31-08-13

Eventjes afkicken van de digitale wereld...

P1170174.JPG

Ik had er eventjes genoeg van... nee hoor, niet van het lopen maar van facebook, sms, gsm, laptops... en na een weekje (bijna) draadloos moet ik zeggen dat er toch flink wat tijd vrij komt als je niet telkens naar de pc "gezogen" wordt.
Ik denk dat ik het nog een tijdje zo hou... nu ben ik natuurlijk wel een berichtje aan het tikken maar ik kon niet slapen dus 't is gepermitteerd, lijkt me wel.

Juli en augustus werden op gebied van lopen "sobere" maanden, ik haalde 520 km maar 't heeft me deugd gedaan om wat tijd te nemen om te recupereren. Ondertussen staat de teller op 2500 en de vooropgestelde 3650 km lijken me bijgevolg zeker haalbaar. De komende maanden staan er 9 marathons op 't menu waarvan er minstens 7 als training aangepakt worden.
Ieder jaar wil ik zeker één marathon onder de 4u lopen en bij mijn weten is dit in 2013 nog niet gebeurd... werk aan de winkel dus.

De eerstvolgende marathon wordt IFF-marathon binnen veertien dagen, de week erop is het de beurt aan de Leiemarathon. IFF wil ik lopen aan een rustige 10 km/u en de week erop ga ik al een tandje bijsteken... voor eigen volk moet dit zeker lukken.
Lange tijd zag het ernaar uit dat het volgende grote doel het BK 24-uur ultralopen zou worden op 19 oktober in Nijvel maar na lang wikken en wegen zijn de plannen gewijzigd. Ik ga mijn titel niet verdedigen. 2013 is tot nu toe een heel mooi jaar geworden en er staan nog heel wat leuke dingen op de najaarskalender. Een 24-uursloop vraagt heel veel van een menselijk lichaam en als je nadien de nodige rust wil nemen dan loop je andere dingen mis... een mens moet keuzes maken hé in 't leven.

Wat er dan wel allemaal staat te gebeuren staat niet helemaal vast maar enkele dingen hebben we wel al "geboekt" zoals: 't Is voor niks, Marathon des Alpes-Maritimes, 42,195Y Bosmarathon. Normaal komt daar nog Brussel of Eindhoven bij. Indien het Eindhoven wordt - Philippe loopt deze zeker en is van plan om alles uit de kast te halen - dan loop ik als laatste voorbereiding de halve marathon van Kuurne. Deze mooie halve marathon dwars door de kermis heb ik al enkele jaren niet meer op mijn planning staan omdat ik telkens met de nachtdienst zat. Nu zou het misschien nog eens moeten lukken tenzij ik de zondag erop voor Brussel kies. Eén ding is zeker, als ik start in Kuurne dan wil ik een pr! En eigenlijk wil ik een pr op de marathon ook... we zien wel...
Verder staan de marathons van Kasterlee en Kampenhout al in onze agenda aangekruist maar deze houden we nog even in beraad.
In de herfstvakantie hebben we een weekendje gepland en dit wordt uiteraard gekoppeld aan "een specialleke"

Een 12-uursloop zou ik dit jaar wel willen lopen maar de keuze is tot nu toe beperkt, misschien komt er net als vorig jaar nog iets uit de bus.
Aja, en vanaf maandag kan je mij regelmatig terug vinden in de fitness. Ik ga vooral werken aan mijn boven- en onderbenen, ook de rug-en buikspieren zullen wekelijks meermaals geteisterd worden. Over mijn arm- en borstspieren ben ik heel tevreden, ik doe nochtans niets van speciale oefeningen daarvoor. Ik denk dat deze tijdens het lopen sowieso getraind worden door de loopbewegingen.

Voila, dit zijn de voorlopig sportieve plannen voor de rest van 't jaar... we gaan zelfs zonder de digitale wereld misschien nog hier en daar een beetje tijd te kort komen ;-)
Als alles volgens plan verloopt zou de marathon/ultrateller eind 2013 op 52 staan, ik ga er nog eens werk moeten van maken om alles bij te werken voor de 100marathonclub... als ik eventjes tijd heb....

05:25 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Plannen zijn om te wijzigen ,ben daar ook uitmuntend in :-) maar het aller belangrijkste is luisteren naar je eigen lichaam en willeke en voor jou kan 2013 niet meer stuk hé dus .... veel succes in alles wat je van plan zijt ,Big Fan !:-)

Gepost door: Katrien | 01-09-13

Wij hebben hier 'cold turkey' (= gratis software), daar kan je instellen hoeveel minuten/uren je niet op internet kan. Ik ken het gevoel van 'opgezogen' worden heel goed en vind daarbij niet eens dat het zo erg is (in vergelijking met mijn huisgenoten). Maar toch. 't is niet simpel en al helemaal niet met die smartphones !

Je planning ziet er zalig uit ! Zoooooveel kilometers ! Ge zijt een straffe madam ! Veel succes en alle respect, je moet het toch maar doen, samen met gaan werken, 4 leuke dochters en (leuke ? grapje !) man !

Gepost door: kaat | 02-09-13

Voila, eerste uurtje fitness zit erop, ik denk dat ik morgen stokkestijf ga zijn. Op 12 september ga ik mijn "fysieke fitheid" laten testen bij de sportdienst van Kortrijk... 'k ben benieuwd ;-)

Gepost door: Veerle | 02-09-13

De commentaren zijn gesloten.