25-02-09

Last Leffe Dri(u)nk..


rotterdam 8Enkele weken geleden beloofde ik om telkens op zaterdag de trainingen voor de komende week in de aanloop naar Rotterdam op mijn blogje te zetten maar zoals jullie merken is er nog niet veel van in huis gekomen om niet te zeggen “niks”...

Nathalie, onze oversease gavertrimster, vroeg in een vorige reactie om haar eens mijn schema toe te sturen. Op 18 september trouwt Pascal, haar broer, en zo is Nathalie in het land en plant ze meteen haar eerste marathon op 20092009: de Leiemarathon. Pascal zal trouwens ook meelopen voor een tijd onder de 3 uur. Van een huwelijksbeloning gesproken....

In ons drukke gezinnetje met 2 marathonlopers, 3 judoka’s, 1 turnster, 1 volleybalster, 1 badmintonner en 1 athlete... oei, oei, ons gezin wordt almaar groter, is het niet evident om een schema tot in de puntjes te volgen.
Bij vorige marathons volgde ik al een schema van Mario en ééntje van Paul Van Den Bosch maar verandering van spijs doet eten dus volg ik nu een schema van Herbert Steffny.

Dit laatste schema bevalt me tot nu toe prima. Het betreft een 10-wekenschema met 4 trainingen per week en niet eens zo zwaar.
De richttijd wordt 4 uur maar ik heb mijn gedacht gezet op minstens een PR en als het even kan een tijd van 4u04’04” (zoals jullie wel weten hou ik van mooie getalletjes)...
Twee jaar geleden liep ik in Rotterdam mijn eerste marathon in 4u35’37”. Ik wil niet hypocriet doen maar tegelijkertijd realistisch blijven: een tijd van “rond” de 4 uren zou fantastisch zijn....

Zoals wellicht bij velen onder jullie kan ik de meeste schema’s niet voor de volle 100% volgen omwille van allerlei redenen. Op 15 maart staat er bv. een wedstrijd over een halve marathon gepland maar dit weekend moet ik werken. Om dan op maandag zo een wedstrijd te vinden... niet evident hé. Ik schat dat ik na afloop van mijn schema 90% van de trainingen gevolgd zal hebben. Niet mis, denk ik, op mijn rapport prijkte enkel in het eerste leerjaar zo een mooi cijfer...
Nu ja, ik heb wel een soort leidraad nodig om toch enige houvast te hebben maar ik wil ook geen slaaf worden van een schema. Laten we eerlijk zijn: niemand ligt er wakker van of ik nu een marathon loop in 4u of in 4u30. Bij de meeste wedstrijden vertoef ik trouwens in de onderste regionen van de uitslag maar we doen het maar hé, nu en dan een marathonneke lopen.

Vandaag begint de vasten en ik waan me geen Asceet noch een Spartaanse atleet maar vanaf nu geen alcohol meer tot na de marathon en als ik de lijn wil doortrekken dan moet ik het zelfs nog een weekje langer vol houden tot Pasen. Gisterenavond dronk ik bijgevolg mijn laatste Leffe... maar hij smaakte voortreffelijk.

En speciaal voor Nathalie en voor eventueel andere geïnteresseerden hieronder het schema van Steffny voor een marathon in 3u59’. Hopelijk is het een beetje leesbaar.

marathon4marathon 4 n

09:57 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

22-02-09

Eerste dertiger...


frank en betty 1De eerste dertiger is binnen. Gisteren liep ik samen met Frank 30 km in 3u09’09” (9,5 km/u of 6’18”/km). Het vooropgestelde tempo was volgens het schema van Steffny 6’20”/km over een afstand van 27 km.
Eerst liepen we onze toer van 18 km langs Steenbekebos, Sente, Gullegem... en daarna volgde een toerke van 8 km. Toen moesten we dus volgens schema nog 1 km lopen maar we besloten om er nog een toerke van 4 km bij te lapen.

Mijn hartslag lag de laatste kilometers wel wat te hoog maar daar zal het avondje uit met de collega’s de dag ervoor misschien wel voor iets tussen gezeten hebben.
Ik ben ook een enorme zweter, ’t is echt niet te doen, ik verlies heel veel vocht tijdens wedstrijden en trainingen. Tijdens de eerste ronde had ik 500 ml sportdrank bij en een gelleke maar dit was duidelijk niet genoeg. Het werd tijd dat ik thuis bij kon tanken.
Als het in Rotterdam terug zo warm is als 2 jaar geleden zal ik daar toch serieus rekening mee moeten houden. In Stockholm verleden jaar was het ook heel warm en ik ben bij elke drankpost (20 in totaal) telkens gestopt om te drinken. De tijd die je zo kwijtspeelt om te drinken win je voor een persoon als ik dubbel en dik terug. Ik weet zeker dat ik door vochtverlies een serieuze klop zou kunnen krijgen en als je te voet staat gaat het ook niet meer vooruit.

In de namiddag zijn we dan vertrokken naar het Dolce La Hulpe hotel aan de rand van het Zoniënwoud om eens lekker te relaxen terwijl de kinderen met de jeugdbeweging op weekend waren.
Het moet gezegd, we hebben ons “gejeund”. Een baantje zwemmen, een saunabezoekje, lekker gaan eten, een glaasje bubbels, een mooie kamer met zicht op het woud, een kingsize bed en supergrote douche, meer moet dat niet zijn.

Vanmiddag brachten we nog een bezoekje aan manneke pis, dronken we een Delirium Tremens in de Poesjenellenkelder en daarna was het tijd om onze 4 schatten van dochters op te halen.
De wasmachine is al volop aan het draaien maar ze hebben zich net als ons heel goed geamuseerd. Morgen is ’t weeral werken geblazen maar we kijken al uit naar volgend weekend......

20:50 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

16-02-09

Geel, groen en blauw....


blauw001geel01Toen Louise begon met judo heb ik haar beloofd dat ik telkens zij examen ging doen ik ook examen ging afleggen. Tot de groene gordel heb ik mijn belofte kunnen houden maar vrijdag heeft ze mij de loef afgestoken. Ze slaagde in haar examen blauwe gordel en ik sta bijlange nog niet zover. De fysiek is er wel maar ik ga gewoon weg veel te weinig trainen. Verleden jaar kom ik aan amper 16 judotrainingen bij judoclub Zwevegem, tel daarbij nog een kleine 10 trainingen bij judoclub Gullegem en zo kom ik aan gemiddeld 1 training per 2 weken. Veel te weinig om de nodige routine te krijgen in allerlei grepen, klemmen, wurgingen en noem maar op. Om nog maar van de kata te zwijgen.

Ik heb weliswaar de hoop nog niet opgegeven om naar het einde van het jaar toe nadat alle marathons en ultra’s gelopen zijn om alsnog mijn examen voor een blauwe gordel af te leggen.
Tegen dan zal Louise al dicht bij haar bruine gordel staan. Daarvoor moet ze wel 70 stempels sparen door heel veel te trainen en aan zoveel mogelijk tornooien en kampioenschappen mee te doen. Eén voordeel: ze kan haar bruine gordel pas halen vanaf het jaar dat ze 15 jaar wordt, dus ’t is niet meer voor dit jaar....
Een zwarte gordel zal er voor mij waarschijnlijk niet inzitten, alhoewel als ik nog een tiental jaar verder kan doen, wie weet, ooit...

Maud, onze jongste, deed ook haar uiterste best op haar examen voor gele gordel. Vanaf nu mag ze aan tornooien deelnemen. Ik denk zelfs dat Maud een meer gedreven judoka zal worden dan ons Louise. Het moet natuurlijk plezant blijven maar bij Louise is het vooral plezant.... Als de mama’s samen trainen met de dochters (hé, Hilde) dan zijn wij eerder klaar met onze oefeningen en geven we ons 100% (tot de mat nat ligt van het zweet....).

Vandaag was het op loopgebied een welgekomen rustdag. Nog eventjes tv-kijken en een blaadje lezen en de eerste dag van de week zit er weeral op.
Doei!

20:16 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

13-02-09

25-km Scheldeloop in Terneuzen.


scheldeloop terneuzenDe komende weken worden flink druk ten huize Spencer. Na een paar aanpassingen in mijn Herbert Steffny-schema kan alles gelukkig goed ingepast worden tussen alle andere activiteiten.

De halve marathon van Sluis op 15 maart kwam perfect uit maar ik moet dat weekend werken zodat er een ander alternatief gezocht moest worden.
En, ik heb iets gevonden: de 25 km Scheldeloop op 28 februari staat vanaf nu genoteerd in onze agenda.
Onze kinderen kunnen er voor 2 euro deelnemen aan een wedstrijd over 1 zeemijl (1853 meter) en mogen nadien met hun startbewijs - net als wij trouwens - gratis zwemmen in het subtropisch zwemparadijs Scheldorado. Met dank aan Cremke voor de tip.

De meeste bloggers gaan waarschijnlijk de dag nadien - op 1 maart - richting kust trekken voor de 10 mijl Oostende-Brugge maar op die dag worden we verwacht bij Franks broer om te nieuwjaren en in de namiddag trekken Liza en Marie naar de musical van de zusjes Kriegel naar de roman van Marc De Bel als verjaardagscadeau van tante Det.

Over de trainingen van deze week kan ik enkel vertellen dat ik ze telkens indoor liep omwille van de koude, winterse toestanden op de weg. Morgen of overmorgen heb ik een lange duurloop geprogrammeerd ipv van een 10-km wedstrijd uit het schema. Ik denk dat ik meer deugd heb van lange duurlopen dan van explosieve wedstrijden. Doordat ik een diesel ben verwacht ik op korte wedstrijden niet veel progressie meer. Geef mij maar de lange duurlopen, hoe verder, hoe beter....

Ondertussen is de beslissing gevallen over mijn eerste ultrarun. Op 14 juni loop ik in Nederland Rondje Voorne. Ik ben al druk op zoek naar een leuk hotelletje om er samen met zus Tine te verblijven, als ze nog zin heeft uiteraard.

Gisterenavond gingen Frank en ikzelf lekker tafelen in de Gullegember ter gelegenheid van onze 15de huwelijksverjaardag. 't Moet gezegd: het smaakte heerlijk, we komen hier zeker nog terug. Met een lijfspreuk als "Liefde en honger zijn de twee drijvende krachten achter elk levend wezen" kon het gisteren niet mislopen.
De gastvrouw bleek ons zelfs te kennen want haar dochter beoefent de judosport in dezelfde club als Louise en Maud. Ons 2 judoka's zouden graag vanavond verhogen in gordel: Louise gaat voor blauw en Maud voor geel. Ik had nochtans beloofd aan Louise om telkens mee te verhogen van gordel maar door het vele lopen heb ik een achterstand opgelopen. Fysiek alles oké, hoor maar ik geraak maar niet aan voldoende trainingen.

Vanavond gaan we met ons gezinnetje naar een toneelvoorstelling in Bissegem. Hilde speelt er mee in het stuk Gekke bompa's in een regie van Gino Bruneel. Het zal beslist een amusante avond worden.

11:42 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

08-02-09

Tiegem-Harelbeke: volgend jaar ben ik er terug bij...


THWe zouden de familie Spencer niet zijn moest alles perfect verlopen.
Vandaag was er het clubkampioenschap Tiegem-Harelbeke van de Gavertrimmers. We werden al om 7u15 aan de sporthal van Harelbeke verwacht voor het afhalen van onze borstnummers. Met een autocar ging het richting start in Tiegem.
Na het afstappen liet ik één van mijn handschoenen in een plas vallen. Ik die zoveel last heb van “dode vingers”, dit beloofde alvast weinig goeds.

