10-06-10

De N8!


zeeBegin deze week heb ik het dan toch officieel gemaakt: ik ben ingeschreven voor de Nacht van West-Vlaanderen. Als alles goed blijft gaan sta ik daar volgende week vrijdag om 20u klaar om er een lap op te geven... 42,195 km genieten.

In eerste instantie stond de N8 niet op mijn programma want normaal loop ik maximum 2 marathons per jaar. Dwz dat ik me de rest van het jaar koest zal moeten houden;-) Gelukkig bestaat er nog zoiets als ULTRA's lopen (wat uiteraard geen marathon is...) zodat mijn deelname aan de 6 uur van Aalter wel nog bij de plannen hoort...

De voorbije trainingsweek is voorspoedig verlopen:

* dinsdag 12,2 km in 1u15' (9,76 km/u)
* donderdag 19,5 km in 1u50' (10,64 km/u)
* zondag 33.3 km in 3u30'03" (9,52 km/u)

Dit resulteerde in een weektotaal van 65 km. Meer hoeft het voor mij niet te zijn. Ik heb het eens nagekeken en in februari had ik enkele weken van 4 trainingen per week maar vanaf maart werden het er 3 per week.
Ik ben eens benieuwd wat deze nieuwe aanpak van trainen mij zal opleveren op de marathon. Ik heb geen enkele training met hartslagmeter gelopen. Gewoonlijk pikte ik één training/week met 1 van onze 2 clubs mee maar voor de rest was het telkens de inspiratie van het moment zelf.
Sedert 1 mei heb ik slechts 1 dertiger maar ik heb er goede hoop op dat ik de N8 tot een goed einde zal brengen.

Door een beetje minder te trainen kwam er tijd vrij om andere dingen te doen. Eens gaan fitnessen, een dagje er samen met Frank op uit trekken, lekker gaan eten en niet te vergeten "fietsen"...
De dinsdag voor de 20 km door Brussel trok ik samen met Frank naar de Vlaamse Ardennen om er de Oude Kwaremont, Hemelberg, Hotondberg en de Koppenberg onder handen te nemen. Op die laatste 2 hadden we wel een beetje misérie om boven te geraken... Uiteindelijk werd er 42 km gefietst in 2u15', net geen 19 km/u maar met die heuvels/bergen waren we al bij al toch tevreden.
Op donderdag ben ik dan naar Deinze heen en terug gefietst langs de Leie. Er stond een flinke wind maar ik legde er serieus de pees op. Het ging heel gemakkelijk richting Deinze maar op de terugweg kreeg ik het lastiger. Ik fietste 65 km in 2u30' (26 km/u).
Verleden week vrijdag ben ik dan op mijn eentje naar het zeetje gereden. Na 2u45' fietsen en een goeie 65 km verder posteerde ik me op de zeedijk met een lekkere Sangria... Na een wandeling langs de vloedlijn op blote voeten spoorde ik terug richting Bissegem.

Ondertussen zijn we weeral een weekje verder. Morgenavond is er een kaas -en wijnavond van het werk, zaterdag zal ik een laatste twintiger lopen en zondag is 't vaderkesdag met 2 feestjes. Met dit druk gevulde weekend zouden we nog vergeten om zondag naar de stembus te gaan;-)

Up-date (11/6): ondertussen heb ik een recreatieve sprintduathlon op 4 juli in Wevelgem op mijn programma gezet: 3.75 km lopen - 15 km fietsen - 1.25 km lopen. Benieuwd wat dit zal geven!

11:25 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Super dat je er ook bij zult zijn Veerle !! :-)

Gepost door: Chris | 10-06-10

Goed bezig Veerle! De N8 gaat een mooie tocht voor je worden. Succes!

Gepost door: tiny | 10-06-10

JUIJ!!! Het zal plezant worden tijdens de N8

Gepost door: dirk | 10-06-10

succes ginderachter :-) ik duim van hieruit mee!!!

Gepost door: Jess | 10-06-10

super knappe sportweek hoor
veel succes in toereot veerle

Gepost door: marnix | 10-06-10

Nice, ben ook heel benieuwd hoe die 6u je gaat bevallen!

Gepost door: Wendy | 10-06-10

alez, nu weet ik naar wie ik 'die van ons' moet sturen om haar voor te bereiden op de Ventoux!

Gepost door: geert | 10-06-10

sterke madam!

Gepost door: etienne | 10-06-10

zware planning Betty je hebt een stevige planning en je maakt de ene PR na de andere....jij bent zoiets als goede wijn zeker:-), ook ben ik eens nieuwsgierig naar je gevoel bij de 6 uren van... ik doe dat volgend jaar ook in Stein.Succes nog.

Gepost door: Patrick Aerts | 11-06-10

Dat stemmen was ik ook bijna vergeten. Maar de stembus is hier zo dicht, dat het mij deze avond opviel dat hier plots extra borden (wegomlegging, eenrichtingsverkeer, enz) stonden. En zelf hoop ik er ook bij te zijn op de N8. Maar heb vorige week al geleerd dat ik niet te veel moet verwachten van mijnen tijd.

Gepost door: cremke | 11-06-10

Succes vrijdag! De N8 an Aalter zijn ook mijn twee volgende wedstrijden. Ik kijk er al naar uit.

Gepost door: aprilvis | 14-06-10

De commentaren zijn gesloten.