16-02-10

Trail des Bosses...


Op de verschillende blogjes konden jullie al lezen hoe fantastisch leuk het was en eigenlijk heb ik daar niets aan toe te voegen. Alleen nog dit: er zullen nog veel trails volgen, zeker weten. Ik ben de kalender aan het afspeuren naar een volgend target. Misschien wordt het wel de "Bouillonnante"...

k008k2Up-date: zopas gelezen op de website van Le Trail des Bosses dat de organisatie zich verontschuldigt voor de slechte signalisatie op het moeilijkste punt van de trail. Diegenen die de correcte weg volgden liepen 22 km en de anderen iets minder dan 20 km. Wij daarentegen liepen zelfs meer dan 23 km ;-)

18:17 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

10-02-10

Weg met de sneeuw, wij willen zomer...


sneeuw1Piep, hier zijn we nog eens terug. Ik weet het: 't begint afgezaagd te worden en 't is misschien geen excuus maar ik heb de laatste tijd weinig tijd.
't Is razend druk op 't werk en als ik dan eens een dagje thuis ben ligt er hier een hoop werk te wachten of zit ik met zieke kindertjes.
Onze droogkast is kapot en voorlopig behelp ik me met naar het wassalon te rijden om daar alles te drogen. Ik moet jullie waarschijnlijk niet vertellen dat met een "ménage" van 6 personen de wasmachine hier overuren draait. Alles wordt wel een beetje geconcentreerd in het weekend want op vrijdagavond komt Marie thuis van Brugge met een stapel was. 't Is al meer dan eens voorgevallen dat ze plots op zondagavond met nog een stapel vuile sportkleren afkomt die ze ergens vergeten was uit haar tas te halen... En wat doet een moeder dan: ja nog vlug een handwasje doen en hopen dat alles tegen de volgende morgen droog is.

Dan de marathon van Parijs... Ik heb mijn werkschema voor de volgende weken eens bekeken en 't zal puzzelen worden om de nodige trainingen goed te laten verlopen.
Vooral de duurtrainingen in 't weekend komen een beetje in 't gedrang en dat zijn uiteraard de belangrijkste trainingen in een marathonvoorbereiding.
Het weekend vóór de marathon (paasweekend) moet ik werken, op zaterdag de vroegen en op zondag de laten. Dat is niet zo erg want dan is het taperen al begonnen. Verder heb ik 2 nachtdiensten op 29 en 30 maart.
Drie weken voor de marathon moet ik werken op zaterdagvoormiddag. In de namiddag is er een fietstocht met de collega's van het werk en 's avonds gaan we eten en fuiven met mijn neven en nichten en dan... Op zondag moet ik van 6u15 tot 14u45 werken en in de namiddag is er een oudersfeestje van de jeugdbeweging van de kids. Dit wil dus zeggen dat er niet gelopen zal worden in één van de cruciale weekends vóór de marathon :-((
Ook ga ik het laatste weekend van februari met vrienden naar Parijs en daar zal er hoogstwaarschijnlijk niet gelopen worden.

Uiteraard heb ik mijn verwachtingen voor de marathon: ik hoop op een pr en wil eigenlijk gaan voor een tijd van 4u04'04". Volgend jaar ga ik resoluut voor een tijd onder de vier uur. Vanaf september ga ik halftijds werken en dan wil ik alles uit de kast halen om sub4 te lopen in het voor -of najaar van 2011.

Verder wil ik me "Sabine Hagendorens gewijs" wagen aan een weersvoorspelling voor zondag 11 april:

"Na de extreem koude winter doet de zomer zijn intrede op paasmaandag, de lente wordt dit jaar "geskipt". Het wordt dan 22 graden en vanaf dinsdag doen we er telkens een graadje bij zodat we uitkomen op een mooie 28 graden op zondag 11 april."

Gelukkig start de marathon in Parijs om 8u45 's morgens. De marathonlopers in Rotterdam zullen minder geluk hebben...

11:06 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

01-02-10

Tiegem-Harelbeke onder een volle maan...


11Gisteren in de vroege ochtend werd het Kerkplein van Tiegem overspoeld door een grote bende Gavertrimmers... Yep, 't was clubkampioenschap. We waren ruim een kwartier voor de start uit de warme auto-car gestapt. De meeste warmden een beetje op maar een groot deel zocht beschutting in de kerk. De biechtstoel was het warmste plekje in de kerk:-)

Even vóór 8 uur weerklonk het startschot en weg waren we, Tiegemberg naar beneden... De eerste km ging aan een dikke 12 km/u maar zoals het spreekwoord zegt: "what go's up, must go down", in ons geval de omgekeerde beweging dus.

Veronique, onze snelste Gavertrimster, had zich in extremis ingeschreven dus een eerste plaats zat er niet in. Dan was er nog Liane die vooral op korte afstand (<10 km) veel sterker is dan ik. Die wilde ik in het vizier houden en na een goeie 2 km hadden we ze te pakken. Ik liep op dat moment samen met Frank, William en nog een Frank.
Even verderop zag ik dat mijn veters loskwamen, ik probeerde er niet teveel naar te kijken maar uiteindelijk kan je niet anders dan stoppen en ze vastmaken. Frank, gentleman, zoals hij is wilde wachten maar ik maande hem aan om zijn tempo te lopen. Het knopen zorgde toch voor een vertraging van een kleine minuut, mijn handschoenen uittrekken, knopen en terug aanzetten.
Ondertussen waren Liane en Paul mij voorbijgelopen. Paul had ik snel terug te pakken maar Liane bleef een kleine 100 meter voor me uitlopen. Telkens het bergop ging kroop ik dichterbij maar toen het terug bergaf ging werd het gat groter. Net toen we halfweg wedstrijd waren kwam ik bij Liane, even verderop liep ik ze voorbij.

Vanaf dan kreeg ik het gevoel dat ik nog lang dit tempo kon aanhouden en zo besloot ik om iets te vesnellen. Net voor de brug over de E17 in Deerlijk had ik ook William te pakken. Hij zou uiteindelijk nog 2'30" moeten toegeven op 5 km. Frank en Frank had ik toen nog in het vizier maar ondanks mijn constante tempo liepen ze steeds verder van me weg tot ik ze niet meer zag.
In de Heerbaan zag ik in de verte iemand lopen, Robert, bleek achteraf en ik zag dat ik steeds dichter kwam. Het laatste stuk op de besneeuwde en bevroren Finse piste lag er zwaar bij maar toch kon ik mijn tempo aanhouden.
Ik finishte 20' na Robert in een tijd van 1u17'43" (14,580 km). Dat is ondanks de "veterstop" 27' sneller dan vorig jaar en zo werd ik tweede dame en eerste in de categorie +40.
Ik blik tevreden terug op Tiegem-Harelbeke, volgend jaar ben ik er weer.

Na de prijsuitreiking was er tombola en ik won een "afvalverwijderende massage van benen en tenen" bij kinesist Philippe van onze club. Ik ben aan het twijfelen of ik die neem vóór of na Parijs.

Daarmee zijn we bij de marathon van Parijs aanbeland. Gisteren was het nog 10 weken en vanaf morgen start mijn schema van Herbert Steffny.
Ik zocht een relatief eenvoudig schema met niet teveel versnellingen en ik denk dat dit echt mijn ding wordt. Morgen ga ik een uurtje lopen aan 6'20"/km, verder staat er op donderdag een snelle duurloop (naar mijn normen) van 5 km aan 5'45"/km met wu en cd op het programma, zaterdag 40' aan 6'30" en op zondag 22 km aan 6'20". Deze laatste doe ik het liefst. Week 1 zal bijgevolg afgesloten worden met 47 loopkilometerkes.
Misschien lijkt dit weinig in een marathonvoorbereiding maar voor mijn niveau en kunnen moet dit volstaan. De zwaarste week wordt week 8 met 61 km.
We zijn dus vertrokken en voorlopig zit ik op schema, vandaag rustdag ;-)

1321


Op de site van de Gavertrimmers zijn er 219 foto's te vinden met dank aan Lieven, Rony en Jan. Zou het kunnen dat ik Lieven ken van vroeger (pas nu ontdekt)? Bij de volgende gelegenheid slaan we een babbeltje...

10:58 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

22-01-10

't Weekend is begonnen...


LeffeGisteren zijn Frank en ik gaan trainen bij Joggingclub Wevelgem. Op donderdagavond staat er daar een rondje van een dikke 10 km op 't menu. Doordat ik deze week aan amper 3,5 km geraakte - maandagavond in de fitness - besloot ik om van thuis uit te vertrekken. Na afloop kon ik 15,5 km bijschrijven op mijn teller. De eerste 5 km liep ik in mijn eentje aan 9,6 km/u met een muziekje in de oren en de volgende 10,5 gingen samen met de clubmakkers aan een dikke 10 km/u. Nadien kon ik samen met Frank naar huis terug rijden.
De komende weken zal ik naar aanleiding van de marathon van Parijs nu en dan naar huis lopen zodat ik op donderdag dan aan een kleine halve marathon zal raken. Het besef dat de marathon slechts een 11-tal weken veraf is begint stilletjesaan door te sijpelen...

