17-10-12

Marathon Eindhoven: relaas van een haasklus...

Eind 2011 - begin 2012:
Alles leek zo unfair, banaal zelfs. We hadden afscheid moeten nemen van Sandra, ons vechterke. Maar op de één of andere manier bleef er ergens een vuurtje smeulen, een klein sterretje fonkelen.
Op de Leffeloop in Markegem liepen we met z'n allen met een ROOD lintje... Ter ere van Sandra.

Veerle Tesse, die een sterke band had met Sandra had reeds 2 marathons gelopen, de laatste in september 2011 (Leiemarathon). Ondanks een perfecte voorbereiding was het toen niet gelopen zoals het moest... maagproblemen en veel te warm weer zorgden ervoor dat ze maar net binnen de tijdslimiet arriveerde. Wat een pr en bekroning van het harde trainen moest worden werd een marathon in mineur.
In 2009 had ze ook al de Leiemarathon gelopen en toen haalde ze een tijd van 4u58'... niet slecht voor een eerste marathon maar dit zou toch beter moeten kunnen.

SUNP0068 [Desktop Resolution].JPG


Begin 2012 dus... De goesting om lange afstanden te lopen was bij Veerle ver te zoeken maar stilletjesaan begon een idee te rijpen... "Zou ik het nog eens proberen? De Leiemarathon wordt maar om de 2 jaar georganiseerd dus dat is nog heel lang..."
Ik weet niet hoe het kwam maar opeens, zo rond Pasen was het idee daar om de marathon van Eindhoven te proberen.
Heel wat vrienden zouden op 14 oktober afzakken naar daar en Eindhoven heeft toch iets speciaals.
Via de chat maakten Veerle en ik naderhand plannen, we zouden samen lopen en die 4u58' zou eraan moeten geloven. Aanvankelijk mocht niets uitlekken van onze plannen. Hier en daar gooide Veerle een hint via facebook de digitale wereld in maar hoe het uiteindelijk openbaar werd... geen mens die het nog weet.

De voorbereiding verliep weerom perfect. Veerle was heel wat kilootjes verloren en de lange duurlopen gingen supergoed. Nu en dan probeerde ik haar wat in te tomen... "Lange duurlopen moet je traag doen, Veerle! Van traag wordt je snel en het is de bedoeling dat we op de wedstrijd rap(per) lopen..."
In september gingen we ons inschrijven en toen werd er druk gemaild naar elkaar. Je moest immers een richttijd opgeven. Veerle had 4u30' in gedachten, ikzelf 4u15' en na veel over en weer mailen schreven we ons in voor een tijd van 4u22'22"... de stok mooi in tweeën.
Ondertussen had Philippe zich geëngageerd om mee te lopen met ons en zo trokken we op verkiezingsdag 2012 (wat een mens niet allemaal verzint om niet te hoeven stemmen) op weg naar Nederland. We pikten Dirk die Katrien ging hazen op en rond 8u draaiden we de parking van T.U. Eindhoven op.
Het eerste wat we zagen was de groene promo-caravan voor de Leiemarathon 2013. We klopten aan en even later zaten we gezellig een koffietje te drinken bij Filiep en Steven van Joggingclub Wevelgem.
Maar we waren niet naar hier gekomen om te koffiekletsen, nee, er moest nog een marathon gelopen worden.

SUNP0059 [Desktop Resolution].JPG


In het startvak kwamen we de ene bekende na de andere tegen... Edith, Steve, Peter, Chris, Koen, Gert... Aan de andere kant van de dranghekkens zagen we Christ en Manoutje, Frank, Inge, Vincent... Verderop langs het parcours: Tiny, Nico, Julie...
Voor we het wisten klonk het startschot en weg waren we. Die eerste kilometer ging natuurlijk veel te snel maar dit zou vanzelf wel in orde komen. 10 km/u was mijn plan, Veerle had het idee om ooit een marathon aan die snelheid te lopen een beetje weggeduwd maar ik wist wel beter... dit moest lukken.
Philippe en ik probeerden haar af te leiden met ons gebabbel want naar mijn gedacht keek ze iets teveel naar haar Garmin;-) Veerle wou met hartslagmeter lopen wat natuurlijk niet slecht is maar ik zou zo ook wel voelen wanneer Veerle te diep ging... als het babbelen zou stoppen. Dit gebeurde niet maar Veerle had hier en daar wel een pijntje. Nu eens haar knie, dan weer de heup... Haar afleiden was de opdracht.
Aan de drankposten namen we ruim de tijd. Als het koud is zou je als loper durven vergeten om te drinken. Philippe en ik zagen erop toe dat Veerle voldoende dronk.

SUNP0074 [Desktop Resolution].JPG


De kilometers schoven onder onze voeten door en we liepen heel constant. 5 km in net geen 30', 10 km iets onder het uur, 15 km in 1u29'40"... Het liep zoals gepland.
Aan km 16 kwamen de pacers van 4u15' langszij, een grote bende en we besloten om aan te pikken. In groep gaat het dikwijls beter, je bent beschut tegen de wind en de tijd gaat eens zo snel voorbij. Enig nadeel was dat de pacers bij de bevoorradingsposten niet echt vertraagden. Veerle heeft, net zoals ik, problemen om al lopende te drinken en zo moesten we telkens een gat toe lopen na elke drankpost.
Half marathon kwamen we door in 2u06'45"... als we dit konden volhouden dan zou het een schitterend pr worden maar we zaten pas halfweg... het vel van de beer... weet je wel.
Op km 25 hadden we 2u30', aan km 30 net geen 3u... mooi, heel mooi. Ondertussen hadden we al 2 repen op, geen gellekes voor ons, gewoon repen die we graag eten en lekker vinden en nu en dan een stukje banaan en sinaasappel, zo simpel als maar kan.

SUNP0086 [Desktop Resolution].JPG


Km 35... 3u30'... perfect. "Pain is temporary, glory is forever", we dachten aan Sandra, hoe ze gevochten had...
Km 37... nog 5 km... de afstand van de Bruggenloop... Sandra's laatste wedstrijd... doodziek toen maar gelopen met een verbetenheid die alleen Sandra kon...
Veerle en ik hadden beiden een ROOD lintje mee, Sandra was zo dichtbij.
En toen kreeg Veerle vleugels, we gingen de pacers voorbij... kippenvel. We zagen even verderop Tiny langs de kant en Frank en Danielle...
Km 40... nog 2,2 km... nog een tandje bij, meer dan 11 km/u, wat ging het goed. Philippe zei dat Veerle als eerste over de streep moest. Niets van... zei ze, we gaan alle drie samen... En dan was de eindmeet er... 4u11'42"... ongelofelijk, schitterend!

eh12-29213.jpg


Een medaille rond onze nek en even verder werden we door Nico een Omer in onze pollen geduwd.

SUNP0090 [Desktop Resolution].JPG


We kregen een beetje koud en zo liepen we terug naar het beursgebouw. Het thuisfront melden hoe het gelopen was, droge kleren aan, een pistoleetje eten...

SUNP0093 [Desktop Resolution].JPG


Even later reden we naar huis met een voldaan gevoel, opdracht meer dan volbracht: proficiat Veerle, you did it!

01:45 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Erg mooi relaas en nog even terug aan Sandra gedacht....mooi, dan jullie inzet voor Veerle Tesse , knap jullie zijn beiden een voorbeeld ! En soms voor mij zelfs een ferme steun.
groetjes kanjers :-)

mvg
Patje

Gepost door: Patrick Aerts | 17-10-12

Mooi verslag van een prima haasprestatie Veerle. Super hoe jij en Philippe Veerle naar een nieuw PR hebben geleid. En jullie zagen er alledrie nog heel erg fris uit aan de finish. Mooie momenten om te herinneren!

Gepost door: Julie | 17-10-12

Wat was het leuk om jullie drietjes een paar keer te zien. Zo een marathon te lopen dat kan bijna niet mislukken. Allen gefeliciteerd!!

Gepost door: Tiny | 17-10-12

Jullie zijn ongelooflijk hard bedankt. Je steun t voorbije jaar, je geloof dat t zou lukken de vele Tetterloopjes en natuurlijk je tophaaswerk zondag. Het is voor mij eentje om nog jarenlang van na te genieten. Dank je wel !!!!!!!

Gepost door: veerle t jogginggirl | 17-10-12

Knap, mooi hoe jullie Veerle geholpen hebben!

Gepost door: Koen | 17-10-12

Het stond in de sterren geschreven dat ze zou schitteren op de marathon ! Na de vele loopjes samen had ik al lang door dat het goed zat. Zelfs op de aktivia's moest ze af en toe worden ingetoomd ;-)
Prachtig verslag en nog vele leuke loopjes 'samen'!

Gepost door: chris | 17-10-12

Een verhaal om stil van te zijn en fier wat ge gedaan hebt.....Sandra wordt nooit vergeten,ik weet nog toen ik haar enkele weken voor ze voorgoed heen ging naar het uz in Gent had gevoerd,een dag vol lachen en vol vechtlust die ze had. Een prachtige marathon van jou die je voor Veerle er één is om in te kaderen......true friendship is forever and you do not forget.

Gepost door: Ludo | 17-10-12

wat een tijdsverbetering. sterke prestatie Veerle! en geslaagde haasjob Philippe en Veerle!

Gepost door: Peter | 17-10-12

De commentaren zijn gesloten.