13-09-11

Last minute marathon: In Flanders Fields...

Iff_068.jpgHet tweede weekend van september staat voor elke Heulenaar in 't vet in zijn agenda aangekruist want dan zijn er de Tinekesfeesten. Dit jaar zou het voor mij extra druk worden want ik had van woensdag tot woensdag nachtdienst. Zeven nachten op een rij van telkens 10 uur werken weegt soms zwaar door.
Ik had dan ook voor de gelegenheid een collega gezocht om mij in 't weekend te vervangen (bedankt ...Caroline) want naast de feesten in Heule stonden er nog een aantal uitjes gepland.
Op vrijdagavond gingen we lekker eten in 't Stampkot met Philippes collega's. De avond werd afgesloten met een bezoekje aan de avondmarkt in Heule, een nachtmarkt zou een betere omschrijving zijn want om 1u30 toen we naar huis trokken was 't nog vollen bak.
Toen we op zaterdag om 8u om pistoleetjes gingen waren er hier en daar nog feestjes aan de gang...

Op zaterdagmiddag trokken we terug richting Heule voor de kookproef van de kandidaat-Tinekes van Heule editie 2011. We pikten ook de comedyshow mee met Kamagurka en nadien volgde de verkiezingsavond.
Normaal gezien moesten we op zaterdagavond gaan eten met mijn neven en nichten maar er was een kink in de kabel gekomen zodat dit niet doorging.
En zo begon dan deze week het idee te rijpen om mee te doen aan de In Flanders Fields Marathon, het etentje ging niet door en zo kon ik iets vroeger gaan slapen. De kinderen en Philippe gingen naar de verkiezingsshow maar ik besliste om vroeger naar huis te gaan. Niet dat ik heel vroeg in bed zat (23u30) maar toch een stuk vroeger dan Philippe en de kroost want die kwamen pas om 1u30 thuis.

Op zondag liep mijn wekker om 6u30 af want ik wilde zeker op tijd in Nieuwpoort staan omdat ik nog niet ingeschreven was en de daginschrijvingen werden beperkt tot 40. En inderdaad er lagen nog maar een stuk of 10 formulieren voor de late beslissers.
Philippe zou een 4-tal keer langs het parcours opduiken maar kon jammergenoeg niet aan de finish aanwezig zijn, de kinderen wilden naar de jeugdbeweging en doordat we in Bissegem wonen en ze in Harelbeke in het JRK zijn kunnen ze niet met de fiets gaan, ons jongste is nog een beetje te klein om zo ver te fietsen. Philippe merkte op dat indien ik meer dan 5 uur ging lopen dat hij me wel nog ging zien finishen maar IFF is de Médoc niet dus was dit geen optie.

Alvorens we van start gingen was er nog 1 minuut stilte voor de vele oorlogsslachtoffers en ook voor 9/11.
Ik kwam terecht in een groepje van een man of 12 en raakte aan de praat met Joost Bert die al meer dan 120 marathons liep. We liepen aan een snelheid van 5'34”/km en daar voelde ik me goed bij. Er heerste een gezellige drukte met veel gebabbel en gekwebbel, nu en dan moest er wel iemand afhaken. Half marathon kwamen we door in 1u56'30” dus een klein pr zat er toen nog in maar dan mochten we zeker niet verzwakken.
Aan de bevoorrading aan km 26 greep ik naast een flesje water en moest ik een stukje terugkeren. Ik liep nu een 20-tal meter achter het flink uitgedunde groepje van 5 man en Joost liet zich uitzakken tot bij mij. Ik kreeg het een beetje moeilijker, ook al omdat ik het gat wilde toelopen en dit lukte maar niet.

Aan kilometer 34 kreeg Joost het moeilijk, hij had de week ervoor een zware longinfectie gehad. Hij liet me gaan en zou nog net onder de 4 uur finishen.
Ik stond er vanaf dan alleen voor maar ik kon mijn tempo redelijk goed vasthouden en haalde nog zeker een 10-tal lopers bij.
De laatste kilometer vond ik zwaar, het ging een beetje omhoog maar toen ik onder de Menenpoort liep gaf dit nog een laatste boost energie.
Ik finishte in 3u54'41”, 1'22” boven mijn pr. Het gevoel zat goed, de marathon was zwaar door de sterkte tegenwind en voor een last-minute absoluut niet slecht.

Volgend jaar wil ik één specifieke marathon uitkiezen om mijn pr aan te vallen. Het voorbije jaar stond de eerste 6 maanden in het teken van de 100 km van de Nacht en nadien heb ik me niet speciaal voorbereid op een marathon. Ik heb wel veel getraind, de iets mindere zomer was voor lopers een zegen. Ik denk dat een tijd van 3u49' voor mij haalbaar moet zijn. We zien wel.

Binnen 3 weken loop ik de marathon van Brussel en eind november trekken we richting Geldrop voor de marathon 't Is voor niks, tussenin staan er nog een paar certitudes zoals Deinze-Bellem op 't programma. Op 13 november staat Les 4 Cimes in Battice op het verlanglijstje. Ik denk wel dat ik al kan terugblikken op een mooi jaar tot nu toe... laat het najaar maar komen :-)

 

Iff_013.jpg

17:38 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Je wordt met het jaar beter en sterker. Goeie wijn moet ook even rijpen;-)

Gepost door: Tiny | 13-09-11

Jij loopt marathons zoals ik een 10 kilometer! Alleen benader ik mijn PR op de 10 km bijlange niet met hetzelfde gemak als jij je marathon PR! Chapeau, me dunkt!!!

Gepost door: Sandy | 13-09-11

Amai; jij blijft die marathons opstapelen, straks steek je Koen VS nog voorbij :-) Knap gelopen!

Gepost door: Julie | 14-09-11

toch wel straf dat je zomaar effe een knaller van een marathon uit je mouw schudt!! Jij beleeft inderdaad een topjaar op loopgebied!! Houden zo! ;-)

Gepost door: Ruth | 14-09-11

dit is geen mooi jaar ... dit is een schitterend jaar!!!
en 't is nog niet gedaan!

Gepost door: Koen | 22-09-11

De commentaren zijn gesloten.