongeveer halfweg kon ik Katrien terug voorbijsteken. Ze kon nog een ronde aanklampen maar vanaf dan liep ik verder op haar uit. Ik had Liane nog steeds in het vizier, ik schat dat ze een kleine 50 meter voor mij liep. Frank stelde voor om naar haar toe te lopen maar het vet was van de soep. Alhoewel, op een gegeven moment werd de afstand toch wat kleiner.
Even verder zaten we al in de laatste rechte lijn en ik perste er nog een (klein) sprintje uit, zoals de meesten trouwens.

Ik bereikte de finish na 24’33”.
Dat is een verbetering van mijn PR met 45”.
Garmin had het echter niet zo begrepen op een pistewedstrijd want volgens hem liep ik 5,2 km. Ik moet wel zeggen dat ik veel in baan 2 gelopen heb om de rappe lopers vrije baan te geven maar dit kan toch geen 200 m verschil geven, dacht ik.

Ik ben toch heel tevreden met deze tijd en mijn derde plaats bij de dames. Liane liep uiteindelijk 13’ sneller dan ik.

Toen we thuiskwamen zijn Frank en ik nog samen een toerke van 4 km gaan loslopen.
Vrijdag hoop ik mijn PR op de 10 km te verbreken in de Nacht van West-Vlaanderen. Het zal zeker niet gemakkelijk worden met de duizenden deelnemers en geen chipmatten bij de start. Ik zal mijn ellebogen moeten gebruiken, vrijdag..))

PISTE5PISTE2
PISTE4PISTE
13:55 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

11-06-08

De ultieme uitdaging....


Betty1In het gezegende jaar 2009 word ik “40”. Net in mijn geboortjaar – 1969 dus - werd de eerste New-York City Marathon georganiseerd.
Ja, jullie raden het al: ik had heel graag als verjaardagsgeschenk aan de start gestaan van deze marathon.
Maar na mijn Stockholm-avontuur heb ik besloten om onze kinderen geen ganse week alleen te laten. Frank zou immers ook meereizen naar de “moeder aller marathons”. Onze kinderen worden al wat ouder maar niettemin moeten we een logeer oplossing zoeken voor 4 kids en zoals jullie al konden lezen bij Frank slaat het wel eens tegen – de wet van Murphy – als mama, papa of beiden weg zijn.
De New-York plannen zijn echter niet compleet afgelast maar enkele jaartjes uitgesteld. Wie weet als ik 45 word en de gezondheid het nog toe laat....
Een andere leuke marathon die ik zeker nog eens wil lopen is de Death Sea Marathon maar hier weerom hetzelfde probleem met de kinderen.

Dan maar iets anders gezocht en.... gevonden.
Volgend jaar zal ik mijn debuut maken in het ultra-lopen. De afstand die ik gekozen heb is 50 km – ik wil mij op een rustige manier aan het ultralopen wagen.
Zaak was het om een wedstrijd te vinden en na wat rondsurfen bleven er nog 3 wedstrijden in de running:

* 50 km van Vlaanderen in Gistel
* Ultraloop Assen in Nederland
* Rondje Voorne in Brielle, Nederland

Een datum voor 2009 is er voor deze 3 ultralopen nog niet gekend. Volgens Koen VS zal de 50 km van Gistel hoogstwaarschijnlijk doorgaan op 1 mei '09.
De pro’s en contra’s werden nog eens op een rijtje gezet.
In Gistel en Assen worden telkens rondjes gelopen (van 7 km in Gistel en 5 km in Assen) en volgens mij zal dat in mijn nadeel spelen. Als je er een beetje door zit dan wordt opgeven al gemakkelijker als je telkens aan de aankomst passeert.
De tijdslimiet in Gistel is 5u30 en in Assen en Brielle 6u.

rvMijn voorkeur gaat meer en meer uit naar Rondje Voorne in Brielle. Deze loop heeft een schitterend parcours – 1 grote lus van 50 km – en er mogen fietsers en zelfs skeelers meerijden op het parcours.
Er zit wel een zwaar stuk in van 10 km strand (tussen 30 en 40 km). Of we echt op het strand lopen zou ik nog even moeten nakijken want met de fietsers en skeelers lijkt me dit niet evident.
Doordat er ook per duo of in team kan gelopen worden komen er elk jaar in totaal een groot aantal deelnemers aan de start. De lopers die de ultraloop helemaal alleen lopen zijn wel in de minderheid.
Dit jaar gaat de wedstrijd volgend weekend door. Nadeel is dat in die periode van het jaar de kids in de examens zitten maar Brielle ligt maar op 220 km van Bissegem. We kunnen eventueel in 1 dag op en neer maar leuker zou natuurlijk zijn als we een nachtje kunnen blijven.
Van zodra de beslissing gevallen is en de datum bekend is zal ik mijn count-down teller inschakelen. Het wordt de komende dagen lekker spannend.
”Watch my blog” zou ik zo zeggen. “Grenzen zijn er om verlegd te worden”.....

Update 12/6: tussen km 30 en 40 trekken we effectief het strand op (de fietsers worden dan afgeleid); dit zal ongetwijfeld het zwaarste deel van de ultra-loop worden!

RONDJE VOORNE1

16:35 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

05-06-08

Het bewijs is er...


FINISHERS-T-SHIRTdat ik redelijk vlug gerecupereerd ben na de marathon. Gisteren ben ik samen met de Gavertrimmers gaan lopen in recreatiedomein "De Gavers".
Ik liep 12,8 km in 1u16' aan een lage hartslag.
Verleden jaar kon ik de eerste week na de marathon amper stappen; ik was stijf en stram en ik had een kanjer van een blaar en verschillende loszittende nagels.
Ik ga echter niet euforisch worden want het is en blijft een grote belasting voor je lichaam om een marathon tot een goed einde te brengen. Niet overdrijven blijft de boodschap.
Het bewijs is bij deze geleverd dat ik ook met een minder aantal trainingskilometers in de benen een marathon kan lopen in een voor mij toch mooie tijd.

Wat zijn de plannen nu voor de toekomst?
Er staan in de komende weken 3 wedstrijden op het programma en als het even kan wil ik 3 x een PR lopen.
Hier volgt mijn lijstje:

* 5 km pistewedstrijd van de Gavertrimmers op 15 juni
* 10 km Nacht van West-Vlaanderen op 20 juni
* Kastelenloop Izegem 1/2 marathon op 28 juni

Verleden jaar in Izegem was het de bedoeling om onder de 2u te duiken maar dit mooie liedje ging niet door: te warm, slechte benen?
Ik zoek geen excuses, ik had waarschijnlijk een slechte dag maar dit jaar wil ik revanche en wie weet.....

Ondertussen kan je hier rechts mijn voorlopige wedstrijdplanning zien voor 2008. 't Is absoluut nog niet definitief; er kunnen wedstrijden wegvallen door 't werk maar er kunnen er uiteraard nog bijkomen ook. Jammer dat ik forfait moet geven voor de Vlerkejogging op 4 juli maar dan heb ik avonddienst. Frank zal daar de eer van de Spencers moeten verdedigen..))

Met dank aan Rony van de Gavertrimmers post ik nog even een grafiek van Stockholm.

grafiekstockholm

19:09 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

03-06-08

Marathonverslag met "scampi diabolique en champagne"


STOCKHOLM GAVERTRIMMER1Vandaag had ik avonddienst en kwam ik pas om 19u30 thuis. Een lekkere geur kwam vanaf de voordeur naar mij toegewaaid. Toen ik de laptop zag openstaan op de website van S.O.S. Piet wist ik dat Frank zijn kookkunsten had bovengehaald. ’ t Is niet echt een superkok maar een eenvoudig recept dat van naaldje tot draadje uitgelegd wordt kan hij wel volgen. Op ’t menu deze avond: scampi diabolique met een glaasje champagne, njamie!

Ondertussen heb ik mijn marathonverslag klaar; hier komt het:

Vrijdag om 12u konden we al inchecken in ons hotel. Nadat we geïnstalleerd waren zijn we dan gaan lunchen in het restaurant van ons hotel. Nadien zijn we met het plannetje met het marathon-parcours op pad getrokken om alle punten waar Tine ging staan te verkennen en ook te zien of alles haalbaar was om er binnen de gestelde tijdspanne te geraken. We hadden kilometerpunt 8, 16 en 30 uitgekozen, nadien ging Tine naar het Olympisch Stadium trekken om mij te zien finishen. Tijdens de marathon zou Tine nog beslissen om ook aan km 37 paraat te staan. Aangenaam voor mij maar voor Tine werd het daardoor zich haasten om nog op tijd aan de finish te geraken.

’s Avonds zochten we na de pasta-party met onze vriend Vladimir relatief vroeg ons bed op. De volgende morgen kon ik goed ontbijten en na een bezoekje aan “systembolaget”, zeg maar de “liquor store” waar we zelfs een Leffe konden kopen maakte ik me klaar om naar de start te vertrekken. Tine ging nog iets eten om daarna op ’t gemak naar km 8 te gaan.

STOCKHOLM RACE2Om 13u15 mochten we ons startvak binnen. Ik zat in vak E maar ik kon tot helemaal vooraan aanschuiven. De pacers kwamen pas om 13u55 in de vakken staan met grote witte balonnen. Dit verliep eerder chaotisch en de volgorde werd niet gerespecteerd. Na 3’50” was ik al over de startmatten.
De pacers van 4u15 liepen me aan kilometer 2 voorbij en ik besloot om ze niet te volgen maar om ze eventueel een tijdje in het vizier te houden.
Een blik op mijn Garmin leerde me dat ik die eerste 2 km aan 10,4 km/u liep, dus liepen de pacers veel te snel en liet ik ze wijselijk gaan.
De eerste drankpost aan 2 km liet ik links liggen, er was toch geen doorkomen aan. Ik dronk dan maar een flesje van mijn drankgordel leeg. Bij de volgende drankpost wriemelde ik me tussen de menigte en dronk ik eerst een beker sportdrank gevolgd door een beker water. Ik zou dit telkens zo doen zodat ik ongeveer 250 ml vocht per keer binnen had.

Aan km 8 zag ik Tine voor het eerst, we liepen toen nog rijendik. Het parcours liep vanaf dan stilletjesaan bergop met aan km 11 de hoge brug die we aan km 33 nog eens moesten bedwingen. Onderweg stonden veel douches en dit bracht de nodige verkoeling in het warme weer.
Plots kwamen de pacers van 4u vanachter mijn rug aan een verschroeiend tempo aangelopen, ik denk niet dat ze heel regelmatig liepen.
Aan km 15 had ik een tijd van 1u30 en ik voelde me nog heel goed.


stokholmbettytvEven verder aan het Centraal Station werd ik plots naar de kant geroepen. Door mijn shirt met “Belgium” erop werd ik gevraagd om een interviewke te geven voor TV4.
Ik werd met heel wat vragen overladen: hoe komt het dat je hier als Belg een marathon komt lopen, wat is je beoogde eindtijd, heb je het niet te warm.....
Probeer dan maar eens in deftig Engels al die vragen te beantwoorden terwijl je bezig bent aan een marathon..)) Daar heb ik wel een minuutje verloren maar who care's?
Vandaag heb ik gezien dat er een 3u durend verslag te zien is op de officiele website. Als je hierop klikt en doorspoelt tot 1u41 dan zou Betty in beeld moeten verschijnen maar vandaag was de site de hele dag overbelast.

Eventjes verderop stond Tine om me een extra flesje electrolyten aan te reiken. Vanaf dan ging het terug bergop. Aan km 20 stonden er “pickeld gerkins” op het menu. Ik verbaasde me erover hoeveel mensen er die gepekelde augurken naar binnen speelden. Ik vond het alleszins niet echt smakelijk.
Half marathon kwam ik door in 2u07’56” en ik zat nog heel fris. Ik besloot om hetzelfde tempo te blijven aanhouden. Vanaf km 10 was ik aan een echte inhaalrace begonnen.

STOCK FINISH2Tine stond in de oude stad “Gamla Stam” nogmaals om mij aan te moedigen, dit doet echt deugd als je iemand bekends ziet langs het parcours. Ook met mijn shirt had ik suc6: Heja, Heja Belgien hoorde ik honderden keren.
De tweede keer dat we de hoge brug over moesten verliep even vlot als de eerste keer; geen meter heb ik gestapt. Tine zag ik nogmaals aan het station en dan werd het echt aftellen.
Het kippenvelmoment kwam er toen ik het Olympisch Stadium binnenliep. Duizenden supporters schreeuwden je vooruit.
Ik ben uiteindelijk gefinisht in 4u14’59” (netto), wie had dit op voorhand durven dromen. Even verderop zag ik Tine; ik kreeg een mooie roos. Daarna heb ik nog mijn finishers-t-shirt afgehaald en werd er nog een hot-dog met een pint naar binnengespeeld, lekker.

Niet veel later trokken we richting hotel waar we na een frisse douche nog een flesje champagne gekraakt hebben, santé!

In 2009 loop ik terug een marathon; welke het wordt moet nog beslist worden maar ik zal hoogstwaarschijnlijk terug voor een grote city-marathon kiezen. Iemand suggesties?

20:55 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

31-05-08

I did it: 4u14'59"!!!!!!


sto0sto1sto2


’t Is nu de eerste keer dat ik voor mijn laptop zit en ik weet niet waar ik moet beginnen.
Het enige dat in mij opkomt is dat ik een schitterende marathon gelopen heb met een PR van 20’38”.
Alleen maar superlatieven voor de organisatie: een schitterend parcours, heel enthousiast publiek (nog beter dan de Nederlanders), superbevoorrading - om de 2 km met zowel water als sportdrank, bananen, druivesuikers, energy-bars, pickeld gerkins (daar heb ik niet van geproefd, de geur alleen al, bweurk), soep….. Te veel om op te noemen. Ik schat dat ik ongeveer 4 l gedronken heb en ’t was nodig want ’t was hier vandaag 27° en geen wolkje aan de lucht. Gelukkig liep het parcours op veel plaatsen langs het water.
Een uitgebreider verslag volgt later en voor de eerste cijfertjes kan je op Franks blog terecht maar dit wil ik wel nog vermelden:

Mijn eindtijd = 4u14’59”.

Ik zou nog een goede pacer zijn voor 4u15. Aan km 15 heb ik nog een minuutje verloren want plots zat ik in een uitzending van TV4 Sport; ik mocht er een interviewke weggeven. "Betty on the Swedish National TV….."
Het Belgium-shirt bleek ook een goed idee. Hoeveel keren ik niet hoorde "Heja, heja, Belgien", prachtig gewoon.
Nog een grote merci aan Tante Tine voor de steun onderweg; ze stond op 4 plaatsen paraat en in het Olympisch Stadium kon ze mij nog net zien finishen. Het was voor haar ook lastig, zes maanden zwanger en zo moeten tsjolen.
Ik kreeg de tranen in mijn ogen toen ik het stadium binnenliep; echt ontroerend hoe duizenden supporters je die laatste 195 meter vooruitschreeuwen. Een moment om te koesteren en nooit meer te vergeten.
De fles champagne zal straks smaken en by the way; volgens mijn eerste indruk heeft Gert Schoons de pronostiek gewonnen. Santé…..

sto4sto5sto9


FINISH STOCKHOLM1sto10Toch nog vlug eventjes de cijfertjes van 't net geplukt, hier zijn ze dan: bemerk dat ik na 10 km aan een inhaalrace begonnen ben!

CIJFERS1

20:53 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (31) |  Facebook |

30-05-08

Heet, heter, heetst!


st2st5

Veilig aangekomen in een heel warm – lees “heet” – Stockholm. Overal waar ik ga om een marathon te lopen rijzen de temperaturen de pan uit. Morgen wordt het nog warmer.
Ondertussen heb ik al een nieuwe vriend, ’t is een rus. Ik versta wel niets van wat hij allemaal te vertellen heeft maar één ding is zeker; morgen loopt hij ook de marathon!

Hieronder volgen de eerste sfeerbeelden….

st3st

st1st6

19:58 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

28-05-08

Laat de pronostiekjes maar komen....


Eerst vlug even vermelden dat ik niet vergeten ben dat ik nog een goei fles wijn verschuldigd ben aan Harmsie. 'k Ben 't niet vergeten, hoor, moat!

Om het jullie wat gemakkelijker te maken om te pronostikeren op mijn eindtijd zet ik alles eens op een rijtje:

* mijn eerste marathon liep ik verleden jaar in de hitte van Rotterdam in een tijd van 4u35'37" op 15 april '07
* in maart verleden jaar trainde ik 270 km
* dit jaar trainde ik in april 192 km en in mei 222 km
* verleden jaar woog ik 52 kg en nu 53 kg
* dit jaar heb ik de laatste 8 weken geen alcohol meer gedronken terwijl ik verleden jaar de avond voor de marathon samen met Frank nog een fleske gekraakt heb
* mijn hematocrietwaarde is dit jaar 39,7 terwijl ik verleden jaar nog een waarde van 43 liet optekenen
* sedert gisteren heb ik een kanjer van een koortsblaar dus dit wijst op wat stress en oververmoeidheid
* mijn kids-fanclub zal me dit jaar niet vooruit schreeuwen maar Tante Tine heeft beloofd dat ze ook haar best zal doen
* ik voel me wel beter dan verleden jaar, al kan dit ook een subjectief gevoel zijn
* dit jaar logeren we in een sjiek hotel terwijl we verleden jaar in een klein hostelletje zaten waar we zelf moesten koken
* dit jaar zal het 24° worden in Stockholm terwijl het verleden jaar in Rotterdam bijna 30° was
* verleden jaar was de start om 11u en dit jaar starten we om 14u
* ikzelf hoop om onder de 4u30 te duiken
* als ik de eindstreep niet haal en er durft er ene DNF te pronostikeren dan wint hij uiteraard ook een goei fles wijn
* Rotterdam is een vlakke marathon terwijl er in Stockholm 2 x een zware klim in zit (misschien nog erger dan de Tervurenlaan - zie profiel onderaan)

Voila, laat de pronostiekjes maar komen, stemmen kan tot zaterdag 14u en diegene die mijn tijd het dichtst benadert krijgt een fles champagne.
Diegene die er recht op zit krijgt nog een kistje wijn van 6 flessen extra!

hoogte stockholm

In een vorige reactie vroeg Runswimgirl wanneer we vertrokken; welnu, vrijdag om 5u04 nemen we de trein in Bissegem richting Brussel. Om 8u55 vertrekt onze vlucht en om 11u10 staan we op de luchthaven in Stockholm. Maandagavond om 22u05 zijn we terug in 't land!

Up-date: net in 't weerbericht gezien dat het 27° zal worden; amaai en de start is om 14u, op 't warmste van de dag. Help, ik heb een Déja-vu!

11:31 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (47) |  Facebook |

26-05-08

Stortregen in de Vlaanders!


Toen ik deze avond nog een toerke wou gaan lopen gingen de hemelsluizen wagenwijd open en nog geen klein beetje.... De regen stroomde met bakken uit de lucht.
Dan maar eventjes op de loopband gelopen, 't is beter dan niets en ik mag toch niet veel meer trainen deze week.
Vanaf woensdag begint het carbo-loaden maar vandaag en morgen staan er vooral eiwitjes op 't menu. Ik heb een hyper-proteïne-chocoladepudding gevonden in Decathlon, en 't smaakt nog lekker ook. Alleen mijn hematocrietwaarde is wat aan de lage kant maar 'k voel me goed en dat is 't voornaamste.
Verleden week zijn Frank en ik nog een dagje naar 't zeetje getrokken. We hebben er gezwommen, gerelaxed, een saunatje genomen en lekker gegeten. Ook mocht een bezoekje aan de coiffeur niet ontbreken, zodat ik gestroomlijnd aan de start kom.
Vanavond op de loopband volledig in Stockholm-tenue gelopen inclusief zonnebril en drinkpulle, 't was waarschijnlijk geen zicht maar soit niemand die mij daar in de garage ziet lopen.
De mp3 stond lekker hard: sisters of mercy, anne clark, a flock of seagulls en meer van dat fraais.....

loopband2loopband
21:32 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-05-08

AZ Groeninge Gordel: lastig maar leuk!

