13-09-10

Trail Côte d'Opale

tco01.JPGTja, 't is weeral gepasseerd. Iets waar ik zo naar uitgekeken had en voor je het weet is 't gedaan. Eigenlijk wilde ik vorig jaar al deelnemen aan de TCO maar toen had ik de week erna de Leiemarathon en moest ik passen. Dit jaar had ik me in februari ingeschreven en ondertussen had ik een appartement gevonden in Wimereux (Les Dunes du Golf) en ik moet zeggen: het was dik in orde, alles nieuw en heel veel comfort zoals was -en vaatwasmachine, dvd-speler enzomeer... Ik hou dit adresje bij, we komen hier zeker nog eens terug.

Alleen jammer dat de TCO samenvalt met de Tinekesfeesten in Heule. Frank werd enkele maanden geleden gevraagd om in de jury te zetelen voor de verkiezing van "Tinkeke van Heule" en dit kon hij uiteraard niet weigeren. De jury-voorzitter was dit jaar acteur Ron Cornet (beter bekend bij de jeugd als kolonol Vandesijpe uit FC De Kampioenen) en de presentatie van het ganse verkiezingsweekend lag in handen van Eric Burke. Volgend jaar mag hij nog eens aantreden als jurylid dus zal er waarschijnlijk geen TCO bij zijn. Ik wil volgend jaar de verkiezing wel eens van dichtbij meemaken. Gisterenavond werd Fien tot Tineke van Heule verkozen.

Doordat de kinderen vrijdagavond naar de avondmarkt en de voorstelling van de kandidaatjes wilden besloot ik om pas zaterdagmorgen richting Wimereux te trekken. We konden echter al op vrijdag vanaf 14 uur terecht in ons appartement en zo kwam het dat mijn ouders, zus Tine en Willem op vrijdag naar de Opaalkust trokken. Het appartement was groot genoeg en we hadden uiteindelijk betaald voor een gans weekend.

Toen ik op zaterdag met 3 van de 4 kinderen (Louise bleef thuis voor de feesten) arriveerde kon ik genieten van een aperitiefje gevolgd door een lekkere spaghetti gemaakt door mijn moeder. Maud heeft al gevraagd of ik eens het recept wou vragen want ze eet die spaghetti van oma veeeeeeel liever dan die van mama Schamen In de namiddag deden we nog wat boodschappen en 's avonds was er een kaasplank met een lekker wijntje. Na het avondeten waren mijn ouders terug naar huis vertrokken en ondertussen nestelden we ons in de zetel om naar "Bienvenue chez les Ch'tis" te kijken. We waren daar immers in de streek van Les Ch'tis. Echt een ontspannende, hilarische film. De kinderen bulderden ook van het lachen. Na de film (rond 21u30) was iedereen moe dus zochten we ons bed op. Ik ging nog een stukje lezen in een boek maar algauw vielen mijn ogen toe. Ik sliep heel goed, ik had dan ook een dubbel bed voor mij alleen.

's Morgens na het ontbijt - ik kon wel niet veel eten - bracht mijn zus me naar de start op het strand van Wissant. Het startschot weerklonk een 5-tal minuten later dan voorzien, ze hadden problemen met het pistool. Doordat ik heel veel last heb van koude handen (witte vingers) had ik mijn handschoenen mee en ik kon ze de eerste 5 km goed gebruiken. Het was waarschijnlijk wel geen zicht want de temperatuur lag rond de 14 graden en even later werd het zelfs heel warm (toen heb ik ze wel uitgespeeld).

Drieduizend lopers stonden er klaar (1500 voor de 37 km, 1000 voor de 17 km en 500 voor de 58 km) en na 100 meter waren mijn voeten al doornat. Uitwijken naar rechts of links om de plassen te ontwijken was geen optie met al die lopers naast, voor en achter je. 's Morgens had ik vruchteloos mijn tas afgezocht om mijn Garmin te vinden. Ik vond hem niet alhoewel ik zeker was dat ik hem meehad. Zo werd het een wedstrijd zonder uurwerk en ik moet zeggen dat ik veel ontspannender liep dan anders. Geen stress.

Ik schat dat we na een 7-tal kilometer het strand verlieten om Cap Blanc Nez op te lopen, eerst via trapjes omhoog en daar stonden we voor het eerst in de file. Voetje voor voetje schoven we op. Er stond heel wat publiek langs de kant, echt tof. De kilometers vlogen voorbij en ik genoot met volle teugen van de vergezichten, je kon op bepaalde punten Engeland heel goed zien. Hier en daar zat er een stukje asfalt in maar het meeste plezier beleefde ik aan de ruwe wegjes en paadjes. Op en neer, tussen de weiden en stukjes tussen de bomen, zalig gewoon. Ook heel leuk was dat je voornaam en een Belgisch vlagje op je borstnummer gedrukt stonden, zo konden de mensen je extra aanmoedigen. De letter L was bij mij bovenaan een beetje afgegaan zodat het meer op een i leek. Ik hoorde de mensen constant roepen: allé Veerie en ik had eerst niet door dat ze het tegen mij hadden Knipogen

Er was slecht 1 bevoorradingspost (op km 23) dus moesten we zelf voor eten en drinken zorgen. Ik had 1,5 liter water bij in mijn Camelbak en nog een halve liter sportdrank. Doordat ik enorm veel vocht verlies door te transpireren heb ik zeker dergelijke hoeveelheden nodig. Bij de bevoorrading dronk ik ook nog een 4-tal bekertjes en bij aankomst was al mijn drinken op. 't Was dus nodig.

Ondertussen was ik bij Timon van Joggingclub Wevelgem gekomen en we liepen min of meer samen. Meestal liep Timon een stukje voorop maar telkens kon ik bij hem terugkomen. 't Is op een trail heel belangrijk om je eigen tempo te lopen. Uiteindelijk zijn we wel terzelfdertijd over de meet gelopen. Timon had al verschillende keren deelgenomen aan deze trail en hij wist me te vertellen wat er nog allemaal ging volgen. Onder andere een passage dwars door een beek op een 3-tal kilometer vóór de finish. Met touwen moesten we ons vasthouden want ik zat tot ver over mijn knieën in het water. Het deed wel deugd maar toen we weer op het droge waren wogen onze schoenen een kilootje meer. Ondertussen was ik ook al éénmaal gevallen. Een 50-tal meter vóór mij was er iemand gestruikeld en net toen ik voorbijkwam stond hij recht en liep ik hem nogmaals overhoop en zo lagen we met twee tegen de vlakte, gelukkig zonder veel erg.

We trokken ons terug op gang en in die laatste kilometers konden we nog 10-tallen lopers voorbijsteken, de meesten stonden te voet. De finish op de markt van Marquise was heel leuk met al die supporters. Zus Tine stond me op te wachten en nadat ik mijn tanks wat had bijgevuld met lekkers trokken we richting appartement om een verfrissende douche te nemen.

Aja, mijn tijd was volgens Timon en zijn Garmin iets van 4u31' over 37,5 km. Ik denk dat de toekomst nog vele trails zal brengen, ik heb echt mijn hartje verloren aan het trail-lopen!

 

 

16:44 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (15) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Knap hoor
zowel de prestatie op zich als het plezier dat van je verslag afdruipt.
Dikke proficiat

Gepost door: marnixx | 13-09-10

Moest ik me ook nog maar eens een keertje aan wagen om eens een trail te lopen. Om te beginnen niet zo lang.

Gepost door: Tiny | 13-09-10

Joepie, we zullen elkaar dan nog veel tegenkomen. Heel mooi verslag. Het is jammer dat die streek zo weinig bekend is bij ons. Het is nochtans niet zo ver, hé. Prachtige prestatie en zoals gezegd: tot binnenkort.

Gepost door: dirk | 13-09-10

lijkt me idd een mooie wedstrijdnhet kriebeld .toch schitterend gedaan

Gepost door: gerry | 13-09-10

Wauw, mooie prestatie!! Proficiat hoor Veerle, lijkt mij inderdaad zalig om zonder klok te lopen, maar kan hem nog niet missen :)

Gepost door: wendy | 13-09-10

Nu we weten hoe de dvd-speler daar werkt in het appartementje kunnen we zeker nog eens teruggaan!

Gepost door: zus Tine | 13-09-10

proficiat Veerle, mooie prestatie en verslag, het plezier druipt eraf ! Ooit waag ik me er ook eens aan !

Gepost door: Filip | 13-09-10

Fantastisch, proficiat. Ik las hier al meer over en schijnt heel mooie maar lastige te zijn. Volgend jaar toch niet die lange?

Mijn vriendin wilde mij 2 weken geleden perse de Opaalkust leren kennen. Mijn reactie: Ik ken dat enkel van een trail. Alweer van het lopen. En nu Wimmereux, 800, cap blan nez, herken het allemaal. Maar slofte er rond als toerist. Moet dat echt ook eens gaan lopen.

Ik liep trail des 2 baies van Grofliers naar Le Touquette. En heb er ook fantastisch van genoten. Jammer dat hij zo vroeg start.
Knap, en als je nog een trail plant, en je wilt afspreken, laat maar weten.

Gepost door: cremke | 13-09-10

Proficiat Veerle, ikzelf ben ook heel blij met het resultaat, en zeker over het verloop van de wedstrijd. Het is een heel mooi voorbeeld van hoe je met de nodige dosering, een heel zware wedstrijd vlot kan doorkomen, met zelfs nog wat overschot om er de laatste km's een lap op te geven.

We hebben het weer gehad, de afwezigen hadden ongelijk. Volgend jaar, bij leven en welzijn, sta ik dar zeker terug.

Nogmaals bedankt voor het gezelschap!

Gepost door: Timon | 13-09-10

Mooie prestatie in een nog mooiere setting. Ik hoop er ook ooit eens te geraken om aan een wedstrijd mee te doen. Als ik me niet vergis is de TCO niet de enige trail die ze daar organiseren. Ik vind het ginder zoo mooi, ik kan niet wachten er nog eens heen te gaan. Spijtig dat het een beetje betrokken was, want zo lopen met het zicht op Groot-Brittannië..... Je hebt gelijk dat je verkocht bent aan de trails, het is zoveel boeiender als wegwedstrijden. Alleen is het ook zo veel meer belastend en gevaarlijker. Daarom combineer ik nog altijd. Maar in training loop ik ook al veel trails, heb zo m'n eigen parcoursen en loop ook regelmatig vwf of aktivia wandelingen. Misschien moet je de 50km van Kluisbergen in mei eens proberen. Een heel mooie tocht, geen wedstrijd dus, maar wel een uitstekende training.

Gepost door: Michael | 14-09-10

@ Michael: het was enkel bij de start een beetje betrokken, vanaf dan kregen we een stralende hemel. Ik was zelfs wat verbrand aan mijn gezicht.
Met het oog op de 100 km van de Nacht van Vlaanderen zal ik zeker nog aktivia-wandelingen meepikken. En hopelijk blijven we heel hé, 't is inderdaad al een beetje gevaarlijker om op een trail een stapje te missen of eens te vallen ;-)

Gepost door: Spencerwoman | 14-09-10

Schitterend gedaan hoor Veerle... chapeau.

Gepost door: natalie | 14-09-10

Sterke prestatie! Trail-lopen, 't is niet te vergelijken met "stroate"-lopen hé.
Nog zo ééntje die kan tellen: 28 november Olne-Spa-Olne.

Gepost door: Jan | 15-09-10

Leuk verslag ; Proficiat !

Gepost door: Bjorn Paree | 15-09-10

Weer een mooie wedstrijd opje palmares ,je bent blijkbaar verkocht voor de trails en als ik die fotos zie kan ik je géén ongelijkgeven . Proficiat , op naar de volgende !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 15-09-10

De commentaren zijn gesloten.