13-11-13

Dreamtime Marathon Stein!

dreamtime1.jpgAls je veel marathons loopt per jaar dan wil je wel eens iets speciaals doen en daarom koos ik voor mijn 47ste marathon/ultra een specialleke uit.

In de nacht van zaterdag op zondag werd in het Nederlandse Stein de Dreamtime Marathon georganiseerd met start om 1u ’s nachts. Om 3u werd de klok één uur teruggedraaid, zodat je virtueel een droomtijd kon lopen.
We boekten een hotel in het naburige stadje Valkenburg en stonden midden in de nacht met een zestigtal prettig gestoorde lopers aan de start in het Steinerbos. We waren precies een bende mijnwerkers met onze hoofdlampjes aan.

We mochten 19 rondjes van een dikke 2 km lopen. Het parcours was afgebakend met linten en fluorescerende sticks en elke loper was verplicht om met een hoofdlamp te lopen. Verder was het pikkedonker in het Steinerbos, griezelen dus...

In het begin kon je de lopers die voor je liepen nog volgen via hun hoofdlampjes maar na verloop van tijd was je volledig op jezelf aangewezen. Deze marathon had ik toch wel onderschat. In het donkere bos moest je opletten waar je je voeten neer zette om niet te struikelen.
Dit was zeker geen wedstrijd voor mensen die bang zijn in het donker en die weinig oriëntatievermogen hebben.

Een andere nadeel is dan weer voor de meeste lopers het nachtelijke tijdstip. Zelf heb ik daar weinig last van, ik loop heel graag 's nachts en kan goed eten en drinken tijdens het lopen.

Na 4u11' finishte ik - een dreamtime dus van 3u11' - stiekem had ik toch wel gehoopt op een tijd van onder de vier uur (dreamtime <3u) maar het zware parcours met veel draaien en keren en volledig off-road in het donker besliste er anders over.
Uiteindelijk werd ik derde dame en kreeg uit handen van organisator Han Frenken een trofee, medaille, 2 petten en een mooi boek "42 marathon-variaties".
Philippe finishte in 4u34', daarmee kon hij best leven. Doordat hij een milde vorm van nachtblindheid heeft was deze marathon extra moeilijk voor hem, een valpartij was het gevolg, gelukkig zonder veel erg.
Na afloop genoten we van lekkere pompoensoep en broodjes en rond 6u kropen we moe maar voldaan ons bed in.
Op zondag stond er door de storm weinig op ons programma zodat we lekker konden relaxen. Gelukkig voor de organisatie had de storm een dagje gewacht om tekeer te gaan.

Nummer 47 kan netjes aangevuld worden in m'n rijtje en over een tiental dagen staat nummer 48 al gepland.
Dit wordt weeral een mooie wedstrijd: de Marathon des Alpes-Maritimes, waar we een tochtje van 42 km maken van Nice naar Cannes.
Gecombineerd met een weekendje weg wordt dit ongetwijfeld een hele mooie!

SUNP0008.JPG

dreamtime 2.jpg

18:20 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.