Dan iets anders. Voorlopig heb ik een 3/4de job in het labo van het ziekenhuis maar vanaf september neem ik tijdskrediet en ga ik halftijds werken. Deze week kon ik mijn nieuwe uurrooster inkijken en op het eerste gezicht ziet het er super uit. Veel vrije tijd om... nee, niet onmiddellijk om te lopen maar om enkele karweitjes uit te voeren die we al veel te lang lieten liggen. Vooreerst ga ik de zolder isoleren en daarna zakken we af naar de kamer van Liza en Marie. Ik heb de meiden 3 jaar geleden beloofd om hun kamer helemaal te re-stylen maar er kwam telkens iets tussen.
Volgend weekend worden ze 13 jaar en dat olifantjesbehang van toen ze geboren waren begint serieus hun keel uit te hangen. Marie heeft er niet zoveel last van doordat ze tijdens de week op haar "kot, zoals ze zelf zegt" in Brugge zit maar Liza des te meer.
Verder moet de traphal een ander kleurtje krijgen maar hoe ik dat ga flikkeren weet ik niet. Misschien moet ik wel een stelling huren met die hoge muren.

Voorlopig zal ik 1 jaar tijdskrediet nemen maar als het goed meevalt dan komt er nog een jaartje bij en dan wil ik wel eens een poging doen om die 4 uursgrens van de marathon te slopen.
Doordat ik in het weekend en 's nachts werk nu is het soms echt plannen en herplannen om de nodige tijd vrij te maken om te trainen. Daarbij komt nog dat we gekozen hebben voor een groot gezin en dan wil ik voldoende quality-time geven aan zowel de kindertjes als aan Frank. Nu ja, ze/we hebben niet te klagen. Frank en ik hebben beiden een job die we graag doen, toffe collega's en vrienden. We sporten graag en doen dit in 2 clubs waar we heel wat vrienden gemaakt hebben.
De kinderen hebben elk hun plekje gevonden op een school waar ze zich goed voelen. Ze hebben hun eigen sportactiviteiten, zijn in de jeugdbeweging, hebben heel veel vrienden die regelmatig komen logeren. Aan de voordeur staan soms zoveel fietsen geparkeerd alsof we in een studentenkot women in plaats van in een gewoon huis.
En zo weten we altijd wat doen.

Straks ga ik naar de kapper en vanavond is er een feestje van mijn werk in de "commanderie" in Kuurne. Morgenvroeg heeft Maud een judotornooi in Lendelede en 's avonds gaan we nieuwjaren bij familie.
Op zondagmorgen ga ik normaal naar de Gavertrimmers om een 11-tal km te trainen en in de namiddag is er de Leffeloop in Markegem waar we heel wat gelijkgestemde Leffeliefhebbende bloggende facebookers tegen het lijf zullen lopen:-) Het weekend zal voorbij zijn voordat we het weten...

09:21 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

13-01-10

Run voor Leffe in Markegem!


leffeloopAnders dan gepland is het voorbije weekend rustig verlopen. Nuja, "rustig ten huize Spencer" is een relatief begrip...
Vrijdag had ik een probleem met onze wasmachine, ze nam geen water meer en dankzij enkele reactie's op face-book kon ik het euvel verhelpen. Er zat iets verstopt in de leiding achteraan. Tegerlijkertijd heb ik de filter uitgekuist en vond ondermeer: 10 harde maïskorrels, 1 euro, een halve euro, 5 "rostjes", een haarspeld en 2 sluitspelden...

Oorspronkelijk was ik van plan om op zaterdag of zondag een 25-tal km met marathonman 365 mee te lopen maar het vieze weer besliste er anders over.
Nadat we met de kinderen naar de bioscoop geweest waren (Dossier K voor ons en De wraak van Anubis voor de kinderen) werd het een training op de loopband. Ik maakte er een specialeke van: helling op afwisselend 7 en 8% en aan 8 km/u een 6-tal km gelopen. Wel, 't was leuk, ik denk er aan om telkens als ik op de loopband loop om zoiets te doen en de afstand op te drijven. Dit lijken mij ideale trainingen voor de Ubaye Salomon Trail op 8 augustus. Ondertussen is ons hotelletje al geboekt in Isola 2000 op 70 km van Barcelonnette.
De avond werd afgesloten met een sauna en de warmte deed enorm veel deugd. Ik heb eens uitgeprobeerd om sit-ups te doen in de sauna, gezweet dat ik heb:-)

Op zondag gingen
Frank en ik meetrainen met de Gavertrimmers. We liepen eerst een 2-tal km om dan aan te sluiten bij de groep om er nog 16 bij te lopen. In het eerste rondje gleed ik uit in een bocht en bezeerde mijn knie. Sedert zondag heb ik dus niet meer gelopen, misschien vanavond. Mijn knie baart me geen zorgen maar ik heb last van lage rugpijn en weet niet of ik er wel verstandig aan doe om te lopen.
Tot de marathon van Parijs is het nog 12 weken en een half. De lange duurlopen komen stilaan in het verschiet.

En dan is er op 24 januari de loop der lopen: "leffeloop"...
Ik zag op facebook dat we al met 19 bloggers/facebookers zijn. Dat ze maar genoeg Leffe inslaan. Verleden jaar waren er 650 deelnemers maar ik denk dat er dit jaar nog een paar 100 zullen bijkomen. Hopelijk verloopt de inschrijving dit jaar minder chaotisch. Op de eerst editie hadden ze blijkbaar zo een grote opkomst niet verwacht. Ik zal alvast op voorhand inschrijven...
Ik zou zeggen: allen daarheen!

06-01-10

Marathonman 365!


n134083836874_1542Zondag stond de Louis Persoons Memorial Marathon op mijn programma, de halve wel te verstaan. Door de te verwachten sneeuwval van het komende weekend is Micha Havreluk (organisator) genoodzaakt om deze schitterende natuurmarathon af te lasten. Heel spijtig, maar waarschijnlijk de enige juiste beslissing.

Zal er dan niet gelopen worden dit weekend? Natuurlijk zal er gelopen worden, er komt nu plots een volledig weekend vrij.
Ik was al van plan om in mijn marathonvoorbereiding eens naar Gent te trekken waar Marathonman 365 elke dag een marathon loopt aan de watersportbaan. Ik zou weliswaar niet de volledige afstand lopen want je kan altijd na een paar rondjes afhaken of inpikken. Het tempo ligt rond de 10 km/u.
Zaterdag lijkt me ideaal om een 25 à 30 km mee te draven. Nadien gaan we waarschijnlijk een hapje eten in Gent.
Zijn er nog liefhebbers, laat het gerust weten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. En of we nu lopen in Genk of Gent, 't is maar ene letter verschil ;-)

De voorbije nachten stond ik met de nachtshift en normaal ben ik dan wel een beetje vermoeid maar deze keer kon ik overdag goed slapen. Daardoor heb ik beslist om vanavond mijn steentje bij te dragen en bloed te gaan geven, al voor de 44ste keer. Doordat er dit weekend nu toch geen wedstrijd is kan ik het me gerust permitteren om een trapje te zakken in hematocriet...

Update 8/1: zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien zal het morgen een rustdag worden en dan zien we zondag wel of we naar Gent afzakken...
Het bloedgeven is ook niet gelukt. Na enkele minuten schoot de naald uit mijn arm met een fonteintje tot gevolg. Tegenwoordig mogen ze maar 1 keer prikken dus kwam ik van een kale reis thuis. Maar de intentie was er dus dat is al iets.

Aan allen die morgen in Watervliet of aan 't zeetje de koude gaan trotseren: veel geluk en warmte toegewenst, ik zal binnen blijven...

14:43 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

29-12-09

Twee wedstrijden op één weekend!


tieltHet voorbije weekend werden er 2 wedstrijdjes afgehaspeld. Zaterdag zakte ik af naar Tielt om er de Kerstcorrida te lopen terwijl ik zondag in Sint-Eloois-Winkel de San Silvestercross liep.

In Tielt kwam ik al onmiddellijk enkele bekenden tegen: Nico, Peter, Herman en Martine, Natalie Tijtgat die knap derde werd, Ann en Philippe van de Gavertrimmers. Nadien, aan de toog, zag ik dat er een 10-tal Gavertrimmers aanwezig waren.
Nico stelde voor om samen met mij te lopen en Herman en Ann gingen ook samen blijven en zien hoe ver ze raakten. Na enkele kilometers waren Nico en ik nog samen maar hadden Herman en Ann zich wat laten uitzakken. Ik was mijn Garmin vergeten dus had ik er absoluut geen idee van hoe snel of hoe traag we gingen.
Twintig jaar geleden studeerde ik in Tielt aan de Hogeschool maar ik kon me niets meer herinneren van de heuvels die rond de markt lagen. Ik zal het geweten hebben; 4 maal moesten we de "berg" naar de markt toe oplopen. In mijn studententijd bleven we waarschijnlijk meer hangen aan de toog dan te gaan lopen in de buurt ;-)
De laatste kilometers kreeg ik het een beetje lastig. Niet verwonderlijk denk ik want we waren al de ganse dag in de weer. In de late voormiddag moesten we naar een begrafenis in Oostduinkerke. 's Middags waren er op de rouwmaaltijd pistolets met soep en koffie nadien en dit was bijgevolg het enige voedsel dat ik at over een ganse dag.
Ik finishte in 53'44" over een afstand van 10,2 km (11,390 km/u). Nico was een seconde sneller, galant dat die mannen zijn, hé, de laatste tijd ;-)

De dag erop in Winkel was Herman er terug, hij liep eerst de korte cross voluit om daarna op 't gemak de lange cross te lopen. Ikzelf was oorspronkelijk van plan om de korte cross samen met ons Marie op 't gemak te lopen en daarna de lange cross goed door te geven. Het probleem dat ik telkens heb om pas na een 8-tal kilometer op gang te komen zou dan meteen van de baan zijn want dan zou ik goed opgewarmd aan de start komen. Marie besliste echter om niet mee te gaan naar Winkel, de kinderen hadden een film gehuurd en dat vond ze blijkbaar veel interessanter...
Langs de kant zag ik verschillende bekenden waaronder Anja die de korte cross liep en Rony van de Gavertrimmers die foto's maakte evenals Martine van Herman.
Frank stelde voor om samen te lopen maar ik had op onze trainingen al gezien dat hij in een korte tijd heel wat progressie had gemaakt dus vreesde ik dat ik niet ging kunnen volgen.
Mijn eerste rondje ging in 23'15" en zoals dikwijls vond ik in het tweede rondje mijn tweede adem. Rondje 2 ging in 21'32" wat resulteerde in een tijd van 44'47" over 8,5 km, 11,388 km/u. Bijna exact hetzelfde tempo als in Tielt.

Nadien dronken we nog een Leffe met Herman en Martine en Herman had een tip voor mij. Volgens hem zou ik veel deugd hebben aan een lange opwarming vóór een wedstrijd. Ik zal er in de toekomst eens aan denken.

Voordat we naar huis reden was er nog een tussenstop in de plaatselijke frituur. Wat kan dit toch smaken: frikandel, mini-loempia, kaaskroket, chickendips en een hele grote bak frieten....

Zo, de laatste wedstrijd in 2009 is gelopen, op naar 2010!

08:54 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

21-12-09

Eindejaar...


2009 werd het jaar van de pr's. Enkel een besttijd op de 5 km zat er niet in doordat ik deze afstand geen enkele keer liep. Waarschijnlijk brengt 2010 eveneens geen 5 km wedstrijd met zich mee. Lange afstand blijft mijn ding en op die korte afstanden is het telkens enorm afzien voor mij. Een 10 km wedstrijd kan nog net.

Ik denk dat die korte wedstrijden mijn snelheid niet spectaculair verbeteren. In het jaar voordat ik mijn eerste marathon liep stonden er vooral korte afstandswedstrijden op mijn programma. Een jaar later liep ik 20' sneller op mijn tweede marathon in Stockholm (2008). De korte wedstrijden had ik toen sterk verminderd. Enkele maanden later werd er in Helsinki nog 5' beter gelopen.

Dit jaar bracht de Leiemarathon een pr van 7' mee. Ik weet wel dat je op een bepaald moment op een niveau komt waar er weinig progressie is maar ik denk dat ik dit plateau nog niet bereikt heb. Ik loop nog geen 4 jaar en zie mezelf ook in 2010 enkele pr's breken.
Het was de bedoeling om gisteren een sterke 15 km te lopen in Deerlijk maar de sneeuw besliste er anders over. Volgend jaar beter...

Eind 2008 maakte ik een afpraak om in het nieuwe jaar 2009 km te lopen en laat het nu net gisteren zijn dat het ging gebeuren. Wat nu, dacht ik? Wel, ik heb de loopband uitgehaald en de DVD van een concert van Moby opgelegd en we waren vertrokken voor 15 km aan 9,5 km/u.
De 2009 km zal dus ruim overschreden worden want zaterdagavond loop ik in Tielt de corrida en op zondag is er de San Silvestercross in Winkel. In Winkel ga ik normaal met Marie meelopen, op 't gemakske dus. Voeg daarbij nog enkele trainingen en mijn doel is ruimschoots behaald.

Voor de cijferfreaks onder ons sprokkelde ik volgende gegevens (tot en met vandaag):
* gelopen km in 2009: 2009
* aantal beurten: 167
* aantal wedstrijden: 15
* gelopen wedstrijd km's: 293,2

In 2010 zal ik vooral trails lopen, 1 of 2 marathons, eventueel een ultra van max. 50 km en als er nog wat tijd overblijft waag ik me eventueel aan een achtste triathlon.

Verder wens ik iedereen een zalig kerstfeest en een sportief 2010 toe!

wenskaartje

11:21 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

18-12-09

't Is voor niks: enkele fotootjes...


Nog enkele fotootjes van de natuurloop 't is voor niks met onder andere de latere winnaar van de marathon Marc Papanikitas.
TIS VOOR NIKS3papanikitas


16:40 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-12-09

Race within the race...


betty kuurneZaterdag trokken Frank en ik op pad om samen te gaan trainen. We hadden een druk weekend voor de boeg en tijdens het lopen maken we dan even tijd om onze agenda's te overlopen. Uiteraard kwam de Kerstcorrida van volgende zondag in Deerlijk ter sprake. Ik polste even naar zijn ambities en alhoewel Frank het niet onmiddellijk wil toegeven denk ik dat hij het me net als in Waregem terug zal lappen.
Niet getreurd: enkele maanden geleden heb ik een optie genomen op een haas, genaamd “De reus van Vlaanderen”. Wat kan er dan zoal alsnog mislopen, denk je dan? Tja, dat zullen we zondagavond weten.

Gisteren maakte ik dan een afspraak met mezelf.
Als Frank zondag met minder dan een minuut mij klopt dan ga ik ervan uit dat hij niet beter of slechter is dan ik maar gewoon een sluw en listig manneke is. Klopt hij mij met een grotere voorsprong dan erken ik in hem mijn meerdere.
Wat hangt daar nu aan vast?
Op 11 april 2010 loop ik de marathon van Parijs en als hij me klopt zoals in Waregem of minder dan een minuut voorprong heeft aan de finish dan... doe ik in Parijs een aanval op zijn beste marathontijd ooit (3u57'42”).
Niet dat ik in het andere geval amibitieloos zal starten in Parijs. Neenee, ik ga voor een tijd van 4u04'04” maar een extra trainingsprikkel kan nooit kwaad, denk ik dan.

Dus, mannekes, zondag volgt “the race within the race” met als inzet een poging om al dan niet “sub4” te gaan...

09:55 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

07-12-09

Kerstloop Waregem.


Kerstloop Waregem 1Dit weekend had ik een wedstrijdje gepland in Waregem om te zien hoe het met de conditie was gesteld. Verleden jaar liep ik dezelfde wedstrijd en behaalde ik een tijd van 50'42" over 10 km - afstand volgens Garmin wel iets korter.
Wedstrijden die korter zijn dan een halve marathon zijn niet echt mijn ding maar binnen 2 weken wil ik op de Kerstcorrida in Deerlijk een poging doen om samen met haas Dirk mijn PR op de 15 km te breken dus moet er al eens wat rapper gelopen worden op de korte afstand. Dit jaar liep ik zowat al mijn pr's aan dingelen behalve dat op de 5 en 15 km, vandaar.

Net vóór de start zag ik heel wat bekend volk waaronder: Herman, Sandra, Hans Noyele, Eddy Anckaert, Hilde van 't werk, Filiep Sercu, een dozijn Gavertrimmers en Ulla Werbrouck, deze laatste liep wel niet mee;-)

Het was de bedoeling dat Frank en ik niet te hard van start gingen om dan eventueel in de laatste en derde ronde te versnellen. De eerste 4 km liepen we klokvast rond de 5'15"/km maar dan begon ik stilletjesaan te versnellen en viel er een klein gaatje tussen Frank en ik. Even verderop had ik ook Rocco, een Gavertrimmer, te pakken. Ik hoorde wel dat hij nog een tijdje in mijn kielzog bleef.

De volgende kilometers werden aan 5'05"/km gelopen en ik haalde op 't gemak de ene na de andere loper in. Nadien hoorde ik van Frank dat ik op een bepaald moment een voorsprong had van een dertigtal seconden op Rocco en hemzelf. Aan kilometer 8,5 werd ik echter bijgehaald door Rocco. Ik probeerde hem te volgen maar moest enkele meters toegeven. 500 meter vóór de finish versnelde hij nog een beetje maar ik bleef hem in het vizier houden.

't Was niet dat ik aan het verzwakken was want mijn snelheid werd nogmaals opgedreven naar meer dan 12 km/u maar toch kwam Frank steeds dichterbij. Ik kreeg een dame als mikpunt en ik had niet gedacht om haar bij te kunnen halen maar dan... Tweehonderd meter voor de finish komt er daar ene van achter mijn rug in full speed. Jaja, Frank is blijkbaar meer macho dan ik dacht:-) Ik was een beetje verrast maar probeerde mee te gaan en zo kon ik die dame nog voorbijsteken. Frank echter pakte enkele seconden en finishte net vóór mij.
Mijn tijd volgens Garmin 50'22" - 20" sneller dan verleden jaar op exact hetzelfde parcours. Ik ben tevreden maar 't knaagde toch een beetje dat ik me zo liet verrassen in die laatste 200 meter.
Eens thuisgekomen was ik benieuwd naar de officiele uitslag want Frank had een tijd van 50'18" op zijn chrono dus amper 4" sneller dan ik. Verbazing alom toen ik zag dat Frank in de uitslag staat met een tijd van 50'01" en ikzelf met 50'24". Rocco, die ik tot op 't laatst in mijn vizier had pakte nog 1'35" op mezelf. Ofwel heeft die man een verschroeiende eindsprint ofwel liep er iets mis met de uitslagen... Ik ga voor dat laatste:-)
Na aankomst kreeg iedereen een drankje maar bibi had geen sjanse, ze hadden er geen genoeg. Als troostprijs kreeg ik Franks drankje - hij had het laatste weggekaapt voor mijn neus:-)

Volgend jaar kom ik hier terug, voor revange. Dit jaar zat de wind op bepaalde lange stukken een beetje tegen maar 't is een mooi parcourke en blijkbaar trekken ze hier elk jaar snelle lopers aan en 't is een goede voorbereiding voor de eindejaarscorrida's.

Op naar Deerlijk!

05:44 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

30-11-09

't Is voor niks!


startnummerGisteren stond de natuurloop 't Is voor niks in Geldrop (Nederland) met stip genoteerd in mijn agenda.
Hoe Katrien, Julie en ikzelf er uiteindelijk in geslaagd zijn om er op tijd te geraken met de hulp van Maarten kan je lezen op de blog van Julie.

