29-06-10

Capino Duathlon


mol 1Hoi mannekes, ik leef nog hoor maar ik ben op low-profile overgeschakeld met dit hete weertje... Wat het bloggen betreft dan toch want stil heb ik niet gezeten.
Het einde van het schooljaar is altijd een ietsiepietsie drukker dan de rest van het jaar met vier studerende dochters in huis - de één al wat plichtsbewuster dan de andere ;-)
Verleden week had ik ook nog nachtdienst op maandag en dinsdag en om een collega uit de nood te helpen sprong ik zaterdagnacht in na een bbq-feestje op vrijdag samen met de buren... het was 2u30 toen ik op zaterdagmorgen in mijn bedje lag.

Verleden week werd er post-marathon 2 maal 10 km gelopen: op woensdag samen met de Gavertrimmers aan 10,5 km/u en op donderdag met Joggingclub Wevelgem aan 9,5 km/u. De beentjes voelden perfect aan, niets van pijntjes.
Zondag, na een paar uurtjes slapen, hadden Frank en ik afgesproken met een collega om te gaan fietsen in de Leiestreek, een tocht van om en bij de 60 km richting het Franse Armentières.
De startplaats was in Geluwe en we vertrokken van thuis uit met de fiets zodat we op het einde van de dag aan een kleine 100 km kwamen. Ik begin dat fietsen hoe langer hoe leuker te vinden....

En zo zijn we aanbeland bij volgende week zondag want dan waag ik me aan een recreatieve duathlon in Wevelgem: de Capino Duathlon. Eerst 2,7 km lopen dan 20,4 km fietsen gevolgd door 2,4 km lopen.
Er waren gisteren reeds 72 inschrijvingen waaronder bij de dames (en waarschijnlijk bij de heren ook) een paar (ex)-atleten uit zowel het atletiek (Lieselot Bossuyt, Griet Terryn) als het wielrennen (Ann De Clerck).
Mijn doel: arriveren en niet als laatste maar dit wordt waarschijnlijk nog link. Vooral omdat voor wat betreft het lopen mijn voorkeur uitgaat naar de lange afstand. Om goed te zijn denk ik dat ik eerst een kilometer of 10 op voorhand moet lopen maar wie doet nu zoiets: 4 x de te lopen afstand als opwarming nemen. Misschien breng ik op voorhand mijn fiets naar Wevelgem en vertrek ik al lopend 's middags naar de start, ongeveer 5 km is dit.
We zien wel wat het zal worden.

En vanaf dan is het focussen op de 6 uur van Aalter op zondag 11 juli. Ik zag zonet dat er reeds 41 inschrijvingen zijn waaronder 5 dames. Wat me opvalt is dat er heel wat Nederlanders afkomen, het ultralopen zit daar blijkbaar in de lift of is dat al altijd zo geweest? Het mag gerust tegen dan een stukje afkoelen...

En, ik zou het nog vergeten maar vrijdag loop ik de Vlerkejogging. Deze wordt medegeorganiseerd door Jan en Guido, twee Gavertrimmers, dus daar kunnen we niet ontbreken hé...

11:27 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

20-06-10

Wat een Nacht, wat een pr!


n8Waar ik wel eens van gedroomd had is vrijdagavond om 23u56 werkelijkheid geworden. Ik liep een marathon onder de magische grens van 4 uren!

Ik was tot het laatste moment aan het twijfelen of ik ging meegaan met Chris en haas Dirk omdat ik toch een beetje onzeker was over mijn veranderde trainingsaanpak van de laatste weken. Ik haalde slechts 3 looptrainingen per week. Eén fietstraining per week werd er ingelast en ik liep sedert 1 mei maar 1 keer meer dan 30 km. Mijn zwaarste week werd er ene van 65 km en de andere weken haalde ik maximum 56 km.
Maar ik voelde me echt goed en waagde dus mijn kans. Ondertussen was ons groepje versterkt met Christophe, Geert (van de Krekenlopers) en nog enkele mannen.

De kilometers vlogen voorbij en voor we het wisten passeerden we terug langs de markt aan Torhout waar de supporters ons toeschreeuwden (ik verwarde zelfs Sandra Cauwels met Anje - Anje werd derde vrouw).
Ons groepje groeide aan, hier en daar sprong er eentje op de bus van 4 uur. Na de laatste doortocht in Lichtervelde werden de groepjes lopers die we voorbijliepen steeds talrijker.

Aan kilometer 37 kreeg ik het een beetje moeilijk maar toen dacht ik aan Tom Waes in zijn Marathon des Sables en toen Dirk riep: "we hebben nog 31' om die laatste 5 km te lopen en ik weet dat iedereen hier in die groep dat kan", ging het terug beter. Die laatste kilometers gingen allemaal onder de 5'30"/km.

