26-05-10

Twee verslagskes in één klap...


ladies runOf er nog gelopen wordt... Deze vraag kreeg ik maandagavond toen ik op het werk kwam. Het is wel jammer dat je nachtdienst hebt zodat je vandaag niet kon meedoen in Kortrijk... zei Kristof. Ola, ik heb wel meegedaan en ik heb me nog goed geamuseerd ook.

We hadden een strak draaiboek want we gingen met drie meelopen: Frank liep uiteraard bij de heren met start om 11u, Marie liep voor het eerst een 5-km wedstrijd met start om 11u30 en aankomst op de Grote Markt en ikzelf ging voor de 11 km met aankomst aan de Lange Munte.
Louise, Liza en Maud waren de supporters van dienst die ter hoogte van de Grote Markt post vatten nadat ik ze aan het station van Kortrijk had afgezet. Frank was met de fiets en ikzelf vond een parkeerplaatsje op 10 meter van de startboog. Toch handig als je de kleine straatjes rond de Lange Munte kent ;-))

Na het verbroederen met het SMC (Nico, Katrien, Chris, Gert, Veerle, Vincent, Peter, Christ, Manoutje...) trokken we (Marie en Jogginggirl Veerle) naar de start om de heren aan te moedigen. Een kwartiertje later namen Marie en ik plaats in het startvak. Ik peperde haar nog eens goed in om niet te snel te starten want de eerste kilometer ging bergaf. Nadien bleek mijn vrees ongegrond want Marie had heel verstandig gelopen. Ze finishte in 28'49" op de 5 km. "Volgend jaar doe ik de 11 km mee", was het eerste wat ze zei toen ik ze rond 14u oppikte... Ze zal nog veel mogen oefenen maar that's the spirit!

De dinsdag vóór de wedstrijd had ik het parcours verkend en toen klokte ik af in 1u03' en een kletske. De ambitie was om zeker onder het uur te finishen want op dinsdag liep het heel vlotjes. De warmte speelde mij echter parten, ik had het vooral warm aan mijn hoofd en probeerde wat af te koelen door water te sprenkelen.
De bruggen werden goed verteerd en ik kon in de tweede wedstrijdhelft zelfs nog een beetje versnellen maar het mocht niet zijn... ik finishte in 1u00'19". Volgens Garmin had ik 11,2 km gelopen dus een kleine 11,1 km/u. Ik liep een dikke halve minuut trager dan verleden jaar maar door het gewijzigde parcours kon je niet echt vergelijken.
Het gevoel blijft goed zitten en ik denk dat ik nu definitief de knoop heb doorgehakt: ik ga voor de NACHT...


Terwijl we verslagjes aan het schrijven zijn kan ik net zo goed nog een kort berichtje schrijven over de Trail L'Enfer des Colinnes van zaterdag 15 mei.
Wel, ik heb me daar flink geamuseerd. Toen ik mijn auto parkeerde zag ik al onmiddellijk enkele bekenden: Heidi, Peter, Ludo, Patrick, Franky, Rocco...
De trailschoenen werden aangebonden en weg waren we. De eerste kilometers liepen over asfalt en na 2 km zat er al een stevige klim in die goed verteerd werd. Nadien trokken we meer het bos in en dat doe ik dus het liefst. Op en neer, over smalle paadjes, door het bladerdek...

Op de eerste bevoorrading was er enkel water maar bij de volgende was er keuze te over: bananen, rozijnen, suikerwafels, appelsienen, cola... En dat alles voor de prijs van 3 eurootjes. Wat moet een mens nog meer hebben.
Ik wist niet welke snelheid ik voor mezelf mocht verwachten. Mijn vorige trail was niet echt vlot verlopen, qua snelheid dan. Ik haalde toen amper 7,8 km/u. Waarschijnlijk zat het weer (sneeuw en ijzel) er toen voor iets tussen en misschien ook het verkeerd lopen en de uitgebreide stop bij de bevoorrading (foie gras en witte wijn).

Uiteindelijk kon ik finishen in 2u29'33" over 22,8 km - 9,14 km/u. Ik werd 330ste op 435 deelnemers. Nadien was er nog een tombola maar ik kon jammergenoeg niet blijven. Mijn tombolabiljetje gaf ik af aan enkele Gavertrimmers die er ook waren, misschien hebben ze wel de hoofdprijs weggekaapt, ik heb er alleszins nog niets van gehoord;-)

14:56 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik wil ook dringend eens een trail gaan doen, maar heb geen geld voor trailschoenen :( met gewone loopschoenen is dat waarschijnlijk geen goed plan?

Gepost door: Jess | 26-05-10

Een mooie bezigheid dat lopen van trails!

Gepost door: Tiny | 26-05-10

dat had ik zelfs niet gezien dat er bij de 2e bevoorrading ook bananen en cola waren, heb me beperkt tot bekertjes aannemen om over m'n hoofd te gieten (eigenlijk nog een geluk dat t water was en geen cola, tzou proper zijn zeker...).

Gepost door: Peter | 26-05-10

Tombola ? die gavertrimmers waren anders wel content met die reis naar de marathon van NY ;-)
graptje, allee, de bloedvorm blijft duren, 'k zal in toeroet dus ook voor u mogen blijven staan en roepen :-)

Gepost door: jogginggirl | 26-05-10

De nacht!! Veel succes alvast, wil die ooit ook ééns doen!

Gepost door: Wendy | 30-05-10

De commentaren zijn gesloten.