22-02-11

Testwedstrijd Watervliet + nonstop-marathon Maasdam...

watervliet.JPGOla, ik zie nu pas dat ik nog maar 1 berichtje gepost heb in 2011 en we zijn al bijna 2 maand ver in het nieuwe jaar. Tijd om daar verandering in te brengen. Eén bericht per maand zou toch het minimum moeten zijn...

De eerste 6 maanden van 2011 staan, zoals jullie wellicht weten, volledig in het teken van de 100 km van de Nacht van West-Vlaanderen op 17 juni. Ik heb voor mezelf een trainingsschema opgesteld (stel jullie daar absoluut niet teveel bij voor) waaraan ik me zoveel mogelijk probeer te houden. De kilometers worden goed verteerd, mijn teller staat momenteel op 505 km en daar ben ik best tevreden mee. De bedoeling is dat ik op 17 juni de start haal en daarvoor wil ik zeker niet te hard van stapel lopen.

Sedert begin februari ga ik op dinsdagavond naar de training bij KKS (= atletiekclub op 2 km van ons voordeur) en daar krijg ik professioneel advies van een geschoold trainer. Het is de bedoeling dat ik op dinsdag een beetje werk aan mijn basissnelheid (zonder te forceren uiteraard) want die is zoals jullie weten niet heel snel. Ik voel nu al na 3 weken dat ik er deugd van heb. Op woensdag probeer ik een hersteltraining in te lassen en op donderdag staat er telkens een halve marathon of ietsje meer op het menu. Maandag en vrijdag zijn rustdagen en zaterdag en zondag lange duurloopdagen of eventueel eens een wedstrijd zoals afgelopen zaterdag.

De Leopoldsloop over 27 km in Watervliet stond net zoals vorig jaar met stip genoteerd in mijn agenda. Ik had gedacht om marathontempo (10,5 km/u) te lopen maar volgens mijn trainer mocht ik gerust iets sneller proberen. Vorig jaar liep ik de 27 km in 2u32'08" (10,65 km/u) en dit jaar ging het dus 2u29'29" (10,84 km/u) worden. Bij de start kon ik me verschuilen in een groepje met oa Nico, Kristof, Philippe/Frank en enkele JC Aalter-lopers. De eerste 14 km hadden we wind in de rug en daardoor liepen we iets te snel (een kleine 11 km/u), ik liep zelfs een 4-tal kilometer vóór het groepje uit maar na het keerpunt, toen ik alleen tegen de wind moest beuken hadden ze me snel terug te pakken. Erop en erover, ik stond er terug alleen voor. Bij de voorlaatste bevoorrading kwam Kristof bij me lopen en een blik op onze chrono's leerde ons dat we aan een dikke 10 km/u verder moesten lopen om de vooropgestelde tijd te halen. De volgende 4 km verliepen iets moeizamer door de tegenwind en de vele putten in de weg maar aan km 24 kwamen we terug op het asfalt en hadden we zijwind. De snelheid werd opgedreven en de laatste 3 km gingen in 16'13" (11,1 km/u). 2u28'28" leek ons een mooie eindtijd maar ondanks het treuzelen aan de meet werd het 2u28'21" (10,92 km/u). Net geen 11 km/u maar toch blik ik tevreden terug op deze wedstrijd.

Normaal gezien ging ik in de marathon van Parijs (10 april) een tijd proberen te halen van 4u12' maar zoals het er nu voorstaat zal ik samen met Philippe starten met de pacers van 4u en zien waar het schip strandt. De week erop trek ik naar Loos (Frankrijk) voor een 6-uurs loop. Het voordeel daar is dat er op een gemoedelijk tempo rondjes gelopen worden van een dikke 1800 meter. Ik zal zien hoever ik daar geraak maar ik hoop toch om zeker over de 50 km te gaan. Xavier Callens met wie ik de 50 km van Gistel verleden jaar samen liep en die terug de Nacht zal lopen zal daar ook aanwezig zijn.

Op 12 maart trekken Philippe, Maud en ik richting Spijkenisse om er een weekendje te relaxen terwijl de andere 3 kinderen op weekend zijn met de jeugdbeweging. We hebben er een hotelletje geboekt met zwembad, sauna en welness-gedeelte. Nuja, relaxen... op zaterdag loop ik eerst nog in Maasdam (op een halfuurtje rijden van Spijkenisse) een marathon als training. Voorlopig zijn er nog maar 18 deelnemers maar er is ook een estafette-ultraloop over 63 km en daar zijn toch al redelijk veel teams voor ingeschreven.

Zo zie je maar, voorlopig zijn we goed bezig Lachen

Tot blogs Knipogen

09:25 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

m'n ogen duizelen als ik zie hoe veel kilometers jij tegenwoordig afmaalt, maar zo te lezen verteert je lichaam het heel goed. Knappe prestatie trouwens in Watervliet, 11 km/u over die afstand is echt wel super! Nog veel succes de komende weken!!

Gepost door: Ruthje | 22-02-11

ik heb het al gezegd dacht ik maar ik herhaal: met zo'n voorbereiding wordt de Nacht een makkie. Misschien heb jij niet de snelheid, maar jouw uithouding is fenomenaal :-)

Gepost door: Chris | 22-02-11

Veerle, eens je spreekt van een Marathon lopen als training dan ben je reeds zeer goed gevorderd om de 100 km op uw gemakske af te haspelen
Ik loop in Torhout normaal mijn eerste van het seizoen, en wens je veel suc6 in uw poging om de 100 te lopen
P.S. bij mijn volgende halve ga ik eens uw goede raad opvolgen, ik laat nog wel wat weten

Gepost door: RonKing | 22-02-11

Die 100 km zit er aan te komen. Je bent hard op weg!

Gepost door: Tiny | 22-02-11

Inderdaad, wat een aantal kilometers reeds zeg! Maasdam zal voor mij net ietsje te vroeg komen ... alhoewel, je weet maar nooit hé! Succes alvast!

Gepost door: Koen | 22-02-11

Prachtig hoor al die km'ers, en je motivatie druipt uit je verslagje
geniet Veerle van het lopen en ook van al de zaken errond

Gepost door: marnix | 22-02-11

best dat ge wat minder uren werkt zeker?

Gepost door: hilde | 26-02-11

De commentaren zijn gesloten.