18-11-10

Mannen maken plannen...

deinze-bellem.JPG... maar vrouwen soms nog meer Lachen.

Hier ten huize Spencer hadden we een ongeschreven wet dat er 1 of maximum 2 marathons per jaar gelopen zouden worden. Een heilig boontje of tante nonneke ben ik nooit geweest dus wetten zijn er om aangepast te worden of in het beste geval om overschreden te worden. Dit jaar kom ik al aan drie marathons, één 50 km-loop en één 6-urenloop... die laatste behoren uiteraard niet tot de categorie "marathons" dus van een doodszonde is er alsnog geen sprake.

Volgend weekend, op 28 november, is er echter de gratis loopwedstrijd "'t Is voor niks" in Geldrop (Nederland) en na mijn deelname vorig jaar aan de 30 km had ik wel zin om terug af te zakken naar onze vriendelijke Noorderburen. Na enig gesurf kwam ik tot de vaststelling dat hun aangeboden marathon 42,5 km bedraagt zodat deze eigenlijk ook buiten de categorie "marathons" valt. Mooi meegenomen dus... Verder kreeg ik nog een tip van zus Greet dat je bij Landal Greenparks heel voordelig een weekendje Vennenbos kon boeken vanaf 150 euro. Gewoon www.landal.be/libelle intikken en je kan gebruik maken van deze aktie. Normaal betaal je algauw meer dan 300 euro voor een weekendje met 6. En zo zijn we allen tevreden, de kinderen kunnen een gans weekend hun energie kwijt in het subtropisch waterparadijs terwijl mama op zondag over en weer kan rijden - slechts een halfuur - naar Geldrop om haar ding te doen Knipogen.

Verder gaat alles hier zijn gewone gangetje, druk dus... Veel was -en strijkwerk, poetsen, klusjes in -en om het huis (Liza en Mauds kamer is eindelijk vernieuwd na jaren uitstel). Sedert september ben ik halftijds (tijdskrediet) aan de slag en dit maakt wel een verschil. Alles gebeurt meer op 't gemak maar we mogen niet lanterfanten, vind ik, een mens zou nog lui worden...

Op 11/11 werd er ook nog eens een wedstrijd gelopen: de halve marathon tussen Deinze en Bellem. Een verslag over deze stromachtige editie kon je al lezen bij mijn ventje (http://frankspencer.skynetblogs.be). Voor mij werd het een overlevingstocht op het einde maar halfweg had ik mijn doel om een pr te lopen reeds opgeborgen en bijgesteld naar "treffelijk arriveren in minder dan 2 uur" en dat is gelukt. Ik denk dat de marathon van eind oktober nog een beetje in mijn benen zat. Na afloop was er de onvermijdelijke verbroedering met "het slechte moaten comité" waar Koen terug met de meeste punten naar huis ging: rode lantaarn en meest Leffes in de korste tijd, aja doordat hij laatstes was had hij minder tijd om te drinken. Ondertussen waren alle chocotoffs al opgepeuzeld en konden we tevreden naar huis.

Iets totaals anders dan: gisteren trokken we met ons gezinnetje richting Vorst Nationaal voor een optreden van Amy Macdonald. Voor Maud werd het haar vuurdoop in de concertwereld en ze heeft enorm genoten en haar ogen uitgekeken. Ikzelf trouwens ook, we konden genieten van een sterke Amy, ze is nog maar 22 en schrijft al haar teksten en muziek zelf. Haar eerste bisnummer werd het mooie "born to run" van good old Bruce, the boss, Springsteen. Enkel met een gitaar op het grote podium, je moet het maar doen hé... Marie kon niet mee doordat ze op internaat zit tijdens de week maar dit wordt goedgemaakt in de kerstvakantie, ze mag dan mee naar een voorstelling van Cirque du Soleil. Ik voelde me wel een beetje schuldig toen ik rond 22u volgende sms kreeg: ist leuk bij amy mcdonalds zonder mij? :(

11:45 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Straf hé hoe da we als ouders onmiddellijk ons hartje voelen krimpen bij zo'n sms-ke, maar inderdaad volgende keer ist de toer aan Marie ...
Veel loopgenot bij 't is voer niks

Gepost door: marnix | 18-11-10

Mooi!! Wat een sterke planning van je! Tot over een dikke week.

Gepost door: Tiny | 18-11-10

Ik hoor haar ook best graag. Van haar cd's blijven toch meestal de helft van de songs op mijn ipod staan. "This is the life" vind ik persoonlijk wel iets beter dan haar laatste.
Live heb ik ze nog niet gezien en zij is in tegenstelling tot sommige andere groepen niet iemand waarvan ik meteen denk: ho, die wil ik gaan zien ! Af en toe een zonnig liedje van haar terwijl ik loop is genoeg :-)
Naar cirque du soleil gaan vincent en ik ook ! mijn werk heeft voor een zondag in januari kaarten aangekocht en wij mogen voor de helft van de prijs gaan kijken. Benieuwd ! :-))

Gepost door: Chris | 18-11-10

dat telt wel mee als marathon zenne!!!

Gepost door: Koen | 18-11-10

Dat is al een aardig rijtje van gelopen afstanden in 2010. In Geldrop ben ik ook weer van de partij.

Gepost door: John | 18-11-10

Veel suc6 daar bij de hollanders, en wetten zijn er om overtreden te worden, ;-)

Gepost door: RonKIng | 18-11-10

't is zo iemand die ik goed vind maar altijd schijn te vergeten. kheb haar thans gezien op Werchter vorig jaar en was er ook stevig van onder de indruk hoe goed zij live kon zingen!

succes met je net-iets-meer-dan-een-marathon-dus-technisch-geen-marathon ;-)

Gepost door: Jess | 18-11-10

mooi weekendje in t vooruitzicht. tot in geldrop.

Gepost door: Peter | 18-11-10

Moest ik zo'n sms krijgen, ik zou er ook niet goed van zijn. Leg haar binnenkort maar eens goed in de watten. Haar geduld zal dan zeker beloond worden.
Veel plezier met je euhm....42,5 km. (ik zal het M-woord niet hanteren :-))

Gepost door: Sandy | 18-11-10

Dat gaat lekker zo en slim dat huisje.
Veel plezier bij de gratis marathon.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 20-11-10

Succes in Geldrop !

Gepost door: Bjorn Paree | 22-11-10

herfstmarathon's, SMC uitstap, Landal-weekend, Amy mc Donald, Cirque du Soleil.... En dan nog moeten oppassen om niet lui te worden???? Blijven genieten zou ik zo zeggen

Gepost door: cremke | 24-11-10

De commentaren zijn gesloten.