Even voor acht uur klonk het pistoolschot. De eerste kilometer was constant dalen en zo haalde ik een snelheid van net geen 12 km/u. Enkele concurenten van mij schoten uit hun loopsloefen want Nancy die ik normaal aan moet kunnen was nergens meer te bespeuren. Ook Linda en Katrien liepen een kleine 100 meter voor me uit. Gerd kwam mij ook voorbij gelopen; “het gaat hier goed naar beneden”, riep hij tijdens het passeren.
Ik dacht bij mezelf: “niks forceren want je hebt je niet kunnen opwarmen vooraf”. Linda moest na 2 kilometer Katrien laten gaan en ik kroop stilletjesaan dichterbij. Gerd was ondertussen bij Katrien gekomen en even verder kon ik beiden bijhalen. Na en korte babbel liep ik verder, ik kwam goed in mijn ritme.

William liep een 200-tal meter voor mij en nog verder zag ik Nancy en Philippe. Ik zag dat William steeds dichter bij het duo kwam en er tenslotte over ging. Nancy en Philippe zag ik steeds groter worden, ik kwam langzaamaan dichterbij. Telkens we een heuvel of een brug overmoesten kon ik terrein winnen maar bij het afdalen werd de afstand tussen ons terug een stukje groter. Aan kilometer 12 werd de afstand heel klein en even verderop kwam ik bij het groepje van 3 - William was terug bijgehaald door het duo.
Ik twijfelde of ik ging doorlopen of bij het groepje blijven. Ze liepen tenslotte al meer dan 12 kilometer voor me uit. Na 500 meter besloot ik om door te lopen, ’t was tenslotte een wedstrijd, hé.

Toen we de Gavers indoken zag ik nog Anja Acke die speciaal kwam supporteren, merci Anja. Even verder kwamen we op de finse piste wat behoorlijk zwaar aanvoelde aan de benen. De 25-km training van afgelopen donderdag zal er wel voor iets tussengezeten hebben. Even verderop kon ik kiezen tussen rechtdoor of linksaf en even stond ik te twijfelen. Ik hoorde Xavier roepen: ’t is langs hier, ik heb gisteren nog een planneke doorgemaild.
Toen was het nog 200 meter en toch ben ik er nog in geslaagd om alsnog verkeerd te lopen. Hilariteit alom toen ik net zoals die atleet in de Brussels Marathon 2 jaar geleden vanaf de achterkant over de eindmeet kwam. Dan nog vlug eventjes "echt" over de meet gelopen voor de foto.
Mijn eindtijd: 1u18’10” over officieel 14,58 km (mijn afstand inclusief rondje rond de sporthal 14,77 km). Al bij al ben ik hiermee heel tevreden – ik had een tijd van 1u17” in gedachten en moest er niets misgelopen zijn dan kwam ik aardig in de buurt, denk ik.

Na een lekker stukje rijsttaart met een Duvel (ze hadden geen Leffe) was er nog de prijsuitreiking met mooie prijzen en een tombola. Mijn buit: 1,5 l Aquarius, 1 rugzak van Decathlon en een groot strandlaken.
Frank liep een schitterende wedstrijd, hij is blijkbaar goed in form maar dit lezen jullie wellicht morgen op zijn blog.

Deze namiddag was er voor ons Louise het Regionaal Judo Kampioenschap maar ze werd er in haar eerste kamp al uitgebonjourd. Doordat het meisje waartegen ze verloren had haar volgende kamp ook verloor had ze zelfs geen recht op een herkansing. Vorig jaar haalde ze nog het podium van het Belgisch Kampioenschap maar dit jaar is dit eventjes anders. ’t Kan niet altijd “kerremisse zin”.

Verder slaagde ik er deze avond nog in om met de senioren-gsm van mijn schoonmoeder per ongeluk de hulpdiensten (112) te bellen maar voor de rest niets speciaals...
Ik heb blijkbaar het Spencervirus goed te pakken:-)

20:35 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

03-02-09

Slapeloze dagen....


FACEBOOKINDOORRUNNER2Tja, wat doet een mens als hij niet kan slapen?
Liggen woelen in bed of eventjes opstaan.
Ik heb het alletwee geprobeerd en nu zit ik hier een berichtje te schrijven wat zeker de bedoeling niet was nadat ik gisteren kloeg over weinig tijd.

Deze morgen rond 8u lag ik nochtans onder de wol maar een half uurtje later was het weeral van datte: plaspauze.
Straks probeer ik het nog eens want amper 4 uurtjes slapen en vannacht 10 uur gaan werken lijken me niet zo gezond.
De week vóór de marathon van Rotterdam zit ik eveneens met de nachtshift en dan zal ik een goede nacht-dag-rust goed kunnen gebruiken.

En, werd er al gelopen deze week?
Gisteren zag ik het niet zitten om buiten te lopen en zo werd de loopband vanonder het stof gehaald.
Hij begint stilletjesaan last te krijgen van “ouderdomskwaaltjes”. De loopband moet in gang gelopen worden en komt dan als een krakende 75-plusser langzaamaan op snelheid.
’t Is telkens oppassen geblazen dat we geen blessure oplopen tijdens het in gang lopen. We moeten redelijk veel “force” in de beenspieren steken en dat terwijl we nog niet opgewarmd zijn.
Het tempo lag rond de 9,5 km/u en dit over een 6-tal kilometer.

Vanavond breng ik samen met Frank ons Marie naar de atletiekpiste in Kortrijk en in dit uurtje zal ik eveneens de beentjes strekken.
Op het programma dezelfde training als verleden week. Zestig minuten aan 6’20”/km, we zullen dan maar hetzelfde toerke doen zeker.

Donderdag trekken we dan richting kust om onze lange duurloop af te haspelen en een deel van het parcours voor de weblogtraining uit te zetten.
Vanaf dan gun ik de beentjes rust tot het clubkampioenschap van de Gavertrimmers op zondagmorgen.
Een blik op de deelnemers in mijn categorie vertelt me dat het niet eenvoudig zal worden. Nuja, alles staat in het teken van Rotterdam en we zien wel waar we uitkomen....

14:05 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

02-02-09

Veel nieuws, weinig tijd.


trainingHet voorbije weekend was razend druk en zo volgen er nog een aantal. Deze keer niet door het loopvirus dat hier ergens rondwaart.

Het begon al op vrijdagavond met een nieuwjaarsreceptie van de labo’s van AZ Groeninge. Op zaterdagvoormiddag stond ik om 7u al terug paraat in het labo.
Liza en Marie waren naar een startdag voor hun vormsel en dat op hun verjaardag. Louise had een DVD gehuurd en wou die bekijken met twee vriendinnen uit haar klas; de dag ervoor was ze immers ook jarig. Drie verjaardagen op 2 dagen tijd...

Kort na de middag vonden we dan toch een gaatje om te gaan lopen. Volgens mijn schema was de lange duurloop op zondag gepland maar dit kwam slechter uit. Na 22 km in 2u17’ – 9,62 km/u, 6’14”/km, AHR 144 - kwamen we verkleumd thuis. De bedoeling was om aan 6’20”/km te lopen met een hartslag tussen 140 en 148. Training geslaagd, zou ik zo zeggen en dit vooral met de bijtende wind.

’s Avonds wilden we nog naar de fuif van Joggingclub Wevelgem maar we zijn er niet geraakt. Te moe, te koud en de volgende dag vroeg uit bed, deden ons beslissen om de fuif te skippen.

De volgende dag trok Frank al heel vroeg richting Ieper voor de Provinciale Jeugdkampioenschappen Judo. Met haar derde plaats mag Louise volgende week naar de Vlaamse Kampioenschappen in Kortrijk. De Belgische Kampioenschappen in Doornik de week erop zullen waarschijnlijk iets te hoog gegrepen zijn. Doordat ze gisteren 400g teveel woog moest ze uitkomen in de categorie –40 kg en dit zal het niet gemakkelijk maken om volgende week een top 4 plaats te pakken wat nodig is voor een selectie voor het BK.

Terwijl Frank naar Ieper was trok ik naar de jaarlijkse familiemis. Nadat de kinderen naar de jeugdbeweging gebracht waren reden we richting bowling in Deerlijk waar de neven en nichten samen zaten. Hun middagmaal hadden ze juist achter de kiezen en zo konden we nog meedoen met de spelletjes bowling.
’t Is altijd leuk om de neven en nichten (17 in totaal en tel daarbij nog partners en kinderen) eens terug te zien. Jammer dat dit maar een paar keer per jaar gebeurt maar er zijn grootse plannen...

Nadien sprongen we nog even binnen bij de moeder van Frank; mijn ouders zaten immers samen met broers en zussen ook in de feeste (tot ’s avonds laat...).

blueberry hill1Volgend weekend belooft alvast even druk te worden met een verjaardagsfeestje voor Liza en Marie in Blueberry Hill op zaterdag.
Twee jaar geleden, op het feestje van Louise waagde ik me daar in de speleobox waarna ik vast kwam te zitten.
Dit jaar zal ik het maar op gewoon toekijken houden.

Zondagmorgen in alle vroegte is er het clubkampioenschap Tiegem-Harelbeke (14,65 km) van de Gavertrimmers.

In de namiddag trekken we dan met Louise naar Kortrijk voor het Vlaams Jeugdkampioenschap Judo. Ze is nu verplicht om aan te treden in de categorie -40 kg, we zullen ze deze week veel boterhammekes laten eten.

Deze week zal ik moeten improviseren met mijn schema want op zondag stond er een duurloop van 24 km gepland. Die zal ik naar donderdag verschuiven.
Vandaag ga ik eventueel een korte training op de loopband doen alvorens het nachtleven in te duiken.... ik heb immers nachtdienst.

Vanaf volgende week hoop ik om terug het schema netjes te volgen.

14:43 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-01-09

Leffekes lopen....


leffe6Tot op het laatste moment heb ik getwijfeld om mee te reizen naar Markegem voor de Leffeloop... en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt.
In de voormiddag had ik Louise naar een judotornooi in Lendelede gebracht. Het was wachten tot 12u vooraleer ze kon kampen en we waren daar al van 9u ’s morgens. Eénmaal thuisgekomen heb ik dan in zeven haasten mijn loopkleren aangetrokken om toch mee te gaan “Leffelopen”. En ik moet zeggen, ik heb er geen spijt van gehad.
Op zaterdag had ik uit voorzorg mijn 15 kilometer afgehaspeld (15,1 km in 1u29’57” – 10,07 km/u – AHR 145) maar die Leffeloop ging er wel nog bij kunnen.

Jogginggirl Veerle en Renate reden met ons mee en na een chaotisch inschrijvingsmoment (amaai, wat was me dat daar) konden we onze trainingskilometertjes joggen. In het begin liep ik samen met Jogginggirl, Dirk-Harmsie, Herman, Frank Spencer en Renate maar na een tijdje liepen de twee Veerles (Spencerwoman en Jogginggirl om het helemaal moeilijk te maken) zij aan zij verder.
Ons tempo lag rond de 9,5 km/u en meer moest het niet zijn. Lekker veel bijgekletst. In een “echte” wedstrijd zou het er minder gemoedelijk aan toe gaan. Toen we elk onze 10 Leffes (Jogginggirl 11 en ik 10 en feitelijk had Jogginggirl er 12, rarara) hadden verdiend haasten we ons naar de Leffebedeling want we vreesden even dat door de grote opkomst ze zonder gingen vallen....

Na een lekker warme douche - de douches waren dik in orde – konden we tussen pot en Leffe verbroederen met een hele grote tafel weblog-facebook-runners. Ik schat dat we op een gegeven moment met een dikke 20 man en vrouw rond de tafel zaten.
Voor de tombola zijn we niet meer gebleven en trouwens de “buit” was toen al binnen....

leffe2leffe7

20:26 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

24-01-09

Eindelijk....


rotterdam 10Maandag is het eindelijk zover want dan start mijn 10-wekenschema in voorbereiding voor de Marathon van Rotterdam. Deze keer heb ik gekozen voor een schema van Herbert Steffny. Deze meervoudig Duitse kampioen haalde brons op de Europeese Kampioenschappen marathon in 1986.

Dit schema werd gekozen omwille van de haalbaarheid (combinatie gezin, job en lopen) en eenvoud. Iedere week wordt er vier maal getraind en dit op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Op woensdag en vrijdag kan ik dan indien ik zin heb naar de judotraining gaan.
De eerste week start met een duurloop van 60 min (6’20”/km) op dinsdag goed voor 9,5 km. Ook de langere duurlopen zullen aan dit tempo afgehaspeld worden.
Op donderdag heb ik dan een snellere (naar mijn normen) duurloop van 5 km in 5’45”/km met 2,5 km warming up en 2,5 km cooling down.
Zaterdag staat er 6 km in 40’ op het schema en zondag dan mijn eerste lange trage duurloop van 22 km in 2u19’.
Zo kom ik op een weektotaal van ongeveer 47 km in week 1.
De streeftijd voor dit schema ligt op 3u59’ maar zoals ik al eerder meldde ga ik voor een tijd van 4u04’04”.

Ik zal proberen om telkens op zaterdag de trainingen van de komende week op mijn blog te zetten. Jammergenoeg zal ik in week 2 al moeten puzzelen.
Op zaterdag 8 februari hebben we met de Gavertrimmers ons clubkampioenschap Tiegem-Harelbeke. Deze wedstrijd is goed voor een kleine 15 km terwijl er die dag een lange duurloop van 24 km geprogrammeerd staat. Nu ja, een wedstrijd is altijd intensiever dus dit zal een beetje compenseren.

In het boek van Steffny vond ik een omrekeningstabel met richttijden voor de marathonloper (zie tabel hieronder). Mijn huidige 10-km tijd schat ik momenteel rond de 51’ zodat ik kan stellen dat in heel ideale omstandigheden ik mijn vooropgestelde doel zou moeten halen. Laten we allen duimen voor goeie weersomstandigheden op zondag 5 april!!!!

omrekeningstabel

11:38 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

17-01-09

Slecht nieuws...


Het ziet er stilletjesaan naar uit dat ik opnieuw op zoek mag gaan naar een target om mijn ULTRARUN 2009 te lopen.
Ik vond het al verdacht dat er geen uitslagen voor de editie 2008 op de website van de Palermo Supermarathon stonden. Foto’s waren er wel maar allemaal van vóór de start, aktiefoto’s zaten er niet tussen.
Na wat zoekwerk werd het duidelijk: de Supermarathon editie 2008 heeft nooit plaats gevonden omwille van een staking van de politie op die dag in Sicilië. Een ganse delegatie Nederlandse lopers was bijgevolg voor niets naar Sicilië afgereisd. Normaal gezien zou in 2009 de 25ste editie plaatsvinden maar we zullen het risico niet nemen om voor niets af te reizen. Het zou wel toevallig zijn dat er 2 jaar na elkaar niet gelopen wordt maar de correcte datum is nergens te vinden voor de editie 2009. Waarschijnlijk zit de organisator in zak en as en heeft hij veel krediet verloren bij de sponsors en bij heel wat lopers.
De maand erop is er ook elk jaar een marathon in Palermo en 2 marathons op een maand tijd voor een stad als Palermo, daar heb ik wel mijn bedenkingen bij.

De zoektocht kan terug starten maar ’t zal niet gemakkelijk worden. Er zijn een aantal eisen waaraan mijn eerste ultrarun moet voldoen:

* de afstand mag de 50 km niet overschreiden
* liefst een grote toer en bv. geen 10 rondjes van 5 km
* meer dan 50 ultrarunners en liefst nog meer aan de start
* de limiet om aan te komen moet minimuun 6 uur zijn

Rondje Voorne komt terug in beeld maar daar is er het nadeel van de datum: 14 juni, temidden de examens van de kids.
Frank heeft al beslist dat indien het Voorne wordt dat hij thuisblijft om de kinderen de nodige studie-ondersteuning te bieden.
Desnoods ga ik op mijn ééntje en boek ik een hotelletje voor 1 nacht maar ’t zou natuurlijk leuker zijn als er iemand mee kon om mij te begeleiden op de fiets. Ik denk hierbij spontaan aan zus Tine die mij in Stockholm fantastisch begeleidde. Voor zoontje Willem zouden we wel een oplossing vinden. Andere voorstellen en/of kandidaten zijn uiteraard altijd welkom...

En, wordt er nog getraind ook? Natuurlijk, maar deze week stonden mijn 2 voorbije trainingen vooral in het teken van de recuperatie en herstel na de LPM-marathon. Alhoewel ik niet veel last had van zware of vermoeide benen heb ik de trainingen (2 x 9 km) rustig gelopen (9,7 km/u – AHR 143).

vriendjesdag 08 1Deze morgen was het “vriendjesdag” bij judoclub Gullegem.
Maud had mama als vriendje uitgekozen om van 9u30 tot 10u30 mee te trainen.
Een uurtje later (van 10u30 tot 11u30) was het de beurt aan Louise om een vriendje mee te nemen.
Doordat ze donderdag en vrijdag ziek was en niet naar school geweest is kon ze geen schoolvriendinnetje uitnodigen en koos ze ook voor mama.
Dus nogmaals meegetraind, de kleine looptraining die ik deze morgen nog in gedachten had zal er niet van komen.
Ik heb al genoeg “vocht” verloren vandaag maar straks zal ik het terug aanvullen tijdens de kerstboomverbranding in Gullegem.

Morgen loopt Marie een cross in Ieper terwijl de andere kinderen naar de jeugdbeweging gaan en zo plan ik morgennamiddag een lange duurloop van een kleine 20 km, helemaal op ’t gemak.
Tot later.....

13:41 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

14-01-09

Met de mannen op stap...


lp1”Met de mannen op stap...”, kon de titel zijn van het voorbije weekendje Genk. Elf Gavertrimmers, 10 mannen en 1 vrouw trokken samen naar de LPM-marathon. Enkel Pascal had voor de marathon gekozen, de rest ging de halve lopen.

Op zaterdagavond waren we een lekkere pasta gaan eten in Anders dan Anders waar er 2 Engelsen aanschoven bij ons aan tafel. Beiden waren de zeventig gepasseerd en elk hadden ze meer dan 300 marathons gelopen. Dat was nog ”klein bier” in vergelijking met de prestatie van Horst Preisler met meer dan 1600 marathons op zijn palmares.
Aan mijn tempo van 2 marathons per jaar zal ik wel nooit lid worden van de 100 Marathon Club. Vanaf 50 marathons kan je een “wannabe” worden maar dit zie ik me ook niet halen; alhoewel “ultra’s” ook meetellen:-).

Op de website had ik gelezen dat deze (halve)marathon niet echt een wedstrijd is maar eerder een oefenmarathon. De marathonlopers krijgen wel een medaille maar voor de overige afstanden zijn er geen prijzen voorzien, een bord soep en een broodje niet te na gesproken.
Deze marathon die ter nagedachtenis van Louis Persoons, een fervent marathonloper, wordt georganiseerd loopt over het favoriete parcours van Louis. Zijn weduwe is trouwens elk jaar aan de start aanwezig om het startschot te geven.
De sfeer die er hangt is zeer gemoedelijk, precies zoals op een training van een loopclub. De marathon wordt bewust kleinschalig gehouden want het is niet de bedoeling dat je elkaar builen loopt op het parcours dat door het bos slingert.

Iets later dan voorzien klonk het startschot voor de halve marathon, de marathonners waren toen al een uurtje bezig.
Ik stond redelijk achteraan en na 500m kwam de eerste versmalling er al aan. Allen netjes op een rijtje....ideaal om niet te hard van stapel te lopen, tenzij je natuurlijk voor een top tien plaats gaat. Dan is het wel belangrijk om vooraan te starten.
Mijn eerste km haalde ik net geen 10 km/u; een ideale opwarming want koud was het (-8°C). Nadien kon ik mijn snelheid opdrijven naar 10,9 km/u.
Na een eerste rondje van 3,1 km volgden 3 rondjes van 6 km. Het parcours van 6 km liep langzaam omhoog over een afstand van 3,5 km, dan een steiler stuk dalen en nog een stukje gewoon plat.

Aan km 4 kwam er een vrouw, Marleen, bij mij lopen die daar in de buurt woonde. Het was haar tweede halve marathon. Haar eerste liep ze in 2u17’ maar toen was ze wat ziekjes. Het was, net als van mij, haar bedoeling om onder de 2u te lopen.
We babbelden over vanalles en nog wat maar aan km 8 liet ze een gaatje vallen. Vanaf dan werd het terug een eenzame wedstrijd. Ik kon wel nu en dan iemand bijhalen maar aan hun oranje nummer te zien waren de meesten onder hen marathonlopers.
Hoe verder we kwamen, hoe beter het met me ging. ’t Is nogmaals bewezen dat kortere afstanden niet echt mijn ding zijn.

Toen ik na 15,1 km mijn laatste rondje begon was mijn tijd 1u22’44”, niet echt slecht gezien de koude en het heuvelende parcours.
Het laatste rondje verliep even vlot als de voorgaande en na 1u55’44” – 10,94 km/u, 5’29”/km - kon ik finishen. Na de finish kwamen we in een verwarmde tent terecht waar ons nummer moest gescand worden maar door de combinatie van koude en warmte was de barcode helemaal bedampt. Er werd 2, 3, 4 maal gescand (de seconden tikten door) en nu blijkt dat ik alsnog niet in de uitslag vermeld sta. Na een mailtje met organisator Micha ben ik gerustgesteld, hij zal alles in orde proberen te krijgen want blijkbaar zijn er nog een aantal dingen verkeerd gelopen.
Up-date: ondertussen zijn de uitslagen in orde gekomen.

Net na de aankomst kwam ik Mario tegen en even later Wendy die de 6 km gingen lopen. Verder liepen er heel wat bloggers de marathon zoals Koen, canicrosser Etienne, Youri-cremke, Johan, Marathonman, Benny.....

Nadien werden er tussen pot en pint plannen gemaakt met de Gavertrimmers om volgend jaar terug te komen. Voor 40 euro konden we genieten van een nachtje in het BLOSO-sporthotel inclusief ontbijt en (halve)marathondeelname. Waar vind je de dag van vandaag nog zoiets voor deze prijs.
De bevoorrading was ook dik in orde met voor de marathonlopers water, cola, banaan, peperkoek, chocolade, rozijnen... en voor de halve marathonners water, cola en banaan.
We komen zeker nog eens terug, al is het maar om een goede basis te leggen voor het voorjaar. Meer moet dat niet zijn!
Gavertrimmer Ludo won zelfs de halve marathon en dat na al die Duvels van de dag ervoor..... knap.

Ondertussen zijn er maar liefst 1770 foto's te bekijken op de website. Van harte bedankt Micha, 't is altijd leuk om jezelf in aktie bezig te zien.

09:59 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

12-01-09

Louis Persoons Memorial Marathon: foto's!


Nog steeds geen uitgebreid verslag - ik moet deze week veel werken - maar door HIEROP te klikken kan je een massa foto's bekijken. De pijnlijke val van de trap van Frank heb ik wel niet op de gevoelige plaat kunnen vastleggen:-)

17:37 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-01-09

Een bewogen weekend...


lpm2Morgen volgt er een uitgebreid verslag maar enkele sfeerbeelden wil ik jullie niet onthouden.
De Louis Persoons Marathon is mij heel goed bevallen; precies de sfeer van een skivakantie, al die sneeuw.
Over mijn eindtijd ben ik gezien de omstandigheden toch tevreden: we moesten 3 maal een serieuze molshoop over en op bepaalde plaatsen lag het er maar gladjes bij.

Voor Frank liep ons avontuur minder goed af, dit kunnen jullie op zijn blog lezen en dit net de dag nadat hij een mevrouw van een vreselijke vriesdood redde.
Toen we zaterdag de afrit namen in Genk zag Frank een autowrak in de berm staan waarin nog een vrouw vast zat. Gelukkig was de duisternis nog niet ingevallen of het ging waarschijnlijk niet goed afgelopen zijn. We waren er als eersten bij en Frank heeft de hulpdiensten verwittigd.

Eind goed, al goed en zo heeft Frank meer dan een goede daad verricht.


lpm8LPMlpm3
lpm6lpm1

21:58 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

07-01-09

40404.....


Lisboa1De meesten onder jullie hebben hun plannen voor 2009 reeds openbaar gemaakt. Op facebook kreeg ik een vraagje naar mijn beoogde eindtijden en zo wil ik nog een stapje verder gaan en mijn doel voor de marathon van Rotterdam prijs geven.

Eerst en vooral moet ik er bij vertellen dat ik volgens mijn huisgenoten en bepaalde collega’s lijd aan een al dan niet lichte vorm van dwangneurose of om het wat ingewikkelder te zeggen aan een “compulsief obsessieve stoornis”.
Filmliefhebbers herinneren zich misschien nog de film “sleeping with the enemy”, een film uit 1991 met Julia Roberts. De opmerkzaamheid van haar man kende geen grenzen: een handdoekje dat 2 mm scheef ging, een deur die net iets anders op een kier stond, een stoel die eventjes van een rechte lijn afweek....
Ja, mannekes, ’t is soms lastig om mee te leven, hoor. Ik geef een voorbeeld; als ik autorijd dan mag het volume van de radio volgens mij nooit op een onpaar getal staan tenzij het een uitzondering betreft. Volume 32 mag, 31 is volledig uit den boze maar 33 kan dan weer wel omwille van 2 x een 3.
Zo heb ik wel meer dingen met cijfers maar ook onze stoelen in huis moeten netjes op een rij staan en het handdoekje aan de keukenkast mag zeker niet scheef hangen. De labels van de voorraaddozen in de kast moeten allemaal dezelfde kant uitkijken en zo kan ik nog wel een heel tijdje doorgaan. Daarom ook dat ik telkens mijn biertjes per twee drink:-)
Ik kan jullie verzekeren dat ik hier thuis met vier kinderen dikwijls op mijn tanden moet bijten. Ik probeer het wel een beetje in de hand te houden en niet te veel te overdrijven maar soms heb ik eens een slechte dag en dan mogen de huisgenoten het ontgelden...

Maar kom, we wijken af. Ik ging het hier hebben over mijn eindtijd in Rotterdam. Omdat 3u03’03” hoogstwaarschijnlijk niet haalbaar zal zijn heb ik voor 4u04’04” (oftewel 40404) gekozen. Toch een schitterend getal, niet?
Misschien is het daarom dat ik me zo aangetrokken voel tot de Leiemarathon, die wordt namelijk op “20092009” gelopen.....

Iets anders dan. De facebookers onder jullie hadden het waarschijnlijk al gelezen maar “Liza Spencer” heeft het jaar niet al te best ingezet. Op 2 januari 2009 om 19u44, jullie lezen het goed, zat Frank al op de spoedgevallen. Tijdens de volleybaltraining had Liza een bal keihard op haar linkerpink gekregen en ’t verdict luidde: gebroken! Alles werd netjes bijeen gesplakt maar ze heeft nog veel pijn. Op 21 januari worden er terug foto’s gemaakt en dan zien we wel verder. Ik denk dat er de eerste maanden niet zal gevolleybald worden......

Ook nog even de cijfertjes meegeven hieronder van de duurloop van afgelopen zaterdag. 't Was superkoud maar ik kon mijn hartslag in de juiste zone houden (140-148 voor lange duurlopen). Ik zie dat ik ietsje teveel geknipt en geplakt heb; ik liep wel degelijk 18 km. We zijn klaar voor volgende zondag, ik hoop om deze keer zeker onder de 2 uur te duiken.

duurloop 3 jan

15:40 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

02-01-09

Plannen voor 2009!


Wat brengt 2009?
In de eerste plaats zijn er de dingen die je niet zelf in de hand hebt. Een goede gezondheid bijvoorbeeld. Hopelijk worden we gespaard van gezondheidsproblemen in het nieuwe jaar. Daarjuist kwam een vriendinnetje van onze kinderen met het slechte nieuws dat een vriendin van haar gestorven is aan de gevolgen van een aggresieve hersentumor. Deze zomer nog springlevend en in een paar maanden tijd erg ziek geworden en gestorven, net 14 jaar geworden..... Om eventjes stil van te worden.

De dingen die je beter in de hand hebt zijn de plannen die telkenmale gemaakt worden bij het begin van een nieuw jaar.
Stoppen met roken, gezonder eten, veel sporten.... zijn enkele van de klassiekers die in menig lijstje voorkomen.
Voor mezelf heb ik geen grote plannen buiten het lopen van net iets meer kilometers in 2009. Ik wil er precies 2009 lopen. Hopelijk kom ik dan niet de laatste dag van ’t jaar tot de conclusie dat ik er nog 100 tekort kom:-)

interview stockholmVoor de marathon van Rotterdam ben ik al ingeschreven, de Leiemarathon staat normaal gezien ook op mijn programma.
Verder wil ik enkele halve marathons inplannen waaronder Mc-Bride, de Izegemse kastelenloop en Rapper dan een ezel en niet te vergeten: op zondag staat de eerste al geprogrammeerd, De Louis Persoons Memorial (halve)Marathon in Genk.
In het najaar volgt dan de ultieme uitdaging want dan ga ik me wagen aan een ultrarun over 50 km in Palermo. Ondertussen kon ik Frank over de streep trekken om mee te lopen en misschien zijn er nog bloggers geïnteresseerd?

Blessurevrij blijven wordt het toverwoord in 2009 en wie weet kan ik toch nog enkele PR’s verbreken. Dit zal echter niet gemakkelijk worden want een klein stemmetje in mijn achterhoofd zegt me dat ik mijn limieten reeds bereikt heb. We zien wel.
Geen zware schema’s voor ondergetekende maar voor Rotterdam wil ik wel alles uit de kast halen en daarvoor zal ik een 10-weken schema volgen van Herbert Steffny. “Het groot handboek lopen” zat gisteren in één van mijn pakjes. De zwaarste week in dit schema is er één van 61 km dus echt zwaar kan je dit niet noemen. Eens zien wat dit zal geven....

Best wishes!!!

14:45 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

31-12-08

2009....


FINISH STOCKHOLM12009: dat is het aantal kilometer dat ik met een beetje geluk in het nieuwe jaar hoop te lopen. Het oude jaar loopt op zijn laatste beentjes en zoals wel bij velen onder jullie is het tijd om een blik te werpen op het voorbije jaar op sportief gebied.

Dit jaar gebruikte ik voor het eerst het trainingslogboek van de Gavertrimmers. Het logboek voor het nieuwe jaar is trouwens te downloaden door hierop te klikken.
Met één blik kan ik jullie trots melden dat ik in 2008 precies 1911 km liep in 175 beurten. In 2006, het jaar van de start van mijn loopcarrière, perste ik 834,5 km uit mijn loopsloffen. Het jaar erop zat ik al aan 1537 km.
Ik liep 15 wedstrijden, 247 km in totaal, waarvan 2 marathons.

Het eerste hoogtepunt van 2008 was “Run4Eric” waar ik als Gavertrimmer kon aan deelnemen.
Eric, een gepassioneerd loper van Running Team Lauwe, had het jaar daarvoor een zwaar arbeidsongeval gehad in Rotterdam. Daarbij was hij verlamd geraakt aan de onderste ledematen. Zijn clubmakkers wilden hem niet in de steek laten en samen met 4 loopclubs uit de streek werd er een sponsorloop georganiseerd van Rotterdam naar Lauwe over 250 km. Het werd een onvergetelijke ervaring en het belangrijkste was dat Eric nadien een rolstoelbike kon aankopen en zijn huis aanpassen met de opbrengsten.

Eind april trokken we met een mooie bende Nederlandse en Vlaamse bloggers naar Saint-Sauveur nabij Ronse voor het allereerste Weblogweekend. Frank stak zijn schouders onder dit geslaagd weekend.
Er werd heel wat afgelachen, gegeten, gedronken en ook een beetje gelopen op de Eurojogging in Harelbeke. Daar waren buiten de bloggers die op weekend waren ook nog een mooie groep bloggers aanwezig die enkel de loopwedstrijd meededen.

Volgend hoogtepunt werd de Marathon van Stockholm waar ik samen met mijn zwangere zus Tine naartoe trok.
Enkele jaren daarvoor waren Frank en ik al in Stockholm en toen bezochten we het Olympisch Stadium uit 1912 waar de aankomst van de marathon ligt. Wie had toen gedacht dat ik daar ooit ging finishen, van lopen was toen nog absoluut geen sprake.
De marathon zelf werd ondanks de warmte een schitterende ervaring. Ik werd tijdens de marathon ook geïnterviewd door de Zweedse televisie. Ik verbeterde er mijn PR met meer dan 20’.

Een maand later liep ik op de winderige Izegemse Kastelenloop mijn PR op de halve marathon aan flarden: 1u53’24”. Dit PR hoop ik in 2009 te verbeteren.

Een goeie maand later werd het tijd om mijn supportersschoenen aan te trekken om Frank te steunen bij het lopen van zijn marathon in Helsinki. Ik voelde me in topform en dacht om veel te veel hartzeer te hebben als ik langs de kant ging staan. Dus besloot ik om ook in Helsinki aan de start te komen van de marathon.
Frank had jammergenoeg een mindere dag maar voor mij verliep het heel vlot. Ik peuzelde nogmaals 5’ af van mijn PR van Stockholm; 4u10’13” wordt het te slopen target voor 2009.

Na een deugdoende vakantie in Turkije liep ik nog enkele wedstrijden waaronder 2 halve marathons, 2 maal een 10 kilometer waarbij ik ook mij PR op die afstand brak en enkele eindejaarswedstrijden (Kerstcorrida Deerlijk en San Silvestercross in Winkel).

Eens lekker zot doen mag er ook tussenzitten en zo besloot ik om in november deel te nemen aan een judotornooi. Tegen al dat jong zwart geweld was ik niet bestand maar ik behaalde wel een bronzen medaille. Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is maar ik heb het toch eens meegemaakt: op een podium staan!

In 2008 brak ik al mijn PR’s uitgezonderd dat op de 15 km waar ik strandde op 33” van mijn besttijd.
Wat kan ik voor mezelf nog wensen in het nieuwe jaar? Wel, ik hoop om gezond en blessurevrij te blijven en dit wens ik aan ieder van jullie toe. Een goede gezondheid is het allerbelangrijkste in ’t leven. Verder wens ik iedereen heel veel liefde en vriendschap toe!!!!!

p8

18:25 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

29-12-08

Bèrekoude San Silvestercross!


winkelBèrekoud.... dat is wat de kinderen zouden zeggen.
Gisteren liepen Frank en ik mee in Sint-Eloois-Winkel in de San Silvestercross. Maud en Marie liepen mee in de kinderlopen. Deze startten al om 16u15 zodat we op tijd aankwamen in Winkel. Maud moest 600m lopen terwijl Marie 750m voor de boeg had. Ik verbaas me er telkens over hoe hard die “klein mannen” rennen. ’t Is wel niet ver maar ik denk niet dat ik het zou kunnen. Bij de benjamins meisjes (Mauds reeks) was er al na 1 meter een valpartij. Onze 2 meiden eindigden beiden voorlaatste maar ze waren toch blij dat ze gelopen hadden.

Voor de start kwamen we heel wat Gavertrimmers tegen en Joggingclub Wevelgem was goed vertegenwoordigd om nog maar van de facebook-loggers te spreken. Nico Schelstraete, Anita Delvael en Bartje, Sandra Cauwels kwamen supporteren, Katrien, Herman en Renate liepen mee. Hopelijk ben ik niemand vergeten.

Op zaterdag had ik nog 18 km aan 10 km/u gelopen zodat ik niet veel ambities had. Ik wilde wel beter doen dan in 2006 en toen liep ik hier 23’03”.
Voor we vertrokken had ik mijn Garmin in de tuin gelegd om “satelieten” te zoeken en toen we aan de start stonden merkte ik dat Garmin nog steeds in de tuin lag. Slim van mij, dit ging dus een wedstrijdje op gevoel worden... Deze morgen toen ik opstond lag Garmin nog steeds in de tuin. Hij was veranderd in een ijspegel; ik heb hem nu in de garage gelegd om te “acclimatiseren”, kwestie dat de temperatuur niet te snel omhoog gaat. Hopelijk werkt hij nog, tot nu toe heb ik hem nog niet durven aanleggen.

De dames en jeugd moesten 4,25 km lopen en de heren startten 10’ later voor hun 8,5 km. Voor onze afstand kwamen er een kleine 300 lopers aan de start en ik stond bijna helemaal achteraan maar de startstrook was redelijk breed zodat ik niet veel tijd verloor. In het begin werd ik nog voorbijgelopen door overmoedige jonge lopertjes die 500 meter verder al te voet stonden.
Vanaf dan kon ik mijn tempo lopen en kon ik zelf lopers inhalen voor de rest van de wedstrijd. Deze korte wedstrijden zijn zoals ik al eerder zei echt mijn ding niet. Tegen dat je goed warm hebt en in je ritme zit is ’t al gedaan.
Ik kan blijkbaar niet afzien op een korte wedstrijd want als je mijn snelheden vergelijkt op de langere afstand (tot halve marathon) dan zit er bitter weinig verschil in snelheid in. In Izegem liep ik dit jaar in heel winderige omstandigheden een halve marathon aan 11,2 km/u en gisteren liep ik aan amper 11,7 km/u over 4,25 km. Ik zal meer een lange-afstandsloper zijn zeker.
Aja, mijn tijd nog vermelden: ik kwam na 21’44” over de meet en werd daarmee 96ste op 271 aankomsten (dames en jeugd). Langs de ene kant ben ik tevreden want ik deed 1’19” beter dan 2 jaar geleden maar toch had ik graag aan 12 km/u gelopen.
Na de aankomst was er nog warme choco met Myriam en Nico achter het kookvuur.

Nadien werd er nog een Leffeke gedronken in het gezelschap van Nico, Herman en zijn vrouwke en Katrien en haar 2 jonge gasten.
Als prijs was er voor elke loper een bak fruit, ook voor de kinderen, en toen Frank de fruitbakjes van de kinderen in de koffer van de auto wilde zetten was er iets mis met ons slot. Waar hebben we dat nog gehoord; 3 weken geleden had hij al het slot van de chauffeur van onze andere auto kapot gekregen. Ze konden ons toen niet onmiddellijk helpen in de garage en zo mocht ik 2 weken lang acrobatetoeren uithalen om achter het stuur te raken en nu dit...
Nu nog eens proberen om Garmin aan de praat te krijgen, hopelijk komt dit nog goed!

winkel10winkel6
winkel7winkel4
winkel3winkel11
11:34 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

25-12-08

Flandriën versus mietje....


2Tussen twee feestjes in heb ik eventjes tijd gevonden om een berichtje te posten.
Straks ga ik ook nog een dik uur trainen: 50 minuten rustige duurloop, 10 minuten intensiever en 10 minuten uitlopen. Dit alles staat in functie van de halve marathon in Genk op 11 januari (Louis Persoons Memorial Marathon).
Veertien dagen later start mijn marathonschema voor Rotterdam. Deze keer zal ik mij wagen aan een 10-wekenschema van Herbert Steffny, eens zien wat dit zal geven...

Op dinsdag stond er een training met versnellingen op mijn schema: 10’ inlopen, 6 x 4’ intensief met 2’ rustiger gevolgd door 15’ cooling-down.
De trainingen met versnellingen probeer ik telkens op de loopband te doen terwijl ik naar één of andere DVD op de loopband kijk. Zo ook dinsdag maar door en onhandig maneuver bij het opbergen de vorige keer (Frank Spencer?) had er een kabel klem gezeten en wilde de loopband niet starten. De handleiding werd er bijgehaald door Frank maar niets mocht baten totdat Mega Maukie ons uit de nood kwam helpen... Doordat Frank niet echt een techneut is heb ik het één en het ander geprobeerd en nu werkt hij terug. Ttz, je moet hem in gang lopen de eerste 100-den meters en dan “pakt” hij plots aan en schiet in gang.
Ik had een DVD gekozen van “Frank Spencer” in “Some mothers do ’ave ‘em”, de schitterende BBC-reeks die elke dag terug te zien is op één in de namiddag. Enkele jaren geleden hebben we deze DVD-box besteld in Engeland. Twaalf uren hilarisch kijkplezier verzekerd. Voor de gelegenheid koos ik de DVD met volgende afleveringen: Jessica’s first Christmas, Christmas ’75 en Christmas ’78. Het lopen verliep verbazend vlot en na de eerste aflevering zat mijn training erop.
Frank was als een echte flandriën naar buiten getrokken om te gaan trainen en eigenlijk voelde ik me een beetje een “mietje” maar gelopen heb ik toch. ’t Is natuurlijk niet hetzelfde als “in open air” gaan trainen maar toch geef ik eerlijk toe dat ik deze trainingen wel graag doe, aan jullie om te oordelen of ik een mietje ben of niet...

And by the way: aan iedereen die dit leest een zalig kerstfeest toegewenst!

1151


14:09 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

22-12-08

Kerstcorrida Deerlijk: ambiance verzekerd....


groep deerlijk 8deerlijk 008Gisteren was het dan zover: de kerstcorrida van Deerlijk stond in mijn agenda genoteerd.
Al weken op voorhand had ik een niet alledaagse outfit in gedachten, iets anders dan de tientallen kerstmannen die meelopen. Toen ik gisteren echter “gelaarsd en gespoord” naar beneden kwam waren de reakties niet allemaal positief. De kinderen hadden een kerstfeestje van de jeugdbeweging en nadat we ze naar hun lokaal gevoerd hadden zouden we doorrijden naar Deerlijk. Toen ik vertelde dat ik nog even in hun lokaal ging binnenwippen om te plassen kreeg ik de wind van voren: “mama, je gaat toch zo niet uitstappen, hé, ge moet maar ergens anders plassen”. Jaja, ze zijn in een fase gekomen dat ze mama’s en papa’s niet echt “hip” of “cool” meer vinden. Ik heb dan maar een loopjasje boven mijn kleren getrokken om niet op te vallen maar ik hoorde de leiding al onmiddellijk roepen: “ah, gij loopt zeker mee in de corrida...”. Toffe leiders!

Met meer dan 3000 lopers over de verschillende reeksen zou het geen sinecure worden om een parkeerplekje te vinden maar ’t is altijd een voordeel als je de sluipwegen kent. Zo konden we op een 400-tal meter van de start parkeren.
We waren net op tijd om de start van de 5 km te zien, zo een bende, meer dan 1600 lopers. Frank ging nog kijken naar de aankomst van de eerste 20 atleten terwijl ik naar de kleedkamers van de dames trok om onze tassen te deponeren.

Daarna was het tijd om naar het startvak te trekken. Het was al flink druk maar we konden nog een praatje slaan met enkele bloggers, facebookers, Gavertrimmers en.... teveel om op te noemen en om niemand te vergeten noem ik geen namen.
Stipt om 15u15 klonk het startschot en de meute zette zich in beweging. Door de brede straten verliep de start verbazend vlot en zo zat ik vanaf km 1 onmiddellijk in het gewenste tempo (doel 5’18”/km). Frank liep samen met mij en na enkele 100-en meters hadden we het al door: we waren veel te warm gekleed. Ik had onder mijn outfit nog een loopshirt aangetrokken en Frank had een shirt met lange mouwen aan met daarover een t-shirt. Het ging zweten worden...
Na 5 km hadden we een tijd van 26’38”. Mijn PR op de 15 km dateerde van het jaar ervoor (1u19’53”) en als we even vlug omrekenden dan ging ik 1” tekort komen gesteld dat we hetzelfde tempo konden aanhouden:-)
Het tweede blokje van 5 km verliep naar mijn gevoel in ongeveer hetzelfde tempo maar nu stopte ik halverwege het rondje om een bekertje water te drinken. Zoals jullie allicht weten kan ik dus niets binnenkrijgen al lopend. Bij de doortocht aan 10 km wees de klok 53’27” aan (tweede rondje in 26’49”) dus weinig verval maar een PR zou het net niet worden tenzij ik een tandje kon bijsteken.
Mijn outfit begon in ronde 3 flink in mijn nadeel te spelen: ik was doornat van het zweten en tussen km 13 en 14 zat er een stuk in met de wind pal op kop.
Even daarvoor had Koen VS ons al bijgehaald terhoogte van een “blue army vlag”, dat gaf hem blijkbaar vleugels.... Had ik toen aangepikt dan liep ik een PR maar je weet dit allemaal niet op voorhand.
Tweehonderd meter voor de finish trok ik mijn doodskap volledig over mijn hoofd. Toch even schrikken dan: slechts 2 gaten voor mijn ogen, telkens ik inademende kreeg ik de stof in mijn mond, leuk is anders.
Ik finishte in 1u20’26” (zelfgeklokt: 1u20’22”). Net geen PR maar toch heel tevreden gezien de omstandigheden (veel te warm). Ronde 3 liep ik in 26’55”.

Nadien zijn we nog Chris Rogghe tegengekomen - merci voor de foto’s en ook aan Bart Rosseel, Herman en Rony een dikke merci voor de foto’s.
We hadden ook nog een bon gekregen van Bart D. voor 2 Gaverse koffie’s dus dit konden we niet laten liggen... Jammergenoeg zijn we niemand bekends meer tegengekomen om een jeneverke te drinken.
Toen was het tijd om onze kids te gaan ophalen bij oma en opa. ’s Morgens waren we ook al langsgeweest met een verjaardagscadeau voor oma maar toen bleek ik het verkeerde pakje mee te hebben. Toen ze het openmaakte zag ik dat ik het nieuwjaarspakje van schoonbroer Kris meegenomen had maar dit werd ’s avonds dus rechtgezet!

Voor de uitslagen klik hier en nog een proficiat aan de organisatoren. Doordat we met een chip liepen stonden de uitslagen toen we thuiskwamen reeds online, altijd leuk voor de curieuse neuzen onder ons. De cijfertjes wil ik jullie ook niet onthouden, hier komen ze:


deerlijk garmindeerlijk 03

12:11 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

20-12-08

Bloggen... met uitsterven bedreigd?


facebookVoor een overzicht van het voorbije jaar is het nog eventjes wachten tot eind volgende week.
Bij het rondsurfen op de verschillende blogjes merk ik een neerwaartse spiraal op. Zou het iets te maken hebben met de daling van de koopkracht of het nakende ontslag (terwijl ik dit zit neer te pennen heeft de koning zijn fiat nog niet gegeven) van onze regering?
Enkele moedigen onder ons blijven trouw hun dagelijkse portie “blognews” op het net spuien maar de overgrote meerderheid neemt genoegen met 1 maximaal 2 berichtjes per week.
Ik behoor dus duidelijk tot deze laatste categorie. De grootste reden blijft het gebrek aan tijd maar tegelijkertijd betrap ik mezelf erop dat ik door minder te bloggen niet minder “on-line” ben. De Spencers zijn de laatste tijd meer op smoeltjesboek of om het met wat meer standing te zeggen op “facebook” te vinden. Daar is het “not done” om ellenlange berichten neer te pennen, één one-liner volstaat meestal om een ganse machine in werking te stellen met een domino-effect aan reacties tot gevolg.

Toch wil ik jullie vandaag nog eventjes meer vertellen over de voorbije week.
Er stonden slechts 2 trainingen op het programma met het oog op de kerstcorrida van morgen.
Dinsdag werd er “piramidegeloopt” of “gepiramideloopt” (hoe zeg je zoiets?) ttz er stond een piramidetraining in mijn schema.
Na de opwarming (15’) moest ik respectievelijk 1’, 2’, 3’, 4’, 3’, 2’ en 1’ intensief doorlopen met tussenin telkens evenveel rust. Nadien mocht ik 10’ uitlopen. Ik heb mijn Garmin nu al anderhalf jaar maar een “advanced training” had ik nog nooit geprogrammeerd. Na een 15-tal minuten geklungel en gepruts was ik eindelijk zover dat ik op pad kon.
Na de opwarming drukte ik enigzins fier op de “lap” knop. Wat was me dat, Garmin begon te piepen en nog meer te piepen om uiteindelijk helemaal tilt te slaan: piep, piep, piep, run started, piep, piep, piep, run stoped, pieperdepiep.... Na 26” werd het stil, mijn piramideloop zat erop... Inderdaad, ondergetekende was zo stom geweest om ipv minuten te programmeren seconden te gebruiken. Dan maar in de koude en helemaal bezweet van de opwarming alles terug in orde gezet. De training kon ik afwerken met de versnellingen aan 12 à 12,8 km/u. Eind goed al goed.

Donderdag was ik dan van plan om na een dagje shoppen in Brugge 15 km op ’t gemak te gaan trainen.
Louise hoefde niet naar school en zo kon ik al eens proeven hoe het de komende jaren zal zijn: moeder en dochters op shoppingtocht. Voor deze gelegenheid hadden we papa Spencer meegenomen kwestie dat we iemand hadden om onze boodschappen te dragen:-)
's Middags aten we een overheerlijke lunch in restaurant La Forestière. Een echte aanrader maar reserveren is nodig als je ietwat aan de late kant bent. Wij hadden geluk, er was nog net 1 tafeltje vrij om 11u45.
Dat shoppen vermoeiend is kan ik ondertussen beamen; toen we thuis kwamen was ik “katlam”. Ik had al enkele dagen last van een verkoudheid en de zin om 15 km te gaan lopen was er absoluut niet. Frank was ondertussen vertrokken naar de joggingclub in Wevelgem en nadat ik Marie gaan ophalen was aan de atletiekpiste ging ik mij in de zetel nestelen. Ik begon te bedenken dat ik aan slechts 1 training deze week ging geraken en even later werd het schuldgevoel zo groot dat ik mijn singletje en shortje aan trok om te gaan rennen. Ik hoor jullie al denken: een singletje? Tja, noem me een “mietje” maar deze training werd er ene “indoor”, op de loopband dus. Na 1u28’ had ik 15 km gelopen. ’t Schijnt dat lange duurtrainingen op een loopband goed zijn om karakter bij te kweken wegens “oersaai’....
De rest van de week werd er gerust, ttz veel gewerkt wel maar niet meer gelopen. Aan diegenen die morgen ergens te lande lopen, veel succes en aan diegenen die naar Deerlijk komen: tot morgen!

15:48 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

15-12-08

Min of meer beslist....


palermo 50 kmDe plannen voor mijn ultrarun over 50 km krijgen stilaan vorm. Nadat er verschillende scenario's de revue passeerden met hun bijhorende pro's en contra's zou ik in staat moeten zijn om het kaf van het koren te scheiden.
Hieronder vinden jullie de verschillende ultra's die in aanmerking komen/kwamen:

Rondje Voorne op 14 juni 2009:
Positief:
* mooi parcours bestaande uit 1 grote lus
* een begeleidende fietser mag mee op het parcours
* tijdslimiet is 6 uur en de deelnameprijs is slechts 10 euro
* het aantal sololopers in 2008 was 36, er waren 22 duo’s en 51 estafetteploegen: voor een ultraloop in de lage landen is dit redelijk veel
Negatief
* Rondje Voorne valt midden in de examens van de kinderen
* tussen km 30 en 40 loopt het parcours over het zand wat heel zwaar zal worden in deze fase van de wedstrijd

De 50 km van Vlaanderen in Gistel op 18 april 209
Positief:
* Gistel ligt op amper 42,195 km van ons deur
* vooraf inschrijven kost je 15 euro, de dag zelf 20
Negatief:
* er zijn 10 rondjes van 5 km te lopen
* de nieuwe datum komt me niet goed uit (14 dagen na Rotterdam en...ik ben sedert dit weekend ingeschreven!)
* in 2008 was de tijdslimiet 5u30’ (ik denk dat dit nipt zal worden)
* bitter weinig deelnemers en geen fietsers toegelaten

De monnikentocht op 29 augustus 2009
Positief:
* deelnameprijs is 15 euro, later inschrijven kost je 18 euro
* mooi parcours door de natuur
* tijdslimiet is 6 uur
* de datum valt ideaal: we zijn nog in verlof en ’t is dan nog 3 weken vóór de Leiemarathon
Negatief:
* aantal aankomsten in 2008 = 13 (zelfs het feit dat dit “my lucky number” is kan mij niet bekoren)
* het parcours loopt van punt A naar B dus na afloop mag/moet je nog 50 km terug met de bus

De Palermo Supermarathon op ..... oktober 2009
Positief
* de locatie en het parcours: 2 x een halve marathon + 1 extra lus
* perfecte bevoorrading: 14 x drinks en food, 10 x verfrissingen met sponsen, EHBO,....
* deelnametas met sport t-shirt, regenjasje, rugzak, loopsokken, pasta, fles wijn,... medaille bij aankomst en certificaat
* aantal deelnemers: 80-tal ultrarunners, 80-tal marathonners, 800 halve marathonners
* deelnameprijs: 35 euro (voor een buitenlandse marathon/ultra is dit niet duur)
* tijdslimiet is 6u30'
* Ryanair vliegt vanaf mei naar Sicilië
Negatief:
* de datum voor 2009 is nog niet gekend maar de voorbije editie’s waren telkens half oktober
* ’t is een beetje verder dan Gistel....

Roadrunnerke Jan stelde enkele berichten geleden in een reactie nog de Eénmeerloop voor ergens in Nederland maar bij nader inzien leek deze mij niet zo geschikt: de tijdslimiet is er 5 uur en ze zeggen letterlijk dat de aankomstzone na 5 uur volledig wordt opgeruimd. Zie je mij daar al moederziel alleen arriveren?

Ondertussen begint het bij Frank ook te kriebelen om mee te lopen (als de keuze op Palermo valt). Hij liet al volgende opmerking optekenen: als we daar dan toch zijn dan kan ik evengoed de 50 km meelopen.... Hij had nochtans gezworen om nooit verder dan een marathon te lopen....
Dus beste bloggertjes; in mijn hoofd is de beslissing al gevallen!

En verder: onze drie jongsten hadden vandaag al hun rapport mee en we mogen tevreden zijn met hun resultaten. Alhoewel ons Marie wel ietsje beter kon/kan en dan vooral voor godsdienst als je bedenkt dat ze verleden week om niet te hoeven studeren naar de kerk gegaan is....
Louise heeft morgen nog haar laatste toetsen maar over haar moeten we ons geen zorgen maken. We zullen de vakantie goed kunnen inzetten....

21:26 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

10-12-08

't Was niet de eerste keer....


13Gisteren zat ik te bladeren door enkele fotomappen op de PC.
Onder andere onze congé in Turkije passeerde de revue. Ook het webloglopersweekend in Saint-Sauveur werd in gedachten overgedaan. Running Ronald met een Belgische driekleurhoed op zijn hoofd en een Leffe in de hand, Bjorn die de bbq aan 't kuisen is, Veerles lekkere spaghettisaus, ons privé-cafeetje met slagers van André Hazes en Laura Lynn, de heksenwandeling in Ellezelles met culinaire stop tussenin... en er werd ook gelopen in de Gavers op de Eurojogging.
And guess what? Zie eens met welk nummer ik daar liep: juist, "number 13" en nog straffer, ik liep daar in de hitte - 't was echt niet te doen voor een zaterdag in april - een PR op de 12 km.

Aan de organisatoren van de Leiemarathon heb ik maar één vraag: mag ik alstubieft nummer 13?

Genoeg over geluksnummers, vandaag heb ik nog een druk programma voor de boeg. Er moet nog gewassen en gestreken worden, de kerstversiering haal ik vandaag uit de kast, het eerste pasport van Marie en Liza ligt klaar in het stadhuis, Maud moet oefenen voor haar examen judo op vrijdag, de inschrijving voor Rotterdam breng ik eerstdaags in orde, enz.....

De kinderen zitten volop in de examens en ik zou ieder ouder een student toewensen zoals ons Louise. Ik denk dat onze oudste dochter ergens een studeer-gen geërfd heeft maar van wie ze dat heeft is de vraag. Ze wil later arts worden met als specialisatie anathoom-patholoog. Met haar attidude zie ik haar daar zeker in slagen. Gisteren studeerde ze tot 20u30 en na een yoghurtje ging ze onmiddellijk slapen. Haar punten zijn dan ook uitstekend.
Mijn ouders daarentegen kunnen het getuigen; 't is bij ons thuis dikwijls "spel" geweest omdat ik maar niet aan studeren toe kwam. Er was altijd wel één of ander excuus om maar niet achter de boeken te moeten zitten. Dat was dan ook de reden waarom ik niet op kot mocht en elke dag naar huis mocht pendelen en ze zullen wel gelijk gehad hebben. Tijdens "den blok" was het dan stressen en in paniek geraken maar ik ben er ieder jaar geraakt en telkens "in eerste zit".
Ons Marie heeft meer iets van mij weg: ze zal er wel geraken maar 't zal bloed, zweet en tranen kosten, denk ik. Na een gesprek met het CLB zag ze haar droom om kinesist te worden al uiteenspatten. Ik zie ons Marie niet onmiddellijk naar de unief trekken... Zondag wou ze zelfs persé naar de mis van 10u30 en dat allemaal omdat ze dan niet moet studeren.
Liza, haar tweelingzus, is meer zoals Louise maar zou nogal snel in paniek geraken als ze denkt dat ze niet genoeg geleerd heeft. Hoe tweelingen zo van elkaar kunnen verschillen...
Nu ja, ze zullen nog lang genoeg naar school moeten, er moet nog tijd zijn voor ontspanning, tjein....

09:16 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

07-12-08

Thirteen; my lucky number!


KERSTLOOP4Wie had ooit gedacht dat ik nog eens aan de start van een loopwedstrijd ging komen met ongeluksgetal 13. Wel, vandaag was dit het geval. Vóór de start nog even gepolst maar niemand die wou wisselen.

Als aller Kim Gevaert kwam het startschot (fluitje) geven en voordien werd er nog 1 minuut stilte gehouden voor Tom Compernolle.

Na de wat tegenvallende halve marathon Deinze-Aalter - voor wat betreft mijn eindtijd - had ik vandaag weinig ambities. We hadden ook maar begin deze week beslist om in Waregem te lopen.
Mijn conditie is - naar mijn gevoel - de laatste weken flink verbeterd. Gisteren liepen Frank en ik 15 km aan 9,7 km/u en mijn hartslag ging niet boven de 140.

De wedstrijd zelf dan: we hadden 3 toerkes voor de boeg en deze voerden ons langs een mooi stukje op "den buiten" van Waregem.
Ik had al eens gesnuisterd in de uitslagen van de vorige edities en de eerste 10 dames haalden telkens snelheden van boven de 15 km/u. Ik ging dus weeral ergens achteraan bengelen.

De eerste 2 km kon ik in een groepje (als je dat al een groepje kon noemen) van 3 man lopen maar vanaf dan dreef ik de snelheid een klein beetje op en er zat niets anders op dan de achtervolging in te zetten op weeral een groepje van 3 man even verderop. Ook dit groepje werd bijgehaald en zo kon ik me steeds focussen op eenzame lopers die voor mij uit liepen.
De tweede ronde bleef ik mijn tempo lopen en een blik op Garmin meldde me dat ik heel goed bezig was. Een PR zat er zeker in als ik niet ging verzwakken.
Toen ik de derde ronde begon was ik al door een twintigtal snelle mannen gedubbeld maar dit kon me niet deren, ik voelde dat het nog ietsje sneller kon en hier en daar kon ik nog een eenzame loper bijhalen.
Ik finishte in een tijd van 50’42” en daarmee gaat er bijna 1’30” van mijn vorige PR af. Het was een prachtig loopweertje maar jammergenoeg liep ik terug 8 km moederziel alleen. Er had wellicht nog meer ingezeten als er meer lopers waren geweest van mijn niveau.

De organisatie zat heel goed in elkaar maar toch één opmerking: ik had graag wat drinken gehad tijdens de wedstrijd. Ik ben een enorme zweter en zelfs in de winter heb ik drinken nodig tijdens wedstrijden vanaf een 8-tal km. Ook het t-shirt dat ik in mijn plastiekzak vond is zoals op vele wedstrijden niet geschikt voor lichte lopers (man of vrouw). Ik kan er bij wijze van spreken 3 keer in...

Al bij al werd het een leuke namiddag met bekende snelle bloggers (Natalie Tijtgat - merci voor de foto's, Sandra Cauwels...) langs het parcours en ook een 10-tal al dan niet bloggende Gavertrimmers.
Ik zou zeggen: volgend jaar voor herhaling vatbaar!kerstloop3kerstloop7

KIM GEVAERT1


Nog vlug eventjes op de foto met snelle Natalie Tijtgat en zoontje en Kim. Maar waar blijft mijne fotograaf?

20:00 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

03-12-08

Palermo, here I come?


palermo1


Volgend jaar word ik "40" en dit zou ik willen vieren met mijn debuut te maken op een ultrarun. Ik zal het bescheiden aanpakken en starten met een 50 km run.
Ik weet dat Frank zit te broeden om een geschikt verjaardagsgeschenk te vinden. Een kleine tip: klik hier, dit zie ik dus wel zitten....

16:42 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

01-12-08

Perfecte dag!


DAGUITSTAP2Gisteren trokken we met een mooie bende Gavertrimmers naar 't zeetje.
De dag werd in stijl ingezet met een "ontbijt met bubbles" waarna de verschillende gezinnen richting kust trokken. De kinderen en niet-lopers konden onmiddellijk in het zwembad met sauna en bubbelbaden terwijl de lopers na een warming-up een toerke liepen van ongeveer 11 km. De westenwind die in België dikwijls waait was gisteren een nijdige oostenwind zodat we de laatste 5 km wind op kop hadden langs het strand. Op de heenweg hadden we in de polders gelopen en daar viel de wind mee.
Na 1u06’ konden we de niet-lopers vervoegen in het zwemparadijs.

Na enkele verkwikkende saunabeurten was het tijd voor een aperitiefke; in mijn geval "blonde leffe". Tja, ik had wel dorst na al dat lopen en zweten in de sauna.
Voor het middagmaal koos ik voor een vispannetje met frietjes en een chocolademoesje (Julie!) als toetje.

Daarna trokken we nog naar "De Kegel", jullie raden het al: er moest nog gebowlingd worden.
Bibi kon het eerste spelletje winnen en Ludo won het tweede in onze groep. Ook hier kon een "blonde leffe" niet ontbreken.

De dag werd afgesloten door nog eens bij oma en opa Spencer langs te gaan en hier opnieuw.... blonde leffe. Normaal ben ik altijd chauffeur van dienst maar deze keer mocht Frank de honeurs waarnemen. Ge had hem daar moeten zijn zitten in den bowling met zijn koffietje..... nadat hij toch eerst een leffeke had gedronken!
DAGUITSTAP1DAGUITSTAP3

DAGUITSTAP4DAGUITSTAP5


11:04 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

26-11-08

Marathons en ultraruns...


LeiemarathonHet heeft er alle schijn van dat de stemming op de weblogloperssite in het voordeel van de Leiemarathon zal uitdraaien.
Deze weliswaar kleine natuurmarathon kan op veel sympathie rekenen van de bloggers. Het was de bedoeling om een marathon te vinden waar we als groep webloglopers goed opvallen en waar we zowel vóór als na kunnen verbroederen.
Voor de niet-marathonloper is er een kortere afstand en er mogen fietsbegeleiders mee op het parcours.
Verleden jaar was de prijzentafel niet mis met voor zowel mannen als vrouwen 5 categoriën met dezelfde geldprijzen (geen discriminatie hier).
Bepaalde bloggers merkten op dat ze liever voor een grotere stadsmarathon kozen en eigenlijk ben ikzelf ook meer voor de grote evenementen te vinden. Voor de Leiemarathon wil ik echter wel een uitzondering maken.
’t Is wel nog heel veraf maar plannen kan men altijd al maken...

Zoals al eerder gemeld start mijn loopjaar 2009 op 11 januari met de Louis Persoons Halve Marathon in Genk.
Vier weken later is er het clubkampioenschap Tiegem-Harelbeke van de Gavertrimmers.
Op 22 maart gaan we zoals het er nu uitziet met een hele grote groep webloglopers trainen aan zee. Straks moeten we een “numerus clausus” invoeren:-).
Op 5 april volgt dan de marathon van Rotterdam. Er gaan zeker nog enkele Gavertrimmers mee en de loopclub van Grijsloke legt een autobus in. Frank en ik denken er sterk over na om ons in te schrijven om mee te gaan met de bus. Nadeel hierbij is dat het bijna onmogelijk zal worden om veel bloggers in de drukte van Rotterdam tegen het lijf te lopen als we gebonden zijn aan een groep.

Er zijn ook twijfels ontstaan over mijn ULTRARUN van 50 km.
Eén ding is zeker: mijn 50-km wedstrijd loop ik maar waar en wanneer het zal zijn is nog maar de vraag. Verleden week kreeg ik een mail van Gavertrimmer Steven met de mededeling dat de 50 km van Gistel misschien 3 weken vroeger zal gelopen worden. Klik HIER om het bericht te lezen.
In Rotterdam wil ik een aanval doen op mijn PR en als het even kan de grens van 4 uur zo dicht mogelijk benaderen. Om dan 2 weken later mijn debuut te maken in het ultrarunnen zie ik niet zitten. Vijf weken later zoals het eerst was/is vond ik al nipt. Ook het feit dat we 10 toerkes van 5 km moeten afhaspelen lijkt me niet ideaal.
Zo ben ik wat gaan surfen en natuurlijk kwam Rondje Voorne terug in beeld. Het nadeel van de datum (14 juni: midden in de examens van onze kids) blijft een groot struikelblok. Een andere optie is dat ik een “partner in crime” zoek die wil meegaan met mij. Ik denk dan aan een fietsbegeleider die het risico wil nemen om een gans weekend met mij opgescheept te zitten:-).
Nog een optie is de Monnikentocht op 29 augustus 2009 in Ter Apel (Nederland). De laatste week van augustus zijn we nog een weekje in verlof zodat we er samen met de kinderen een “weekje weg” van kunnen maken.
Dit laatste zou tevens heel bevorderlijk zijn voor de conditie om aan de start van de Leiemarathon te verschijnen....

En nu ga ik oliebollen bakken, mmmm!

15:04 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

22-11-08

Dat kan tellen....


BAD+GLIJBAAN%201Al opgemerkt dat mijn blogje stilletjes aan 250.000 bezoekers zal tellen? Wie kan mij een printscreen bezorgen (dan volgt er een verrassing)!
Volgende mensen hebben alvast nog een fles van mij tegoed: Harmsie, de reus van Vlaanderen, Gert Schroons (als ik het goed voorheb dan heb ik zijn pronostiek voor Keulen gewonnen dus staan we effen:-)), familie Coornaert en mijn jeugdvriendin Michèle.

Na de uitspattingen op het judotornooi vorige week heb ik het deze week kalmer aan gedaan.
Op dinsdag had ik avonddienst en mijn rug en nek zaten vast en toen ik thuiskwam na het werk was er weinig goestinge om te gaan lopen.
Woensdagmorgen heb ik mij laten "kraken" bij de fysiotherapeut en 's avonds ben ik naar de judotraining gegaan. Op woensdag staat er vooral techniek op het programma zodat ik me zeker niet kon forceren.

Donderdagavond was er na de training bij JC Wevelgem iets speciaals voorzien (zie blog van Frank). Foto's hier te bekijken.
De training zelf dan: na een opwarmingsfase bij groep 2 (iets tragere lopers) besloot ik om eens mee te gaan met groep 1. De pees werd er opgelegd....
Mijn eerste 2 km liep ik aan 9,5 km/u maar nadien werd de snelheid opgedreven. De volgende kilometers liep ik tussen de 5' en 5'20"/km. De eerste 4 à 5 km blijft de ganse groep nog samen maar vanaf dan vormen zich groepjes volgens verschillende snelheden.
Na 10 km klokte ik af op een goeie 54'. Toch wel straf, vind ik van mezelf als je weet dat mijn PR op de 10 km iets meer dan 52' bedraagt.

Na de halve marathon Deinze-Aalter had ik een minder gevoel maar het vertrouwen is terug. Iedereen kan al eens een mindere dag hebben.
Mijn ambities voor de Kerstcorrida in Deerlijk (15 km) blijven bescheiden maar worden iets bijgesteld. Ik had gedacht om 1u30' te lopen maar ik hoop om toch een tijd tussen de 1u22' en 1u26' te halen. Dit lijkt me realistisch en wie weet als ik een heel goeie dag heb....

Gisterenavond was er dan de jaarlijkse zwemmarathon in Zwevegem. Verschillende sport -en jeugdbewegingen nemen het dan tegen elkaar op. Bedoeling is om per deelnemer zo veel mogelijk baantjes te trekken binnen een bepaalde tijd. Onze judoclub was goed vertegenwoordigd (zo'n 40-tal zwemmer(tje)s). Ikzelf kon 21 lengtes (50m) zwemmen dus goed voor 1050m. Voor een niet-graagzwemmer niet slecht, hé.

Vandaag wordt er allicht niet meer gelopen gezien de weersomstandigheden (een 5-tal km op de loopband behoort wel tot de mogelijkheden). Morgen plan ik een 12 à 15 km maar 't zal een beetje van het weer afhangen wanneer ik zal lopen.

Doei.

16:27 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-11-08

Brons, brons, hoera...


lendelede10Vandaag kampte ik mijn eerste judotornooi in mijn nog "prille" judocarrière. De bedoeling was om aan te treden in de categorie -52 kg maar dit was buiten het Bourgondisch leven van de Spencers gerekend. De weegschaal verbande me naar de min zevenenvijftigers categorie.

Toen ik na de weging in de sporthal kwam ontwaarde ik enkel bruine, zwarte en een zeldzame blauwe gordel. Daar stond ik dan als "groentje op gezegende leeftijd".

Louise had 's morgens al een gouden (-36 kg) en zilveren plak (-40 kg) veroverd en mama dacht toen nog om haar eens een poepje te laten ruiken:-)
Ik was er beter dertig jaar geleden aan begonnen... Mijn tegenstanders hadden allen een zwarte gordel maar Spencerwoman ging zich niet laten doen....
Een judokamp duurt maximaal 5' met eventueel een golden score van 3' maar ik kan jullie verzekeren dat ik daarvan meer afzie dan van een duurloopke van 2 uur.

Uiteindelijk kon ik nog een bronzen medaille pakken maar eerlijk is eerlijk, ik was daar niet echt op mijn plaats. Nadien was er in de kleedkamer wel respect voor mij (of was het eerder compassie) maar ik ben een ervaring rijker en trek mijn conclusies, ik hoef mezelf niet meer te bewijzen. Er kwamen zelfs allerlei tips om mijn vechtstijl te verbeteren.
In het lopen ben ik ook geen topper, zelfs geen middelmaat maar we doen het toch maar; nu en dan een marathonneke lopen....

Toen ik thuiskwam lag er nog een verrassing op mij te wachten; ik was blijkblaar de "wasmama van dienst". Liza had na haar volleybalmatch de uitrusting van de ganse ploeg mee om volgende week terug netjes af te leveren. 't Is ondertussen al in de sjacoche....

Morgenavond lees ik jullie blogjes door maar nu vlei ik me in de zetel om nog wat TV te kijken.


lendelede4lendelede6


lendelede7lendelede3


lendelede5lendelede9


lendelede2lendelede1lendelede11

21:27 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

14-11-08

Kalmer aan...


kerstcorrida deerlijkNu het terug wat drukker wordt op het werk (veel zieke mensen) en al mijn verlofdagen opgesoepeerd zijn is het tijd om de gashendel een beetje terug te draaien.
Er zijn genoeg klusjes en werkjes te doen in een gezin van zes zodat ik me in alle geval niet ga vervelen.

Doordat Marie op inactief staat komt er een zee van tijd vrij. Een normale week bij haar omvat 11 uren sport (9u turnen en 2u atletiek). Niet dat we 11u per week langs de kant staan om te kijken maar 't is vooral het "transport van en naar" (of hoe noem je zoiets) dat veel tijd in beslag neemt.

De hele week al voel ik me slapjes, ik heb een hoest die maar niet beter wordt en de collega's op het werk vertelden me gisteren dat ik er versleten uitzie.... Dit is natuurlijk de spreekwoordelijke druppel...., op het werk wil ik er goed uitzien, hé:-)

Voor wat betreft het lopen zal ik me beperken tot 2 maximaal 3 trainingen per week. In het begin van de week zal ik proberen om een uurtje te lopen maar lukt het niet dan maak ik daar geen probleem van. Op donderdagavond staat de training met Joggingclub Wevelgem op het programma terwijl ik op zondagmorgen normaal met de Gavertrimmers loop. Als ik niet uit mijn bed geraak dan kan ik nog altijd op zondagnamiddag er eens op uit trekken om te lopen.
Dit zelfbedacht schema (noem het gerust een soort winterslaap) wil ik aanhouden tot na de Kerstcorrida in Deerlijk. Op deze corrida (15 km) ambieer ik niet echt een eindtijd. Met een goeie 10 km/u zal ik al tevreden zijn.
Op 11 januari volgt dan de halve marathon Louis Persoons in Genk waar we met een ganse bende Gavertrimmers en de kinderen naartoe trekken. We maken er een gezellig weekendje van en ik hoop om op dit zwaar parcours onder de 2u te lopen.
Vanaf dan is de winterslaap gedaan en begint het trainen voor de marathon van Rotterdam. We zien wel waar we daar uit komen.

Wekelijks 1 of 2 blogberichten moeten ook voldoende zijn. Ik schrijf liever één langer bericht met enkele "fait-divers" dan meerdere korte nietszeggende berichtjes. Ik denk niet dat er veel lezers geïnteresseerd zijn hoe het hier in ons modale gezinnetje aan toe gaat tenzij er ene van de trap dondert natuurlijk:-)

Op Facebook zal ik wel dagelijks te vinden zijn; 't is meestal gemakkelijker om iets met een one-liner te zeggen en gewoonlijk volgt er onmiddellijk respons. Je steekt er ook zoveel of zoweinig tijd in als je zelf wil.
Straks vertrek ik naar Decathlon; ik ga voor de "fun" Maartens logo eens op een t-shirt zetten. 't Is niet de bedoeling om dit te commercialiseren, hoor maar ik hou me daar gewoon graag mee bezig.

Voila ze, ik had een iets korter bericht in gedachten maar eens ik op dreef ben....

09:22 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

12-11-08

Halve Marathon Deinze-Aalter: 2u01'54"


DEINZE AALTER1Gisteren werd er kennisgemaakt met enkele heel actieve Facebookers en Webloglopers vóór, tijdens en na de halve marathon Deinze-Aalter.
Er zaten enkele nieuwe gezichten bij zoals Tiny, Berry, Gert, Fré, Wendy, Chris Rogghe, Yves (ook nog nooit IRL gezien).... Hopelijk ben ik er niet te veel vergeten. We zagen ook enkele oude bekenden terug zoals Nico Number One, Katrien, Jogginggirl, Crémke, Julie, Etienne, Johan Beton, Anita... Daarnaast waren er ook de respectievelijke wederhelften van sommigen om fotookes "te trekken"....

Frank en ik mochten meerijden met Jogginggirl en zo konden we nadien nog eens doorzakken met enkele Leffes.

Eerst werd er wat bijgepraat om daarna op de bus richting startplaats te stappen. We waren de eerste bocht nog niet uit of Crémke was daar al met zijn fles appeljenever. Ge had die lopers vóór en achter ons eens moeten zien kijken zo van: "gaan die nu serieus enkele jenevers achterover slaan....".
In een mum van tijd waren de vensters van de bus bedoomd (beslagen voor de Nederlanders, Tiny).
Eens aangekomen in Deinze werd de obligate groepsfoto genomen (we staan er weeral niet allemaal op, Wendy...)

De wedstrijd zelf dan. Eerst liepen we een rondje op de piste en ik startte aan een tempo van 5'30"/km. Joginggirl liep de eerste 2 km bij mij maar na een tijdje zag ik haar niet meer.
Het begon te regenen maar de wind zat in de rug dus 't was nog te doen. Ik liep de eerste 10 km heel constant en rekende er toen nog op om mooi onder de 2u te eindigen.
Aan de tweede drankpost kreeg ik het plots moeilijker met mijn ademhaling. In de eerste helft had ik constant lopers bijgehaald en nu was het omgekeerd. Ik probeerde om aan te pikken bij een groepje maar dit lukte niet. Ik stond er vanaf dan helemaal alleen voor.
Rond km 14 draaiden we een slijkerig wegje op en vanaf dan blies de wind ongenadig pal op kop. De volgende kilometers liep ik in net geen 6'. Het werd nog erger langs het kanaal en nu had ik soms kilometers van 6'30".
Uiteindelijk niet zo slecht maar 't was wel een wedstrijd en geen training, hé. Ik liep moederziel alleen en kon geen enkele kilometer meer uit de wind lopen. 't Was op de tanden bijten. Vanaf km 18 kon ik nu en dan terug een loper bijhalen en werd zelf niet meer ingehaald en dat gaf me terug wat courage.
Ik finishte in 2u01'54". Er is nog veel werk aan de winkel wil ik in het voorjaar in Rotterdam mijn PR op de marathon breken.
Vandaag voel ik me wat slapjes en heb ik een grote verkoudheid met bloedneuzen en al. 't Heeft er misschien ook iets mee te maken dat het niet goed wilde lukken gisteren.
Straks vertrek ik naar 't werk (avonddienst) en 'k zal voor de zekerheid een dafalganneke meenemen.

Jogginggirl kwam enkele minuutjes later aan en als ik dit op voorhand had geweten (van mijn dipje) dan was ik beter bij haar gebleven.

In de "kleedkamer" kwamen we nadien Julie, Katrien, Anje Cauwels en nog enkele snelle madammen tegen.
Er werd nog flink wat afgelachen in de "kleedkamer" die eigenlijk gewoon een gangske in 't school was. Ons "douche" bestond uit een bakje weliswaar warm water. Julie en Jogginggirl zijn er zelfs in geslaagd om hun haren te wassen. Als waslap had ik een paar kousen en Jogginggirl een onderbroek (een propere, wel te verstaan).

Nadien vloeiden de Leffes nog rijkelijk alvorens terug naar de West-Vloanders te trekken. Aan iedere blogger of facebooker; 't was wreed leuk om jullie te ontmoeten. Een speciale merci aan Crémke, 't was dik in orde. Mogen wij nu een wedstijdevaluatie schrijven?!
Tot een volgende.....

Merk op de foto het logootje op Frank zijn jasje, sjiek hé en op de volgende foto ben ik precies verbaasd dat mijn Leffe al bijna leeg is....

deinzedeinze1

10:42 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |