01-04-11

Over Parijs en andere dromen...

voer sleutelwoorden inDaarnet vroeg er iemand op de chat of ik de marathon van Parijs als training zag voor de 100 km van de Nacht en hier wil ik graag eventjes verder op ingaan. Ik was van plan om nu en dan een marathon in te plannen als training en dit heb ik ook gedaan met de Binnenmaas Marathon in Maasdam. Die marathon liep ik in 4u05' en nadien bleek dat ik wonderwel snel gerecupereerd was. De dag erna werden de loopsloefkes al terug aangebonden en het weekend erop werd er op 't gemakske 34 km afgehaspeld samen met Frank. Nuja, op 't gemakske, onze lange duurlopen gingen bijna allemaal aan net geen 10 km/u. Het vormpeil zit dus goed.

Parijs dan... Wel, ik ben eigenlijk redelijk ambitieus voor Parijs, misschien dat ik wel de goden tart met volgende uitspraak maar een nieuw pr is de inzet, ik zou zelfs ontgoocheld zijn moest het er niet van komen. Verleden jaar liep ik daar een tijd van 4u05' waar ik best tevreden mee was. Ik had toen minder getraind in de winter, nu sta ik 3 kg scherper en mijn lange duurlopen gaan dit jaar een stukje sneller en vlotter. Ik loop dus Parijs wel degelijk als wedstrijd en niet als trainingsloop. Niet dat ik me stikkapot ga lopen, ik had na iedere marathon tot nu toe het gevoel dat ik nog een tijdje kon doorgaan.

Op mijn Garmin zal ik niet 100% vertrouwen want verleden jaar had ik daar bijna 43 km op de teller na afloop. Doordat je niet de ideale lijn kan volgen - dit is enkel weggelegd voor de snelle kraks onder ons - komen er algauw enkele honderden meters bij. De ene keer staan de bevoorradingsposten rechts en dan weer links zodat je veel verloren baan aflegd. Mocht het dus niet lukken om onder de 4 uur te duiken in Parijs dan zal het misschien daar iets mee te maken hebben, of ik kan een slechte dag hebben, of ziek worden of.... niet teveel aan denken, gewoon gaan met die banaan Lachen

De week erop trek ik terug richting Frankrijk, naar Loos meer bepaald. Daar ga ik meedoen aan een 6-uurswedstrijd. We zullen zien hoe de beentjes voelen na Parijs maar normaal gezien moet ik over de 50 km geraken. Dit wordt meteen een eerste grote test naar de Nacht toe, hopelijk verloopt de recuperatie na Parijs vlot genoeg om een mooi eindtotaal neer te zetten. We zullen zien, zei de blinde... en hij zag nooit.

Verder staan er vanaf eind april veel lange duurlopen gepland, nu en dan zal het een lange Aktivia-wandeling worden. Deze zijn uitermate geschikt om kilometers te malen: je kan nu en dan eens bijtanken op een drank/controlepost, een sanitaire stop kan eens nodig zijn en vooral, je ziet eens een ander parcours dan hetgene je al 101 keer afgehaspeld hebt hier thuis. Eigenlijk zijn dergelijke wandelingen zelfs beter dan wedstrijden die je als training loopt want onbewust ga je in een wedstrijd iets sneller lopen dan je oorspronkelijk van plan was; allé bij mij is dit toch zo.

Ondertussen heb ik mijn fietske terug van stal gehaald, opgeblonken en al gebruikt. Morgen had ik normaal een klein looptrainingske gepland maar zoals de weersverwachtingen zijn zou het wel eens kunnen dat het een flinke toer fietsen wordt. In de voormiddag hoop ik om een deel van de tuin in orde te zetten, in de namiddag fietsen/lopen en 's avonds een klein feestje voor Mauds 11de verjaardag. Zondagmorgen vroeg ga ik naar de Gavers om er 16 km te lopen en daarna naar Heule voor de doortocht van de Ronde, een aperitiefke drinken en een beetje blijven plakken bij de "moaten" en daarna een luie namiddag passief wielrennen.

Volgende week ben ik de ganse dag vrij van 't werk zodat ik uitgerust naar Parijs kan trekken. Kristof van de Gavertrimmers gaat met ons mee en op zaterdag hebben we afgesproken met Philippe (ook een Gavertrimmer), het zal ongetwijfeld weerom een mooie ervaring worden...

15:15 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Je bent goed bezig Veerle! Heel veel succes in Parijs!

Gepost door: Tiny | 01-04-11

'k weet wel voor pronostiekjes moeten we bij Frank zijn maar ik zal niet ver van de
3:52:54 zijn, wedden voor die fles die ik win bij Frank?

Gepost door: marnix | 01-04-11

hihi, 'k heb je blijkbaar inspiratie bezorgd voor je blog ;-) Aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen, dus als je het deze week wat rustig houdt, dan sneuvelt dat PR in Parijs!! Héél véél succes!!!

Gepost door: Ruthje | 01-04-11

Hopelijk een nieuw PR. Maar voorzichtig blijven hè

Gepost door: cremke | 01-04-11

je bent in de form van je leven, tuurlijk dat je een PR loopt!

Gepost door: Peter | 02-04-11

Een nieuw pr zit er dik in , mocht het door één of andere reden niet lukken , de nacht is het hoofddoel , maar ik voel dat het gaat lukken . Veel succes in Parijs !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 02-04-11

succes in Parijs Veerle !!

Gepost door: Filip | 02-04-11

Veel succes in Parijs en go for een nieuw P.R. ! Je kan het !

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 08-04-11

De commentaren zijn gesloten.