31-05-10

20 km door Brussel


blog 0Voordat ik straks ga werken wilde ik nog vlug een berichtje posten over de 20 km door Brussel.
Rond 12u werden we (Frank, Marie en ik) opgehaald door schoonzus Det. In Brussel stond Patrick van Joggingclub Wevelgem te wachten om ons naar de Militaire school te begeleiden op 300 meter van de start waar we na de wedstrijd konden douchen.

Na wat verbroederen aan het kanon met heel wat facebookvriendjes en slechte moaten trokken Frank en ik naar ons startvak. Even later was ik hem al uit het oog verloren. Nuja, we gingen elk ons eigen tempo lopen en zien waar we uitkwamen.
Ik had mijn mp3 opgezet, niet te luid zodat ik de sfeer van de vele orkestjes ook nog kon smaken. Onderweg kwam ik Julie en Berry tegen maar ik liet ze verder lopen, het ging een beetje te rap voor mij.

Het verliep verbazend vlot, ik had niet de minste moeite om mijn tempo aan te houden en aan de matten iets vóór het 10-km punt had ik een tijd van 51'36".
Toen Frank vóór de wedstrijd vroeg welke tijd ik in gedachten had antwoordde ik: rond 1u50'... Oei, dat is rap, was zijn commentaar maar stiekem dacht ik om toch nog beter te doen...1u48 ging mooi zijn;-)

Toen ik op mijn Garmin keek aan het 15-km punt had ik een besttijd op die afstand, het kon niet meer mis lopen nu. Ik liep heel soepel verder en de helling op de Tervurenlaan werd vlot verteerd. Die zware km werd in 5'23" gelopen dus ik verloor amper 15".
Na de helling versmalde het een beetje en werd ik voor het eerst een beetje afgeremd want ik had nog veel overschot. Ik klokte af in 1u43'38" waarmee ik uiterst tevreden ben. Mijn vorige 20 km door Brussel liep ik 4 jaar geleden in 2u06'...

Even later zag ik Frank terug aan het kanon en wat bleek: zijn zelfgeklokte tijd verschilde amper 1" met de mijne. We hebben elkaar dus geen seconde gezien tijdens de wedstrijd. Straf, hé...

Na de warme douche zijn we vlot richting huis gereden, waar er nog enkele Leffe's gekraakt werden gevolgd door een heerlijke kip met groenten -en rijstschotel.

't Was tof in Brussel, volgend jaar ben ik er terug!

blog 1blog 2Ook nog vlug eventjes vermelden dat ik de voorbije week aan 45 wedstrijdkilometers uit 3 wedstrijden kwam tov 0 trainingskilometers. Tevens werd de kaap van de 1000 km in 2010 verleden week overschreden, we zijn dus goed bezig!

09:48 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Brussel Een mooi einde aan een week zonder trainingskilometers. Een dikke proficiat aan de beste van de Spencers ;-)

Gepost door: dirk | 31-05-10

hardloopkoppel Jullie tempo's zijn gewoonweg zó op elkaar afgestemd dat 't bijna niet anders kon. Wat een verschil in tijd met 4 jaar geleden zeg!!

Gepost door: geert | 31-05-10

Proficiat metje overwinnening : wat heb je eigl gewonnen ? pff , maar 1 secondje verschil : da's ongelofelijk close ! En nu ? een nieuw duel op de halve ?

Gepost door: jogginggirl | 31-05-10

prachtige tijd en dito t-shirt!

Gepost door: Steve | 31-05-10

Proficiat met je tijd en met de titel van snelste "spencer".
En idd jij was eigenlijk de eerste blogger die ik tegenkwam zondag.

Gepost door: Yves | 31-05-10

Proficiat Op den blog van Frank een kleine motivatie geplaatst voor de kastelenloop. k Vraag mij af als hij het u zal vertellen. :-)

Gepost door: etienne | 31-05-10

Goe bezig Spreken van 1'50, dromen van 1'48 maar wel 1'43 lopen... Ge zijt nie goe bezig, ge zijt héééééééééél goe bezig.

Gepost door: aprilvis | 01-06-10

super knap en proficiat amaai
azo 1 sec ertussen hoe gepast

Gepost door: marnix | 01-06-10

Proficiat Proficiat met je overwinning op uw ventje

Gepost door: RonKing | 01-06-10

Mooi gelopen hoor, een heel stuk onder je geplande tijd!

Gepost door: Wendy | 01-06-10

Had dit jaar graag de 20km gelopen maar helaas... de inschrijving was zo onwijs snel uitverkocht.

Gepost door: Bjorn Paree | 02-06-10

De commentaren zijn gesloten.