05-12-12

't Is voor niks... Natuurmarathon in Geldrop!

SUNP0125.JPG


Een verslag over de natuurmarathon "'t is voor niks" hadden jullie nog tegoed. 't Is ondertussen een 10-tal dagen geleden en ik moet er toch voor zorgen dat er een verslagje online staat alvorens ik een volgende wedstrijd loop ;-)

Geldrop dus... verleden jaar was ik er niet bij maar de twee jaren ervoor tekende ik telkens present. Het eerste jaar om er de 30 km te lopen en het jaar erop koos ik voor de marathon. Die laatste liep ik in een tijd van 4u35' en een kletske.
Veel vriendjes gingen afzakken naar Geldrop en ik keek er naar uit om Sandy, Ruthje, Jess, Carmen, Michaël... terug te zien. Zij wonen allemaal wat verder uit de buurt en 't is altijd leuk om elkaar dan terug te zien. Ook de vele Nederlandse vrienden waren talrijk aanwezig: Tiny, Petra, Bjorn, Mo, Els Annegarn en Micha (die nu een halve Nederlander is geworden). en ik maakte kennis met Mildred, een heel snelle madam, we gaan eens afspreken om een "bakkie koffie" te doen... Haha, een wijntje is even goed hoor... Er was ook ene supporter speciaal naar Nederland gereden!
Ik liep Kathia Nolens tegen het lijf... mijn grote voorbeeld en hoe zou dat weeral komen?

De avond vóór Geldrop hadden Philippe en ik een "sortietje" geplaceerd met onze facebookvriendjes en de "Rode Lopers" gesteund en gesponsord op hun Kaas-en Wijnavond... Philippe zal het geweten hebben, veel zin in een marathon had hij niet na een kort nachtje van amper 4 uurtjes slaap.
We pikten Renate die voor het eerst 30 km ging lopen op en even later stond Kristof te wachten aan de oprit van de snelweg.
Eigenlijk is Geldrop niet zo heel ver rijden, in minder dan 2 uur stonden we aan de tafel om onze borstnummers af te halen.

Vóór de start was het een gezellige drukte, van de 200 marathonlopers waren er een 50-tal Belgen en ik had gezien op de inschrijvingslijsten dat ik meer dan de helft ervan kende... 't is een klein wereldje van mensen die minstens één marathon per maand lopen, vele gezichten keren telkens terug.

395147_3958799178190_1648507276_n.jpg


De wedstrijd zelf dan... Wat kan ik meer vertellen dan de vorige jaren, 't is een schitterend parcours tussen de heide, zandweggeltjes, bospaadjes, heidemeertjes... Qua natuurmarathons één van de mooiste die ik al liep en dat allemaal "gratis en voor niks".
Ik vond onmiddellijk een goed tempootje van rond de 10 km/u, ik liep samen met Philippe en Carmen. Na de eerste bevoorrading haakte Philippe af... teveel wijn en Leffe de avond ervoor deden hem de das om.
Ik genoot met volle teugen; even verderop zag ik Filip Geirnaert van JC Aalter en we besloten om samen verder te lopen. We hadden een heel aangename babbel. Filip Hoornaert kwamen we even verderop voorbij gelopen, hij ging het een klein beetje rustiger doen.

SUNP0130.JPG


Rond km 31 aan de laatste bevoorrading besloot Filip 1 een beetje te wachten op Filip 2 om samen verder te lopen. Ondertussen was ik tot bij Mottigen Bever gelopen die er een beetje door zat. Hij combineerde kleine stukjes wandelen met lopen. De wind (5 bft) kregen we na die laatste bevoorrading pal op kop. Het werd beuken en sleuren om vooruit te raken. Ik kon mijn snelheid van rond de 10 km/u nog aanhouden en haalde heel wat lopers in die er compleet door zaten.
Na een tijdje konden we herademen, we hadden een bocht gemaakt van 180° en de wind blies me vooruit. In gedachten verzonken liep ik verder en plots hoorde ik iemand keihard mijn naam roepen. 't Was Mottigen Bever die me tot de orde riep... ik was gewoon blijven lopen met de wind in de rug en zo had ik een pijltje gemist.
Het duurde nog een kilometer of 4 voordat ik hem terug kon bijhalen... zijn systeem van korte stukjes te wandelen en stukjes rap te lopen deden niet veel af van zijn snelheid.
Aan het bordje van "alle afstanden nog 4 km" kwam ik langszij en na een praatje liep ik door.

18218_3958799858207_188359981_n.jpg


Uiteindelijk finishte ik in 4"14'26"... jammer dat ik een stukje verkeerd liep, ik had bijna 43 km op de teller.
Alhoewel er geen hoogteverschil zit op het parcours mag je deze marathon best wel zwaar noemen, velen hadden zich mispakt en dan vooral omwille van de felle wind. Een marathon als training lopen op een dergelijk parcours aan 10 km/u... ewel ik ben heel tevreden. De opbouw naar de 60 km van Texel en de 24 uur van Steenbergen gaat goed vooruit, ik mag van een geslaagde test spreken.

305615_10200139901519300_1246608792_n.jpg


Na de douche deden we ons tegoed aan eclairs en cuberdons (merci Nico), een biertje of een glaasje wijn en zo konden we tevreden huiswaarts keren. Renate had zich geamuseerd op haar eerste dertig kilometerwedstrijd en Kristof won 6 Duvelglazen... 't Mogen van mij allemaal zulke weekends zijn!

En nu... op naar de volgende uitdaging...

15:05 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goed om jullie weer eens te zien Veerle. 't is daar in Geldrop wel een verbroederingsfeest tussen de Belgen en de Ollanders. Ik geniet daar mateloos van. Tot snel weer eens.

Gepost door: Tiny | 05-12-12

De commentaren zijn gesloten.