01-09-11

Gaiapark Zoo Marathon!

normal_gaiamarathon%20480.jpgOh, wat was dit een schitterende marathon... Wat mij betreft de mooiste die ik al liep en om Stockholm en Parijs van de troon te stoten moet het al heel wat zijn. Uiteraard kan je die 2 stadsmarathons niet echt vergelijken met een natuur/trailmarathon maar toch.

We hadden er een weekendje uit in Nederland van gemaakt en zaten op een mooi domein met natuurzwemvijver. Door het koude weer zochten onze kinderen echter de warmte van het subtropisch zwembad op. Er reed ook een treintje doorheen het domein en toen we een ritje maakten begon het treintje ferm te roken en brandde de tractor uit. Gelukkig kon iedereen zich uit de voeten maken.

De volgende dag reden Philppe en ik richting Gaiapark om er een unieke marathon te lopen. De kinderen besloten in extremis om in het vakantiedomein te blijven omdat de buienradar niet veel goeds voorspelde. We hadden gezien dat de speeltuin en de kinderboerderij gesloten waren en doordat we beiden meeliepen ging het een lange avond worden voor de kinderen. Tijdens de autorit werden de hemelsluizen opengezet en de regen viel met bakken uit de lucht.

Gelukkig klaarde het volledig uit en net voor de start scheen zowaar het zonnetje. Philippe en ik trokken samen op pad en we hadden meteen door dat het een lastige en zware marathon ging worden: geen meter vlak (50 meter hoogteverschil per rondje en 22 rondjes te lopen), zand, houtsnippers, aarde, planken... een parcours om U tegen te zeggen. Esther had bij de dames meteen de kop genomen en toen volgde Els. Na enkele rondjes kwamen we naast Els en Jacques te lopen en we bleven een 8-tal rondjes samen. Ondertussen waren we al verschillende keren gedubbeld door de snelle mannen (Filiep de latere winnaar, Joeri, Hans, Marc...)

Half marathon kwamen we door in 2u03' wat best goed was, ik had een tijd van rond de 4u15' in gedachten, we hadden dus nog een flinke marge en ik bleef de rondjes goed verteren. Plotseling brak de hel los: donder en bliksem... De organisatie besloot wijselijk om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen, dit was echt niet verantwoord. Philippe en ik hadden toen ongeveer 26,6 km op de teller in 2u35'.

Na een uur konden we terug van start, wij hadden nog 8 ronden voor de boeg. De latere winnaar, Filiep Detiège, moest nog maar 1 rondje afleggen. Dirk Van Thuyne had er nog 5 om af te haspelen. Marc Papanikitas moest er nog 2 lopen maar door het oponthoud was hij helemaal verkrampt en staakte hij de strijd. Mijn ventje zag het volledig zitten: "als we flink doorlopen dan geraken we nog onder de 4u", riep hij me toe. Honderd meter na de start werd dit plan al opgeborgen. Het parcours lag er gevaarlijk bij, diepe plassen, stikkedonker in 't bos, het water stroomde in beken van de hellingen... Plan B dus: geen blessures riskeren en voorzichtig zijn. De lampjes toverden een mooi lint doorheen de dierentuin maar het bleef verdomd goed uitkijken. Sommige snellere lopers hadden geen lampje voorzien want die dachten natuurlijk om vóór het donker binnen te zijn. Ik liep toen nog steeds op een tweede plaats bij de dames met een comfortabele voorsprong; Els had de week ervoor een wedstrijd van 100 mijl gelopen in Berlijn en had zich laten uitzakken.

Na 4u10'17" bereikte ik de finish en door de apocalyptische omstandigheden gaf dit een enorme kick. Dit was beslist mijn mooiste marathon ooit. 28 van de 90 lopers moesten de strijd opgeven dus dit zegt wel iets over de moeilijkheidsgraad van deze marathon.

Na de podiumhulde waar zowel bij de heren als de dames een Gavertrimmer tweede werd trokken we richting tentenkamp annex kleedkamer. Plots hoorde ik Philippe vanuit de herentent roepen dat hij zijn sporttas kwijt was. Dit kon toch niet waar zijn. Een kwartiertje later kwam Johan aandraven met Philippes tas, hij had per ongeluk de verkeerde meegenomen.

Op de terugweg naar ons chaletje werden we nog getrakteerd op een lichtflits maar deze keer kwam hij uit een kastje langs de weg :-(

 

Hier volgt nog een mooi filmpje (http://www.l1.nl/popups/mediaplayerpopup/_rp_comm_lsvideo...) met enkele leuke interviews ;-)

 

normal_gaiamarathon%20411.jpg

 

12:04 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Het is sowieso een schitterende tijd die jullie gelopen hebben, maar als je dan de omstandigheden en het aantal uitvallers in acht neemt, stijgt mijn bewondering alleen maar!

Gepost door: Sandy | 01-09-11

Knappe prestatie Veerle en Philippe weer verslaan, proficiat! ;)

Gepost door: Peter | 01-09-11

Al verschillende blogjes over deze marathon gelezen. Allemaal van gelijke strekking een prachtig avontuur!

Gepost door: Tiny | 01-09-11

Ook nog even hier: van harte Veerle! mooie prestatie in de zoo!

Gepost door: Ronald | 01-09-11

Hi Veerle,

Leuk om jouw verslag te lezen van de fantastische marathon van afgelopen zaterdag. Ik moet nog flink in de pen klimmen om mijn herinneringen op papier te krijgen, maar een ding staat vast: het was echt een prachtige marathon en een waanzinnige ervaring. Leuk om je te spreken voor de marathon en natuurlijk van harte gefeliciteerd met jouw tweede plaats! Hopelijk tot heel binnenkort bij weer een mooie marathon!

Esther

Gepost door: Esther | 01-09-11

He Veerle,
Het was inderdaad een spannende marathon, en inderdaad misschien wel de mooiste die ik heb gelopen.Ben blij dat er geen gewonden zijn gevallen in het donkere dierenbos.
gefeliciteerd met de 2e plaats!

Gepost door: Robbie Hodiamont | 01-09-11

leuk om jullie heroïsche verhalen zo te lezen en vind dat je ondanks alle hindernissen nog een knaller van een tijd gelopen hebt ook, en dan nog een podiumplaats!! Superdikke proficiat!!

Gepost door: Ruth | 02-09-11

De commentaren zijn gesloten.