10-02-10

Weg met de sneeuw, wij willen zomer...


sneeuw1Piep, hier zijn we nog eens terug. Ik weet het: 't begint afgezaagd te worden en 't is misschien geen excuus maar ik heb de laatste tijd weinig tijd.
't Is razend druk op 't werk en als ik dan eens een dagje thuis ben ligt er hier een hoop werk te wachten of zit ik met zieke kindertjes.
Onze droogkast is kapot en voorlopig behelp ik me met naar het wassalon te rijden om daar alles te drogen. Ik moet jullie waarschijnlijk niet vertellen dat met een "ménage" van 6 personen de wasmachine hier overuren draait. Alles wordt wel een beetje geconcentreerd in het weekend want op vrijdagavond komt Marie thuis van Brugge met een stapel was. 't Is al meer dan eens voorgevallen dat ze plots op zondagavond met nog een stapel vuile sportkleren afkomt die ze ergens vergeten was uit haar tas te halen... En wat doet een moeder dan: ja nog vlug een handwasje doen en hopen dat alles tegen de volgende morgen droog is.

Dan de marathon van Parijs... Ik heb mijn werkschema voor de volgende weken eens bekeken en 't zal puzzelen worden om de nodige trainingen goed te laten verlopen.
Vooral de duurtrainingen in 't weekend komen een beetje in 't gedrang en dat zijn uiteraard de belangrijkste trainingen in een marathonvoorbereiding.
Het weekend vóór de marathon (paasweekend) moet ik werken, op zaterdag de vroegen en op zondag de laten. Dat is niet zo erg want dan is het taperen al begonnen. Verder heb ik 2 nachtdiensten op 29 en 30 maart.
Drie weken voor de marathon moet ik werken op zaterdagvoormiddag. In de namiddag is er een fietstocht met de collega's van het werk en 's avonds gaan we eten en fuiven met mijn neven en nichten en dan... Op zondag moet ik van 6u15 tot 14u45 werken en in de namiddag is er een oudersfeestje van de jeugdbeweging van de kids. Dit wil dus zeggen dat er niet gelopen zal worden in één van de cruciale weekends vóór de marathon :-((
Ook ga ik het laatste weekend van februari met vrienden naar Parijs en daar zal er hoogstwaarschijnlijk niet gelopen worden.

Uiteraard heb ik mijn verwachtingen voor de marathon: ik hoop op een pr en wil eigenlijk gaan voor een tijd van 4u04'04". Volgend jaar ga ik resoluut voor een tijd onder de vier uur. Vanaf september ga ik halftijds werken en dan wil ik alles uit de kast halen om sub4 te lopen in het voor -of najaar van 2011.

Verder wil ik me "Sabine Hagendorens gewijs" wagen aan een weersvoorspelling voor zondag 11 april:

"Na de extreem koude winter doet de zomer zijn intrede op paasmaandag, de lente wordt dit jaar "geskipt". Het wordt dan 22 graden en vanaf dinsdag doen we er telkens een graadje bij zodat we uitkomen op een mooie 28 graden op zondag 11 april."

Gelukkig start de marathon in Parijs om 8u45 's morgens. De marathonlopers in Rotterdam zullen minder geluk hebben...

11:06 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

We want Veerle for weevrouwke, vote now !!

Gepost door: marnix | 10-02-10

zeg... waarom niet sub 3u proberen ?
hihihi....
groetjes

Gepost door: kj | 10-02-10

Trek dat weertje dan nog maar een week of 2 door tot Antwerpen :)

Gepost door: Yves | 10-02-10

28 graden een voorspelling die velen doet huiveren. Nee....niet van de kou!!

Gepost door: Tiny | 10-02-10

winter maar allez, laat die sneeuw nog een beetje doen; 't land ligt er nu net zo mooi bij ...

Gepost door: geert | 10-02-10

Mmm voor mij is 20gr meer dan genoeg hoor!

Gepost door: Wendy | 11-02-10

Pro en contra's De sneeuwperikelen beginnen blijkbaar op de mensen hun zenuwen te werken. Wat halfweg december als wow werd verwelkomt wordt nu uitgespuwd ..

Gepost door: danny | 11-02-10

Blijkbaar ga je enkele dertigers tijdens de week moeten lopen. Als je gezelschap zoekt, geef maar een seintje, hé.

Gepost door: harmsie | 14-02-10

zomer Hopelijk geen 28° voor wat voor mij de eerste marathon moet worden in Antwerpen,(25/04/2010) ik ben namelijk een wintermens, voor mij mag da weer een gans jaar zo blijven, nu voel ik me goed in mijn vel
Ik zou beter naar Lapland verhuizen of zo
Maar veel succes toegewenst en tot zaterdag??

Gepost door: RonKing | 15-02-10

Inmiddels verlang ook ik weer nar de zomer.... al moet ik dat nu niet te hard roepen want er was eens een hele warme dag in april toen U de allereerste Marathon ging lopen...

Gepost door: Bjorn Paree | 15-02-10

De commentaren zijn gesloten.