08-03-11

Deze week ga ik rustig aan doen...

P030311_16.00_[01].jpgVorige week had ik voor het eerst een trainingsweek van meer dan 90 km. Er konden 93 km in het trainingslogboek bijgetekend worden. De voorbije week zag er als volgt uit:

Dinsdag: 16 km pistetraining KKS - waarvan 5 km warming-up en 5 km cooling down en tussenin looptechniekoefeningen, 8 x 30 meter alles geven en 10 x 300 meter telkens gevolgd door 100 meter rustig joggen. Ik voel dat ik sterker word van dergelijke trainingen, mijn 300 meters gingen aan 14,5 à 15 km/u en dit is voor mij al heel wat.

Woensdag: samen met Philippe 10 km aan 9,5 km/u rustig joggen.

P030311_15.56.jpgDonderdag trokken Philippe en ik richting Middelkerke om er een 20-tal kilometer te genieten van zon, zee en..... heel veel wind. We hadden onze auto zo geparkeerd dat de stukken dat we wind op kop hadden door de polders liepen. Het mocht allemaal niet veel baten, toen we na 15 km aan onze wagen kwamen wilde Philippe eigenlijk stoppen maar na enig aandringen kon ik hem toch overtuigen om nog een stukje van 5 km bij te lopen waarvan 2,5 km wind van 4 beaufort pal op kop. Het werd beuken en afzien maar de laatste 2,5 km kregen we het zonnetje op onze snoet en wind in de poep en zo konden we na 20 km in 2u02'02" afklokken. Eénmaal thuisgekomen werd de sauna "vollen bak" gezet en konden onze verkleumde spieren flink opwarmen.

Vrijdag volgde een welverdiende rustdag, althans wat het lopen betrof. Maud, onze jongste spruit, vertrok met de jeugdbeweging naar de bossen van Markedaal. Als één van de chauffeurs van dienst mocht ik 5 uitgelaten kindertjes afzetten op een boerderij waar ze samen met de overige vriendjes en de 2 schapen Johnny en Josefien, een gans weekend konden ravotten.

Zaterdag werd een overvolle dag. Zus Greet mocht 40 kaarsjes uitblazen en om 11u werden we bij haar thuis verwacht voor een aperitief gevolgd door heerlijke broodjes. Om 14u30 was er de huwelijksviering van neef Bert en Leen. Om 16u14 waren we terug thuis en om 16u24 stonden we al in onze loopkleren om 18 km af te haspelen (in  1u48'). Daarna een douchke gepakt en twee knopen aan Philippes broek genaaid, hemd en broek vlug gestreken en daarna richting brouwerij Rodenbach voor het avondfeest... champagne, heerlijke menu, lekker dessert, dansen en leute maken met de neven en nichten... en om 3u lagen we in bed. Ieder uur heb ik voorbij zien komen op de klok... 4u, 5u, 6u, 7u en dan viel ik wel in slaap zeker... 8u gemist en om iets na 9u opgestaan want er stond nog een bezoek aan Philippes moeder op het programma alvorens mijn dertiger aan te vangen.

dertiger 2.JPGIk ben dus zondag om 11u30 vertrokken om 2 toerkes van 14 km te lopen, 't was de bedoeling om 28 km te lopen. Het liep van in 't begin heel vlot ondanks de slechte nachtrust en dus besloot ik om er 1 km bij te doen alvorens terug thuis te passeren waar Philippe klaarstond om aan te pikken. Na 15,15 km in 1u29'19" kon ik eindelijk drinken. Ik had geen drinken bij en had 's morgens enkel koffie gedronken, niet slim dus, ik dronk bijna een liter sportdrank gelijk een zot uit en weg waren we voor nog eens 15 km. Potverdorie, dit had ik dus beter niet gedaan, ik heb mijn lesje wel geleerd. Na 500 meter kreeg ik steken in mijn zij en de volgende 4 km kon ik niet anders dan het tempo minderen want ik liep scheef van de pijn. Even gestopt aan de sporthal in Heule om te plassen en te recupereren maar die was gesloten. Ik wierp nu en dan een blik op mijn Garmin want ik had zo graag mijn dertiger gelopen aan meer dan 10 km/u. Na het dipje kwam ik er dan toch terug door en het tempo werd opgetrokken en zo kon ik finishen in 2u59' over 30,30 km. Ik ben echt supercontent, ik was zelfs nog niet moe.

Na de douche mochten we Maud terug oppikken in Markedaal en 's avonds werd er gesmuld van spaghetti bolognaise. Maud liep de ganse avond verdrietig door het huis omdat het weekend veel te snel voorbijgegaan was... Maar niet getreurd: volgend weekend mag ze samen met Philippe en ik mee op relaxweekend naar Nederland. Nuja relaxen, ik ga eerst op zaterdag in Maasdam een marathon lopen als training. Het oorspronkelijke idee was om aan 9,6 km/u te lopen maar nu droom ik stiekem van een iets sneller tempo. We zullen wel zien.

Deze week wordt er dus niet veel getraind, straks ga ik werken tot 19u en ik neem mijn loopkleren mee zodat ik me in 't labo kan omkleden om een 10-tal km los te lopen na 't werk. Woensdag ga ik naar de Gavertrimmers voor 1 of 2 rondjes (7 of 14 km) en daarna rusten tot zaterdag. Misschien dat ik zondag de dag na de marathon nog een stukje ga joggen alvorens uitgebreid te gaan ontbijten, we zullen zien hoe de beentjes voelen.

Aja, en 't is vakantie, de kindertjes zijn thuis en wat doen meiden van 14 en 16 jaar dan? Shoppen natuurlijk... gisteren zijn Marie en Louise naar Brugge geweest met de trein en ze zijn terug gekomen met heel wat shoppingbags. Wat ben ik blij dat ze alleen hun plan trekken want ik heb een broertje dood an al dat rondslenteren Lachen

09:45 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

succes op je 10de marathon!

Gepost door: Koen | 08-03-11

Veel succes in het Hollandse Maasdam!

Gepost door: Tiny | 08-03-11

Goe bezig Veerle, maar wees voorzichtig met uw vollenbak loopjes, ik heb daar een verrekkingske aan overgehouden, maar als het in uw schema zit,ja dan moet je het ook doen hé

Gepost door: RonKing | 08-03-11

duurloop iets sneller dan 10/h. Je zit in grote vorm. Opletten in Maasdam. 't Was een trainingsloopke. Alleen door het rustig te houden ga je niet overbelasten. De beloning komt later wel.

Gepost door: cremke | 09-03-11

@ Cremke: ik ga mij inderdaad in Maasdam een beetje moeten inhouden, denk ik. In een wedstrijd is de verleiding soms wel groot om iets te snel te lopen. Ik zal aan je wijze woorden denken.
@ RonKing: het enige schema dat ik volg is "geen schema", ttz ik plan wel mijn lange duurlopen en aantal kilometers maar voor de rest is 't een eigen schema op gevoel. Ik ga 3 x per maand naar de club voor een extra trainingsprikkel maar die korte snelle loopjes gebeuren ook op gevoel. Ik wil niet geblesseerd geraken...

Gepost door: Spencerwoman | 09-03-11

Knap Veerle, grote bewondering voor je volharding,
kijk ik echt naar op.
Torhout komt zo steed meere binnen je bereik.

Gepost door: marnix | 09-03-11

straf dat je aan een maal drank genoeg hebt in je dertiger. ik verkies het toch om busjes met drank mee te hebben om zo om de 2 a 3 kilometer toch eens te kunnen nippen. Vaak komt het dan wel voor dat op 't einde van mn lange duurtocht mn drank vroegtijdig op is... :)

Gepost door: Peter | 10-03-11

straffe madam, ben nieuwsgierig naar het vervolg

Gepost door: walter | 10-03-11

Weken van over de 90km... lekker bezig !!

Gepost door: Bjorn Paree | 10-03-11

Prachtig hoe actief en lekker bezig met het rennen.

Gepost door: rinus | 11-03-11

De commentaren zijn gesloten.