Het obesitas-centrum van het ziekenhuis waar ik werk had vandaag een mooie activiteit in elkaar gebokst: de AZ Groeninge Gordel. Men kon wandelen (5 of 10 km) of fietsen (20 of 30 km) met start en aankomst aan het nieuwe ziekenhuis dat ze nog volop aan het bouwen zijn op Hoog Kortrijk. Ik had 2 collega’s warm gemaakt om met mij mee te fietsen terwijl ik ging lopen. Ik opteerde voor de 20 km want in ons infokrantje stond er dat het traject over een golvend parcours liep en ik ken die kanten van Kortrijk een beetje en het is daar inderdaad geen klein bier, zulle.
Er kon gestart worden tussen 13u en 15u maar om 16u speelden de dokters een partijtje voetbal tegen de verplegers en daar wilden we ook wel graag bij zijn. Er werd dus gestart om 13u zodat we zeker op tijd in Marke zouden zijn.
Om te beginnen konden we al de berg naar de universiteit oplopen en dit was nog maar het begin van een extreem glooiende wandel-fiets-loop-tocht. Aan de Achtkanter ging het nog eventjes naar beneden maar dan was het gedaan met de leute: voor diegenen die de streek een beetje kennen; we liepen richting Het Laatste Oordje, De Geite, Sint-Denijs, één of andere watertoren, Bellegem, Don Bosco, Sint-Anna, Rodenburg.....
Na 6,5 km was er onze eerste bevoorradingspost: H2O en een appel. Mijn 2 collega-fietsers hadden liever een pintje gehad maar de 3 jongemannen aan de tafel beweerden bij hoog en bij laag dat er geen pintjes waren. Toch konden mijn 2 dames het niet laten om even in de schuur te piepen voor een bakje gerstenat maar ze waren eraan voor de moeite.
De wind speelde ook een belangrijke factor in onze calvarie-tocht; bij momenten en dan vooral als ’t bergop was kwam hij nijdig opzetten. Rond km 14 keken we na elke bocht verwachtingsvol maar vruchteloos uit naar controlepost nummer 2. Toen we aan km 17 nog steeds op onze honger en vooral dorst bleven zitten besloten we om zelf maar een bevoorradingspost te verzinnen. Gelukkig had ik een half litertje sportdrank bij.
Maar aan km 19,5 toen we het al lang niet meer verwacht hadden stond er zowaar een standje van Cola-zero langs de kant. Twee blikjes later (’t waren wel kleintjes) konden we onze laatste 500m aanvatten; het werden er uiteindelijk 2,5 met nog een lange hoge brug over de autosnelweg op ons parcours.
Na 2u23’ en 22 km later stonden we terug aan het vertrekpunt waar we nog een zweetbandje en een soya-light chocoladedrankje kregen. ’t Werd een heel mooie tocht maar ik had toch wat meer volk verwacht. Nu ja, ’t was de eerste keer dat ze zoiets organiseerden en de afwezigen hadden ongelijk.

Nadien zakten we nog af naar Marke voor de voetbalmatch nadat mijn 2 fietsers nog een zware grashelling moesten opklauteren - ze waren verkeerd gereden en ik was al weg met de wagen.
De match was al halfweg en buiten wat blote kuiten van onze dokters (die krijgen we anders nooit te zien) was er daar niet zoveel te beleven. Een kantine was er ook niet zodat we richting Marke Plaatse trokken om daar een welverdiend pintje – cola voor Betty – te drinken.
Bedankt aan Trui en An voor het toffe gezelschap. Het labo van ’t Hospitaal was werderom goed vertegenwoordigd want ook Stijn en Bart met kroost waren aanwezig. Als er gefeest wordt zijn we er altijd bij maar nu is bewezen dat we ook paraat staan als er gesport wordt!

stockholm3De beslissing over de outfit voor Stockholm is ook genomen en nee, ik heb de visa-kaart van Frank niet meegesmokkeld deze week.
Mijn outfit bestaat uit dingen die ik nog liggen had en waarmee ik me op training het beste voelde: een ruimzittende short met op de poep de magische cijfers 42,195 – de letters zijn zelfs lichtgevend en vanaf nu ligt deze short ’s nachts op mijn nachtkastje. Telkens ik mijn ogen open zie ik de afstand van de marathon.
Drie jaar geleden liep Frank ook in Stockholm en hij had een singlet aan met “Belgium” erop en toen kreeg hij heel wat aanmoedigingen zodat ik nu zijn voorbeeld zal volgen. Als het wat frisser wordt dan trek ik wel mijn Veerle-t-shirt aan.

Vanavond staat er nog een feestje op ’t programma, morgen “de 20 km door Brussel” voor Frank en voor Marie en Maud clubkampioenschap van Turnclub Jong Moorsele. Het weekend zal weer voorbij zijn voordat we er erg in hebben.

Onderstaand nog een foto van de Judo Happening met Gella Vandecaveye van enkele weken geleden.
Zo gastjes, tot een volgende......

gella

20:52 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

18-05-08

32 km lang genieten!


32KM lsdHet was vandaag een belangrijke dag in mijn marathonvoorbereiding; een duurloop van 32 km stond er op mijn schema. Gisteren werd ik verondersteld om 22 km te lopen met na de warming-up 3 blokjes van 5 km aan marathontempo. Maar enkele weken geleden had ik al ondervonden dat Betty Spencer niet gemaakt is om dergelijke afstanden 2 dagen na elkaar te trainen in combinatie met een druk gezin en een job buitenshuis. Verleden week heb ik dan aan Mario gemeld dat ik wel heel creatief omgesprongen was met zijn schema en een aantal trainingen vervangen had door iets minder belastende trainingen. En slim als Mario is had hij het eigenlijk al door.
Na wat zoeken kwam ik een schema van Paul Van Den Bosch tegen om een marathon te lopen binnen 4u. Let wel, het is zeker niet mijn bedoeling om onder de 4u te lopen maar een aantal trainingen uit dit schema konden mij wel bekoren.

