20-02-15

Terug van weggeweest...

10997176_10203662240336984_5298568474690824671_o.jpg

Een tijdje geleden was ik aan het mijmeren over de goeie ouwe tijd toen we via het bloggen heel wat vrienden leerden kennen, vooral op het gebied van lopen werd onze vriendenkring serieus uitgebreid.
Met de komst van facebook, twitter en andere sociale media kwamen er heel wat interessante blogs in een vergeethoek terecht. Zelf ben ik nog een tijdje blijven doorgaan maar algauw verwaterde het bij mij ook.

Een collega van mij last elk jaar een periode in waarin hij geen alcohol drinkt om even te “detoxen” zoals dat heet. Hij koos steevast de maand januari uit om dit plan uit te voeren. Een 4-tal jaren geleden wou ik me daar ook aan wagen maar de maand januari leek me daarvoor absoluut niet geschikt, er zijn zoveel leuke feestjes en nieuwjaarsreceptie’s dus zocht ik voor een alternatief.

De Ramadam… daar heb ik geen voeling mee dus koos ik voor de vasten. Niet dat ik een kerkganger en pilaarbijter ben maar ik ben opgegroeid in een katholiek gezin dus leek me deze periode makkelijk(er) om mijn plan uit te voeren. Tussen Aswoensdag en Pasen probeer ik nu al voor het vijfde jaar soberder te leven, te detoxen, ik slaap beter, voel me fitter en ga zo maar door.
Vorig jaar ging ik een stapje verder en werd ik tijdelijk vegetariër, het beviel me heel goed, we ontdekten leuke restaurantjes maar om blijvend vegetariër te worden… daar eet ik veel te graag een stukje vlees voor. Ik moet wel zeggen dat ik nu veel minder vlees consumeer dan vroeger. Mooi meegenomen dat op die manier mijn ecologische voetafdruk een pak kleiner werd/wordt.

Dit jaar komt er nog een nieuwigheidje bij: facebook wordt tijdelijk gebannen, mijn profiel is sedert woensdag gedeactiveerd. Ik hoop om op die manier meer voeling te krijgen met de dingen die heel dicht bij mij en rondom mij gebeuren, the real stuff, gezin, familie… een beetje meer tijd voor elkaar, vergeten blogjes herontdekken.
Oké, ik kon ook gewoon low-profile gegaan zijn maar je kan niet een “klein beetje detoxen” volgens mij, ofwel ga ik ergens compleet voor ofwel niet. Ik denk dat ik anders met een knagend gevoel zou blijven zitten van “zou ik niet vlug even piepen of eventjes scrollen”, nu is het gewoon heel gemakkelijk.

DSC01754.JPGDe laatste weken kon ik me ook steeds minder en minder vinden in het concept facebook en zo herontdekte ik enkele oude blogs en ondertussen zijn er enkele favoriete nieuwe bij gekomen.
Eigenlijk best wel interessant om te merken dat er een aantal mensen zijn blijven bloggen, de één al wat intensiever dan de andere.
Naast enkele “loopblogs” volg ik nu een aantal “foodblogs” en “het leven-zoals-het-is-blogs”… ik ga een serieuze achterstand mogen inhalen ;-)
Het laatste wedstrijdverslag op mijn blog dateert van november 2013 toen Philippe en ik de “marathon des Alpes-Maritimes van Nice naar Cannes” liepen. De komende weken ga ik het hiaat proberen op te vullen en waarschijnlijk ga ik alle wedstrijden die ik vanaf toen tot nu liep in een mega-groot verslag gieten. Jullie horen nog van mij!

IMG_20150215_085950.jpgOndertussen loopt het op het gebied van lopen en trainen op rolletjes. De eerstvolgende grote wedstrijd komt er al binnen zeven weken aan, het WK 24-uur in Turijn!
Vorig weekend liepen Philippe en ik de Maratona di San Valentino in Terni (verslag volgt) en deze wedstrijd was de laatste in aanloop naar Turijn.
De zwaarste trainingsweken staan voor de deur, morgenochtend doe ik een lange duurloop en tegen de middag trekken we richting Herentals naar neef Wouter om er samen met al mijn neven en nichten onze jaarlijkse reünie te houden.
’s Avonds verblijven we in een B&B in Olen en op zondag gaan we een Aktivia lopen in Merksem. Dit is op een half uurtje rijden van Olen en het belooft een mooi parcours te worden met start aan het fort van Merksem, het zal eens iets anders zijn dan steeds rondjes draaien bij ons in de buurt.

zee1.JPGVolgende week ga ik veel kilometers malen en op zaterdagmorgen mogen we de voetjes onder tafel steken voor een verjaardagsbrunch ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van zus Tine. We missen daardoor de Oigo-trail (tvv Opgeven Is Geen Optie) maar we gaan zeker niet vergeten om een centje te doneren.
Op zondag ging ik dan normaal naar Stein afreizen voor de zes uren maar deze wedstrijd heb ik geschrapt om praktische redenen.
Niet getreurd want vanaf maandag 2 maart ben ik een ganse week aan zee te vinden, een soort trainingsstage. Op woensdag rij ik even terug naar huis om een halve dag te werken maar voor de rest wordt het trainen, rusten, eten, drinken (H2O!), slapen…
De studio die we geboekt hebben bevindt zich in een complex met zwembad, sauna, ontspanningszaal en fitness en mijn fiets gaat mee om tussenin de beentjes los te fietsen.
De bedoeling is dat ik in deze trainingsweek evenveel kilometers ga lopen als het streefdoel voor Turijn!
Als er vrienden zijn die in deze week eens willen meetrainen laat gerust iets weten via mail of sms.

Op 28 maart ga ik naar Marke voor een Eurodax (2 x 25 km) met groepsstart om 9u en 14u, misschien kom ik daar enkele loopvrienden tegen, wie weet…
Op vrijdag 3 april heb ik nog iets speciaals op de planning staan en vanaf dan zal het aftellen worden naar 11 april!

P1220022.JPGEn nog een datum om in jullie agenda te noteren:
1 mei - vijfde editie van de 50-km trainingsloop met drie lussen van 18, 22 en 10 km - verschillende afstanden en combinaties mogelijk.

Verdere info volgt via deze blog!
21:15 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Beste Spencerwoman, hoe herkenbaar is jouw come-back als blogger. Gelijk heb je: facebook en al dat getwitter ... zo oppervlakkig allemaal; wat is bloggen toch véél méér!
Zelf heb ik het iets minder lang uitgehouden dan jij om met het bloggen te stoppen... 2 maanden :-), maar het motief om te herbeginnen is hetzelfde: mieren-van-de-galibier.skynetblogs.be/archive/2015/01/13/stoppen-8364467.html

Blijf vooral lopen én bloggen! En voor wat ik hier over die loopbezigheden lees: chapeau!
grtz,
navidad

Gepost door: navidad | 21-02-15

Hartstikke leuk Veerle! Welkom terug aan het bloggersfront!

Gepost door: Tiny | 21-02-15

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: electricien paris | 21-02-15

tof dat je terug bent! Wel je rechterbalk eens updaten, volgens mij heb je nu al wat meer op je palmares, héhé ;-)

Gepost door: Ruth | 22-02-15

Welkom in de sobere wereld. Succes met je fijne trainings week aan de zee. Ik wil wel eens mee fietsen. Laat maar iets weten

Gepost door: lut | 22-02-15

Ruthje,
ik ga inderdaad het één en het ander moeten up-daten :-)

Gepost door: Veerle | 23-02-15

De commentaren zijn gesloten.