Eenmaal ter plaatse was er het blije weerzien met heel wat Nederlandse bloggers oa Tiny en Ron die de ganse tijd bij ons gingen lopen en verder nog: Petra, Ronald, Maurice, John, Richard... Waarschijnlijk ben ik er nog enkele vergeten. Verder was ons Belgisch betonske Johan ook aanwezig. Hij koos voor de marathon omdat deze wedstrijd deel uitmaakte voor de Ultracup waar hij achtste stond en nu waarschijnlijk nog beter.

De wedstrijd startte op asfalt maar algauw doken we de prachtige natuur in met bos en heide, zandstroken, moeras (gelukkig lag er een houten staketsel overheen), veel éénmanspaadjes. Dit laatste maakte het de wedstrijdlopers niet gemakkelijk om iemand voorbij te steken.
Ons clubje van 5 had hier geen last van want voor ons was het eerder een lange duurloop terwijl we honderduit vertelden. Na 5 km was er al een eerste bevoorrading met peperkoek en water, 5 km verder dronken we een lekkere thee.
Op de moeilijke stukken kreeg ik het na 20 km wel wat lastig maar na een koffietje bij de laatste bevoorrading ging het terug iets vlotter. Tot we plots aan km 27 door het zand moesten. Toen het ook nog bergop ging had ik eventjes een dipje maar toen was het niet ver meer.

We finishten samen met ons 5 in een tijd van 3u06' over een afstand van 30,34 km. Dit heeft een gemiddelde snelheid van 9,8 km/u. Als je dan bedenkt dat er 4 bevoorradingspunten waren alwaar we een koffie, -thee en -eetpauze hielden dan zal de gemiddelde snelheid van het lopen rond de 10 km/u gelegen hebben. Voor mij iets te snel voor een lange duurloop en dan zeker gezien het parcours. Maar ik heb ervan genoten en ook veel kunnen kletsen dus al bij al zat het goed.

Nog even vermelden dat ik deze prestatie dankzij Katrien degelijk “gekleed” kon volbrengen. Zonder haar was het in mijn onderbroek te doen want mijn loopbroek lag gisterenavond nog op dezelfde plaats thuis als toen ik 's morgens vertrok.
Nadien werd er nog wat nagekaart en gesmuld van lekkers van Tiny en Petra. Daarbij dronk ik nog een tas “snert” en zo konden Katrien en ik terug richting thuishaven trekken. De autorit vloog voorbij mede dankzij ons Katrien die de taak van GPS op zich nam, geen twee keer dezelfde missers...
Nog een koffietje gedronken bij Katrien en Christ en dan richting Harelbeke voor een blitzbezoek bij mijn ouders. Even later kwam Christ daar ook langs om een vergeten tas op te halen, we hadden blijkbaar een beetje te veel gekwebbeld in de auto.

Eenmaal thuis stond er een mooie tafel gedekt en kon ik mijn voetjes onder tafel steken om te “gourmetten” met dank aan Frank voor het heerlijke diner.

Kortom het was een prachtige dag met een lekker einde...

finishnadien2

12:14 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

21-11-09


2010 brengt vele uitdagingen...


downhil2009 loopt op z'n laatste beentjes dus wordt het stilletjesaan tijd om de lijnen voor 2010 uit te zetten. Alles hangt natuurlijk af van verschillende factoren: blijf ik blessurevrij, blijft er genoeg tijd voor het gezin en andere zaken over, blijf ik het leuk vinden?

Punt 1 heb je niet in de hand maar door de manier waarop je traint kan je het blessurerisico mijns inziens tot een minimum beperken. Ik ben een langeafstandsloper met weinig ambities ivm te behalen eindtijden en doe het liefst lange trage duurlopen. Korte intervals zijn echt mijn ding niet en deze heb ik bijgevolg geschrapt.
Wel zal ik in functie van mijn plannen voor 2010 (vooral trail) mijn trainingsparcours aanpassen, de Vlaamse ardennen zullen onveilig gemaakt worden...

Punt 2 (tijd) heb je al meer in de hand. Het is een kwestie van keuzes maken. De kinderen worden al wat groter en zelfstandiger maar vragen toch nog de nodige aandacht. De pamper, peuter -en kleuterfase liggen al geruime tijd achter ons maar enkele pubers in huis maakt het niet gemakkelijker. Al moet ik zeggen dat het hier nog heel goed meevalt, buiten een strafstudie hier en daar valt onze kinderen weinig te verwijten - precies hun moeder, hé;-)
Ikzelf kijk bitter weinig tv en meestal zet ik dan de tv aan in de slaapkamer waarna ik gegarandeerd na enkele minuten in slaap val. Dan komen de kinderen nog even binnen als ze gaan slapen en meestal hoor ik dan ergens in de verte: "ze ligt al te slapen...".
Verder heb ik wat hulp in huis genomen om te poetsen en als de berg strijk te groot wordt durf ik deze ook al eens uitbesteden, shame on me.
Vanaf september 2010 ga ik de rest van mijn tijdskrediet opnemen en ga halftijds werken, benieuwd of ik dan meer tijd zal hebben?

Punt 3: blijf ik het leuk vinden? Dat weet je dus nooit, hé. Ik las dat verschillende facebookers met een mindere periode zitten: waar is mijn mojo? Voorlopig heb ik daar geen last van en als het zich toch voordoet dan zoeken we gewoon iets anders, downhillen bijvoorbeeld (foto genomen op de Berneuse, Zwitserland tijdens onze vakantie) - hopelijk leest mijn moeder dit niet...;-)

Voila, als je hierop klikt dan kunnen jullie zich al een beetje voorstellen wat ik volgend jaar vooral wil gaan doen...

03:59 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

16-11-09

Lange duurloop tvv van Paraquay.


rfpNog vlug een klein berichtje posten alvorens te gaan "arbeiten".

Zaterdag was er de geslaagde "run for Paraquay" in Torhout en ik wilde in voorbereiding voor "'t is voor niets" in Geldrop nog een lange duurloop doen. Op 29 november ga ik daar samen met Katrien naar toe om er 30 km te lopen. Voor de start van de 15-km run liep ik 10 km in 1u04'. Nadien volgden er nog 14 in groep en zo kwam ik aan 24 km in 2u34'. Op het einde kreeg ik het wel heel lastig en schoot mijn hartslag de hoogte in. Waarschijnlijk zijn dit nog de naweeën van de griep van een 3-tal weken geleden.
Nadien werd er nog een Grimbergen gedronken voor ik naar huis terug reed.

Gisteren gingen we dan even op bezoek naar oma en opa Spencer die aan het zeetje zaten. Het weekend is weeral voorbij gevlogen en volgende week belooft het al even druk te worden.
Op zaterdagvoormiddag heeft Maud haar allereerste judotornooi. In de namiddag moet Liza volleyballen terwijl de andere kinderen naar circus Rose Marie Malter trekken. Mijn werkgever trakteert de kinderen van het personeel op een namiddagje circus.
Op zondag gaan we dan met de Gavertrimmers een dagje naar zee; eerst gaan we ontbijten, dan lopen, zwemmen, sauna, aperitieven en lekker eten om af te sluiten met een partijtje bowling. Het kan niet snel genoeg weekend zijn...

10:03 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

04-11-09

Ziek....geweest.


indoor2Tja mannekes, 't is hier weeral stilletjes geweest op mijn blogje. En deze keer niet omdat ik geen tijd of zin had maar omdat de Mexicaanse griep een tussenstopje gemaakt heeft ten huize Spencer.

Vorige week vrijdagavond kwam Marie ziek terug van Brugge; blozende wangen, een lelijke hoest, spierpijn en 39,5° koorts. 's Avonds was er de AZ Groeninge kwis waarbij het labo, wij dus, de organisatie in handen hadden. Marie vroeg naar bed sturen was de enige optie en we hoopten dat ze er zich ging doorslaan met een nachtje uitzieken.
Niet dus, de volgende morgen nog steeds van hetzelfde, ik vermoedde wel dat het de griep was maar voor alle veiligheid hebben we de huisarts gebeld om een eventuele andere ziekte uit te sluiten. En, inderdaad, dus zat er niets anders op dan te rusten en een koortswerend middel te geven.

Ondertussen was Dirk gearriveerd om de electriciteit van onze sauna in orde te brengen. Ik heb daarbij een handje toegestoken en veel dingen bijgeleerd maar er zelf aan beginnen zal er in de toekomst niet inzitten. Nochtans heb ik tijdens mijn studies aan de hogeschool het vak "electriciteit" gehad maar veel is er niet blijven hangen ;-)
Tegen de middag kwam schoonzus Det (van Dirk) een kijkje nemen en bij de handleiding van de sauna vond ze een absurde tip. Er stond:
Stel dat je een sauna wil nemen maar eerst "5 uur" wil gaan joggen dan draai je de schakelaar op....
Haha, 5 uur joggen en dan de rest van je zweet laten in de sauna? Ik denk dat ons vel dan wel op een oud perkamenten blad zal lijken;-)

De volgende morgen, zondag, hadden we afgesproken met Det en Jogginggirl Veerle om een lange duurloop te doen maar ik voelde al bij de eerste kilometer dat het niet goed liep. Nuja, op zondagmorgen heb ik wel vaker dat ik een beetje op gang moet komen. Maar deze keer lukte het niet, ik telde de kilometers af en ik had een slechter gevoel na afloop dan na een marathon.
Ik liet een bad vol lopen en toen ik eruit stapte stond ik te trillen op mijn benen. Koorts genomen en ja, ik had het vlaggen. Ik ben in mijn bed gekropen en ben er de rest van de week bijna niet meer uitgeweest.
Op maandagmorgen kreeg ik van de dokter Tamiflu om er een beetje vlugger bovenop te raken maar de beste remedie is uitzieken en rusten. En ik die dacht dat dankzij mijn vaccinatie ik onaantastbaar was... Het was te laat.
Op dinsdagmorgen was het de beurt aan Louise, ze had die dag een studiereis naar Rijsel waar ze zo naar uitgekeken had maar het mocht niet zijn.
De rest van het gezin is gespaard gebleven dankzij Tamiflu, een virusremmer, die ze preventief mochten nemen want eens het in huis zit...

Vrijdagavond vertrokken we dan naar 't Vennenbos in Nederland en net zoals vorig jaar kwamen we rond Antwerpen in een gigantische file terecht. Vier uur hebben we over 180 km gereden... Maar eens aangekomen konden we relaxen en dat hebben we ook gedaan. Terwijl de kinderen naar het zwembad trokken bleven wij meestal gezellig in ons huisje, een beetje rusten, een beetje lezen.... luieren dus!

Ondertussen is het weeral vollen bak, werken, wassen en plassen, opruimen. Vandaag heb ik een dagje vrij maar deze middag breng ik Marie naar Wingene om haar verloren schoolweek samen met een vriendinnetje in te halen, notities nemen en de boeken doornemen.

Onze loopband, die ik begin dit jaar aan flarden had gelopen, werkt terug dankzij Dirk en gisteren heb ik mijn trainingen hervat op de loopband. Om na ziekte in de koude, natte gure wind te gaan lopen had ik weinig zin. 't Ging me waarschijnlijk niet veel goed gedaan hebben want de griep hangt toch nog een beetje in mijn kleren. Ik voel me nog een beetje slapjes en ik heb ook nog een droge hoest, heel ambetant tijdens het lopen.

Vanavond gaan Frank en ik naar een toneelstuk van de Gullegemse Lustige Slijters. "Zij danste maar één zomer" heet het stuk. Tony, die getrouwd is met Ilse, mijn nicht speelt mee, vandaar... Het zal beslist een leuke avond worden.

10:08 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

24-10-09

Geen berichtje...


...maar enkele fotootjes van de verbouwingen die eindelijk af zijn!
Morgen doe ik een duurloopje samen met schoonzus Det, jogginggirl Veerle en Frank, 't zal leuk worden...

aanbouw6aanbouw5aanbouw421:23 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

16-10-09

Heel veel plannen...


doortocht harelbekeDe laatste weken worden er ten huize Spencer andere spieren getraind dan de kuit -en dijspieren. Gisteren kreeg ik hulp van ventje Frank die de grondlaag en de muziekkeuze voor zijn rekening nam. Op de tonen van de Pixies werd er duchtig verder gewerkt aan de verbouwingen. Frank stond nu en dan te dansen op de ladder, ik hield mijn hart al vast. Remember “some mothers do’ave ‘em”…
De werken vorderen goed en ik moet zeggen dat ik best een beetje trots op mezelf ben en dan vooral op het plaatsen van een deur. ’t Schijnt dat dit millimeterwerk is en ’t is verdorie goed gelukt. De sauna is buiten de afwerking bovenaan en de elektriciteit volledig in orde. Deze morgen wordt er verder geschilderd en het plafond wil ik ook nog afwerken. Deze middag ga ik immers naar de kapper en daarna ga ik Marie afhalen in Brugge.

Het weekend wordt superdruk met werken op zaterdagmorgen en zondag in AZ Groeninge. Verder is er morgenavond nog een verjaardagsfeestje voor mijn mémé die 96 jaar is geworden. We zullen met een mooie bende zijn; ze heeft 8 kinderen, 17 kleinkinderen en heel veel achterkleinkinderen en iedereen zal aanwezig zijn.
Liza heeft morgennamiddag een volleybalmatch in Zwevegem en misschien pik ik ondertussen een wedstrijdje mee daar ergens in de buurt (Kappaert). De afstand zegt me niet veel (5,5 km) maar we zullen wel zien.

Op loopgebied krijgen de plannen voor eind 2009 en 2010 stilletjes aan vorm. Het was de bedoeling om op 11 november terug de halve marathon Deinze-Bellem inclusief jeneverbus te lopen tot ik in mijn agenda zag dat ik op 10 november nachtdienst heb. Jammer, ik zal nog in mijn bed liggen als het startschot gegeven wordt. Diezelfde avond trekken Frank en ik wel nog naar Vorst om een optreden van Moby mee te pikken, ik kijk er al naar uit.

Op zaterdag 14 november is er dan de “run for Paraquay” maar ik verkeer nog in dubio. Zaterdag is een redelijk drukke dag voor ons met judo, atletiek en volleybalmatchen voor de kinderen. Op zondag 15 november is er de (halve) marathon van Kasterlee en ik zou nog graag een lange afstandswedtrijd lopen in voorbereiding op de Kerstcorrida in Deerlijk (15 km) op 20 december. Dit jaar liep ik PR’s op de 10 km, 12 km, 10 EM, halve marathon en marathon dus moet het PR op de 15 er nog aan…

Tevens heb ik op de wedstrijdkalender iets interessants gevonden op 29 november, ik hou het even in beraad, rarara.

2010 start met de halve marathon Louis Persoons op 10 januari. We trekken met het ganse gezin en een bende Gavertrimmers goed voor 16 stuks net zoals vorig jaar naar de Kattevennen in Genk. We verblijven er op zaterdagavond in het sporthotel van Bloso om er op zondag te lopen. Ik kijk er al naar uit om te verbroederen met de mannen en vrouwen van de 100 marathon club.

Verder hoop ik om ofwel Watervliet (27 km) of Terneuzen (25 km) mee te pikken in voorbereiding op de marathon van Parijs op 11 april. Ik heb me woensdag ingeschreven om samen met 36.999 anderen deze marathon op mijn palmares te schrijven.

Verder zijn er enkele certitudes zoals Mc-Bride, de Izegemse Kastelenloop, Rapper dan een Ezel en de Kerstcorrida.
De liefhebbers van lange duurlooptrainingen houden best zondag 22 augustus vrij. Doordat we de laatste week van augustus aan zee verblijven ben ik bereid om samen met Frank net zoals vorig jaar een training in Raversijde te organiseren met keuze uit de afstanden 15 of 30 km. Nadien kunnen we een aperitiefje nemen of gezellig een hapje eten. Ik weet dat dit nog verre toekomst is maar voor diegenen die een najaarsmarathon plannen is het altijd leuker om eens in groep te trainen.

En zo zijn we in september aanbeland met de Trail Côte-d’Opale die ik zeker wil lopen.
Plannen voor een ULTRA zijn er (voorlopig) niet maar wie weet….

Voila, mijn berichtje is wat langer geworden dan oorspronkelijk gepland. Verder wil ik aan iedereen die de komende dagen een marathon loopt, Amsterdam, Echternach… een schitterende wedstrijd toewensen!

werken 4werken3werken 5
09:42 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

03-10-09

PR'-kes tijd!


RAPPER DAN EEN EZEL startIk had gisteren stiekem een tijd in mijn achterhoofd om de halve marathon Rapper dan een Ezel te lopen in 1u52'. Wie had gedacht dat ik er niet heel ver vandaan ging zijn...

Frank was supporter van dienst en reed met de fiets naar de start. Oorspronkelijk ging ik ook met de fiets naar Kuurne rijden maar toen Jogginggirl me een lift aanbood was de keuze vlug gemaakt. Schoonzus Det reed ook mee.
Na het afhalen van de borstnummers kwamen we algauw enkele bekenden tegen; Sandra Cauwels, Nico, Berry, Katrien, heel wat Gavertrimmers, schoonbroer Kris en even later Julie in de kleedkamers.

Nancy van de Gavertrimmers ging zolang mogelijk bij mij proberen te blijven. Het duurde 15” vooraleer we de startstreep passeerden. Het publiek was talrijk opgekomen en doordat we rondjes liepen in een soort van acht konden de supporters ons heel dikwijls zien.
Ik hoorde heel veel mijn naam roepen, blijkbaar waren er nog Veerles in de buurt.
Na 5 km had ik een tijd van 26’50” netto + 15” om over de start te gaan (er waren geen matten aan de start) dus 27’05” na 5 km. Ondertussen was Nancy achtergebleven, nadien hoorde ik dat ze darmproblemen had.

Op 10 km had ik een tijd van 53’06” dus 5 km in 26’01”. Ik liep heel soepel en had het gevoel dat ik een tempo vast had dat ik heel lang kon aanhouden. De volgende 5 km gingen in 26’27”. Verleden jaar kreeg ik na 16 km een klopke van de man met de hamer maar dit jaar was er geen spoor te bekennen van de “man”. De volgende 5 km gingen in 26’24”. Ik had goed gedoseerd en toen ik Sandra die haasde voor Hilde voorbij liep kreeg ik vleugels.

In de laatste kilometer kon ik nog enkele lopers bijhalen en ik finishte in 1u52’46”. Een pr van 38” waar ik heel content mee ben. Garmin gaf 21,3 km aan en mijn vorige pr liep ik op een niet-officiëel parcours waar het net geen 21 km was dus mag ik dubbel tevreden zijn.

Na afloop werd er nog duchtig nagekaart, we sloten alweer de bar – waar hebben we dat nog gehoord – en konden huiswaarts met 17 chocoladerepen… die werden eerlijk verdeeld onder de “pekkers” ;-)

Vandaag ben ik al de ganse dag in de weer met schilderen. Er kruipt vooral veel werk in het voorbereidende werk zoals gaatjes opvullen, ramen afplakken…
Daarnet nog een warm badje genomen en nu zit ik met een glaasje en een toastje vóór de pc. Mijn oor en keel doen wel pijn, hopelijk word ik niet ziek :-(

19:47 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

28-09-09

RDEE...


aanbouw1Daarnet nog even gepiept naar de vooraf ingeschrevenen voor de halve marathon Rapper dan een Ezel en gezien dat er terug veel bekend volk tussen de 688 atleten staat; waaronder verschillende Gavertrimmers, JC Wevelgemnaars, face-bookers, bloggers EN schoonbroer Onslow ;-)
Deze wedstrijd staat al enkele jaren in mijn agenda. Verleden jaar had ik daar graag een PR gelopen maar het slechte weer - ondanks de goede voorspellingen op de buienradar van Frank - beslisten er anders over. Dit jaar wil ik het opnieuw proberen maar ik denk dat het nog iets te vroeg na de Leiemarathon komt. Aan de andere kant loop ik in Kuurne een "thuismatch" en de vele bemoedigingen van de supporters stuwen je als het ware vooruit.
"We zullen zien", zei de blinde en hij zag nooit ;-)

De Leiemarathon ligt ondertussen een week achter ons en ik heb 3 x getraind. Donderdag liep ik 7 km in het charmante gezelschap van mijn "waterdrager". Op zaterdag liep ik terug 7 km en zondagmorgen werden het er zes. Korte afstandjes dus maar we waren dan ook op weekend met een bende "moaten" van de jeugdclub van vroeger. Met 17 volwassenen en 18 kinderen konden we een gans weekend genieten van een weekendje-weg in Lo-Reninge. Terwijl de boeren tot een gat in de nacht "patatten uitreden" konden we ontspannen bij een hapje en heel veel drankjes ;-)
Ondertussen is wasmachine nummer 4 aan het draaien en ligt er hier nog strijk om een tijdje zoet mee te zijn.

Werk genoeg trouwens, ten huize Spencer. Na 6 maanden staat onze aanbouw er eindelijk. Nu nog schilderen in dezelfde kleur als onze ramen en poort - ik heb uitgerekend dat ik nog 36 uren werk heb - een vloer leggen, electriciteit in orde brengen, isoleren en 't allerbelangrijkste: de sauna installeren. De tuindouche is reeds in orde en Frank en Maud hebben er al van genoten. Frank nadat hij het gras tegen onkruid gesproeid had en Maud toen ze verleden week thuis kwam van een dagje ravotten. Volgens mij wordt het veel te koud om nog douches in openlucht te nemen ;-)
Deze week heb ik welgeteld 1 vrije dag dus de kabouterkes mogen gerust eens langskomen; adres op aanvraag...

20:40 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

21-09-09

Leiemarathon 20092009: een PR!


leieGisteren liep ik mijn vijfde marathon en het werd een succes over de ganse lijn. Geen specifieke voorbereiding ging er aan vooraf, wel werden er heel wat meer lange duurlopen ingelast dan bij vorige marathons. En laat nu net dat zijn wat ik het liefste doe. Ik liep 3 x een dertiger, 2 x 28 km en verschillende keren 25 km en meer.

Gisterenmorgen konden we rekenen op een lift naar Deinze met Jogginggirl Veerle. Heel jammer wel dat ze zelf niet kon meelopen. We liepen onmiddellijk enkele bekenden tegen het lijf; Gavertrimmers, bloggers, face-bookers en kennissen van RTL Lauwe en JC Wevelgem.
Schoonbroer Paul en schoonzus Det waren ook van de partij.

Om 12 uur stipt weerklonk het startschot na eerst 1 minuut stilte voor Freddy, één van de organisatoren van de eerste editie die verongelukte door een spijtig ongeval op de Leiemarathon 2007.
Ik startte redelijk achteraan aan een tempo van 5’50”/km. Na 3 km begon ik al de eerste lopers bij te halen, zelf werd ik niet gepasseerd. Ik sloot aan bij een groepje dat een aangenaam tempo liep maar na 10 km liepen we met 3 weg van het groepje. Rien, een jonge snaak van amper 18 jaar en Marc, een ervaren marathonloper. Marc raadde Rien aan om tot km 30 bij ons te blijven en vanaf dan alles uit de kast te halen.
Enkele supporters langs de kant riepen ons toe: “Is dit jullie zoon?” “Zie ik er zo oud uit”, was mijn eerste gedachte maar eigenlijk zou dit wel kunnen.
Frank fietste ondertussen als steun en toeverlaat naast ons.

Aan het half marathonpunt hadden we een tijd van 2u03’30” en Rien ging maar door… hij had amper 3 trainingen achter de rug; 2 x 20 km en 1 x 30 km!
Aan de brug in Harelbeke stonden er heel wat supporters; zus Greet, schoonbroer Kris, zus Tine, Elise, Tomas, mijn petekind Lukas met een enorme toeter, Emma, enkele Gavertrimmers… Dit doet toch enorm veel deugd.
Net voor het dertig kilometerpunt stond Dieter, de zoon van Marc met een geheime cocktail. Daar was ook het startschot voor Rien om zijn kans te gaan. Als een pijl uit een boog ging hij ervan door. Die gaat onder de 4 uur riepen we nog. Enkele marathonlopers uit onze buurt trokken een raar gezicht en riepen: “keep on dreaming…” Marc antwoordde gevat: “Natuurlijk, vanaf nu lopen we 16 km/u:-)", en inderdaad we lieten ze allemaal achter ons (uiteraard niet aan 16 km/u). Ondertussen hadden we ontdekt dat Marc de vader was van Dieter en Arne. Arne is de hoofdleider van onze kinderen bij het JRK; It’s a small World.

Vanaf km 32 kreeg ik het moeilijker en Marc moedigde mij aan maar even verderop liet ik hem gaan.
Aan km 37 kreeg ik terug vleugels; mijn schoonmoeder en onze 4 dochters stonden klaar met een zelfgemaakt kartonnen bord, diezelfde ochtend nog in elkaar geknutseld.
Jogginggirl Veerle was er ook terug en nog vele anderen. Onze kinderen hadden hun fiets bij en fietsten mee richting finish. Een boot op de Leie met leden van JC Wevelgem stuurde opzwepende muziek langsheen de Leieboorden en ik hoorde wel een 10-tal keren mijn naam weergalmen door de luidsprekers.
Ondertussen was Runswimgirl Renate komen meefietsen. Amaai, ik zal het geweten hebben. De kinderen en Frank waren ondertussen doorgereden richting finish en Renate bleef me vooruit schreeuwen; allé Veerle/Betty een tandje bij!
Net vóór 42 km stond er een herdenkingsbord ter ere van Freddy.
Vanaf daar stak ik een tandje bij en werd het een triomftocht. Ik zag Katrien, Anita, Christa van het werk, Michèle, Harold en Sarah en nog vele anderen. De kinderen kwamen bij mij lopen en ik finishte in 4u08’10”, een PR van een goeie 2 minuten.

Vandaag ben ik na een druk dagje werken, ik had zelfs de vroegen, nog apetrots op mijn nieuwe PR. Als ik er telkens 2’ vanaf doe dan haal ik misschien ooit eens de magische grens van 4 uur!

Ondertussen was Rien al 10’ gearriveerd, heel sterk van deze jonge gast… en zoals voorspeld onder de 4 uur. Marc liep een tijd van rond de 4u05’. Achteraf gezien was ik beter bij hem gebleven.
Nadien hebben we nog nagekaart met Wendy die een heel sterk debuut maakte, Stefke, marathonman Koen, jogginggirl Veerle, Renate, Gert Luyckx, Joeri… Met spanning de loting voor de ring afgewacht en toch niet gewonnen. En daarna richting Bissegem om een heel onrustige nacht tegemoet te gaan. Wellicht slaap ik deze nacht beter!

leie1leie4leie 3

21:23 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (30) |  Facebook |

16-09-09

De Leiemarathon nadert met rasse schreden!


LEIEMARATHON shirtFoei, foei, 't is weeral meer dan een week geleden dat er hier nog een berichtje gepost werd. En ik ben niet de enig van wie het bloggen op een laag pitje staat.
Ik weet het, ik val in herhaling maar ik vind dat er via face-book veel vlugger gereageerd wordt op elkaar. Zoek je iemand om samen een duurloop mee te doen of om ergens af te spreken voor een wedstrijd dan heb je binnen de kortste keren een afspraak vastgelegd.

De Leiemarathon komt nu wel heel dichtbij en het ligt een beetje in mijn aard om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Dat is blijkbaar alleen zo voor een marathon, anders stel ik alles tot op de laatste knip uit of kom ik ergens net "just in time" aangelopen.
Niet dus voor een marathon.
Ik bestudeer al dagen het weerbericht en dan vooral de windrichting, ik heb een bakje voor drank en eten gemonteerd op Franks fiets, mijn loopschoenen staan opgeblonken, de Garmin is opgeladen, een gepaste outfit werd ontworpen, decathlon werd geplunderd (carboloader en gellekes), overtollige haartjes werden verwijderd om beter gestroomlijnd te zijn, een nieuw patellabandje werd aangeschaft en ga zo maar door...

Of dit alles nu zal resulteren in een goede marathon zou ik bij god niet weten. Ik heb heel anders getraind dan bij vorige marathons. Bijna niets of heel weinig op snelheid maar meer lange duurlopen werden afgewerkt.
Nu ja, deze marathon stond eigenlijk niet op mijn programma want Frank ging deze marathon lopen.

Ik zie wel hoe het gaat, in ieder geval zal het een leuke bedoening worden. Er lopen heel wat Gavertrimmers, JC Wevelgemmers, bloggers en vrienden mee. Van de 380 ingeschrevenen ken ik er toch een 40-tal, de één al wat beter dan de andere.
Langs het parcours zullen er heel wat bloggers, familie en vrienden paraat staan. Aan km 37 bijvoorbeeld staan onze 4 kinderen samen met mijn schoonmoeder om te supporteren. Het is de bedoeling dat de kinderen de laatste kilometers meefietsen. Dit is een ogenblik waar ik erg naar zal uitkijken ook al omdat het einde dan in zicht komt.

Nu nog hopen op een windeke in de rug zondag, op 't gemakske carboloaden, morgen een stukje gaan loslopen en we zijn er klaar voor!

16:10 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

07-09-09

Just4Fun Triatlon en weblogloperstraining in Mol!


252251Het zou niet normaal zijn mocht er niets mislopen ten huize Spencer bij het begin van een nieuw schooljaar en vandaag was het zover.

Daarnet ben ik in Brugge hopeloos verloren gereden toen ik Marie naar het internaat wilde brengen. We waren nochtans al om 9u vertrokken terwijl de lessen pas om 10u30 starten (dacht ik). Bedoeling was om eerst een hoop bagage af te zetten op haar kamertje - het internaat ligt op een kleine km van school. Doordat er niet veel parking is aan het internaat had ik Marie omstreeks 9u35 afgezet met haar spullen. Ik vertelde haar dat ik eventjes parking ging zoeken en dacht van slim te zijn. Ik reed een straatje in en even later stond ik in een heuse file. De vuilniswagen nam ruim de tijd om in de nauwe éénrichtingstraatjes van Brugge zijn ding te doen. Toen het bijna 10u werd wist ik absoluut niet meer waar ik was, alles leek zo op elkaar. Tien minuutjes later was ik gelukkig op de goede weg. Ondertussen stond het ganse internaat in rep en roer, Marie haar schoolspullen lagen in mijn wagen en ook was de internaatsverantwoordelijke al op de hoogte dat ik Marie aan haar lot had overgelaten :-)
Eind goed al goed: Marie kwam om 10u17 aan op school, ruim op tijd dachten we maar de lessen beginnen al om 10u20 dus werd het toch nog even stressen...

Verder is het voorbije weekend voorbijgevlogen.
Zaterdag waren we op een begrafenis van een veel te jong gestorven persoon, amper 44 jaar. De rest van de dag voelde ik me mottig en een beetje ziekjes. In de late namiddag stond er nog een bezoek aan de Supra Bazar op het programma om schoolspullen in te slaan. Ik kroop vroeg in bed en hoopte zo om fris op te staan om richting Mol te trekken de volgende dag.

Frank en ik hadden besloten om met de kinderen naar het eerste deel van de weblogtraining te gaan. Marie had eigenlijk een atletiekwedstrijd maar door het weinig trainen de laatste weken wilde ze liever naar Mol, naar die grote speeltuin...
We liepen een 12-tal km mee samen met de bloggers, het werd een blij terugzien met velen. Ook waren er een aantal bij die we voor het eerst zagen. Na het douchen aten de kinderen hun zakje chips op - die wilden ze eigenlijk al om 9u30 binnenspelen - en nadien smulden we van onze picknick. En dan was het tijd om mijn startnummer af te halen voor mijn eerste mini-triatlon Just4Fun!

Om 13u klonk het startschot voor 200 m zwemmen, 10 km fietsen en 1,5 km lopen. Ik stelde mij achteraan op en dit bleek geen slechte keuze te zijn. Enkelen vóór mij zwommen elkaar bijna overhoop. Het water had een t° van 19 graden en ik vond dat maar frisjes. Met één zwemtraining het afgelopen jaar had ik wel wat schrik voor dit onderdeel. Ik kwam als vierde laatste na 6' uit het water van de naar schatting 60 deelnemers.
Dan begon het lopen naar de fietsen, toch een kleine 200 meter verder, op blote voeten, niet echt mijn ding.
Met het omkleden en lopen naar de wisselzone had ik duidelijk nog geen ervaring, het nam 4' in beslag. Frank hield mijn tijden zo goed als kon bij.
Het fietsen vond ik het leukste onderdeel. Ik kon heel wat triatlonners bijhalen en moest daarvoor niet echt tot het uiterste gaan. Ik fietste de 10 km in 19'16" (volgens Frank).
Voor het lopen naar de wisselzone, alvorens ik het lopen kon starten, had ik 1'30" nodig.
De anderhalve km liep ik in 7' waarna ik tevreden finishte in 37'46". Het werd een heel toffe ervaring en volgend jaar wil ik zeker eens een 1/8ste proberen maar daarvoor zal ik nog veel zwemkilometerkes moeten oefenen.

mol4mol 1mol 2mol 3


12:17 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

04-09-09

Laatste LSD...


Betty1Straks ga ik Marie ophalen in Brugge. Haar eerste weekje op het internaat zit er bijna op en als verrassing kan ze deze avond lekker smullen van kaashoorntjes.

Nog een dikke 14 dagen en de Leiemarathon komt eraan. Oorspronkelijk stond deze niet op mijn programma maar door het forfait van Frank heb ik deze marathon erbij genomen.
Ten eerste wordt de Leiemarathon georganiseerd door één van onze loopclubs en ten tweede doen er heel wat vrienden en bloggers mee die we kennen.
En, als je als vrouw kan finishen dan maak je nog kans om een juweel twv 2500 euro te winnen. Als dat geen motivatie is :-)

De voorbereidingen naar de marathon toe verliepen tot nu toe zonder enige ongemakken. De trainingen kon ik goed afwerken wat natuurlijk gemakkellijk is als je geen schema volgt. Dit wordt mijn eerste "schemaloze marathon" en ik heb dan ook geen enkele ambitie om een PR neer te zetten. Comfortabel finishen blijft de boodschap. Wel heb ik in vergelijking met vorige marathons meer lange duurlopen gedaan. Ik heb bijna niets van snelheidstrainingen afgewerkt, we zien wel.

Gisteren liep ik mijn laatste lsd - 31 km in 3u21'21" - door wind en regen. Ik hoop dat de weergoden ons op 20092009 een beetje gunstig gezind zijn want langs de Leie met een ferme wind op kop zou geen lachedingetje zijn. nu ja, dan zullen we er een beetje langer overdoen, hé.

Zondag trekt de familie Spencer richting Mol om het eerste stuk van de weblogloperstraining (12 km) mee te lopen.
Om 13u maak ik dan mijn debuut in de Just 4 Fun triatlon: 200 m zwemmen, 10 km fietsen en 1,5 km lopen. Als dit goed meevalt wil ik me dan tegen volgend jaar een beetje toeleggen op het zwemmen om eventueel eens een 1/8ste triatlon mee te doen.

De plannen voor volgend jaar zijn nog niet concreet maar het jaar start alleszins met de Louis Persoons Halve Marathon in Genk. Een ultra van 50 km staat ook nog steeds op het verlanglijstje alsook een trailrun. En, wie weet word ik wel uitgeloot voor de Marathon van Londen...

13:59 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

28-08-09

Middelkerke-Blankenberge, heen en terug…


DSC07242Onze vakantie aan zee loopt op zijn laatste beentjes. Het vliegt voorbij; zowel letterlijk als figuurlijk. Met windstoten tot 80 km/u vandaag worden we hier zowat gezandstraald.
De voorbije week konden we genieten van mooi zomerweer met op tijd en stond een lekker ijsje, aperitiefje of etentje op de dijk. Ons appartement – gevonden via het net – voldoet aan de modernste eisen met een 6 meter breed zeezicht, vaatwasmachine, flatscreen TV, DVD-speler, wasmachine en droogkast… De foto’s die we op voorhand zagen lieten ons al vermoeden dat het dik in orde ging zijn maar papier is soms gewillig. Als het kan reserveren we al voor volgend jaar.

Wat het lopen betreft kan ik niet klagen.
Zondag liep ik samen met Frank een 7-tal km vóór het ontbijt.
Op maandag werden het er 8 en op dinsdag 9 waarbij Marie de eerste 4 km meeliep.
Woensdag werd er niet gelopen en gisteren dacht ik om een lange duurloop te lopen van rond de 22 km. Het werden er uiteindelijk 31. Met een lichte wind in de rug vertrok ik richting Raversijde – remember de weblogtraining – en na een dik uur lopen kwam ik voorbij het casino van Oostende. Ik besloot om door te lopen richting Bredene en te zien hoe het verder liep.
Het idee om er een dertiger van te maken begon te rijpen maar met slechts een halve liter sportdrank ging ik in de problemen raken. In Bredene kocht ik een flesje cola en trok verder op weg.
Ik passeerde De Haan en vervolgde mijn weg. Ondertussen had ik geïnformeerd bij de Lijn hoeveel een ticketje Blankenberge-Middelkerke kostte want ik had slechts 4 euro op zak. De verbaasde loketbediende vertelde me dat een ticketje slechts 2 euro kostte.
Ik maakte een ommetje in Wenduine op de zeedijk want ik liep daarvoor al een ganse tijd langs een drukke baan. Even verder kreeg ik een sms van Frank of hij me misschien moest komen halen want ik was zolang weg. Ik meldde hem doodleuk dat ik 30 km verderop zat…
Na 31 km in 3u17’17" (AHR 144) kwam ik in de jachthaven van Blankenberge aan. Ik liep er het eerste het beste winkeltje binnen nadat ik mijn tramticketje gekocht had. De 2 blikjes koele drank smaakten voortreffelijk, ik had echt wel heel veel vocht verloren. Met nog 20 cent op zak stapte ik op de tram. Ik durfde me niet neer te zetten want het zweet stroomde langs mijn benen. Hopelijk kregen mijn medereizigers geen rare gedachten want na een tijdje vormde er zich een plasje zweet op de grond.

Frank had pannenkoeken gebakken toen ik thuis kwam en even later was het tijd om Marie op te halen in Brugge. Op 1 september gaat ze daar immers op internaat en op woensdag en donderdag was er al een kennismakings-2-daagse. Alles is heel goed meegevallen, ze zal zich amuseren en hopelijk ook een beetje studeren…
Morgen is de vakantie hier aan zee gedaan maar eind september zijn we weeral op weekend en in de herfstvakantie trekken we er ook even tussenuit. Leuke vooruitzichten genoeg…

12:31 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

18-08-09

De klad zit erin...


tourHet komt er gewoon niet meer van: het bloggen staat op een heel, heel laag pitje. Ik heb er gewoon geen zin meer in. Niet dat er hier ten huize Spencer niets gebeurt.
Sedert onze thuiskomst van de Provence hebben we al heel veel leuke dingen gedaan, zowel met als zonder de kinderen.

Ons weekendje Nijmegen van Frank en ik mag ik zeker niet vergeten te vermelden met onze koffiestop in Uden bij Tiny. Ik denk dat ik later als ik gepensioneerd ben zal verkassen naar Nederland. Ik hou van de mensen, de natuur, het lekkere eten…

Gisteren zijn Frank en ik het parcours van de Leiemarathon gaan verkennen, met de fiets wel te verstaan (Bissegem-Deinze-Bissegem). Na 70 km en 4u30’ later stonden we terug thuis, inclusief maaltijd op de markt te Deinze en koffiestop bij oma en opa Spencer in Harelbeke
Vanavond heb ik nog nachtdienst en vanaf morgenochtend 7 uur begint het tweede deel van mijn verlof.
Vrijdag loop ik samen met Dirk Vanthuyne een etappe van de Vierdaagse van de Ijzer (32 km) en ’s avonds mogen we naar een huwelijksfeest.
Ondertussen nog even naar de kapper, de kinderen ophalen van kamp, de bergen was en strijk verzetten, met de wagen naar de keuring om zaterdag na het verjaardagsfeestje van Willem (de kanjer wordt 1 jaar) voor een weekje naar Middelkerke te vertrekken. En tja, daarna is de vakantie zo goed als gedaan…

Verdere plannen voor de komende weken en maanden zijn: een marathon lopen, een parachutesprong, een 1/8 triathlon.
Mijn plannen voor de trailrun Côte-d’Opale verdwijnen voor een jaartje in de koelkast, maar uitstel is geen afstel.

Je zou denken: alles loopt daar gesmeerd maar ondertussen is onze laptop morsdood - ik zit hier te tokkelen op een vooroorlogs model - heeft de electrische poort het begeven (is ondertussen hersteld) en zijn de werken aan de sauna en tuin 6 à 7 weken uitgesteld. Marie is nog steeds haar sis-kaart en nieuwe trui kwijt en wijzelf de sleutel van de achterdeur.
Niet getreurd, het zijn allemaal maar materiele zaken maar nu mag het stoppen. Aan de andere kant denk ik dan: zolang we maar gezond zijn...

15:11 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

05-08-09

Nieuwe racefiets voor beginners...


Gisteren zijn Frank en ik gaan shoppen. Nadat ik enkele maanden geleden een fiets kocht om te gaan werken kochten we nu voor elk een fiets die wat sneller is op de hellingen. Geen al te duur model want lopen blijft mijn hoofdsport. Niet dat we halsbrekende toeren gaan uithalen maar de kemmel -en kluisberg staan volgende week op ons fietsprogramma. Nu nog crawl leren zwemmen en we kunnen aan een triathlon beginnen:-)
Vanaf september nemen we ook allebei een fitnessabonnement van Sportplus. De vakantiekilootjes die zich vooral bij Frank vastgezet hebben moeten eraf...

fiets 02fiets 01


22:03 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

29-07-09

Les fous du Mont-Ventoux...


Deze morgen liep Gavertrimmer Rony vanaf Bedoïn de Mont-Ventoux op goed voor 22,5 km bergop. Ikzelf pikte aan na 8 km en legde zo 14,5 km af met een gemiddeld stijgingspercentage van 8 à 10% in 2u22' drankstops inbegrepen (2u15' netto).
Ik zat nog redelijk fris op de top en heb nu een klein beetje spijt dat ik niet vanaf Bedoïn startte.
Een dikke merci aan Frank en Carine in de assistentiewagen. Nadien was er Leffe in Chalet Reynard...

2 2 bis4


3 bis6810 bis


1215 bis


18

19:00 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

24-07-09

Enkele fotootjes...


Hieronder volgen enkele fotootjes vanop ons vakantieplekje.

4879110


18:18 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-07-09

La douce France...


vakanbtieAlvorens we ons bedje induiken wil ik nog vlug even een kort berichtje posten van op ons vakantieplekje in Mondragon. De duisternis is ondertussen al ingevallen maar de temperaturen pieken nog tot 30 graden.
We hebben op ons terrasje draadloos internet en ’t is niet dat we hier constant online zullen zijn maar ’t is wel een gemak. De 3 oudste kinderen zitten nog in het zwembad en zonet hebben Marie en ikzelf onze eerste looppasjes op Franse bodem geplaceerd. Marie liep 1 km bergop en bleef daar op me wachten terwijl ikzelf nog 500 meter doorliep. Daarna liepen we op ’t gemak terug bergaf. Onze gemiddelde snelheid kwam niet boven de 8,5 km/u uit maar “who care’s”?

Onze autorit hier naar toe verliep probleemloos en na 920 km en 9u30 later stonden we al aan de receptie. Er was verbazend weinig verkeer en niets van file. Zou de crisis hier voor iets tussenzitten? We hebben 3 haltes gehouden en Frank nam de eerste 550 km voor zijn rekening en ik de rest. Normaal zit ik de ganse rit achter het stuur maar ik had vorige nacht nog gewerkt dus verstandig ging dit niet zijn.

Stel je voor: 20 uur geleden was ik nog aan het werk en nu zit ik hier met een glaasje wijn op een terras in de Provence…

vakantievakantie3


22:15 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

13-07-09

Blogarmoede: mea culpa!


sjouwer1Nog 3 dagen deze week en 2 nachten werken volgende week en dan ben ik eventjes in verlof. Op woensdagmorgen 22 juli om 7 uur trek ik de deur van het labo achter me dicht om rechtstreeks in de auto te stappen richting Mont-Ventoux. Dit jaar zal ik echter geen plaats nemen achter het stuur: dit lijkt me een beetje te gevaarlijk na 10 uren nachtwerk.

Het is hier, zoals op zovele blogs, een beetje stilletjes en ik zie daar de komende weken weinig verandering in komen. Ik denk dat ik aan "blogarmoede" lijd. Niet dat er hier ten huize Spencer niets te beleven valt, hoor. Ik heb er gewoon geen zin meer in om wekelijks enkele berichten te tikken.
Misschien is dit wel één van mijn laatste stuiptrekkingen - wie weet - en zo wil ik er even van profiteren om een overzicht te geven van de laatste 10 dagen.

Eerst een overzicht van de gelopen kilometerkes.
De week na de halve marathon kwam ik aan 5 trainingen met als resultaat 18 km! Dit kwam doordat ik een paar keer met Marie mee gaan lopen ben en dan telkens 2 km liep.
Afgelopen week werden die 18 km verdrievoudigd met 10 km op dinsdag, 18 km op donderdag waarvan 10 km samen met Joggingclub Wevelgem, 21 km op zaterdag en gisteren 4 km samen met Frank goed voor 53 km.
De leukste training was die op zaterdag samen met Jogginggirl Veerle, schoonzus Det en Frank mee op de fiets. Het ging richting "sjouwer" en de mensen van de streek zullen wel weten dat die een beetje hoog staat; klimmen dus. Er werden plannen gemaakt om zaterdag terug samen te lopen; nog ietsje verder dan...

Zaterdagnamiddag trokken Frank en ik richting Werchter voor het langverwachte optreden van Madonna: The Sticky en Sweet-tournee kwam immers naar België. Om 15 uur stond ons tentje op camping Klokkenberg op een 3-tal km van de place-to-be. We hadden onze fietsen bij en zorgden dat we rond 19u30 op de wei waren. Net op tijd om dj Paul Oakenfeld aan het werk te zien.
Madonna zelf startte drie kwartier later dan gepland. We genoten van de show, want dat is het vooral. Over haar zangkwalitieten wordt er vooral in de pers het één en het ander neergepend maar doe het haar maar eens na. Op je vijftigste rondspringen en dansen als een jonge hinde. We kwamen voor de show en die hebben we gekregen...
Gisterenmorgen zijn we dan op 't gemak terug afgezakt richting Bissegem. Onze geburen waren ook in Werchter en die hebben verschillende uren in de file gestaan en waren pas om 6 uur 's morgens terug thuis. Dan lagen wij al lang te pitten in ons tentje.

Gisteren waagde ik me in de namiddag aan "de big jump" in het kanaal Kortrijk-Bossuit. Ik ben altijd wel te vinden voor iets ongewoons en toen Trui, een collega, een sms stuurde om mee te doen, tja, dan zeg ik natuurlijk ja. We zaten juist bij mijn ouders en ik moet zeggen: mijn moeder was niet zo enthousiast.
Na de jump én het zwemmen hebben we onszelf getrakteerd op een mojito terwijl we naar een coverbandje luisterden, meer moet dat niet zijn.

's Avonds zijn we nog naar mijn schoonmoeder geweest om haar 82ste verjaardag te vieren. Schoonzus Det had voor Italiaanse hapjes gezorgd en 't heeft gesmaakt.

sjouwer4sjouwer2sjouwer5
11:10 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |