12-03-15

Hoe veertien negenendertig werd... en hoe Sparta een DNS werd..

DSC_2037.JPG

M'n trainingsweek aan zee eindigde zoals ze op maandag begonnen was met een looptochtje samen met Philippe en Koen. Na de training had ik gereserveerd in een tearoom om te genieten van een uitgebreid ontbijt met zicht op zee, zalig!

Gisteren (dinsdag) was er een Aktivia-tocht in Bavikhove met keuze uit afstanden variërend tussen 7 en 30 km en de bedoeling was om een afstand van maximum 14 km te kiezen.
Kristof die vlakbij de start woont kon pas in de namiddag dus zou ik samen met hem 14 km lopen.
Toen ik hoorde dat Dirk en Isabelle ook in Bavikhove gingen lopen maar dan in de voormiddag (30 km) was ik snel verkocht.
Ik stuurde een mail naar de organisatie om te weten of de wandeling van 30 km verdeeld was in lussen zodat ik eventueel na 1 of 2 lussen kon uitstappen. Dit bleek niet zo te zijn en na wat getwijfel besloot ik om toch al van 's morgens naar Bavikhove te rijden.

Het werd een aangename tocht, het zonnetje gaf warmte en algauw liepen we in t-shirt. Isabelle en ik hadden spijt dat we een lange broek hadden aangetrokken.
Even na 12u kwamen we terug aan het beginpunt, ruim 29 km op de teller in 2u48'. Best snel en ik was heel content dat het na een "plus-200-week" zo vlot liep.
We aten een taartje als aperitief, Dirk zelfs in een fantastische combinatie met een bord soep en daarna was het tijd om afscheid te nemen, Isabelle moest nog werken. Ik liep de Spar-winkel binnen en kocht enkele pistolets, cola, een groot blik bonen in tomatensaus (tja, ik eet dit graag), een rijsttaartje en een Starbucks Ice-coffee.
Ik smulde alles op en stond om 14u aan Kristofs deur om de volgende ronde aan te vatten.
We kozen voor de 10 km en genoten van de lentezon die nu nog meer warmte gaf. Kristof kende heel wat wandelaars wat best grappig was, de meesten riepen met een knipoog dat het wel een wandeling was en dat we niet persé hoefden te lopen.

Ik sloot af met een koffie met paaseitjes - daar doen we het dus voor - en kon tevreden terugblikken op een training van 14 km die er uiteindelijk 39 werd.

Vandaag heb ik een rustdag en morgen ga ik met mijn zus in de Gavers lopen.
Het weekend belooft alvast heel druk te worden, ik ga met acht dames op champagne-weekend naar Reims terwijl Philippe en de dochters ook een goed gevulde agenda hebben met een turnshow van Turnclub Jong Moorsele op zaterdag en een oudernamiddag van het Jeugd Rode Kruis op zondag.

10151721_10201833649739622_1621722604_n.jpg


Volgende week woensdag begin ik aan een reeks nachtdiensten, donderdag kom ik even op tv (Valkuil) en dan zijn we algauw eind maart.
De bedoeling was om op zaterdag 28 maart 2 x 25 km te trainen maar de plannen zijn veranderd. Loopvriendin Els uit Uikhoven komt op zaterdag bij ons logeren en op zondag gaan we dan samen naar Loos (Fr) voor een 6-uurs-wedstrijd.
Dit zal voor mij de laatste lange duurloop worden vóór het WK in Turijn. Qua organisatie is het daar elk jaar heel goed in orde, ik kijk er naar uit want er zal daar veel bekend volk rondlopen.
We gaan er alleszins een lap op geven in "la douce France", nu nog hopen op een lekker warm weertje en 't is helemaal in orde!

DSC02367.JPG


Up-date:
Minder goed nieuws vanuit Athene, ik heb geen lotje voor de Spartathlon.
Wat zijn de plannen nu? Wel, ik ga eerst het WK in Turijn lopen, ik wil minstens 192 km halen maar als het even kan ga ik voor 204 km. Met dit resultaat ben ik voor 2016 rechtstreeks geplaatst voor Sparta.
Als het kopke en de benen tegen Steenbergen nog goed zitten loop ik ook het BK 24 uur.

Nu Sparta niet doorgaat ga ik gans het zomerseizoen afstemmen op een snelle 100 in september. Niet zoals vorig jaar drie goede 100K's (3 x sub10 in 3 maand) maar 1 keer alles geven. De open race tijdens het WK in Winschoten lijkt me daar zeer geschikt voor!

Eén veldslag verloren maar de oorlog ga ik winnen!

17:47 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Schoon is dat ! En oké, 't is niet echt over de prestaties, maar ik vind dat toppeke heel schoon !

Gepost door: Kathai | 11-03-15

Spijtig dat ik er niet bij ben in Loos.
Positief denken geeft je veel kracht. Wij duimen al voor volgend jaar

Gepost door: lut | 12-03-15

pfff ... toch knap hoe je er positief blijft tegen aankijken ... tot in Loos!

Gepost door: Koen | 12-03-15

Mooi zo, deel van het ultralopen is de veerkracht, vooral op slechte momenten, je hebt al meermaals bewezen dat onder de knie te hebben, dus niet getreurd, we blijven meeduimen. Wat is een jaar? :-) Tot dinsdag....

Gepost door: Henk | 12-03-15

De commentaren zijn gesloten.