12-04-10

De mooiste van de zes: Marathon van Parijs!


marathonHier zijn we dan met het verslagje van de marathon van Parijs.
Zaterdagmorgen rond 8u vertrokken we richting Parijs. Buiten 1 zwaar ongeval met een file tot gevolg verliep alles vlot. Rond 11u stond onze auto ondergronds geparkeerd en trokken we naar ons hotel om onze bagage op te bergen, we konden pas om 15u in-checken.

Met de metro trokken we naar de Marathon-Expo. Er stond een rij van een dikke 200 meter (zie één van de foto's op de volgende LINK) aan te schuiven en eerst zag Frank het niet zitten om met de kinderen te wachten. Uiteindelijk schoot het goed op en was hij blij dat hij gewacht had.
Echt waar, de marathon-expo in Parijs is een pareltje met heel veel standjes ook over marathons die ik in de toekomst nog wil lopen... Plots stonden we voor een gigantische klimmuur en tja, daar kon ik dus niet aan weerstaan. Even later bengelde ik 15 meter boven de grond:-)

Nadien zijn we met de kinderen naar de Eiffeltoren gegaan en trokken we een stukje door Parijs. 's Avonds zijn we een hapje gaan eten in de buurt van Mont-Martre.
Rond 22u zocht ik mijn bed op en ondanks het kleine bed sliep ik goed.

Om 6u liep de wekker af en was het tijd om mij klaar te maken. Ik trok een oude trui aan om nadien weg te gooien en een plastieken zak tegen de koele NO-wind. Mijn handschoenen konden niet ontbreken want ik heb altijd last van koude handen, ik droeg ze tot aan km 20. Om 8u stond ik al in het startvak dus werd het ondanks mijn trui en plastiek zak nog 45' bibberen.

Op de tonen van I Gotta A Feeling van de Black Eyed Peas schoten we uit de startblokken. Nu ja, "schoten" was er niet echt bij, eerst moesten we over een berg truien en broeken en zo bereikten we schoorvoetend de startmatten. Ik had een dikke 10 minuten nodig.
Er waren 3 of 4 pacers voor 4 uur en ik besloot mijn kans te wagen en mee te gaan. De eerste 15 km gingen heel vlot maar toen verloor onze pacer zijn schoen. Tja, wat nu, onze pacer was weg. Na een tijdje was hij er terug maar ik had er niet zoveel vertrouwen meer in. Het was ook heel moeilijk lopen, we haalden constant lopers in die blijkbaar een veel snellere tijd opgegeven hadden om zo in een dicht startvak terecht te komen. Ik ben daar dus allergisch aan, hé. Echt leuk kan het ook niet zijn als je constant voorbijgelopen wordt.

Ondertussen had ik mijn fanclub gezien aan km 5 en aan km 22 waren ze er terug. Aan het half-marathonpunt had ik een tijd van net geen 1u59' dus het zat er in om onder de 4 te duiken maar dan mocht ik niet verzwakken. Ik had toen al 400 meter meer op mijn Garmin waarschijnlijk door het vele heen en weer lopen van de ene drankpost rechts naar de volgende die dan terug links was.
Ik was ondertussen bij een andere pacer van 4 uur terechtgekomen toen die plots moest plassen. Heel ambetant natuurlijk, voor de tweede keer was ik mijn pacer kwijt.

Op het dertigkilometerpunt zat ik nog redelijk goed met een tijd van 2u50' maar even verder begon de motor te pruttelen. Op een gegeven moment stond er iemand met een brandslang water te spuiten en kwam ik met mijn beide voeten in een enorme plas water terecht, echt niet leuk bij een temperatuur van 12° en een NO-wind.
Kilometer 35 passeerde ik in 3u20' en toen wist ik dat het niet ging lukken om die 4 uur te halen. Mijn doel werd bijgesteld naar 4u04'04" maar uiteindelijk werd het 4u05'16". Een nieuw PR waar ik best tevreden mee ben. Garmin telde 650 meter meer door het vele weg en weer lopen. Als ik in mijn volgende marathons telkens 3' beter doe dan komt die 4-uurgrens er ooit misschien eens van...

Ik wil Frank en de kinderen bedanken voor de steun, aan km 41 had ik het echt nodig.
Na het uitblazen in de recovery-area zijn we nog een lekkere biefstuk friet gaan eten met een kaasschotel voor mij als toetje.

Parijs is de allermooiste marathon die ik liep en als het kan kom ik zeker nog eens terug!

11:57 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (31) |  Facebook |

Commentaren

goed gedaan! jammer dat je nog niet onder de 4u bent geraakt, maar zo heb je nog iets om naar uit te kijken hé! ;-)
zou hem toch ook graag eens doen!

Gepost door: Jess | 12-04-10

Proficiat met je PR!!

Gepost door: Tiny | 12-04-10

pr super PR prof. Veerle

Gepost door: marnix | 12-04-10

Proficiat met je nieuwe PR. Parijs is zowiezo al een mooie stad. Die marathon onder de 4 uur komt er wel.

Gepost door: Yves | 12-04-10

Die biefstuk friet is zeker verdiend, dikke proficiat, heel mooi verslag...

Gepost door: Stofke | 12-04-10

Waah Proficiat met us nieuw PR!
Dat moeten we zeker eens gaan vieren met een etentje!!!

Gepost door: Michèle | 12-04-10

Die marathon onder de 4u komt zeker in orde hoor! Zeker als je volgende keer een marathon loopt die ietske minder lang is!

Gepost door: Wendy | 12-04-10

mooi Toch schitterend een nieuwe pr bij zo een marathon. Proficiat! Onder de 4 uur komt je wel.

Gepost door: steven | 12-04-10

mijn excuses Sorry voor het verkeerde bericht op het forum Veerle , had niet gezien dat het de brutotijd was !!!
Bij deze nog een dikke proficiat met uw nieuwe pr, die 4 uur lukt u nog wel hoor !!

Gepost door: roadrunnerke | 12-04-10

Parijs Natuurlijk ga je vroeg of laat nog onder die 4 uur. Die 650 meter extra betekent ongeveer 4 minuten en dan kom je al heel dicht in de buurt, hé. Nogmaals een dikke proficiat en geniet van je vet pr!

Gepost door: dirk | 12-04-10

Proficiat! Mooi verslagske en ook de foto's!! Nog eens een grote proficiat met je nieuwe PR. Ja, al de ambetante dingen moet jer er in een grote marathon ook helaas bij nemen (oa startvakken, ik stond in K en haalde er in van startvak A!). Werd ik ook humeurig van in Tokyo, maar relativeerde het dan en dacht 'ge moet blij zijn dat je dat eens mag meemaken en geniet ervan...wel niet vanaf 32km voor mij maar toch, blij dat ik het deed.

In New York zal 't ook voor 't genieten zijn ,want ze willen het optrekken naar 50 000 deelnemers. Hopelijk volgend jaar een snellere ofwel Rotterdam of IFF. Mijn motto is wel om geen 2x dezelfde marathon te lopen!

Groetjes en geniet maar eens goed van je succes!

Nathalie

Gepost door: Nathalie Rees-DEbersaques | 12-04-10

@ Nathalie Ik wilde ook geen tweemaal dezelfde marathon lopen maar ondertussen liep ik al 2 x Rotterdam. Parijs wil ik zeker nog eens lopen en volgend jaar misschien terug Rotterdam...

Gepost door: Spencerwoman | 12-04-10

Knap gelopen en proficiat met je PR. En over die 4 uur grens zou ik mij geen zorgen maken. Je zit er zo kort bij (7sec/km) dat je eer zeker gaat onder duiken.

Gepost door: Herman | 12-04-10

Kippevel momment in Paris amai super goed gedaan meiske !!! dikke proficiat en geniet nu van je roze wolkje !!!

Gepost door: Katrien | 12-04-10

Vier uur grens Die vier uur grens komt inderdaad steeds dichterbij! En dat gaat je zeker lukken. Nu eerst lekker nagenieten van je mooiste marathon en natuurlijk je nieuwe PR>

Gepost door: M@urice | 12-04-10

Oh la la Oh la la ... c'est magnifique!

Gepost door: etienne | 12-04-10

Een zwaar parcours en toch een PB en direct zin om terug te keren ? Meer dan geslaagd dus !
Leuk dat jullie dit als gezinsuitstap deden, Parijs is nu eenmaal een mooie stad.
Geniet maar na van je prima prestatie !

Gepost door: jogginggirl | 12-04-10

Proficiat! Proficiat met je nieuwe besttijd! Op naar de -4uur!

Gepost door: Petra | 12-04-10

prachtig!! een PR is altijd schitterend en is het beste bewijsd van je gestage vooruitgang. Mooi verslagje; m'n haren komen er van recht te staan en 'k zou zo direct een inschrijvingsformulier willen invullen voor volgend jaar zie ...
Proficiat enneuh .... die 4 uur ... die gaat er zeker aan!

Gepost door: geert | 12-04-10

Gefeliciteerd met je PR.

Gepost door: John | 12-04-10

Mooie PR En dit op een zwaar parcours (we waren vorige week op citytrip in Parijs en het is er niet plat). Die 4 u komt aardig dicht bij.

Gepost door: Mike | 12-04-10

mooi verslag, goed gedaan daar in Parijs. Staat ook nog op mijn verlanglijstje !

Gepost door: Filip | 12-04-10

knap verslag, proficiat met je PR. De 4u is trouwens heel dichtbij als je je tijd van 42.85k omrekent naar 42.2k traject, dus die sub 4 moet er mits een goede dag zeker in zitten!

Gepost door: Peter | 12-04-10

Leuk verslag Veerle en vooral wederom een dijk van een prestatie! Proficiat. Met jouw overgave gaat die 4u grens er wel eens aan, zeker weten.

Gepost door: Gert | 13-04-10

Top gedaan Veerle,
En tja Parijs misschien wel de mooiste maar Rotterdam de gezelligste ;-).
Geniet van je mooie PR en ook jij bent een paar minuten verwijderd van de 4 uur grens. Komt goed!!!

Gepost door: Rich@rd | 13-04-10

Proficiat Veerle , prima tijd hoor met dit weer. Knap gedaan.

Gepost door: natalie | 13-04-10

Wanneer je de kilometertotalen van jan-feb-mrt op een rij ziet, zie je het aankomen en jawel proficiat het is je gelukt. BTW mocht je nog aan ultra's denken 11/7 is er terug een Belgische 6-uren loop, en wel in aalter

Gepost door: cremke | 13-04-10

Proficiat Alweer een stapje dichter bij de 4-uur grens die nu echt wel dichtbij komt.

Gepost door: Marc | 14-04-10

Gefeliciteerd met je mooie PR en marathon tijd, super.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 16-04-10

Proficiat met je knappe prestatie en nieuw PR ! Parijs is inderdaad een heel knappe marathon.

Gepost door: philippe | 20-04-10

PRoficiat met de prestatie !! Je PR steeds verbeteren met een paar minuten is toch veel leuker ? Ha ha ha :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 20-04-10

De commentaren zijn gesloten.