29-06-10

Capino Duathlon


mol 1Hoi mannekes, ik leef nog hoor maar ik ben op low-profile overgeschakeld met dit hete weertje... Wat het bloggen betreft dan toch want stil heb ik niet gezeten.
Het einde van het schooljaar is altijd een ietsiepietsie drukker dan de rest van het jaar met vier studerende dochters in huis - de één al wat plichtsbewuster dan de andere ;-)
Verleden week had ik ook nog nachtdienst op maandag en dinsdag en om een collega uit de nood te helpen sprong ik zaterdagnacht in na een bbq-feestje op vrijdag samen met de buren... het was 2u30 toen ik op zaterdagmorgen in mijn bedje lag.

Verleden week werd er post-marathon 2 maal 10 km gelopen: op woensdag samen met de Gavertrimmers aan 10,5 km/u en op donderdag met Joggingclub Wevelgem aan 9,5 km/u. De beentjes voelden perfect aan, niets van pijntjes.
Zondag, na een paar uurtjes slapen, hadden Frank en ik afgesproken met een collega om te gaan fietsen in de Leiestreek, een tocht van om en bij de 60 km richting het Franse Armentières.
De startplaats was in Geluwe en we vertrokken van thuis uit met de fiets zodat we op het einde van de dag aan een kleine 100 km kwamen. Ik begin dat fietsen hoe langer hoe leuker te vinden....

En zo zijn we aanbeland bij volgende week zondag want dan waag ik me aan een recreatieve duathlon in Wevelgem: de Capino Duathlon. Eerst 2,7 km lopen dan 20,4 km fietsen gevolgd door 2,4 km lopen.
Er waren gisteren reeds 72 inschrijvingen waaronder bij de dames (en waarschijnlijk bij de heren ook) een paar (ex)-atleten uit zowel het atletiek (Lieselot Bossuyt, Griet Terryn) als het wielrennen (Ann De Clerck).
Mijn doel: arriveren en niet als laatste maar dit wordt waarschijnlijk nog link. Vooral omdat voor wat betreft het lopen mijn voorkeur uitgaat naar de lange afstand. Om goed te zijn denk ik dat ik eerst een kilometer of 10 op voorhand moet lopen maar wie doet nu zoiets: 4 x de te lopen afstand als opwarming nemen. Misschien breng ik op voorhand mijn fiets naar Wevelgem en vertrek ik al lopend 's middags naar de start, ongeveer 5 km is dit.
We zien wel wat het zal worden.

En vanaf dan is het focussen op de 6 uur van Aalter op zondag 11 juli. Ik zag zonet dat er reeds 41 inschrijvingen zijn waaronder 5 dames. Wat me opvalt is dat er heel wat Nederlanders afkomen, het ultralopen zit daar blijkbaar in de lift of is dat al altijd zo geweest? Het mag gerust tegen dan een stukje afkoelen...

En, ik zou het nog vergeten maar vrijdag loop ik de Vlerkejogging. Deze wordt medegeorganiseerd door Jan en Guido, twee Gavertrimmers, dus daar kunnen we niet ontbreken hé...

11:27 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

veel succes met je eerste duatlon! kga er binnenkort eentje doen, ben dus heel benieuwd naar je ervaringen!

Gepost door: Jess | 29-06-10

Supporteren 6 uur Voor mij is dit nog een beetje te vroeg maar ik kom voor u supporteren

Gepost door: RonKing | 29-06-10

Die 6u staat bij mij in maart gepland in Stein, denk ik, ik kijk dus heel erg uit naar je bevindingen. Heel veel succes nu zondag met je triatlon!

Gepost door: Wendy | 29-06-10

Ultralopen in Nederland in de lift? Er zijn in ieder geval een paar enthousiastelingen die het nog al promoten.

Gepost door: Tiny | 29-06-10

heel veel succes !

Gepost door: jogginggirl | 30-06-10

go veerle super zo'n recuperatie..
en wat een vooruitzicht met die duo
altijd maar straffer
goe bezig

Gepost door: marnix | 30-06-10

succes dit weekend.

Gepost door: natalie | 01-07-10

Het ultralopen is in Belgie een stuk verder ontwikkeld, maar in Nederland begint het voorzichtig ook wat meer te leven en komen er meer ultralopers zoals ondergetekende!.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 01-07-10

geproficiateerd met je verjaardag !

Gepost door: jogginggirl | 02-07-10

De commentaren zijn gesloten.