27-02-15

Life goes on...

IMG_20150221_144029.jpg

Alweer vrijdag! Precies of de tijd met ouder worden steeds sneller en sneller gaat.
Nu ik de draad met het bloggen terug opgenomen heb wil ik wekelijks een berichtje schrijven dus hier gaan we….

Buiten de hogeschoolstudenten hadden de meesten vorige week krokusvakantie.
Naar aloude traditie hebben onze kinderen dan hun weekend met de jeugdbeweging. Louise verbleef in het weekend van Valentijn met haar groep De Dunantjes “bachten de kuipe” in Westouter.

Op dinsdagavond had ik met Renate afgesproken om iets te gaan eten in Kortrijk. Renate koos daarvoor eethuis “vesper” uit, echt een aanrader. We babbelden wat bij en toasten op de vasten die er aan kwam.
Op loopgebied stonden er vorige week vooral lange trage trainingen in mijn draaiboek.

Op vrijdag had ik mijn loopkleren meegenomen om na het werk langs de Leie te gaan lopen, oh, wat was het koud en miezerig.
Diezelfde avond vertrok Maud met de Juniors naar Alveringem en Liza en Marie trokken met de 15+ naar Sint-Niklaas.

1476314_10204372747973883_5361601495960169992_n.jpg
IMG_20150221_143958.jpgOp zaterdag was ik al vroeg uit de veren om een lange duurloop af te haspelen, om 6u eenzaam en alleen door de velden lopen, zalig.
Rond 10u reden Philippe en ik richting Olen waar we in een B&B logeerden en om 13u kwamen we aan bij neef Wouter voor de jaarlijkse reünie met neven en nichten.
Wouter en Heidi hadden broodjes voorzien en in de namiddag stond een rondrit door de Kempen op het programma. Als een volleerde gids, in een vorig leven was hij ooit animator en reisleider, loodste hij ons mee naar allerlei mooie plekjes.10991436_10204372749173913_3373541583901681471_n.jpgDe “pot van Olen” met drie oren, de abdij van Tongerlo en algauw kwamen we bij Den Hollander in café De Flierefluiter terecht. Wouter kende daar zowat iedereen en met een pakje kauwgom bij de hand kan je daar gouden zaken doen.
Na het aperitief hadden we 's avonds een heel gezellig etentje bij Wouter en Heidi, de plannen voor de volgende bijeenkomst zijn reeds gesmeed. Die traditie om jaarlijks samen te komen mogen we niet verloren laten gaan!
IMG_20150222_115542.jpg

IMG_20150222_111200.jpgOp zondag reden we na het copieuze ontbijt richting Merksem om er op de Nationale wandeldag een Aktivia te lopen.
Philippe was de voorbije dagen wat ziekjes dus werden de geplande 35 km terug geschroefd naar 25.
Het werd een heel mooie tocht, eens iets anders dan de wandelingen die we meestal in onze buurt doen.
Er zaten heel mooie stukjes in en op de rustposten namen we ruim onze tijd om een hapje te eten en iets te drinken, jammer dat de soep al om 12u uitverkocht was.
Meer dan 4000 wandelaars genoten van de natuur rondom Merksem, er heerste een sfeer zoals je wel eens op festivals hebt, veel volk, blije mensen, eten en drinken... zeker voor herhaling vatbaar. Geen slecht idee om eens vreemd te gaan ;-)


IMG_20150226_141804.jpgOndertussen is de werkweek alweer (bijna) voorbij. Gisteren waren er de opnames voor “valkuil” met Kurt Rogiers. Ik maakte er samen met mijn zus, moeder, Philippe en Maud een mooi uitje van naar Brussel. Op donderdag 19 maart is de uitzending voorzien, allen kijken dus.
Het was heel fijn om eens op stap te gaan met mijn familie en samen met mijn zus en moeder heb ik besloten om minstens eenmaal per jaar een “girls only” uitstapje te organiseren. Philippe zal dan wel vervangen moeten worden door mijn andere zus, lol…
Deze avond is er het medewerkersfeest van AZ Groeninge, feesten met de collega’s… wat kan het toch heerlijk druk zijn!

Al tien dagen ben ik fb-loos en ’t is heel raar maar ik mis het niet.
Ik heb precies een knop omgedraaid en hou me ver weg van m’n smartphone en allerhande apps, die gebruik ik nu enkel nog om foto’s te nemen en te bellen, zonde van mijn centen ;-)
Ik ben er nog niet uit wat ik op Paaszaterdag ga doen.
Ofwel behoud ik mijn profiel en hoef ik enkel op de knop “activate” te klikken. Zo heb ik met één druk op de knop al mijn vrienden en foto’s allerhande terug.
Ofwel start ik vanaf 0 met een schone lei maar dan ben ik al mijn foto’s kwijt of weet er iemand of er daar iets op te vinden is, bv al je albums overzetten naar een nieuw profiel?
Op Pasen ga ik terug vlees eten en een glaasje drinken maar daarna is ’t terug gedaan met alcohol tot na het W.K.
Ik denk wel dat er op 12 april een feestje zal gehouden worden in Turijn!
I keep you all informed!

11:00 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-02-15

Terug van weggeweest...

10997176_10203662240336984_5298568474690824671_o.jpg

Een tijdje geleden was ik aan het mijmeren over de goeie ouwe tijd toen we via het bloggen heel wat vrienden leerden kennen, vooral op het gebied van lopen werd onze vriendenkring serieus uitgebreid.
Met de komst van facebook, twitter en andere sociale media kwamen er heel wat interessante blogs in een vergeethoek terecht. Zelf ben ik nog een tijdje blijven doorgaan maar algauw verwaterde het bij mij ook.

Een collega van mij last elk jaar een periode in waarin hij geen alcohol drinkt om even te “detoxen” zoals dat heet. Hij koos steevast de maand januari uit om dit plan uit te voeren. Een 4-tal jaren geleden wou ik me daar ook aan wagen maar de maand januari leek me daarvoor absoluut niet geschikt, er zijn zoveel leuke feestjes en nieuwjaarsreceptie’s dus zocht ik voor een alternatief.

De Ramadam… daar heb ik geen voeling mee dus koos ik voor de vasten. Niet dat ik een kerkganger en pilaarbijter ben maar ik ben opgegroeid in een katholiek gezin dus leek me deze periode makkelijk(er) om mijn plan uit te voeren. Tussen Aswoensdag en Pasen probeer ik nu al voor het vijfde jaar soberder te leven, te detoxen, ik slaap beter, voel me fitter en ga zo maar door.
Vorig jaar ging ik een stapje verder en werd ik tijdelijk vegetariër, het beviel me heel goed, we ontdekten leuke restaurantjes maar om blijvend vegetariër te worden… daar eet ik veel te graag een stukje vlees voor. Ik moet wel zeggen dat ik nu veel minder vlees consumeer dan vroeger. Mooi meegenomen dat op die manier mijn ecologische voetafdruk een pak kleiner werd/wordt.

Dit jaar komt er nog een nieuwigheidje bij: facebook wordt tijdelijk gebannen, mijn profiel is sedert woensdag gedeactiveerd. Ik hoop om op die manier meer voeling te krijgen met de dingen die heel dicht bij mij en rondom mij gebeuren, the real stuff, gezin, familie… een beetje meer tijd voor elkaar, vergeten blogjes herontdekken.
Oké, ik kon ook gewoon low-profile gegaan zijn maar je kan niet een “klein beetje detoxen” volgens mij, ofwel ga ik ergens compleet voor ofwel niet. Ik denk dat ik anders met een knagend gevoel zou blijven zitten van “zou ik niet vlug even piepen of eventjes scrollen”, nu is het gewoon heel gemakkelijk.

DSC01754.JPGDe laatste weken kon ik me ook steeds minder en minder vinden in het concept facebook en zo herontdekte ik enkele oude blogs en ondertussen zijn er enkele favoriete nieuwe bij gekomen.
Eigenlijk best wel interessant om te merken dat er een aantal mensen zijn blijven bloggen, de één al wat intensiever dan de andere.
Naast enkele “loopblogs” volg ik nu een aantal “foodblogs” en “het leven-zoals-het-is-blogs”… ik ga een serieuze achterstand mogen inhalen ;-)
Het laatste wedstrijdverslag op mijn blog dateert van november 2013 toen Philippe en ik de “marathon des Alpes-Maritimes van Nice naar Cannes” liepen. De komende weken ga ik het hiaat proberen op te vullen en waarschijnlijk ga ik alle wedstrijden die ik vanaf toen tot nu liep in een mega-groot verslag gieten. Jullie horen nog van mij!

IMG_20150215_085950.jpgOndertussen loopt het op het gebied van lopen en trainen op rolletjes. De eerstvolgende grote wedstrijd komt er al binnen zeven weken aan, het WK 24-uur in Turijn!
Vorig weekend liepen Philippe en ik de Maratona di San Valentino in Terni (verslag volgt) en deze wedstrijd was de laatste in aanloop naar Turijn.
De zwaarste trainingsweken staan voor de deur, morgenochtend doe ik een lange duurloop en tegen de middag trekken we richting Herentals naar neef Wouter om er samen met al mijn neven en nichten onze jaarlijkse reünie te houden.
’s Avonds verblijven we in een B&B in Olen en op zondag gaan we een Aktivia lopen in Merksem. Dit is op een half uurtje rijden van Olen en het belooft een mooi parcours te worden met start aan het fort van Merksem, het zal eens iets anders zijn dan steeds rondjes draaien bij ons in de buurt.

zee1.JPGVolgende week ga ik veel kilometers malen en op zaterdagmorgen mogen we de voetjes onder tafel steken voor een verjaardagsbrunch ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van zus Tine. We missen daardoor de Oigo-trail (tvv Opgeven Is Geen Optie) maar we gaan zeker niet vergeten om een centje te doneren.
Op zondag ging ik dan normaal naar Stein afreizen voor de zes uren maar deze wedstrijd heb ik geschrapt om praktische redenen.
Niet getreurd want vanaf maandag 2 maart ben ik een ganse week aan zee te vinden, een soort trainingsstage. Op woensdag rij ik even terug naar huis om een halve dag te werken maar voor de rest wordt het trainen, rusten, eten, drinken (H2O!), slapen…
De studio die we geboekt hebben bevindt zich in een complex met zwembad, sauna, ontspanningszaal en fitness en mijn fiets gaat mee om tussenin de beentjes los te fietsen.
De bedoeling is dat ik in deze trainingsweek evenveel kilometers ga lopen als het streefdoel voor Turijn!
Als er vrienden zijn die in deze week eens willen meetrainen laat gerust iets weten via mail of sms.

Op 28 maart ga ik naar Marke voor een Eurodax (2 x 25 km) met groepsstart om 9u en 14u, misschien kom ik daar enkele loopvrienden tegen, wie weet…
Op vrijdag 3 april heb ik nog iets speciaals op de planning staan en vanaf dan zal het aftellen worden naar 11 april!

P1220022.JPGEn nog een datum om in jullie agenda te noteren:
1 mei - vijfde editie van de 50-km trainingsloop met drie lussen van 18, 22 en 10 km - verschillende afstanden en combinaties mogelijk.

Verdere info volgt via deze blog!
21:15 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |