13-04-12

Marathon van Utrecht

Na elke wedstrijd volgt er een blogverslagje dus hier gaan we dan:

577520_3535993165952_1456044337_33104611_1820774878_n.jpg


Op Paasmaandag stonden Philippe en ik vroeg op om richting Utrecht te trekken om nog maar eens een marathon te lopen. Voor mij werd het mijn 25ste (ultra's inbegrepen) en voor Philippe was het zijn 20ste... Een jubileum als het ware.
Op facebook had Nico een pronostiek in gang gestoken: wie wordt de snelste marathonloper van Bissegem?
Dit zorgde voor wat animo maar ik had op voorhand beslist om voor een tijd rond 3u50' à 3u53' te gaan. Philippe zweerde bij 3u59'59" maar ik wist wel zeker dat hij beter kon.

Het weer zat niet mee, ik ben een warmteloper, hoe warmer, hoe beter. Misschien heeft het feit dat ik mijn allereerste marathon liep onder een loden zon er wel iets mee te maken (Rotterdam 2007 werd zelfs stilgelegd omwille van de hitte). Een paar jaar later liep in in Aalter op 11 juli 2010 mijn eerste 6-uurswedstrijd en deze dag werd meteen de warmste dag van 't jaar.
Zo zie je maar, ik presteer het beste onder een loden zon... de "marathon des sables" zou nog iets voor mij zijn ;-)

Utrecht werd dus een natte, koude, winderige marathon. Tegen de koude kan je je nog een beetje beschermen en nat wordt je toch, al is het dan van te zweten maar wind heb ik niet zo graag.
Ik vertrok aan een tempo dat me geschikt leek en algauw liep ik samen met Heidi en haar ma Gerda. De vorige keer dat we samen liepen (Brussel 2011) behaalde ik een mooi pr. Toen was het wel - je raadt het al - lekker warm.

We liepen vlotjes verder al keuvelend en toen we de matten passeerden van km 21 (de registratiematten lagen 100 meter vóór het halfmarathonpunt) hadden we een tijd van 1u55'23. Nog 21,2 km te gaan en wat rekenwerk leerde dat we zouden uitkomen rond 3u52'. Gezien de gegeven omstandigheden zou ik daar best tevreden mee zijn, minder dan 3' boven mijn pr.
In de open stukken met wind op kop kreeg ik het een beetje lastiger en Heidi spoorde me aan om bij hen te blijven. "Vanaf kilometer 32 doe je wat je wil", zei ze "maar tot dan blijf je best bij ons..."
Zo gezegd, zo gedaan en aan kilometer 34 kreeg Gerda plots de neiging om een beetje te versnellen. Ik paste en besloot om een klein tandje terug te schakelen en voor de rest mijn eigen wedstrijd te lopen.

De laatste kilometers begon het dan ook nog eens te gieten en met die kasseien aan de dom werd het knap lastig. In de laatste rechte lijn kregen we dan nog eens de wind pal op kop. Even later liep ik blijgezind de finish over in een tijd van 3u53'58", een beetje trager dan ik gehoopt had maar toch heel tevreden.

utr12-10762.jpg


Na nog even nagekaart te hebben met enkele bekende marathonlopers reden we tevreden terug naar Bissegem.
Ah, en ook nog even vermelden dat ik halfweg bijna 4 minuten voor lag op Philippe en dat die voorsprong aan de meet geslonken was tot 21', hij had mij bijna te stekken ;-)

De volgende dagen stonden vooral in het teken van eten en drinken: Chinees, Italiaans, grill, frieten... alles is de revue gepasseerd maar vanaf volgende week woensdag ga ik terug ascetisch leven.
Het lopen vlotte deze week niet zo goed, niet dat ik stijf of stram was maar door omstandigheden - mijn grootmoeder is woensdag overleden, ze is net geen 99 geworden - heb ik deze week heel weinig geslapen.

Toen ik gisteren een toerke liep met Joggingclub Wevelgem vlotte het niet zoals ik verwacht had en zo heb ik het besluit genomen om zondag niet te starten in de 6 uur van Loos. Ik weet van mezelf dat eens ik gestart ben ik beter zal willen doen dan vorig jaar toen ik 60,4 km haalde en dit lijkt me niet zo verstandig. Het weerbericht voorspelt alvast terug heel slecht weer: koud en winderig.
Niet dat ik niet ga lopen hoor, ik denk van een dubbeldekker te trainen (zaterdag en zondag een heel lange duurloop) maar dan aan een supertraag tempo, ik kan er maar deugd van hebben. Ik denk trouwens dat dit beter zal zijn dan echt door te trekken in Loos. Ik weet dat ik na een trage dubbeldekker volgende week terug flink zal kunnen trainen terwijl als ik een wedstrijd loop dat dit al moeilijker zal zijn.

We komen nu echt in de laatste rechte lijn naar de 24 uur van Steenbergen, nog 4 weken te gaan... Ik kijk er met spanning naar uit maar ook wel een beetje met een klein hartje... 'k Weet echt niet wat ik ervan moet verwachten ;-)

Verder wens ik alle marathonlopers die dit weekend de weergoden gaan trotseren (Parijs, Rotterdam, Milaan...) heel veel succes toe!

18:05 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Een goede marathon gelopen Veerle!!Gefeliciteerd!

Gepost door: Tiny | 13-04-12

Mooie foto :-) Jammer dat ik U na de Marathon niet meer gezien heb. Was bijzonder te zien dat U niet samen met Philippe liep. Mooie tijd !! En ... tot in Steenbergen.

Gepost door: Bjorn Paree | 14-04-12

ifv de 24 uur zou nu diep in 't rood gaan wellicht geen goed gedacht zijn. Morgen dan toop een toerke doen ? (zie smoelboek)

Gepost door: veerle | 14-04-12

@ Bjorn: moet ik nu portretrecht betalen ;-)
@ Veerle: een Sjouwerke zie ik wel zitten ;-)

Gepost door: veerle beernaert | 14-04-12

't was idd geen leuk weertje hé. Proficiat met je 25ste, begint aardig aan te dikken.
Verstandig om niet in Loos te lopen, geef je lichaam wat het vraagt !

Gepost door: Filip | 14-04-12

Wat een mooi verslag en wat een mooie tijd heb je gelopen in Utrecht. Maar als ik je verslagje lees word ik wel trotser op mijn prestatie. Want voor een debuut ben ik toch wel getest geweest door het weer. Goh, die laatste 3 kilometer waren loodzwaar.
Maar je hebt zoveel tips en vertrouwen naar me toe gegeven dat dit echt heeft geholpen. DANK hiervoor!!!!

Gepost door: Saskia | 14-04-12

tja en als da van die marathon du sable nu eens een grapje was hé ....:-)

Gepost door: marnix | 17-04-12

De commentaren zijn gesloten.