30-04-15

Marathon van Antwerpen en "1 mei trainingsloop"...

11173529_10206487219929386_1122623942_n.jpg

Oeps, deze week nog geen blogberichtje geschreven... mea culpa maar 't was nogal druk in ons gezin.
Toch wil ik het goede voornemen om wekelijks een berichtje neer te pennen in ere houden, het zou al te gek zijn dat ik begin februari de draad van het bloggen terug oppikte en dat ik diezelfde draad drie maand later alweer laat schieten of doorknip ;-)

De voorbije week was er eentje van veel werken, over- en weer rijden, info-vergaderingen (Marie en Liza gaan met Hemelvaart met school op reis naar Londen), voorbereidingen voor de 1 meiloop, boodschappen doen enz...
Neem daarbij dan het drukke voorbije weekend met de "Laatste Lange Nacht" van de zesdejaars van het Guldensporencollege en de marathon van Antwerpen en zo kom je algauw aan een overvolle agenda... en ik die dacht dat eens het WK voorbij zou zijn dat we een zee van tijd zouden hebben!

De marathon van Antwerpen:

Philippe had zich opgegeven om met de ballonnen (pacer) van 4u30 te lopen op de marathon van Antwerpen. Hij had dit al tweemaal gedaan (Brussel en Antwerpen) en dit was heel goed meegevallen.
Zelf had ik me niet ingeschreven om Antwerpen te lopen, ik zou eerst afwachten hoe het herstel na Turijn verliep. Ik herstelde heel vlotjes en toen ik het startnummer van Steven Vanmolecot kon overnemen twijfelde ik niet lang. Deze marathon zou ik heel op 't gemak lopen en zo besloot ik om in het groepje bij Philippe en Els te lopen.

Om zes uur stapten we in onze wagen en een klein uurtje later parkeerden we in Melsele (park & ride) waarna we de tram naar de startplaats op Linkeroever namen. Koen Vansteenkiste kwam even later bij ons zitten, we vergaten bijna om af te stappen.
Philippe ging onmiddellijk naar de afspreekplaats waar de andere pacers verzameld hadden terwijl ik mijn naam en geslacht liet veranderen... Steven werd Veerle!

11128757_10206487220569402_307241361_n.jpgHet was druk bij het inleveren van de bagage, ik kwam er Rudy van Bruwaene tegen die voor een tijd rond de drie uren ging, straffe kerel.
Hij liet me galant voorgaan in de lange rij, merci hé Rudy.

In het startvak kwamen we heel wat bekenden tegen, leuk om iedereen terug te zien.
Na het startschot duurde het enkele minuten voor we over de registratiematten waren maar uiteindelijk waren we vertrokken voor onze tocht van 42,195 km.
Na enkele kilometers doken we de tunnel onder de Schelde in, pffff, ik was blij toen we eruit waren en dan was het nog niet eens warm.

Philippe en Els hadden een hele mooie groep mee die voor een tijd van 4u30 ging oa twee mensen die Philippe nog herkenden van vorig jaar. Ze hadden beiden het jaar ervoor op 't eind moeten afhaken maar waren nu vastberaden om tot het eind bij ons te blijven.

De pacers liepen heel constant, nu en dan een babbeltje slaan, aan de drankposten een beetje vertragen, erop letten dat iedereen genoeg at en dronk... een mooie job die ze met hart en ziel doen.
Zelf hopte ik een beetje van de ene loper naar de andere, soms liep ik eventjes vooruit om wat foto's te nemen of om een sanitaire stop in te lassen.
Half marathon kwamen we door in 2u14'30", perfect op schema om 4u30 te lopen, een half minuutje spelling is geen overbodige luxe omdat de wandelpauzes aan de drankposten op 't einde meestal wat meer tijd in beslag nemen.
Even voorbij halfweg kreeg pacer Els het een beetje moeilijk, Limburgs Zwaarste die ze de week ervoor liep zat nog wat in haar benen, ze was verkouden geweest en haar neus drupte constant. Ze vroeg of ik haar ballon kon overnemen en zo werd ik stand-in pacer.

De kilometers vlogen voorbij en in het Rivierenhof was er heel veel publiek aanwezig, we hadden nog een hele grote groep lopers bij ons wat zeker als pacer heel leuk is.
Vanaf kilometer 35 begonnen we heel wat mensen bij te halen, sommigen probeerden aan te pikken maar de meesten kregen het heel moeilijk. Het stukje parcours tussen 35 en 38 km is het saaiste stuk (een grote baan tussen bedrijven en industrie) en zo haakten er een paar lopers af.
Aan kilometer 40 raakten onze ballonnen in elkaar verstrikt en zo moesten Philippe en ik zij aan zij naar de meet... door het lot met elkaar verbonden ;-)
De ganse wedstrijd hadden we het gezelschap van twee fietsende Rode Kruis medewerkers en toen die ons een compliment gaven voor het strak pacen kon onze dag niet meer stuk. Zelf bedankten we hen voor hun goede zorgen onderweg.

11173592_10206487220409398_1344442411_n.jpgDe finish op de markt was mooi, onze nettotijd bedroeg 4u29'05", een klein minuutje te snel maar enkel blije gezichten in ons groepje.
We hadden er in de laatste kilometer nog een paar kunnen meenemen en een aantal hadden op 't eind nog een tandje bijgestoken.

Even later kwamen twee dames ons bedanken, ze hadden tot kilometer 35 kunnen standhouden maar hadden enkele minuten verloren op 't eind. Philippe en ik kregen elk drie kussen, mooi toch.

Vlak na de finish kreeg Philippe een micro onder zijn neus geduwd en mocht hij vertellen over zijn groepje lopers die hij naar de meet mocht begeleiden. Diezelfde reporter had via André Mingneau vernomen dat ik veertien dagen ervoor deelgenomen had aan het WK 24H Ultralopen en zo mocht ik daar op de markt in Antwerpen vertellen dat ik 5 marathons na elkaar gelopen had... bloos, bloos, bloos!

11055724_10206297532658011_1823633662066265908_n.jpg


Joseph Buteneers stond aan de finish om foto's te nemen en even later was Els daar ook. Na het afhalen van onze bagage namen we samen met Els de tram naar de parking om naar huis te rijden.
Het was een mooie dag geworden. Nadien hoorden we dat er heel wat van onze vrienden heel goed gelopen hadden in Antwerpen, zowel op de marathon als op de 10 miles.
Op naar volgend jaar!

1 mei trainingloop (19, 21, 10 km)

Morgen is er reeds voor de vijfde maal de "1 mei trainingsloop".
Wat vijf jaar geleden begon als een trainingsloop van 50 km (3 lussen) als laatste voorbereiding voor mijn eerste 100 km wedstrijd is ondertussen traditie geworden.
We starten hier bij ons thuis om 7u30 voor een eerste lus van 19 km, daarna volgt rond 10u een lus van 21 km en om 12u45 is er een afsluitende lus van 10 km. Voor elk wat wils, combinatie's kunnen gemaakt worden zodat niet iedereen 50 km hoeft te lopen maar het mag uiteraard.
Voor de eerste lus zijn we reeds met een 25-tal lopers maar er kunnen er nog altijd bij, indien interesse laat gerust weten.

11186472_10206512271035648_549785092_n.jpg


Gisteren hebben Philippe en ik inkopen gedaan voor de bevoorrading en het hapje en drankje achteraf.
Deze middag mag ik de broodjes gaan afhalen bij Kristof, reeds voor het tweede jaar op rij sponsort hij met lekkere broodjes.
Ondertussen zit de tweede lading havermoutkoekjes naar een recept van Joseph Buteneers in de oven. De dorstlesser maak ik ook zelf (recept eveneens van Joseph).
Straks de koelkast opvullen, tafels en stoelen klaarzetten en een tent (met dank aan Dirk Thery) opzetten.

Ik kijk er alvast enorm naar uit!

10:43 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

leuk verslag en alvast veel plezier gewenst morgen op de 1 mei-loop!!

Gepost door: Ruth | 30-04-15

De commentaren zijn gesloten.