En toen was er de markt van Torhout... Chris, Dirk en ik liepen samen over de eindstreep in 3u56'17" (zelfgeklokt). De startmatten werkten blijkbaar niet zodat ik officieel als 3u57'02" genoteerd sta. Maar ik heb het gedaan en ik ben supercontent. En pr van bijna 9' en misschien kan het nog beter...
Nogmaals een dikke merci aan onze haas en haasjes, jullie waren fantastisch! Ook een welgemeende dankjewel aan mijn ventje, de bende van de slechte moaten met hun megaspandoeken en Jogginggirl Veerle voor de mooie foto's.

In de Mast liet ik me nadien masseren en 't heeft blijkbaar zijn effect niet gemist... Even later stonden Joeri, Koen VS, Veerle Tesse, Katrientje en ondergetekende te headbangen op het podium op de tonen van AC/DC.

Marathon 7 werd een topmarathon en volgend jaar sta ik er terug... wie weet misschien wel voor de 100 km!

n7klein_DSC_7942

10:53 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

10-06-10

De N8!


zeeBegin deze week heb ik het dan toch officieel gemaakt: ik ben ingeschreven voor de Nacht van West-Vlaanderen. Als alles goed blijft gaan sta ik daar volgende week vrijdag om 20u klaar om er een lap op te geven... 42,195 km genieten.

In eerste instantie stond de N8 niet op mijn programma want normaal loop ik maximum 2 marathons per jaar. Dwz dat ik me de rest van het jaar koest zal moeten houden;-) Gelukkig bestaat er nog zoiets als ULTRA's lopen (wat uiteraard geen marathon is...) zodat mijn deelname aan de 6 uur van Aalter wel nog bij de plannen hoort...

De voorbije trainingsweek is voorspoedig verlopen:

* dinsdag 12,2 km in 1u15' (9,76 km/u)
* donderdag 19,5 km in 1u50' (10,64 km/u)
* zondag 33.3 km in 3u30'03" (9,52 km/u)

Dit resulteerde in een weektotaal van 65 km. Meer hoeft het voor mij niet te zijn. Ik heb het eens nagekeken en in februari had ik enkele weken van 4 trainingen per week maar vanaf maart werden het er 3 per week.
Ik ben eens benieuwd wat deze nieuwe aanpak van trainen mij zal opleveren op de marathon. Ik heb geen enkele training met hartslagmeter gelopen. Gewoonlijk pikte ik één training/week met 1 van onze 2 clubs mee maar voor de rest was het telkens de inspiratie van het moment zelf.
Sedert 1 mei heb ik slechts 1 dertiger maar ik heb er goede hoop op dat ik de N8 tot een goed einde zal brengen.

Door een beetje minder te trainen kwam er tijd vrij om andere dingen te doen. Eens gaan fitnessen, een dagje er samen met Frank op uit trekken, lekker gaan eten en niet te vergeten "fietsen"...
De dinsdag voor de 20 km door Brussel trok ik samen met Frank naar de Vlaamse Ardennen om er de Oude Kwaremont, Hemelberg, Hotondberg en de Koppenberg onder handen te nemen. Op die laatste 2 hadden we wel een beetje misérie om boven te geraken... Uiteindelijk werd er 42 km gefietst in 2u15', net geen 19 km/u maar met die heuvels/bergen waren we al bij al toch tevreden.
Op donderdag ben ik dan naar Deinze heen en terug gefietst langs de Leie. Er stond een flinke wind maar ik legde er serieus de pees op. Het ging heel gemakkelijk richting Deinze maar op de terugweg kreeg ik het lastiger. Ik fietste 65 km in 2u30' (26 km/u).
Verleden week vrijdag ben ik dan op mijn eentje naar het zeetje gereden. Na 2u45' fietsen en een goeie 65 km verder posteerde ik me op de zeedijk met een lekkere Sangria... Na een wandeling langs de vloedlijn op blote voeten spoorde ik terug richting Bissegem.

Ondertussen zijn we weeral een weekje verder. Morgenavond is er een kaas -en wijnavond van het werk, zaterdag zal ik een laatste twintiger lopen en zondag is 't vaderkesdag met 2 feestjes. Met dit druk gevulde weekend zouden we nog vergeten om zondag naar de stembus te gaan;-)

Up-date (11/6): ondertussen heb ik een recreatieve sprintduathlon op 4 juli in Wevelgem op mijn programma gezet: 3.75 km lopen - 15 km fietsen - 1.25 km lopen. Benieuwd wat dit zal geven!

11:25 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |