07-04-12

Ecotrail de Paris: verbazende trail in de lichtstad!

Mijn blog die in vroegere tijden bijna dagelijks werd aangevuld is stilletjesaan geëvolueerd naar een blog met enkel wedstrijdverslagen.
Zo ben ik jullie nog een verslag verschuldigd van een wondermooie trail die Philippe aka Frank Spencer en ik liepen in de Franse hoofdstad.
De Ecotrail de Paris stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Er kon gekozen worden uit 4 verschillende afstanden: 18, 30, 50 of 80 km. Mijn doel is om in één van de volgende jaren de 80 km te proberen want dan mag/moet je na die 80 km nog naar de eerste verdieping van de Eiffeltoren lopen. Prachtig moet dit zijn.
Dit jaar ging de keuze naar de "kidsrun" van 30 km omwille van diverse redenen. Onze kinderen zijn al groot genoeg om 1 of 2 daagjes alleen thuis te blijven maar de komende weken worden heel druk dus willen we niet dat al dat lopen teveel beslag legt op ons gezinsleven. Een tweede reden die er achteraf bijkwam en die mooi meegenomen was: KV-Kortrijk speelde op die dag de finale van de Beker van België op de Heyzel in Brussel :-)

SUNP0095 [Desktop Resolution].JPG


Gavertrimmer Kristof wilde ons wel vergezellen en mee lopen in het teken van zijn voorbereiding op de "two oceans ultramarathon" in Zuid-Afrika nu zaterdag. En zo stonden we op zaterdag 24 maart om 4u aan zijn deur te bellen. Parijs is eigenlijk niet zo heel ver voor ons, na twee uur en een half rijden reden we de lichtstad binnen. We hadden een parking aan de rand van Parijs uitgezocht om 's avonds vlot weg te geraken maar gelukkig hadden we niet op voorhand gereserveerd en betaald want uiteindelijk kwamen we op een gans andere parking terecht.

SUNP0092 [Desktop Resolution].JPG


Rond 9u haalden we onder de voet van de Eiffeltoren onze borstnummers op en dan reisden we verder met de trein en de bus naar de startplaats aan het Kasteel van Meusdon.
Toen we de startplaats naderden volgde een kippenvelmoment... Uit de luidsprekers klonk muziek en net toen wij arriveerden hoorden we "somewhere over the rainbow". Philippe, Kristof en ik keken naar elkaar en dachten alle drie hetzelfde: Sandra kwam van hierboven eens piepen hoe de drie musketiers het gingen doen. Het rode lintje werd opgespeld en na een snel ontbijt (ontbijt op zijn Frans met oploskoffie en wat cake en peperkoek, that's it) konden we ons op gang trekken om te genieten van de bossen en hellingen net buiten Parijs.

SUNP0093 [Desktop Resolution].JPG


We startten bijna achteraan en vanaf dan begon onze inhaalrace. Blijkbaar hadden we ons beter een beetje tussen de middenmoot geposteerd want die eerste kilometers vlotte het niet echt. Er waren meer dan 1600 starters en volgens mij is dit echt wel de limiet. Trailers zijn geen moeilijke mensen maar als je de eerste 12 kilometer constant moet inhouden en terug optrekken is het niet ideaal. Op verschillende plaatsen waren er opstoppingen, ook op plaatsen waar ik anders heel graag hard naar beneden zou lopen was het aanschuiven.

SUNP0103 [Desktop Resolution].JPG


Na 8 km lagen de eerste matten en had ik een tijd van 58'22" (er waren geen startmatten dus zijn er enkel bruttotijden) en toen liep ik in positie 801, ik schat dat ik in die eerste 8 km toch zeker een 300-tal lopers bijgehaald had. Het parcours slingerde door de bossen rondom Parijs, ongelofelijk mooi, zoveel groen en bos, je zou bijna gaan denken dat je ergens in de Ardennen terecht gekomen was. De stukken waar het steil naar beneden ging kon ik me niet bedwingen en liet ik me volledig gaan. Kristof had dezelfde strategie maar Philippe was stukken voorzichtiger in het dalen. Nuja voorzichtiger, hij was de enige van ons drie die een buiteling gemaakt heeft. Tijdens het klimmen kon Philippe dan wel de achterstand goed maken. En zo liepen we samen tot rond kilometer 25 waar ik nog een flinke eindspurt kon inzetten.

524627_2889119956878_1526589680_32200140_916619501_n.jpg


Er was slechts één bevoorrading aan kilometer 20 en daar lagen de volgende registratiematten. Ik kwam door in positie 668 met een tijd van 2u10'23", flink opgeschoven dus en de snelheid ook opgedreven. De eerlijkheid gebied om te vermelden dat de zwaarste stukken in de eerste 15 km zaten.
De tekorten werden aangevuld met cola, cake, peperkoek, tucskes en zo kon ik op pad voor de laatste 11 km (officiële afstand was 31 km).

11958464.jpg


11947228.jpg


Vanaf dan konden we regelmatig een blik werpen op de Eiffeltoren en andere mooie gebouwen van de Franse hoofdstad. De laatste kilometers waren zalig lopen langs de Seine, wel moesten we regelmatig lastige trapjes en bruggetjes over. De ondergrond was sterk geaccidenteerd, we hebben wel degelijk een andere kant van Parijs leren kennen, paadjes waar er geen enkele toerist komt omdat ze bijna onvindbaar zijn.

11933016.jpg


En dan, na 31 km was daar de finish, onder de Eiffeltoren... Prachtig gewoon, mijn zelfgeklokte tijd was iets meer dan 3u10', officieel 3u11'37". Geëindigd als 476ste op 1294 aankomsten, niet slecht en ook in de laatste 11 km bijna 200 trailers bijgehaald en aan net geen 11 km/u gelopen. Ik had precies nog veel jus in de benen ;-)
Na de warme douche - dit was dik in orde en geen sinecure om voor zoveel lopers voor een mooie accomodatie te zorgen om te douchen - konden we onze voetjes onder tafel steken voor een echt Parisiens buffet: allemaal lekkere dingen om nadien af te sluiten met een taartje en een stukje camenbert... heerlijk gewoon.

SUNP0115 [Desktop Resolution].JPG


Nadien vlug onze auto gaan ophalen om onmiddellijk naar Brussel door te rijden voor de Bekerfinale. Jammergenoeg kon Kortrijk geen schitterend einde breien aan een prachtige dag :-(

SUNP0120.JPG


08:40 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ok de blogjes worden schaars maar ik lees ze nog steeds met evenveel plezier als vroeger, leuk verslag mooie foto's.

Gepost door: marnix | 05-04-12

weer een unieke ervaring je zit goed op schema mooi prestatie

Gepost door: gerry | 12-04-12

De commentaren zijn gesloten.