13-05-15

Kort!

Wekelijks een blogbericht schrijven blijkt niet zo makkelijk te zijn. Niet omdat ik geen dingen te vertellen heb maar omdat de tijd me ontbreekt.
We gaan er ons deze keer vanaf maken met een korte up-date... hier gaan we dan!

1 mei trainingsloop en Wings For Life

De 1 mei trainingsloop is heel goed verlopen. In totaal kwamen een 25-tal mensen meelopen/supporteren of een hapje en een drankje nuttigen.
Zus Greet en haar gezin sloten de dag af en 's avonds aten we met zes personen een Chinees-afhaalmenu voor 3 personen en we hadden nadien nog restjes over.

P1230044.JPG


Op zondag liepen Philippe en ik mee in Wings For Life in Ieper tvv het onderzoek naar ruggemergletsels. Het parcours voerde ons langs mooie plekjes in de frontstreek. Diegenen die meer dan 19 km konden lopen passeerden langs Tyne Cot Cemetery. Uiteindelijk liep Philippe 22 km, zelf strandde ik op 23,4 km.
Volgend jaar op 8 mei zijn we er zeker terug bij maar dan gaan we op verplaatsing, enkele verre bestemmingen spreken ons aan maar dichterbij zitten er ook enkele mooie plekjes bij... we zien wel.

PiusXrun en moedertjesdag

Vorige zaterdag stond er een korte wedstrijd op mijn programma, de PiusXrun over de volle 5 km!
Zulke dingen zijn zeker niet mijn specialiteit want ik ben een trage lange loper. Enig opzoekwerk op de site van de Gavertrimmers leerde me dat ik nog maar 3 keer deze afstand liep en dat mijn besttijd op 24'33" stond. Dit zou toch beter moeten kunnen.
Als opwarming liep ik naar de start, langs de Leie met de wind in de rug, precies 5 km in 27'33"... als ik de wedstrijd 3 minuten en 1 seconde rapper kon lopen dan had ik een pr, dit werd dus de opdracht.
Aan de start heel wat dames, de vele start2run cursussen zullen daar wel voor iets tussen zitten. Ik aanschouwde de concurrentie en zag in de eerste rijen enkele dames waarvan ik dacht dat ze wel snelle loopsters zouden zijn, afgetraind en met de nieuwste en mooiste looptenuetjes aan. Nadien zou blijken dat ik ze verkeerd had ingeschat.
Na de start schoten de jonge gastjes op de eerste rij als een pijl uit een boog, hmmm dit komt niet goed, dacht ik. En ja, nog vóór we aan de eerste kilometer kwamen stonden er al enkele te hijgen aan de kant.
Zelf liep ik heel soepel, ik had er geen idee van hoe snel maar na 1 ronde (officieel 2,6 km) passeerden we terug aan de start waar Philippe stond die even later aan de 10,5 km zou deelnemen. Hij riep me toe dat ik vijfde vrouw liep. Ik zag Patricia, onze bakkerin voor me uit lopen (die was dus vierde), liep het gat toe, ging er voorbij en kwam zo in vierde positie te liggen. Die positie zou ik niet meer afgeven, ik werd vierde van de tweeënzestig dames in 23'05" over 5,2 km (op Garmin had ik iets minder), een mooi pr, ruim 13 km/u. Niet gedacht dat ik dit in me had, misschien niet zo spectaculair voor heel snelle lopers maar voor mij is dit goed. Op het einde had ik nog over, ik had de gashendel niet 100% opengezet, ik moet dit nog leren zeker want na 5 km is 't gedaan en moet je geen sikkepit energie meer over hebben... wordt aan gewerkt.

De volgende morgen stonden er enkele mooie cadeautjes op tafel voor moedertjesdag. Onze vier dochters vertrokken die dag naar Plopsaland met de jeugdbeweging dus gingen Philippe en ik er een mooie zondag van maken en moedertjesdag vieren zonder de kinderen. We reden naar het station waar we ze uitzwaaiden en trokken naar de Gavers waar we samen met de Gavertrimmers onze kilometertjes afhaspelden.
Nadien volgde een uitgebreide brunch, in de namiddag volgden we de topper tussen Anderlecht en Brugge en ook de 24u van Steenbergen werd met een half oog op de laptop gevolgd, de nacht ervoor had ik al uren achter de pc gezeten omdat ik de slaap niet kon vatten en dan maar solidair was met de 24-uur lopers en de nacht doortrok. Er werden mooie prestatie's geleverd in Steenbergen, de één al meer tevreden dan de ander. Waarschijnlijk ben ik volgend jaar terug paraat in Steenbergen, ik heb er goede herinneringen aan (WK 2013).
's Avonds pikten we de kinderen terug op en vierden we moederdag op restaurant, ik kreeg de wijn gratis aangeboden voor moedertjesdag en 't smaakte.

Boury in Roeselare

Gisteren was er dan een uitje met een "culinair groepje" die we enkele jaren geleden opgericht hebben. We gaan 1 of 2 maal per jaar gastronomisch tafelen en deze keer viel de keuze op restaurant Boury in Roeselare. Het was subliem, één van de beste die we al deden.
De plannen voor ons volgende etentje kregen ondertussen al vorm maar eerst nog een beetje sparen... het is niet iets voor elke week tenzij je Marc Coucke heet!

Nacht, Londen en Eerste Communie

Straks vertrek ik naar het werk, zeven nachten op rij dus geen verlengd weekend voor mij maar toch een beetje feest. Morgen doet Willem, het zoontje van mijn jongste zus zijn Eerste Communie. Ik ga dus rond zeven uur morgenochtend een paar uurtjes in mijn bed kruipen alvorens naar het feest te trekken.
Liza en Marie gaan er niet bij zijn, ze vertrekken straks naar Londen met school, ze hebben een heel mooi programma voor de boeg, ik ben toch een heel klein beetje jaloers maar binnen veertien dagen is 't terug aan ons. Philippe en ik gaan dan naar Epernay, laat de champagne maar vloeien!

Fijn verlengd weekend iedereen!!!

20:05 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |