21-10-10

Nog eentje om het af te leren...

DEINZE AALTER1.JPGDe dagen worden korter, de nachten kouder, de blogberichten zeldzamer... maar, er wordt nog gelopen/getraind. Zo'n 3 keer per week trek ik mijn loopsloefkes aan om kilometerkes te malen. Volgens sommigen misschien bitter weinig om comfortabel een marathon te lopen maar volgende week zondag op de Marathon van Noord-Brabant (Etten-Leur) zal ik proberen om het tegendeel te bewijzen.

Vanaf april heb ik de looptrainingen dus teruggeschroefd tot 3 keer per week. Ik loop op die manier heel ontspannen en zonder druk van enig schema of opgelegd tempo. En, het heeft me geen windeieren gelegd: ik slaagde erin om mijn pr op de marathon onder de 4 uur te brengen, ik liep een mooie eerste 50 km en op de 6-uur van Aalter haalde ik onder bloedhete omstandigheden op onze Vlaamse feestdag een totaal van 57,4 km. "Less is more", is zo een beetje mijn lijfspreuk en zeker wat het trainen betreft dan.

Nu besef ik wel dat ik die 3 trainingen per week in voorbereiding naar de 100 km van de Nacht niet ga kunnen aanhouden. Er zal een serieuse tand moeten worden bijgestoken. De bedoeling is dat ik mijn basisconditie die er nu is en waarbij ik op 't gemak een marathon kan afhaspelen aanhou tot het einde van het jaar. Pas vanaf dan zal ik de trainingsvolumes en trainingen stilletjesaan opdrijven. Of ik al dan niet ga slagen in mijn opzet zal vooral afhangen van de kunst om "niet-geblesseerd" te geraken. Ik mag wel stellen dat ik niet echt blessuregevoelig ben maar een gezegde zegt: als je van de duivel spreekt zie je zijn staart... Dus zwijgen maar.

Spijtig wel dat heel wat loopvrienden van ons een beetje tegenslag hadden de laatste weken. Ik lees hier en daar van sluimerende blessures, doelen die niet gehaald werden, overbelasting, blessures die aanslepen... Jammer dat een sport die je ontspanning zou moeten brengen soms ook een beetje zorgen met zich meebrengt. Maar, alles is relatief, er zijn heel wat ergere dingen in het leven.

Wat er verder nog op mijn programma staat is nog een (klein) vraagteken buiten enkele certitudes zoals: Deinze-Bellem (zie foto) en de Kerstcorrida in Deerlijk. Misschien komt daar 't Is voor niks in Geldrop (NL) nog bij maar dit zal afhangen van hoe we het hier in onze agenda kunnen inpassen.

Ondertussen wil ik Frank, mijn ventje, nog eens flink feliciteren met de prestatie die hij leverde op de Marathon van Mallorca. Onze huisarts had hem verleden jaar gezegd dat marathons lopen "voltooid verleden tijd" was. Lopen mocht nog wel maar liefst niet te ver en niet te lang. Eén van de komende jaren trekken Frank en ik zeker nog eens richting Mallorca om de marathon daar samen te lopen. Wat wil je nog meer, een prachtige locatie onder de palmbomen, ideaal weertje in oktober en een perfecte organisatie.

Begin november gaan we trouwens met de kinderen richting Palma. Een parcoursverkenning: daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen...

StoerStoerStoerStoerStoerStoer

 

 

09:56 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

In Deinze ben ik erbij en als je naar Geldrop komt daar ben ik ook. Een mooie herinnering vorig jaar.

Gepost door: Tiny | 21-10-10

Nog eens gefeliciteerd met je pr op de marathon;
Misschien tot ziens in Geldrop, ik ga er voor de 3de keer naartoe, mooie maar zwaar parcour

Gepost door: Marc bemong | 21-10-10

nog eens veel geluk en succes bij het aandurven van die 100 km zenne! Chapeau

Gepost door: Koen | 21-10-10

Eenmaal die marathon in de benen is 3x/week idd voldoende om te onderhouden. Het is ook een goede basis voor volgend seizoen. Een ding zou je nog kunnen proberen. 2 of 3 weekjes 0K lopen om dan uitgerust aan een serieus schema te beginnen. 't schijnt dat dat 1x/jaar eens nodig is.

Gepost door: cremke | 21-10-10

Hallo Betty, Met Frank had ik het over het marathonweekend in Parijs. Maar hij wist niet meer waar jullie geboekt hadden. Kan je mij eens de naam geven? Weet van Julie dat zij in het Standard Design hotel zitten. Maar voor ik boek zou ik eens willen vergelijken.

Gepost door: cremke | 28-10-10

Veel succes zondag!!

Gepost door: Wendy | 29-10-10

Veel suc6

Gepost door: RonKIng | 31-10-10

De commentaren zijn gesloten.