23-03-15

Eat, drink, train, sleep...

Foto0908.jpg


Nu de plannen om Koning Leonidas een goeie dag te gaan zeggen minstens een jaar uitgesteld worden kan ik een beetje schuiven met mijn verlof.
In de aanloop naar het WK kan ik zo enkele dagen extra verlof inplannen. Nog twee nachtdiensten en drie maal overdag werken scheiden me van Turijn.

De voorbije dagen heb ik me trouwens bezig gehouden met het maken van een draaiboek.
Eén van de belangrijkste zaken voor mij is het uitwerken van mijn voedingsplan voor tijdens een 24-uurs-wedstrijd. Ik noem dergelijke wedstrijden altijd "walking diners".
Ik maak dan een steekkaart met daarop van uur tot uur minutieus beschreven wat ik allemaal mag eten en drinken.
Ik las trouwens iets interessants op de website van MudSweatAndTrails... "de winnaars van ultra-trails zijn de grootste vreetzakken"... Niet dat ik bij de top behoor maar al dat lekkers heb ik dan alvast gehad ;-)
En net zoals met het plannen van een reis is de weg er naar toe en de voorbereiding even amusant als de reis/race zelf... of toch bijna ;-)

Vorig jaar op het BK had ik een afstand van 192 km in gedachten maar door de slechte weersomstandigheden en het klein deelnemersveld moest ik me tevreden stellen met net geen 189 km. Ik had daarvoor een schema met tussentijden uitgeprint.
Voor Turijn heb ik eveneens een cijfer in gedachten. Ik ga me wel niet fixeren op tussentijden maar op een startsnelheid die in mijn hoofd zit. Deze snelheid zou ik graag zestien uur aanhouden en dan zien we wel wanneer het verval optreedt en hoe groot dit zal zijn.
Ondertussen is de tapering al een beetje begonnen, zondag staat er tijdens de zes uur van Loos nog een laatste LSD op het menu en dan voor de rest veel rusten en goed eten, I like that!

IMG_20150315_132240.jpg


Verder gaat alles prima met mij, weinig stress, wel druk maar een gezellige drukte met leuke dingen. Ik ben nog steeds aan het nagenieten van ons weekendje uit naar Reims met de ladies van Den Ast Classics.
Zaterdag had ik dan een nachtje verlof gezet om naar het huwelijksfeest van collega Sofie en Laurenz te gaan. Philippe en ik waren niet van de dansvloer weg te slaan, pas om vier uur lagen we in ons bed. Voor mij geen probleem, zo bleef ik in mijn nachtritme :-)


19:39 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

fuiven ... goed eten en drinken ... genieten ... en dan nog es schitterend lopen ... meer moet dat niet zijn!

Gepost door: Koen | 25-03-15

De commentaren zijn gesloten.