06-04-15

Pasen en Turijn!

579486_10201094399192238_1356413386_n.jpg

De vasten is voorbij, 40 dagen zonder vlees, alcohol en facebook... Ik heb er deugd van gehad, ik sliep beter en verloor enkele kilootjes, dit laatste was niet echt nodig maar toch voel ik verschil bij mijn heel lange duurlopen, het loopt lichter.
Gisterenmorgen dronk ik een aperitiefje en een glaasje wijn bij de feestmaaltijd 's middags en 's avonds vierden we Pasen bij mijn ouders.
In de namiddag keken we naar de Ronde vanuit onze luie zetel. Wat een verschil met de dagen ervoor, het miezerige en winderige weertje van de voorbije dagen had plaats gemaakt voor een zonnetje, weliswaar nog frisjes maar goed koersweer. De Noor Alexander Kristoff rijgt de overwinningen aan één en werd volgens mij een terechte winnaar.

11088539_10204125717482466_3686366551556647437_n (2).jpg

Op vrijdag had Hugo"thekid"Derycke al de volledige Ronde (265 km!) gelopen tvv het Kinderkankerfonds. Ik liep een stuk naast zijn zijde. Onderweg kwam ultrarunner Lieven Pieters supporteren en iets voordat we Zwevegem binnenliepen kwam Ludo Depoortere ons tegemoet gelopen. Juan Vandenweghe vergezelde Hugo tijdens de lastige nachtkilometers. Prettig gestoorde mensen die ultrarunners!
Het Paasweekend werd er eentje vol goede doelen en bedoelingen want op zaterdag trokken Philippe en ik naar de Sigarun, 24 uur lopen tvv het Oncologisch Centrum van AZ Groeninge. De dochter van dokter Jean-Marie Bergen had dit initiatief op poten gezet nadat haar vader overleden was aan borstkanker.
We kwamen er heel wat bekenden tegen, altijd leuk om een training te koppelen aan een goed doel.

Op vrijdag kwam ik aan 36 km (26 km samen met Hugo en dan nog 10 km terug naar mijn wagen) en zaterdag liep ik er 26 km wat 62 km maakt in twee dagen. Gisteren had ik een rustdag, vanavond en morgen ga ik even loslopen en donderdag plan ik een fietstochtje, heel relax de beentjes losfietsen.
Donderdagnamiddag mezelf een kort coupke aanmeten, allé mijn coiffeur mag dit doen en dan zijn we klaar om naar Turijn te vertrekken.

P1160753.JPG

De Belgische Ploeg Ultra vertrekt vrijdag met 3 mannen en 3 vrouwen naar Turijn om er deel te nemen aan het Wereldkampioenschap 24 uur-lopen.
De laatste weersvoorspellingen zien er heel goed uit, overdag een graad of 22 en veel zon, daar hou ik van. 's Nachts zal het wel afkoelen tot een graad of 8 dus daar gaan we rekening mee moeten houden voor wat betreft de kledijkeuze, een craft-onderhemdje zal nodig zijn.
Philippe en onze vier dochters gaan mee om te supporteren en de dochters ook wel een beetje om te... shoppen. Hun hotel ligt vlakbij het winkelcentrum van Turijn en ze nemen enkel een pyama en toiletgerief mee in hun koffer. Ik ben er van overtuigd dat die op de terugvlucht goed gevuld zal zijn met nieuwe spulletjes.
Zelf verblijf ik samen met de Belgische delegatie in het atletendorp. Dat het maar gauw weekend is, ik heb er enorm veel zin in.

_DX_3470.jpg

Vandaag is het Paasmaandag en twee jaar geleden verbleven we in de Paasvakantie een weekje op Texel. Het werd een leuke vakantie met enkele mooie wandelingen, boerderijbezoek, paardrijden en Philippe en ik liepen er op maandag de 60 km van Texel.
We kwamen heel veel bekenden tegen. Joeri Schepers verbleef samen met zijn kinderen op hetzelfde vakantiedomein en er was ook Rinus die volgend filmpje maakte, allemaal mooie herinneringen.
Bij deze wens ik alle deelnemers van de 60 en 120 km van Texel heel veel succes, de 120-km lopers zijn ondertussen al enkele uren onderweg, geef er allemaal een lap op!

09:36 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Veel succes in Turijn Veerle, maar vooral, geniet van de ervaring en het lopen. Het is niet aan iedereen gegund om zijn land te vertegenwoordigen ! Be proud !

Groeten
Filip

Gepost door: filip hoornaert | 06-04-15

De commentaren zijn gesloten.