24-11-12

11 november, Deinze-Bellem

Oei, zondag komt de volgende marathon er al aan en ik schreef nog geen verslagje over de vorige wedstrijd...
Van Deinze naar Bellem op 11 november, 't is zowat een jaarlijkse traditie geworden. Alhoewel, vorig jaar liepen Philippe en ik de marathon van Kasterlee 2 dagen na D-B en zo waren we er op de vorige editie niet bij.

486187_4979921654851_1513638586_n.jpg


Veel loopvrienden gingen voor een pr - 't beloofde dan ook een ideaal loopweertje te worden - en dit bracht me op een idee... Enig opzoekingswerk op de site van de Gavertrimmers leerde me dat mijn pr op de halve marathon op 1u52'46" stond. Eigenlijk had ik al eens 1u46'20" gelopen op de halve marathon van Izegem (Kastelenloop) maar er was toen een fout in het parcours geslopen en ze kwamen enkele honderden meters te kort (20,55 km).
Eigenlijk was ik een beetje verbaasd dat mijn vorige "echte" halve marathon dateerde van 11 november 2010, kop 2 jaar voor datum.

P111112_11.08_[01].jpg


Veerle Tesse was chauffeur van dienst en zou ons rond 11 uur komen oppikken. Al lachend zei ik: "hmm, net op 't aperitefuurtje..." en tja, daar stond ze dan op 11/11 om 11 uur... met een auto vol lekkere aperitiefhapjes en een fles wijn. De ambiance zat er onmiddellijk in. De vorige jaren waagde ik me aan een glaasje jenever op de bus net voor de wedstrijd en telkenjare liep het niet zo vlotjes tijdens de wedstrijd... Dit jaar zou ik het eens met wijn ipv met jenever proberen ;-)

P111112_11.07_[01].jpg


In Bellem aangekomen liepen we heel wat bekenden tegen het lijf, te veel om op te noemen. Even later namen we de bus richting Bellem, we stonden met 7 vrienden te wachten en er waren nog juist 7 plaatsjes op de bus die net ging vertrekken... Plots wrong er zich nog iemand tussen ons groepje en Koen Vansteenkiste kon er net niet meer bij, hij nam dan maar de volgende bus. Philippe en ik zaten helemaal vooraan... jongens toch, die chauffeur was echt niet te doen... in dat half uurtje op weg naar Deinze vertelde hij gans zijn leven ;-)

P111112_12.21.jpg


Om 13u30 weerklonk het startschot en weg waren we. Ik startte achteraan zoals gewoonlijk, er is niets leukers dan na verloop van tijd mensen bij te halen in een wedstrijd. Ik ben sowieso een dieseltje en kom traag op gang dus niets forceren. Na een kilometer kwam ik naast Veerle te lopen en even verderop zag ik Saskia Garré. Ik hopte van de ene loper naar de andere, rond kilometer 8 liep ik Julie voorbij.
De wedstrijd was prima georganiseerd (ondertussen zijn we niets anders gewoon van JC Aalter) en plots was er bekend volk langs de kant: een seingever dan nog wel... onze Nico!

407611_383179461763127_73864151_n.jpg


Ik liep vrolijk verder, van 't ene groepje naar 't andere. Buiten de eerste 5 km waar het wat trager ging liep ik een constant tempo van rond de 11,7 km/u. Ik had een ritme te pakken dat ik een hele tijd zou kunnen vasthouden... Een marathon nu op die dag, ergens in een stad met veel publiek langs de kant... 't ging beslist een mooi pr geweest zijn maar we waren gekomen voor een pr op de halve dus hobbelden we lekker verder.

Uiteindelijk klokte ik af in 1u48'26"... meer dan 4' van mijn pr eraf en er zit/zat nog rek op. Maar, eerlijk waar... mijn hart ligt toch bij de "verre" afstand... Helemaal "zen" worden en urenlang genieten van 't lopen, niets kan daaraan tippen.

Na het kattenwasje met een teiltje warm water haalde ik mijn prijs op: 1 kg vol-au-vent... 't Heeft ondertussen gesmaakt.
En dan volgde het onvermijdelijke... verbroederen met "de slechte moaten" tussen pot, pint, cuberdons en chocotoffs... oh, wat kijk ik daar telkens naar uit.
De cuberdons en chocotoffs waren echter samen met Dirk verdwenen voor een tocht door West-Vlaanderen, Isabelle met "de rode kaart en krokodil" zat er naar het schijnt voor iets tussen. Maar... Dirk heeft zijn fout rechtgezet, hij is nadien nog langsgeweest en zoals het een "slechte moat" betaamt is hij gebleven tot de laatste man. De Ice-Watch die hij won tijdens de tombola werd terug verloot want toen was hij nog niet terug met al dat lekkers. Koen won een ballonvaart... Mooie prijzen daar telkens in D-B...

546815_383179751763098_1854023187_n.jpg


Zondag gaan we het officiële marathonseizoen afsluiten in Geldrop met de marathon "'t Is voor niks". Eind december trekken we richting Oost-Vlaanderen om een "jaarafsluitende trailmarathon" te lopen georganiseerd door Joeri.
En wie weet, misschien valt er binnenkort iets onverwachts uit de lucht....

08:15 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

De laatste is de schoonste foto ;-) en Proficiat met uw PR, dju da was het enigste waar ik nog sneller was dan u, nu moet ik er stevig de pees opleggen, veel suc6 morgen

Gepost door: RonKing | 24-11-12

Mooi verslagje van alweer een topdagje met de maten. En alweer een PR ook. Nice !

Gepost door: veerle - jogginggirl | 24-11-12

Leuk verslagje van een al even leuke wedstrijd. Moet je nog bedanken, want toen je me voorbij stak zei je dat je de 1.50 zou willen halen. Ik ben je dus blijven volgen en nooit uit het oog verloren want dat leek me ook wel wat, die 1.50. Beetje zonder te weten mijn haas gespeeld :-) Tot morgen in Geldrop.

Gepost door: Julie | 24-11-12

De commentaren zijn gesloten.