Terug over naar de orde van de dag; een training van 32 km dus.

Om 7u45 klonk de bel en Jogginggirl stond daar om een eerste toer van 17 km te lopen. Ze had er al 2 km opzitten dus voor haar ging het ook een mooie duurloop worden ter voorbereiding van de Mac Bride halve marathon op 1 juni. De voorgeschreven snelheid was 6’44”/km maar ik dacht er aan om gewoon op gevoel te lopen en af en toe eens te piepen naar mijn hartslag.
’t Is toch anders om met een vrouw te lopen dan met mijne Frank, er werd gekwebbeld, getetterd en gebabbeld.... Over dixi’s, darmproblemen, wedstrijden, schema’s, bloggen.... Ik denk dat de weinige mensen die we tegenkwamen wel enigszins verbaasd onze richting uitkeken.
Mijn hartslag was 144 en dit zou zo blijven tot km 22; toch een verschil met vorige week toen het 10 graden warmer was.

De laatste weken ben ik ook met allerlei kledij en drankgordels aan het experimenteren om binnen 2 weken zo comfortabel mogelijk te kunnen lopen. Vandaag had ik een lange wijde short aan met zijzakken zodat ik er enkele appelrepen in kwijt kon. De drankgordel die vorige week nog problemen gaf aan de rug (de fles plofte de ganse tijd tegen mijn rug) was uitgerust met een ander model fles en dit bleek een betere optie.
Donderdag had ik gelopen met mijn nep-Camelbak die ik gekregen had op de La-Ko-Sta halve marathon maar doordat deze geen heupband heeft (enkel een borstbandje) kon dit ook geen echt geslaagd experiment genoemd worden: de rugzak schommelde te veel heen en weer op mijn rug. Geef mij maar een echte Camelbak.
De short die ik deze morgen droeg heeft de test ook niet doorstaan. De heupband heeft schuurplekken gemaakt ter hoogte van mijn middel. ’t Is alsof ik een rode riem aan heb als ik in mijn blootje sta... Ik heb nog 14 dagen om de geschikte out-fit te vinden.

Na 17 km kwamen we terug voorbij ons huis en daar stond Frank al klaar om het volgende rondje over te nemen van Jogginggirl. Zij moest nog 2 kilometer terug naar huis lopen.
Het ging er onmiddellijk heel wat rustiger aan toe, er werd wel gepraat maar heel wat minder. Vijf kilometer verder vroeg ik aan Frank om nog een beetje meer te praten want met Jogginggirl ging de tijd wel rapper voorbij. “Ge ziet mij veel meer dan dat ge Jogginggirl ziet, dus is ’t normaal dat jullie meer tegen elkaar te vertellen hebben”, was zijn antwoord.
Ondertussen was mijn hartslag naar 145 gesprongen maar het gevoel zat nog goed. De weg naar de watertoren in Gullegem was nog een laatste kuitenbijter alvorens het een kilometer lang naar beneden ging. Aan kilometer 28 passeerden we aan ’t Rusteel waar we even later de beentjes onder tafel mochten steken. Frank’s moeder tracteerde er ons in uitgesteld relais voor moederdag.

Na 32,01 km en 3u29’37” later (6’33”/km) stond ik terug aan onze oprit. De hartslag was gestegen tot 146 maar het gevoel was nog super.
Ik denk dat ik er klaar voor ben. Morgen is ’t rustdag en ’s avonds heb ik dan nachtdienst en dan wordt het stilletjesaan afbouwen. Het zwaarste trainingswerk is geleverd en vanaf volgende week kan ik beginnen carbo-loaden.
Ik denk dat die eerste pint na de marathon mij enorm zal smaken, al is ’t er ene van 10 euro daar in Zweden!

18:12 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

11-05-08

Lange trage duurloop - 27 km


Vandaag zaten we met een communiefeest en werd er rijkelijk getafeld - heel veel gegeten en niet gedronken, althans geen alcohol.
Mijn duurloop die ik gewoonlijk op zondag loop moest dus noodgedwongen verplaatst worden naar gisteren.

Rond 8u20 stond ik klaar en liep eerst 2 toerkes van 4 km zodat ik zeker genoeg kon drinken - de drinkpulle had ik strategisch in onze brievenbus geplaatst.
Toen ik de tweede keer aan ons huis passeerde stond Frank inclusief drankgordel klaar om in te pikken om zo samen een toer van 13,5 km te lopen.
Ondanks het feit dat het steeds warmer werd kon ik een tempo van rond de 9,3 km/u aanhouden. Mijn hartslag bleef constant op 145 (in iets frissere omstandigheden is dit gewoonlijk 143) en zolang die niet spectaculair omhoog ging was ik van plan om dit tempo aan te houden.
Door ons gekwebbel gleden de kilometers als vanzelf voorbij. Aan de sporthal in Gullegem verliet Frank mij eventjes voor een sanitaire stop. Een weinig later was hij er terug om de laatste kilometers van deze toer af te haspelen. Onze drinkpulle kwam goed van pas en was leeg bij aankomst aan de brievenbus annex bevoorradingsplaats.
De laatste toer van 5,5 km stond ik er terug alleen voor want Frank was chauffeur van dienst voor onze kids. Onze oudste kan gelukkig al met de fiets naar de trainingen maar voor onze andere kinderen ligt het wat moeilijker; 't is algauw een 8-tal kilometer langs niet zo veilige wegen.
De hartslag was rond km 18 gestegen naar 146 en aan km 24 sprong hij nog een eenheidje hoger. Ik hoopte om hem tot het einde op 147 te houden maar op 50m van ons huis zat ik juist op 148. De warmte zat er misschien wel voor iets tussen want verleden jaar had ik op mijn duurloop van 26 km een hartslag van 143; ik moet er wel bij vermelden dat ik toen aan een snelheid van 8,8 km/u liep. Soit, mijn zone voor een LSD gaat tot 148 dus zat ik nog juist op de grens. Het gevoel zat goed en ik heb vandaag nergens last van.
Straks gooi ik nog eens de beentjes los en ga een 4-tal kilometer loslopen. Nog één weekje serieus doortrainen met op zondag een duurloop van 32 km (ik hoop deze te lopen aan 9 km/u) en dan denk ik dat we er stilletjesaan klaar voor zijn.
Nog even vermelden dat ik die duurloop van gisteren zelfs iets rapper liep dan mijn marathon verleden jaar.
Voor de liefhebbers nog de cijfertjes:

27km


Update: daarnet gelopen: 4 km in 26'26" - 9,08 km/u - AHR 139!

17:43 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-05-08

Toch een beetje goed nieuws vanuit de sportwereld....

tomvh


08:34 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-05-08

Met de collega's op stap!


IP ploeg W-VIP tornooi
IP tornooi bekerVerleden zaterdag was Louise geselecteerd voor de provincie West-Vlaanderen om aan te treden in de categorie -32 kg bij de cadetten. Een blik op de weegschaal leerde ons dat ze nog juist in deze categorie kon uitkomen.
Het ploegentornooi werd in Deinze bekampt zodat ik van de nood een deugd maakte en tijdens de weging en opwarming van de judoka's mijn toerke kon gaan lopen in de Brielmeersen. Toen ik voor de vierde keer aan het speelplein passeerde kon ik het niet laten om eens van de reuzenglijbaan te gaan. Er was geen kat in de Brielmeersen op dit vroege uur en het kind in Betty kwam boven. Ik had echter niet gezien dat onderaan de glijbaan een plas water lag zodat ik een natte broek had toen ik terug in de sporthal aankwam.
De West-Vlaamse judoka's deden het trouwens heel goed: de meisjesploeg werd derde en de jongensploeg moest in een heel spannende finale de duimen leggen voor de provincie Luik en zo werden ze verdienstelijk tweede.

Gisteren mocht ik samen met twee collega's naar Vilvoorde (firma Roche) voor een technische training over bloedgasmeters. Er werd geopteerd voor de trein want dit is toch altijd een beetje reizen, hé.
Ik kon opstappen in Bissegem en in Kortrijk gingen de twee collega's mij komen vergezellen. Doordat er in Bissegem geen loket is moest ik mijn ticket op de trein kopen. Toen de kaartjesknipper mijn kaartje wilde printen vroeg hij nog voor de zekerheid: 't Is toch zeker in eerste klasse dat ge reist? Jaja, bibi zat in de verkeerde wagon. Ik vond het al verdacht rustig en chicque in deze coupé....
In Brussel-Noord moesten we overstappen en de IR naar Antwerpen-centraal nemen. Er was echter op hetzelfde spoor een IC naar Antwerpen die vertraging had en ja, u raadt het al: we zaten dus op de verkeerde trein, zo eentje die niet overal stopt en zeker niet in Vilvoorde. Nadat we ook nog voorbij Eppegem reden konden we in Mechelen uitstappen en hopen dat we snel terug een aansluiting hadden richting Brussel.
Na een 10-tal minuutjes wachten konden we instappen in een boemeltreintje richting Brussel. Toen de conducteur langskwam was het eventjes bang afwachten maar waarschijnlijk had hij nog nooit van Bissegem gehoord en wist hij niet dat we uit de verkeerde richting kwamen - de tickets van de collega's waarop Kortrijk stond heeft hij zelfs niet bekeken.
Met een halfuurtje vertraging kwamen we in de firma aan waar onze trainer van dienst ook pas gearriveerd was: hij kwam van Tielt en had een klein uurtje in de file gestaan. De trein is dan toch nog sneller ondanks ons ommetoertje van 2 x 14 km........
In de voormiddag was het vooral theorie maar na de overheerlijke lunch (voor Betty nog steeds geen alcohol) konden we in de namiddag vooral de praktijk oefenen zoals vervangen van onderdelen en onderhoud van de bloedgasmeters.

Toen ik rond halfacht thuiskwam moest er wel nog getraind worden. Ik liep 2 x een blok van 4 km sneller dan mijn marathontempo samen met warming-up en cooling-down goed voor 12,5 km in 1u 15'. De hartslag zat goed en bij thuiskomst had ik een heel voldaan gevoel.
Een marathon wordt voor een deel ook in het kopke gelopen en dit zit alvast goed. Stockholm, here I come!
Gisteren ook nog een telefoontje gekregen dat de vliegtickets binnen zijn. Nu wordt het wel heel concreet: mijn startnummer is er, de vliegtickets zijn er en ik ben er (bijna) klaar voor.....

10:02 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-05-08

K6003; that's my number!


Gisteren bracht onze "facteur" een mooi presentje mee. Een grote witte enveloppe vanuit het verre Zweden.
Inderdaad, mijn startbewijs is gearriveerd. Nummer K6003 zal op 31 mei op mijn borst of ietske lager prijken.
Ik zal starten in vak E en dat is toch bijna helemaal achteraan. Enkel de atleten in vak F zullen nog wat meer geduld moeten hebben als om 14u het startschot klinkt.
Met 18.000 deelnemers zal het wel een tijdje duren eer ik over de startmatten zal zijn.

shirtveerleshirtveerle2Vandaag heeft Frank ook mijne moederkesdag voor volgende week besteld.
Hij had wat advies nodig voor de maat en het kleur en zo weet ik al wat het gaat worden.
Een mooi t-shirt met op de voorkant mijn naam met eronder in kleine lettertjes Stockholm Marathon 2008. Op de achterkant staat mijn blog vermeld met eronder een start-pauze-doorspoelknop zoals vanop een CD-speler. Als ik er tijdens de marathon door zit dan kan er misschien iemand op mijne startknop duwen..))
De foto is een beetje klein maar het wordt ongetwijfeld een mooie moederdagcadeau.

20:34 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

28-04-08

Schitterend PR in schitterend weekend!


weblog_stsauveur
Na een dagje werken, jaja 't is weer van dadde, kan ik eindelijk wat tijd vrijmaken om een berichtje te posten. Als ik een verslag wil schrijven over alle leuke dingen van het voorbije weekend dan wordt het een heel lang epistel en zo heb ik besloten om het wat beknopter te maken.
Vrijdagavond werd het een gezellige avond na de kaas, sushi en wijnproeverijtjes. Nadien lag ik wel nog wat te piekeren in bed over de rest van het weekend; of alles wel goed ging verlopen.

katrien en veerleDe volgende dag trokken we dan richting Harelbeke voor de Eurojogging.
Twee jaar geleden was dit mijn allereerste wedstrijd en liep ik in een tijd van 1u 17’ 23”. Het was de bedoeling om hier een minuut of 10 vanaf te doen. Het parcours was wel hertekend omwille van de grote werken in de Gavers en uiteindelijk bleek de afstand iets korter.
Het was warm, heel warm maar twee jaar geleden hadden we ongeveer dezelfde temperaturen. De laatste kilometer van elke ronde (3) liep langs het water en daar stond er wel een strak windje. Maar het was een plezier om alle bloggers te zien supporteren langs de kant; jongens, dat deed echt deugd, bedankt.
Op mijn Garmin kon ik niet echt vertrouwen; ondanks het feit dat ik een constant tempo liep zat er nu en dan een kilometer in van meer dan 6 minuten en de volgende kilometer was er dan weer ene van 5 minuten 20”.
De eerste ronde had ik 3,95 km, de volgende 3,7 km en de laatste 3,6 km.
Ik had weerom problemen met het drinken. Dat gaat dus echt niet om al lopende te drinken. Bij de laatste drankpost liep Katrien van de Gavertrimmers bij mij. Guido, haar man, volgde op de fiets en riep mij toe: niet stoppen om te drinken, niet wandelen. Ik zal het waarschijnlijk nooit leren. Nu ja, bij een marathon maakt het eigenlijk niet zoveel uit om eventjes te stoppen.
De laatste ronde liep ik helemaal alleen en aan kilometer 11 kreeg ik het eventjes lastig maar even verderop zag ik terug de bloggende supporters of moet ik zeggen de supporterende bloggers en ’t ging op slag stukken beter.
Ik kon finishen in een tijd van 1u 04’ 28”, dit wil zeggen dat ik mijn PR met net geen 13 minuten kon verbeteren. ’t Was ook pas mijn tweede wedstrijd over deze afstand maar ik ben toch supercontent.

Nadien werd er nog wat nagekaart om dan in colonne terug naar Saint-Sauveur te rijden om te genieten van een lekkere BBQ. De 2 Veerles, Jogginggirl en mezelf, waren de twee braders van dienst. En gegeten dat er werd, de 15 kg vlees werd volledig verorberd.

De volgende dag werd er in Ellezelles nog gespeurd naar monsters en heksen en na de “tosti’s” en “speciale-hot-dog Saint-Sauveur” was het tijd voor den opkuis.
Toen was het tijd om afscheid te nemen van onze Noorderburen. ’t Was leuk, ’t was prachtig, een weekend om te koesteren....
Nog enkele sfeerfotootjes.....

ss16ss15


ss11ss10


ss13ss14


ss5s s 1


ss7ss17


ssss3


weblogharelbeke32

20:41 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

25-04-08

'k Heb mijn wagen volgeladen.....


.....vol met mooie meiden. Nee, want jammergenoeg kunnen de Spencer-kids niet mee naar Saint-Sauveur; de twee wagens zitten afgeladen vol..))
Nu hebben we dus besloten dat de kids al liftend afkomen, grapje!
Straks rij ik nog eventjes over en weer want de kinderen zitten nog op school; onze oudste heeft nog les tot 16u.
Om 13u vertrekken Frank en ik met onze lading proviand en zoals jullie zien zullen we niet omkomen van de honger en dorst.
Saluutjes!

saint sauveur1saintsauveur

12:20 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |