05-04-10

Een teken van leven...
parijs parcours 1't Is verbazend hoe de weken voorbijvliegen. Het blogloze leven bevalt me uitstekend maar hier en daar kreeg ik al de vraag wanneer er nog eens een up-date kwam. "Het hoeft nog niet eens een gans verhaal te zijn maar een teken van leven volstaat", was de teneur van de verschillende commentaren.
Gisteren moest ik werken en toen Frank op paaseitjesjacht ging bij mijn ouders kreeg hij te horen: jammer dat Spencerwoman niet meer blogt, zo kwamen we nog eens het één en het ander te weten ;-)
Deze morgen had ik lekker gesmuld van de kaasschotel die mijn moeder meegegeven had en toen ik een kopje koffie aan het drinken was (geen alcohol meer tot na Parijs voor mij) dacht ik: "ik zal nog eens een blogberichtje maken..."

De voorbereiding voor de marathon van Parijs is tot nu toe goed verlopen. Ik zit in de laatste week en het "taperen" is begonnen, ik plan op dinsdag -en donderdag nog een uurtje training en dan is 't gedaan.
De nadruk lag vooral op lange duurlopen. De langste duurloop bedroeg 33 km en de leukste was de training die ik samen met Dirk en Nico afhaspelde in Le Pays des Colinnes. Het hoogteverschil maakte het lastig maar het charmante gezelschap van twee bodyguards die me beschermden tegen driepotige loslopende gevaarlijke honden maakte alles goed.

Op het werk is het redelijk druk geweest. De laatste 3 weken moest ik 2 weekends werken en verleden week had ik nachtdienst. De week ervoor sprong ik ook een nachtje in voor een collega die haar voet gebroken had.
Onze droogkast is nog steeds niet hersteld zodat ik bijna dagelijks naar het wassalon mag rijden. En verder loeren de klusjes in en om het huis om de hoek. Ik probeer alles een beetje uit te stellen tot na Parijs maar zaterdag na het werk heb ik een aantal uurtjes in de tuin gewerkt.
Gisteren, vroeg in de ochtend ben ik naar de Gavers getrokken om 20 km te lopen in kop 2 uur. 's Middags hebben we gourmet gegeten en toen was het tijd om te gaan werken.
Deze week moet ik nog 2 namiddagen werken zodat ik wel een beetje tijd zal hebben om te rusten.

Wat zijn mijn ambities nu voor Parijs?
Ik hoop zeker op een pr, ik zou zelfs ontgoocheld zijn mocht het niet lukken.
Uiteraard weet ik dat alles dan moet meezitten de dag zelf. Ik maak me niet te veel zorgen over de dingen die ik zelf in de hand heb zoals een goede voorbereiding. Verder ga ik deze week een beetje op mijn voeding letten zoals veel pasta, fruit en groenten eten, geen alcohol en weinig koffie, wel veel water drinken.
Enkele clubmakkers vertelden me dat ik er scherp uitzie maar de weegschaal zegt iets anders. Ik zit 2 kg boven mijn ideale marathongewicht. Ik moet er wel bij vertellen dat ik voor mijn huwelijksverjaardag van mijn ventje een nieuwe weegschaal kreeg en ze "weegt" een beetje meer dan de vorige. Mooie cadeau dus, voor een vrouw ;-) Het kunnen altijd spieren zijn, denk ik dan want "spieren wegen meer dan vet"...

Ik wens iedereen die vandaag (Utrecht) of de komende weken een marathon of wedstrijd loopt het allerbeste toe. Het volgende berichtje zal voor volgende week zijn...

12:12 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

go go go in Parijs !!! heel veel succes in Parijs he ! Uiteraard wens ik u ook nen vet goeien tijd en 't zit er dik in, maar met 't vel van dienen beer kunt g'anders ook nog nen winterfrak maken zeker ? (gezien de zomer 't dit jaar niet ziet zitten)

Gepost door: jogginggirl | 05-04-10

Parijs Je voorbereiding is optimaal verlopen. Het is zeker dat je een goeie wedstrijd zult lopen. Of het al dan niet een pr wordt, is minder belangrijk. Maar het zal er niet ver van zijn ;-)

veel succes,
één van de bodyguards die eigenlijk zelf veel schrik heeft voor honden met drie poten en meer.

Gepost door: dirk | 05-04-10

en op welke dag ... mag ik voor je duimen ? Heel weldra zo te zien aan je voorbereiding ! Ik spaar nog even mijn duimpjes voor Utrecht, maar dan zijn ze voor jou ! Veel succes !

Gepost door: kaat | 05-04-10

ik ga kei hard duimen voor jou!!!!

Gepost door: Jess | 05-04-10

PARIS Je voorbereidingen zijn helemaal top verlopen dat wil al veel zeggen , Parijs zal voor jou een schitterende marathon zijn ,ik ben fan hé van jou dus geef er maar een lapke op de laatste 10kmters je weet wat je kan en karater heb je in overschot ,veel succes

Gepost door: Katrien | 05-04-10

Je zegt het zelf al spieren wegen meer dan vet. Mijn loopmaatjes zijn volgende week ook in Parijs. Jij heel veel succes gewenst!

Gepost door: Tiny | 05-04-10

Succes! Veel succes zondag in Parijs Veerle! Die 4u lukt je deze keer, voorbereiding was prima en de ervaringen van de vorige marathon tellen ook he. Ik duim alvast vanover 't water en hopelijk ben ik er volgend jaar of in 2012 ook bij.
Greetings
Nathalie

Gepost door: Nathalie Rees-DEbersaques | 05-04-10

Ik duim voor je hoor!! Niet inzitten met dat gewicht, je weegschaal is kapot!

Gepost door: Wendy | 05-04-10

Succes! Heel veel succes in Parijs.

Gepost door: John | 06-04-10

héél véél succes in Parijs...duimen maar.

Gepost door: natalie | 06-04-10

Dikke proficiat met je PR in Parijs

Gepost door: Wim | 11-04-10

De commentaren zijn gesloten.