20-01-11

De basis was er al, de opbouw kan beginnen...

Leffe.JPGHet nieuwe jaar is ondertussen bijna drie weken ver en als er al goede voornemens gemaakt zijn dan is het alleszins niet om meer te bloggen want dit wordt mijn eerste post...

De voorbereiding naar de Nacht van West-Vlaanderen op vrijdag 17 juni verloopt tot nu toe goed, ik mag tevreden zijn over de voorbije weken. De week na Kerst telde ik 61 km op mijn kilometriek, de week erop 65, verleden week 73 en deze week haal ik normaal 80 km. Ik heb zelf een trainingsschema samengesteld naar 17 juni toe. Nuja, 't is niet echt een schema maar eerder een leidraad en houvast waar ik me zal aan proberen te houden. 

Het schema omvat enkele weken van opbouw, bedoeling is om er iedere week een 10% bij te doen en in week 4 een beetje gas terug te nemen. Om de 8 weken heb ik een weekje nachtdienst (7 nachten werken aan 10 uur = 70 uur/week) en ik weet uit ervaring dat ik dan niet veel kilometers ga kunnen maken. Dit laat ik dus mooi samenvallen met mijn rustweek. Volgende week is het zover en ik zal al blij zijn als ik 50 rustige kilometers haal.

Op 12 maart zal ik in Maasdam (Nederland) een marathon lopen als training. De bedoeling is dat ik deze loop aan een aangenaam tempo'tje van maximum 9 à 9,5 km/u. Een maand later volgt dan de marathon van Parijs waar ik een tijd tussen 4u en 4u20' zou willen lopen. De week erop is er de "gratis" marathon van Antwerpen die ik heel traagjes ga afhaspelen. Treffelijk arriveren is daar de boodschap om daarna terug een rustige week tegemoet te gaan. Vanaf dan gaan de weektotalen serieus de hoogte in met enkele weken van door de 100 km maar toch wil ik niet overdrijven. Ik zal wel zien hoe mijn lichaam reageert op de LSD's en de dubbeldekkers (= 2 dagen naeen een LSD).

Verder ga ik op vrijdag de 13de van start om 20u 's avonds voor een wandeltocht van 50 km (3 etappes van 20, 18 en 12 km) met telkens start bij ons thuis. Jullie mogen me gerust vergezellen bij één of meerdere etappes, stuur gewoon een mailke en ik geef je de nodige info. Ondertussen tel ik al enkele gegadigden die de volledige afstand willen meewandelen oa Kristof en Rony van de Trimmers en Patrick van JCW. Verder zullen zus Tine, Philippe, Renate, Filiep VT, Veerle T en Renate één of twee lussen meestappen. De bedoeling is om het gevoel om gans de nacht in beweging te zijn eens echt aan de lijve te ondervinden. Na afloop worden koffiekoeken met chocomelk voorzien.

In het verlengde weekend van Hemelvaart zou ik dan deelnemen aan de Ronde van België. Samen met 9 collega-Gavertrimmers mogen we 1000 km lopen in 5 dagen (van woensdag tot zondag) over 50 etappes. De bedoeling is dat we in duo's verdeeld worden en telkens als duo 40 km overbruggen (terwijl de ene loopt kan de andere rusten). Nadat we gelopen hebben volgt dan een rustperiode van ongeveer 18 uur. 

Daarna begint het taperen en kan het rusten en aftellen beginnen naar 17 juni. Of het zal lukken zal de tijd wel uitwijzen. Ik heb er in ieder geval ongelofelijk veel zin in!

Maar eerst is er zondag de Leffeloop in Markegem... ik zou 16 rondjes lopen van 1,5 km goed voor 16 Leffes. Allen daarheen!

08:42 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

straffe madam gij ;-) Met een voorspoedige voorbereiding haal jij die 100 met (een beetje?) gemak ! Ik duim en supporter nu al mee Veerle. Tot zondag :-)))

Gepost door: Chris | 20-01-11

Veel succes met je voorbereiding en zoals gezegd ik zal er alles aan doen om op 17 juni je 'live' de finischstreep te zien overschrijden!!

Gepost door: sandra | 20-01-11

Veerle, ik wens jou veel suc6 om op mijn verjaardag de 100 te voltooien, ik denk wel dat het je zal lukken, je bent nogal een taaie ;-), Zondag zijn de Cavalopers ook in Markegem dit keer niet met cava maar voor de Leffe
Tot zondag

Gepost door: RonKing | 20-01-11

Prachtig plan, veel moed en veel succes.
Mischien zie ik je wel in Antwerpen maar zeker en vast in Toeroet.
Ik supporter

Gepost door: marnix | 20-01-11

Een pittig programma!

Gepost door: Tiny | 20-01-11

elaba, 16 leffes hoe ga je dat doen ? tricheren met de lintjes....
Is dat daar echt VRIJDAG de 13de MEI ? beloofd is beloofd hoor!

TOT ZONDAG!

Gepost door: renate | 20-01-11

wow...toffe schema, vooruitzichten zo...mijn agenda schrijf ik hier en daar ook een loopevenement in...rustig aan nog...

Gepost door: Sandra | 20-01-11

ik sta in volle bewondering ... duimen dat dit je lukt!

Gepost door: Koen | 21-01-11

Mooie en strakke planning en die 100km gaan lukken.

Gepost door: Rinus | 21-01-11

De commentaren zijn gesloten.