13-05-10

Pius X-Run


pius x runVorige zaterdag liep ik een korte-afstandswedstrijd, nl de allereerste Pius X-Run. Zoals jullie wellicht al weten zijn die kortere afstanden niet echt mijn ding. De verwachtingen waren niet hoog gespannen amper een week na de 50 km van Vlaanderen in Gistel.

De wedstrijd over 5 km was reeds gestart toen we arriveerden en een dik half uur later weerklonk het startschot voor de 10 km-wedstrijd.
Samen met Jogginggirl Veerle en mijn ventje Frank Spencer begonnen we eraan. De eerste honderden meters gingen aan 13,5 km/u maar nadien kwam ik in mijn ritme van net geen 12 km/u.

De lange duurlopen die ik in voorbereiding liep van de marathon van Parijs en de 50 km van Gistel hebben er blijkbaar voor gezorgd dat ik geen snelheid in de benen heb.
Het is dan ook geen doel op zich om potten te breken op dergelijke afstand. Volgens mij moet je keuzes maken: ofwel ga je voor de lange afstand ofwel leg je je toe op het kortere werk.
Uiteraard zit er in een marathonvoorbereiding ook een deel snelheidswerk. Aangezien ik daar telkens tegenop zie om dergelijke trainingen te volbrengen vervang ik deze dan door een wedstrijd over 10 of 15 km.

Het parcours van de Pius X-Run kon me niet echt bekoren: 4 rondjes van 2,5 km met heel veel draaien en keren. Ik liep de ganse wedstrijd bij een man die vertelde dat hij al verschillende marathons rond de 3 uren liep (in zijn jonge jaren). In het laatste rondje liep ik van hem weg en kon ik nog een 6-tal lopers inhalen. Jammer dat ik pas na een kilometer of acht goed op gang kom, ik kan toch moeilijk vóór een 10 km wedstrijd een opwarming doen van 8 kilometer.

Na 52'13" over 10,3 km (11,84 km/u - 5'04"/km) kwam ik over de eindstreep als achtste vrouw. Het meisje dat ik in de laatste kilometer nog voorbij liep werd eerste in haar categorie (min 35 jaar).

Nadien dronken we nog iets samen met Jogginggirl Veerle die als Renate de finish haalde;-)
Nog een pluim voor de organisatie, alles verliep vlekkeloos. Er werd ook aan de vrouwelijk lopers gedacht: het t-shirt dat we kregen was er in 2 modellen (een vrouwen -en mannenmodel). Meestal krijg je een t-shirt dat je enkel om te schilderen kan gebruiken...

Volgende jaar ben ik er terug bij!

09:50 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Alleszins een mooie tijd. En wat jij kort noemt, dat is voor mij lang ;-)

Gepost door: Herman | 13-05-10

Ja,ik zit de laatste weken ook te tobben!
Wil mij ook heel graag specialiseren in de lange afstanden, maar moet dan natuurlijk beseffen dat ik in wedstrijdjes onder de halve marathon ga moeten inboeten, maar ik denk dat de beslissing snel genomen was :D, je moet je hart volgen hé!
Veel succes nog!

Gepost door: Wendy | 13-05-10

Blij te zien dat de blogpauze al weer over is.
Je hebt inderdaad het korte (snelle) werk nodig om te schitteren op de lange afstand. Ik vind het eigenlijk ook maar niks. Zalige foto!! Tot zaterdag in de HEL!!!!

Gepost door: dirk | 13-05-10

Een schoolvoorbeeld van een dieseltje. Duurt even voordat ze warm zijn maar dan...!

Gepost door: Tiny | 13-05-10

Proficiat! Ik zou het niet kunnen, een week na een marathon of nog erger een 50km, een wedstrijd van 10km lopen. Mijn benen laten dat niet meer toe. De recuperatie bij mij duurt veel langer hoor. Chapeau!

Gepost door: Petra | 13-05-10

Heel juist wat je zegt, ofwel ga je voor lang ofwel voor de korte, beide combineren is moeilijk, 50min lopen op een 10km is altijd heel mooi

Gepost door: Stofke | 13-05-10

De commentaren zijn gesloten.