11-04-11

Marathon de Paris: het verslag!

parijs.JPGZaterdagmorgen was het dan zover, we trokken richting Parijs om er de volgende dag de marathon in de lichtstad te lopen. We pikten Gavertrimmer Kristof op en rond 10u konden we onze wagen parkeren in de ondergrondse garage die bij het hotel hoorde. Verleden jaar hadden we ons blauw betaald aan een parkeerplaatsje op een openbare parking en zo had ik dit jaar een hotel uitgekozen met parkeermogelijkheid.

Even later trokken we richting Expo om onze borstnummers op te halen. We aten er een rijstmaaltijd met bananen à volonté en dan konden we shoppen. Ik schafte me teenkousen aan maar nu van een ander merk dan degene dat ik al had. Ik probeer ze donderdag even uit. We konden ook iets schrijven op een gigantische muur en daar pende ik mijn vooropgestelde tijd neer: 3u53'53". 

's Avonds had ik een tafeltje gererveerd in Restaurant Zo (http://www.restaurantzo.com/) voor ons drietjes en Philippe V. (nog een Gavertrimmer) kwam ons vergezellen. Het eten was er heerlijk, ik koos voor pasta maar ze hadden er ook sushi als specialiteit, ik wil hier zeker nog eens terugkomen om te tafelen. Het restaurant lag iets buiten de toeristische straatjes en er vertoefden vooral echte Parisiens. Gelukkig had ik vorige week gereserveerd want 't was volzet. Op de terugweg passeerden we aan de mooi verlichte "La Madeleine" en rond 22u30 lagen we in ons bed. Gelukkig had ik mijn wekker gezet want ik sliep heel goed, 't is al anders geweest vóór een marathon.

Na het ontbijt trokken we onze looptenue aan die we de avond tevoren klaargelegd hadden. Niets aan het toeval overlaten, heet dit dan. Tot mijn verbazing vond ik nergens mijn Garmin terug en ik was nochtans 100% zeker dat ik hem meegenomen had. Even op het bed gaan zitten om hem te zoeken in mijn tas en pardoes op mijn zonnebril gaan zitten... Slim, heel slim, nu was ik Garmin kwijt en had een kapotte bril. Philippe loopt nooit met een zonnebril dus dit probleem was al van de baan, ik leende de zijne.

We namen de metro en dan was het aanschuiven om in ons startvak te geraken. Toen we uiteindelijk in een vak stonden bleek het het verkeerde, we stonden bij de richttijd 4u15'. We geraakten gelukkig helemaal vooraan in dit startvak en klauterden over de hekkens om in het juiste startvak te geraken. Achteraf bezien niet echt slim, we konden ons zo wel eens pijn gedaan hebben. We stelden ons op bij de laatste pacer in het vak en ik besloot om telkens van pacer naar pacer te hoppen en zo vooruit te schuiven wat nodig ging zijn om mijn richttijd te halen.

Om 8u58 liep ik over de startmatten, het enige waarop ik kon voortgaan was mijn polshorloge. Het ging dus een marathon worden op gevoel en het gevoel zat goed. Vanaf de eerste meters tot de laatste heb ik lopers ingehaald. Op bepaalde momenten was dit heel lastig, telkens een beetje afremmen, slalommen, terug optrekken. Ik denk dat ik op die manier minstens 43 km gelopen heb;-) 

Rond kilometer 15 gaf mijn mp3 de geest, waarschijnlijk doordat hij helemaal nat geworden was van het zweet. Ik had hem beter in een plastiekzakje gestopt in mijn broekzak. Na de zonnebril de tweede breuk... De rest van de marathon heb ik dan maar genoten van de fantastische sfeer en muziekbandjes waren er genoeg. Het halfmarathonpunt kwam ik door in 1u56'38” (dit heb ik dus pas nadien gezien in de uitslag). Even voorbij km 38 zag ik Julie en wat later ook Joeri, Nico was een stuk voorop volgens Julie. Aan km 41 voelde ik plots een tikje op mijn schouder: Philippe had me bijgehaald, hij had een superdag. Hij holde me voorbij maar ik zag hem wel nog tot op het eind voor me lopen met zijn rood KVK-shirt. De laatste 7,2 km liep ik in 38' (bijna 11,4 km/u) dus ik had nog genoeg over op 't eind.

Ik finischte in 3u53'15”, niet eens zoveel van mijn vooropgestelde tijd en dit zonder Garmin! Ik had mijn tweede helft gelopen in 1u56'37”, 1” sneller dan mijn eerste helft.

Moet ik jullie nog vertellen dat er hier een heel tevreden burger zit... Allicht niet hé!

20:45 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

WOW, gefeliciteerd en een mooie marathon en tijd.

Gepost door: Rinus | 11-04-11

schitterend verslag en dito prestatie natuurlijk!

Gepost door: Koen | 12-04-11

geweldig zeg, een droommarathon!

Gepost door: jess | 12-04-11

Prima gelopen Veerle. Dat "huis"record pak je maar gewoon terug!!

Gepost door: Tiny | 12-04-11

super ... toeroet het volgende hoogte punt

Gepost door: marnix | 12-04-11

amai inderdaad mooi gelopen je ziet dat je die technische snufjes niet altijd nodig zijn heb vroeger ook altijd op een chrono gelopen en liep toen ook mijn beste marathons
mooi zo

Gepost door: gerry | 12-04-11

Sterk ! Begin maar af te tellen voor het grote doel dit jaar. We zullen er ook zijn, eerst lopen ( ik ben een mietje dus 42 is het max. ) en dan supporter spelen voor de sterke 100 km deelnemers.

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 12-04-11

Schitterende prestatie! De conditie moet wel goed zijn, want bij deze warme temperatuur (zo voelde het bij mij toch) zo'n prestatie afleveren... Chapeau!

Gepost door: aprilvis | 12-04-11

Die 1" is misschien omdat ge dat laatste flesje water niet zelf moest gaan halen :-) Proficiat met deze warme topprestatie

Gepost door: cremke | 12-04-11

Merci hé Joeri, anders ging ik nog meer tijd verloren hebben op Philippe;-)
Moest ik geweten heben dat hij in aantocht was dan stak ik nog een tandje bij...

Gepost door: Spencerwoman | 13-04-11

Knap gedaan ben jaloers dat ik dat niet kan,maar de volgende keer u niet meer laten voorbijsteken door Philippe He!!!!!!!

Gepost door: mortier daisy | 13-04-11

Proficiat schoonzus. Heel, heel goed gedaan en succes bij de volgende grote uitdaging !

Gepost door: schoonbroer Paul | 17-04-11

Proficiat, schoonzus. Heel, heel goed gedaan en succes bij de grote uitdaging over twee maanden !

Gepost door: schoonbroer Paul | 17-04-11

boeeee, ik schitter in afwezigheid op jullie blogs over parijs ! hoe ik die heb kunnen missen weet ik niet, sorry he (teveel op fb gezeten peis ik ;-))! Maar hierbij nogmaals officieel en verschrikkelijk welgemeend aan allebei: jullie hebben dat FANTASTISCH gedaan in Parijs !!! :-))

Gepost door: chris | 22-04-11

Dag Veerle,
Na alle technische tegenslagen was het mechanische geweldig goed verzorgd en heb je het top gedaan.
Groetjes,
Richard

Gepost door: Richard | 23-04-11

De commentaren zijn gesloten.