19-12-11

4-uursloop en Marathon van Kampenhout...

Het oude jaar loopt op zijn laatste benen en dan is het voor velen de gewoonte om eens achteruit te kijken of vooruit te blikken. Ik ga me dit jaar eens niets van dit alles aantrekken... geen jaaroverzicht en ook geen vooruitblik. Niet dat er geen plannen zijn, integendeel maar alles nemen zoals het komt en desnoods last-minute beslissingen nemen is vanaf nu mijn motto.
Ik heb geleerd van iemand die me heel dierbaar is dat je moet genieten van al het mooie en goede dat er op je pad komt want je levenspad wordt vroeg of laat verstoord door minder gemakkelijke en heel zware periodes.

Op deze blog waren er tot nu toe vooral wedstrijdverslagen te lezen en dit wil ik niet volledig stopzetten. Een verslagje over de meeste wedstrijden wil ik jullie niet onthouden. Zodus volgen er 2 mini-verslagjes van de afgelopen 2 weekends want toen werden er wel wat kilometerkes gelopen. Hier gaan we:

Run & Walk For Life op 10 december in Gent:

Tvv MFL werd er een 4-uursloop georganiseerd aan de Gentse watersportbaan. Joeri Schepers had in samenwerking met het bedrijf waar hij werkt (Securex) de taak op zich genomen om deze sponsorloop in elkaar te boksen.
Om 13u startten we om rondjes van 1250 meter af te haspelen. De meesten zouden minder dan 4 uur lopen maar Philippe, Kristof, Paul en nog enkelen gingen voor de volle 4 uur.
Nico was onze trouwe supporter die 4 uur op post bleef en helemaal verkleumd en onderkoeld geraakte. De warme choco's nadien deden waarschijnlijk deugd.
Na 3u57' lopen had ik 35 rondjes gelopen en zo mocht ik nog een laatste toerke starten om de volle 4 uur vol te maken. Zo kwam ik aan 45 km in 4u04' en een kletske. De eerste 20 km liep ik met een snelheid van rond de 10 km/u om daarna te versnellen. Achteraf had ik een heel tevreden gevoel, op geen enkel moment had ik het lastig, ik had het gevoel terug te pakken om eindeloos te blijven rennen...

Marathon van Kampenhout op 17 december:

DSCN2613.jpgDe recuperatie na de 4-uursloop verliep goed met 3 looptrainingen op maandag, woensdag en donderdag, goed voor 39 km loopplezier. Vrijdag werd een rustdag en op zaterdag stonden we met 4 Gavertrimmers (Philippe, Kristof, Isabelle die haar debuut maakte en ikzelf) aan de start van de Marathon van Kampenhout.
Kristof had er het jaar ervoor al gelopen en volgens hem was de organisatie top wat nadien ook bleek. Zes rondjes van 7 km op 't menu en een bevoorradingspost om U tegen te zeggen: bananen, cola, thé, chocolade, rozijnen, zoutkoekjes... noem maar op, alles was er.
Het parcours was ongeveer 50% off-road en lag er op sommige plaatsen drassig en sompig bij maar dit kon de pret niet drukken. In de tweede ronde gingen de hemelsluizen eventjes open maar nadien piepte er een zonnetje door het wolkendek.
Na 3 ronden had ik een tijd van 1u58' maar toen nam ik een uitgebreide eet -en drinkpauze en wist ik dat het moeilijk ging worden om onder de 4u te duiken. Het goede gevoel van de week ervoor was minder aanwezig en het parcours was lastiger ook. Ik besloot om ietsje te vertragen en rustig verder te lopen, te genieten van het bos en het jaagpad langs het water.
Na 4u02'23" liep ik over de meet in de sporthal. Tevreden toch omdat ik weeral een marathon liep en dat zonder tot het uiterste te moeten gaan. Gisteren kriebelde het al om te gaan rennen maar ik heb een rustdag genomen.
Isabelle deed het trouwens heel goed op haar debuut: 4u05' en dat op een zwaar parcours!

Nu volgen er 2 relatief rustige weken, ook al omdat ik op 28 december een volledige week nacht voor de boeg heb. Oudejaar wordt dit jaar "gevierd" op 't werk :-(

P1110733 - kopie.JPG11:51 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

er staat geen rem op jullie, respect !

Gepost door: chris | 19-12-11

Normaal ging ik zondag de Kerstcorrida lopen in Deerlijk maar dit is omwille van last-minute marathonplannen niet doorgegaan...

Gepost door: Spencerwoman | 19-12-11

Mooi zo Veerle!Vele kilometers afhaspelen liggen je goed,het ultralopen heb je goed te pakken,we horen nog van jou in 2012!Ik ben met je het volledig eens,genieten van ieder mooi moment die komt want niets is zeker in het leven en alles is toch zo relatief.Van ieder klein moment genieten met familie,vrienden en zomeer.Ik heb het altijd moeilijk met planning maken op lange duur en voor 2012 heb ik weer een aantal ultraloop wedstrijden in mijn gedacht.....een stuk of zes maar het is ver van zeker,ik loop en ziet en neem zoals het komt,veel moet ik niet meer bewijzen na mijn Spartathlon avontuur.Maar dat wil niet zeggen dat ik geen doel meer heb maar mijn programma voor 2012 zal ik één voor één bekend maken als de tijd rijp is. Als ik mij vooraf MOET inschrijven van de organisatie en ingeschreven ben dan maak ik dat ook wel bekend.

Gepost door: Ludo Depoortere | 19-12-11

Mooie idee over het lopen en veel loop plezier in 2012.
Leuke foto van de kids, ze worden groot.

Gepost door: Rinus | 19-12-11

Maak er ook in 2012 een mooi fijn loopjaar van!!
En wat zijn die meisjes van jou groot geworden zeg :-)

Fijne feestdagen!!

Gepost door: Ruth | 19-12-11

Maak er een mooi loopjaar van in 2012. Hopelijk zie ik jullie nog weer eens ergens!

Gepost door: Tiny | 22-12-11

Ik wens jullie ook een fantastisch 2012 toe! Het zal moeilijk worden om op loopgebied nóg meer te laten zien dan jullie in 2011 al hebben gedaan, maar met die Spencertjes weet je nooit!
Ik zie 4 mooie meiden op de foto, 1 Beernaert en 3 Lagae's :-)

Gepost door: sandy | 22-12-11

Voor jou ook een gelukkig, gezond en sportief 2012 gewenst!!! Met hopelijk schitterende resultaten.

Gepost door: Natalie | 01-01-12

De commentaren zijn gesloten.