18-03-11

Ozark Henry, duurloop, luchtkarabijnschieten, feestje, bbq, feestje... druk weekend dus!

Op mijn blog vertelde ik nog niets over de marathon van afgelopen zaterdag dus bij deze... hier volgt een klein verslagje:

maasdam.JPGOm 10u kwamen Philippe, Maud en ik aan in Maasdam. De bedoeling was om deze marathon als oefenloop uit te lopen. Omkleden gebeurde in de showroom van de plaatselijke garage, wel origineel. Er waren ook een 50-tal teams aanwezig, vooral roparunners die in estafette 63 km mochten afhaspelen.

Ik liep in een groepje van een 6-tal lopers aan een lekker tempo van ongeveer 10,1 km/u. Ik had constant het gevoel dat ik met een handrem opliep maar ik besloot om bij het groepje te blijven. Deze marathon wou ik als training lopen dus niet overdrijven was de boodschap. Qua bevoorrading hadden onze Noorderburen hun uiterste best gedaan: om de 5 km een verfrissingspost met sportdrank, water, cola, sinaasappelen, bananen, suikerwafels, snickers... Echt de moeite, eigen drank en gellekes waren hier niet nodig.

Half marathon kwam ik door in 2u04' en van ons groepje waren we plots maar met 2 over. Ik geraakte in gesprek met mijn loopmaatje en hij zag deze marathon als oefenloop voor de 60 km van Texel. Onbewust zijn we dan iets sneller gaan lopen en de laatste 4 km gingen aan 11 km/u, km 42 werd mijn snelste km (ongeveer 11,5 km/u).

Ik finishte in 4u05' en werd daarmee eerste dame. Ik kreeg een mooie ruiker bloemen als prijs. Na de marathon reden we door naar Spijkenisse waar we een nachtje gingen logeren in een welness-hotel. Samen met Maud speelden we in het zwembad en konden Philippe en ik genieten van de sauna, stoombad en bubbelbad. 's Avonds werd er dan lekker gedineerd in Bonnie Beer ( http://www.beren.nl/). De volgende morgen werden de loopschoenen aangetrokken om 6 km te lopen alvorens te genieten van het ontbijt. Ik denk dat ik klaar ben voor Parijs!

Ozarkhenry2007.jpgHet komende weekend belooft alvast heel druk te worden. Vanavond trekken Philippe en ik richting Lotto-arena voor een concert van Ozark Henry. Ik kijk er enorm naar uit. Deze Kortrijkse artiest vind ik één, zoniet de beste Belgische zanger van de laatste jaren. Ik mag wel zeggen dat mijn muzieksmaak -en interesses heel breed zijn maar Piet vind ik gewoon de max.

Morgen gaan we dan in de namiddag samen met de Gavertrimmers schieten met luchtkarabijn -en pistool terwijl de kinderen naar de generale repetitie gaan voor het oudersfeestje van komende zondag. Voor het Gavertrimmersdiner op zaterdagavond moeten we jammergenoeg passen want één van onze vrienden wordt 40 jaar en we hadden al beloofd om naar dit feestje te gaan samen met de kinderen. Eigenlijk moet er dit weekend ergens tussenin een dertiger gelopen worden, dus dat wordt puzzelen en passen want onze zondag zit ook al overvol...

Zondag begint met een aperitief en bbq van de jeugdbeweging van de kids, gevolgd door een oudersfeestje. Daar allemaal tussenin moeten dan nog 2 familiebezoeken geperst worden... man, man, man, 't wordt superdruk maar wel heel leuk... mijn gedacht.

Nu nog even de voorbije loopweek toelichten:

zaterdag: marathon in Maasdam: 4u05'14" over 42,195 km

zondag: 6 km langs de kanaaltjes in Spijkenisse in 37'57"

dinsdag: al lopend naar de club en WU (6 km), circiuttraining met tussenin 2 x 1000m, duurloop nadien (11 km) = 19 km in 1u51'51"

woensdag: 11,5 km in 1u08'

donderdag: 10,5 km in 1u01' samen met Joggingclub Wevelgem

Volgende week start ik op woensdagavond met een reeks van 7 nachtdiensten van 10u dus wordt deze week een rustige week met korte trage trainingen, de beentjes kunnen er enkel deugd van hebben om eens goed te recupereren zodat ik op 10 april fris en monter aan de start sta van mijn elfde marathon!09:15 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Mooie marathon tijd en inderdaad rustig aan met de vele nachtdiensten.

Gepost door: Rinus | 18-03-11

straf, meteen na een marathon gewoon verder kunnen trainen getuigt van een blakende conditie. Succes met je elfde !

Gepost door: Filip | 18-03-11

Ik wil er eerst nog eentje afwerken voor ik aan Parijs begin (Koningsforst in Keulen)

Gepost door: cremke | 18-03-11

Nou ja...dat denk ik ook dat Parijs wel goed zit!

Gepost door: Tiny | 19-03-11

Straf een marathon als training in zo'n tijd ... Parijs wordt zekr een PR
Veel succes met die marathon en de verdere training naar Toeroet toe.

Gepost door: marnix | 21-03-11

oeps mijn commentaar is verdwenen ...
ik zei dus dat het echt knap is om een 'trainings'marathon in die tijd te lopen en dat er zo goed als zeker een PR inzit te Parijs ... straks staat het er hiet zeker 2 keer in.
Veel succes nog verder met de trainingen richting Toeroet.

Gepost door: marnix | 21-03-11

Inderdaad Marnix ;-)

Gepost door: Spencerwoman | 21-03-11

Geweldig hoe je met 4 kids toch nog zo kan plannen dat er ook tijd is voor sport en ontspanning.

Gepost door: Bjorn Paree | 21-03-11

Een 42 km als training en dan nog winnen ook. Proficiat! Heel goed bezig.
En 't ventje ook. 2 PR's in Parijs zitten er in. Groetjes.

Gepost door: aprilvis | 22-03-11

Kijk al uit naar Parijs & NVV. Hoewel ik in deze laatste nog twijfel tussen rustig samen met u of voor onder de 10h30 te proberen

Gepost door: cremke | 29-03-11

Leuk verslagje maar...
Brrrr.... ik krijg een beetje stressss ;-)

Gepost door: Tinne Sprangers | 06-03-12

De commentaren zijn gesloten.