24-09-10

100 km!!!!

P1060204.JPGWat verleden jaar in een zotte bui gezegd werd krijgt stilaan vorm. Als alles goed blijft draaien dan waag ik me volgend jaar aan de 100 km van de Nacht van West-Vlaanderen ergens halfweg juni. Ik heb wel een afspraak gemaakt met Frank en mezelf: het moet haalbaar blijven voor het gezin, de vele trainingsuren die er aan zullen komen mogen geen hypotheek leggen op de "ménage". Sedert september werk ik echter deeltijds en met wat gepuzzel en geschuif zou dit laatste moeten lukken.

Via facebook lanseerde ik een oproep voor wat tips want hoe begin je aan zo een onderneming? Ik kreeg onmiddellijk veel respons van ervaren trail -en ultralopers. Verleden jaar waagde ik me aan een eerste 50-km wedstrijd en een 6-uursloop maar een 100-km, dat is andere koek.

Ik denk dat je eerst en vooral een goede basis-conditie moet hebben en vooral heel graag traag en ver moet kunnen lopen en daar hou ik dus enorm van. Ludo gaf me de tip om minstens 1 keer een dubbele dubbeldekker te lopen ttz 4 dagen na elkaar 25 km en dit ga ik zeker doen. Ik denk om deze training ongeveer 1 maand voor D-day in te plannen, dus ergens halfweg mei. Verder staan er enkele trails, ultra's en minstens 1 marathon op de trainingskalender. In de laatste 6 weken zal ik ook enkele dubbeldekkers van 35 à 40 km inplannen.

Volgend weekend kan je mij samen met heel wat "slechte moaten" en facebookers vinden op de halve marathon "Rapper dan een ezel" in Kuurne. De inschrijvingen stromen blijkbaar binnen, de kaap van de 600 is aan het naderen. Traditiegetrouw hebben we dan nog enkele kerst -en eindejaarscorrida's maar vanaf januari ga ik geen (of bijna geen) korte wedstrijden meer lopen.

Het najaar brengt ook nog minstens 1 en mogelijks 2 marathons met zich mee. Op 31 oktober loop ik de marathon van Noord-Brabant (Etten-Leur). Leuk detail: de nacht ervoor gaat het winteruur in en kan ik een uurtje langer pitten. Enkele dagen later vertrekken we dan met ons gezinnetje voor 5 dagen naar Mallorca om eens flink te relaxen. Verder heb ik mijn zinnen gezet op de marathon 't Is voor Niks op 28 november. Verleden jaar liep ik er de 30-km wedstrijd en geloof het of niet: alles is gratis en dat voor een Nederlandse wedstrijd Knipogen

Hoe ziet de wedstrijdplanning/training er nu uit vanaf januari?

Januari en februari worden rustige trainingsmaanden met veel duurlopen. Begin februari is er het clubkampioenschap Tiegem-Harelbeke en dit zal de enige (korte) wedstrijd worden. Op 12 maart - dan zijn er 3 van de 4 kinderen op weekend met de jeugdbeweging - heb ik een trailmarathon gevonden op de kliffen van Zuid-Engeland: de Pembrokeshire Coastal Trail Marathon. Ik kijk nog eens na of Frank en ik dan een weekendje kunnen boeken dan.

Voor wat betreft april ben ik er nog niet helemaal uit. Ik zit nog in de loting voor de marathon van Londen op 17 april en wacht nog even af. Als ik er niet bij ben dan wordt het op 10 april de marathon van Parijs! Ik heb daar verleden jaar echt mijn hartje verloren. De week erop vliegen we er dan stevig in met de ultraloop van Gilze (65 km). Dit zal dan meteen een eerste grote test zijn van hoe ik in een week tijd een marathon verteer. Let wel: de marathon van Parijs zal ik niet voluit gaan. Gewoon samen met Frank deze prachtige marathon uitlopen en genieten van elke stap.

Op 1 mei wil ik terug present tekenen in Gistel voor de 50 km en als de trail L'Enfer des Colinnes in dezelfde periode valt als verleden jaar (half mei) dan loop ik deze trail misschien als onderdeel van mijn dubbele dubbeldekker.

Als er nog mensen zijn met tips of zelfs een kritische kanttekening, laat maar komen.

PS: Frank is van plan om tijdens de Nacht een mobilhome te huren om daar een supporterssteunpunt te maken, iedereen is uiteraard van harte welkom...

11:09 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

Ik wens je heel veel succes toe ... sta in volle bewondering voor wat je wil bereiken ... en ... ik ben zeker dat het je lukt!

Gepost door: Koen | 24-09-10

@ Koen: Ge komt toch supporteren hé nadat ge uw marathonneke hebt gelopen. Zo een mobilhome heeft een grote frigo ;-)

Gepost door: Spencerwoman | 24-09-10

Amai , van een gedetailleerde jaarplanning gesproken . Deze kan tellen !!
Veel tips kan ik niet geven , toch geen trainingstips . Wij zijn ten huize Dieryck allemaal wat meer van het ' explosievere ' type .
Alvast veel succes , op deze manier heb je al een mooi stukje van Belgie en de buurlanden in kaart gebracht !

groetjes

Gepost door: Ivan en Kristien | 24-09-10

Ewel afgesproken ... na mijn douche kom ik Philippe gezelschap houden!
En ik loop zowel de 't Is voor niks (28/11) als Spijkenisse (12/12).

Gepost door: Koen | 24-09-10

wow, wat een planning Veerle, 'k sta vol bewondering. Straffe kost staat er je te wachten, maar ben er zeker van dat het je zal lukken ! Veel succes alvast!

Gepost door: Chris | 24-09-10

Amai, ik slaag er niet in om een planning voor oktober te maken en jij bent al bezig met juni 2011. Maar je hebt gelijk want het is niet zomaar een uitdaging die je bent aangegaan. We hebben je live bezig gezien in Gistel en Aalter en daar heb je alvast aanleg voor het lange werk getoond. 100 km is wel heeeeel lang maar jij gaat dat zeker kunnen. Succes!!

Gepost door: dirk | 24-09-10

@ Ivan/Katrien: misschien lijkt het wel een gedetailleerde/zware planning maar je kan beter goed voorbereid zijn... denk ik dan. Ik hoor trouwens net van Koen dat de 50 km van Gistel niet doorgaat. Is al één wedstrijd minder dus ;-)
@ Dirk: tja 't zal ver zijn maar een goede planning is zeker nodig. Hopelijk gaat de 100 km door want er waren ook al geruchten.

Gepost door: Spencerwoman | 24-09-10

amai, ik dacht dat ik een goeie planner was maar jij spant duidelijk de kroon! heel veel succes, goeie benen, en nulkommanul blessureleed gewenst!

Gepost door: anje | 24-09-10

Mooie planning hoor, ik duim ook nog voor London je weet maar nooit...
kan het zijn dat ik las dat de 50 km niet meet in Gistel zal worden gehouden??
Kijk maar eens op de site van Veki.
Maar de plaats is nu ook niety van groot belang hé tis den afstand diet em doet...
succes

Gepost door: marnix | 24-09-10

We zien elkaar weer in Geldrop om dat het daar toch voor niks is. Doe wel maar 30 km.

Gepost door: Tiny | 24-09-10

das een hele uitdaging Veerle ! Rustig opbouwen en luisteren naar je lichaam denk ik.
In Geldrop ben ik er waarschijnlijk ook bij, als ik Gent, Brussel en Kasterlee goed heb verteerd. Iets voor niets in NL, dat kunt ge toch niet laten liggen.

Gepost door: Filip | 25-09-10

HEy veerle, tips kan ik je niet geven, maar vind het wel heel knap dat je er zo je zinnen hebt opgezet. Ik wil dit ooit ook doen maar ga toch nog maar eventjes wachten. Go for it!

Gepost door: Wendy | 25-09-10

Wat een mooie uitdaging en weet zeker dat je het kan.
Eigenlijk zou het mooier zijn geweest als je meteen mee deed aan de EK en WK 100km kampioenschappen in Winschoten volgend jaar September!.
Dit soort 100km wedstrijden van dat kaliber komen niet zo vaak voor in Nederland of Belgie en Winschoten is echt een feest gebeuren, zeker met deze kampioenschappen erbij.

Verder inderdaad lekker langzaam gaan duurlopen en wandelen mag zeker ook geoefend worden.
En 1 keer een 7 a 8 uur loop doen is dan voldoende als langduur loop.

Komt goed en veel is ook mentaal, bijten en doorzetten.

Sucses met de voorbereidingen.

Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 26-09-10

Ja Veerle, 't zijn serieuske plannen, maar we weten al da ge een ferme zijt en ik ben alvast ook van de partij, als supporter dan wel he. Veel plezier in Kuurne (in 1.51.51 ???)

Gepost door: jogginggirl | 27-09-10

Wat een plannen, wat een uitdaging! Ik zie je het zeker doen, want na Gistel (idd niet meer in 2011)en Aalter heb ik gezien wat jij in je mars hebt...

Gepost door: Jan | 28-09-10

amai Veerle! een stevige ambitieuze planning!! heel veel succes ermee en ik duim dat je blessurevrij blijft tot het eind!

Gepost door: Ruthje | 28-09-10

straf werk

hou ons op de hoogte

Gepost door: walter | 06-10-10

amai betty, na een tijdje minder te surfen dacht ik : ik ga nog eens lans surfen bij spencerwoman en zie : je hebt ondertussen al een hele weg afgelegd ! ultralopen... je moet het maar doen hoor ! dikke proficiat !

Gepost door: koen | 20-10-10

Gistel gaat al zeker niet door in 2011 (cfr hun site). In Torhout gaat marathon en 100K wandelen door, maar het is niet zeker dat de 100K loop nog doorgaat. BK zou dan mogelijks verhuizen naar Hulshout (1° editie dit jaar in aug). In elk geval, ga uw plannen op de voet volgen. Ik zou graag pieken naar Visé. En vanaf dan rest v h jaar genieten. Met een 100k een trail nog eens een 24h enz enz En als het niet stoort loop ik uw 100k gewoon mee

Gepost door: cremke | 20-10-10

De commentaren zijn gesloten.