04-05-11

50 km training 1 mei

P1090261 [Desktop Resolution].JPGTja, het uitgebreide verslag van de 6 uursloop in Loos is er jammergenoeg niet gekomen. Excusen zoals "te druk, te veel werk, te veel feestjes..." zijn allang afgezaagd want eigenlijk had ik gewoon geen zin om in mijn pen te kruipen en te bloggen. De blogs zijn niet meer wat ze zijn geweest, de hoogconjunctuur van het bloggen is jammergenoeg verleden tijd :-(

Je zou het een laatste stuiptrekking kunnen noemen want mijn blog volledig stopzetten... daar zou ik het toch moeilijk mee hebben. Zodus, hier volgt een verslagje van mijn training van zondag. Ik hoor jullie al denken: "wie haalt het nu in zijn hoofd om een blogbericht te schrijven over een simpele training nadat die persoon juist verkondigd heeft dat het bloggen op apegapen ligt..."

Welnu, zondag was het toch een specialleke... 50 km trainen met wisselende partners, 't is niet iedereen gegeven Knipogen 

Na een korte nacht (feestje op zaterdagavond) stonden Philippe V, Dirk, Julie, Philippe en ikzelf klaar rond 7u30 om een eerste lus van 22 km af te haspelen, de één al wat warmer aangekleed dan de ander. We trokken langs de Leie richting "sjouwer" in Aalbeke, nadien liepen we braafjes voorbij een "vinkenzetting" waarna we via Marke huiswaarts keerden. Daar stond er al een gans ontvangstcomité te wachten: Sandra, Veerle T op haar piekebest, Renate, Hilde, Geert...

Het tweede rondje goed voor 17,5 km vertrokken we terug met vijf: good old Dirk, Geert, Renate en Hilde. Sandra had haar tekentalent bovengehaald en hier en daar sprong ze vanachter een boom tevoorschijn gewapend met pancartes en een fototoestel in de aanslag. Supporters zijn het beleg op de boterham... merci Sandra en Wouter want die kwam ons nu en dan een stukje vergezellen met de MTB.

Voor de laatste lus tekenden Ruth, Rony, Leen, Geert, Renate (top hoor, Renate liep voor 't eerst 27 km) en de onvermoeibare Dirk present. Het werd een mooi tochtje richting Provinciaal Domein Bergelen. Toen Dirk en ik het marathonpunt voorbijliepen klonk er een "juij" door de Gullegemse boerenwegelkes. We hadden toen 4u29' op onze chrono. Eénmaal terug thuis hadden we nog een 20-tal meter te kort om aan 50 km te geraken zodat Dirk en ik nog een klein stukje doortrokken. Renate was ondertussen op haar eigen tempo blijven lopen en Leen, Dirk, en ik besloten om haar tegemoet te lopen zodat de teller uiteindelijk bleef staan op 51,15 km in 5u26'.

Het mocht gerust nog iets verder zijn, moe was ik niet wat ook de bedoeling was want ook deze week mag/moet er getraind worden. Het heeft weinig zin om je in 't weekend kapot te lopen zodat je een week moet recupereren en nadien een week niet kan trainen. Ondertussen heb ik gisteren al terug 15 km aan "nachttempo" rarara, bijééngelopen.

Na de verkwikkende douche schoven Koen, Ruthje, Seppe, Leen, Hilde, Renate, Philippe en de kinderen de voetjes onder tafel voor een pastamaaltijd met als toetje fruitsalade met slagroom... Alleen jammer van de schoonheidsfoutjes: "tabasco halvelings vergeten, stokbrood volledig vergeten en blikjes op tafel...".

Volgende week vrijdag "de dertiende" wordt hetzelfde loopparcours afgewandeld. Om het gevoel eens te ervaren hoe het is om een ganse nacht op pad te zijn start ik 3 lussen al wandelend.

Lus 1: start om 20u

Lus 2: start rond 1u à 1u30

Lus 3: start rond 5u à 5u30 inclusief zonsopgang aan de vijver in Bergelen

Wie zin heeft om één of meerdere lussen mee te wandelen, kom gerust af. Er is bevoorrading voorzien tussen de verschillende lussen en na de laatste lus kunnen we smullen van koffiekoeken met chocomelk. Vergeet je  fluorescerende vestjes en lichtjes niet!

 

10:52 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

wij vonden het in ieder geval supergezellig én superlekker (de pasta hé).
Voor die nachttraining passen we toch wel, hihi :-)

En je gaat nu toch niet stoppen met bloggen,net nu je zo'n magisch doel voor ogen hebt! :-)

Gepost door: Ruthje | 04-05-11

vol bewondering!

Gepost door: Koen | 04-05-11

wreed mo ton ook wreed straf
ook de blog is nog steeds straf :-)

Gepost door: marnix | 05-05-11

Dat gaat een goed "nacht"worden. Niet alleen het wandelen maar ook de wedstrijd zelf!

Gepost door: Tiny | 06-05-11

een trainingske van 50km, meer moet dat niet zijn ... chapeau !

Gepost door: Filip | 10-05-11

Heel veel succes ; gaat vast heel mooi worden !

Gepost door: Bjorn Paree | 10-05-11

invitation a participer

Amis marcheurs civiles, militaires, policiers, et autres,


Pour les amateurs de marche a pied: +/ - 10, 15 ,25 km ou plus en boucle, voiçi quatre grands rendez-vous incontournables en Belgique et Luxembourg pour l'année 2011:

www.marche.lu : 18et 19 juin: deux jours de marche au depart de Diekirch GD.luxembourg. org: armée luxembourgeoise

www.marche-mesa.be: ( marche européenne du souvenir et de l'amitié) 28 juin au 01 juillet : 4 jours de marche dans les Ardennes Belges, org: armée Belge ( la plus belle des trois!) 24.000 inscriptions en 2010

www.4jours.be : ( marche de l'yser) 4 jours de marche du 24 au 27 aout dans les flandres dans le westhoeck: jolies villes et villages Flamands a traverser, org: armée Belge.Vous choisisez la formule qui vous conviens. Pas d'oblgation de marcher tous les jours.
Ouvert aux civiles et militaires, policiers, jeunes et moins jeunes de tous pays (même en uniforme) et nordicwalking.
Dans tous les cas, possibilité de s'inscrire le matin sur place ( pour la formule autonomie totale) avant 10.30h ou par internet.
vous trouverez toutes les infos sur les sites çi-dessus.
Si vous avez des amis marcheurs, parlez-en autour de vous.

Gepost door: luc | 23-05-11

De commentaren zijn gesloten.