01-02-10

Tiegem-Harelbeke onder een volle maan...


11Gisteren in de vroege ochtend werd het Kerkplein van Tiegem overspoeld door een grote bende Gavertrimmers... Yep, 't was clubkampioenschap. We waren ruim een kwartier voor de start uit de warme auto-car gestapt. De meeste warmden een beetje op maar een groot deel zocht beschutting in de kerk. De biechtstoel was het warmste plekje in de kerk:-)

Even vóór 8 uur weerklonk het startschot en weg waren we, Tiegemberg naar beneden... De eerste km ging aan een dikke 12 km/u maar zoals het spreekwoord zegt: "what go's up, must go down", in ons geval de omgekeerde beweging dus.

Veronique, onze snelste Gavertrimster, had zich in extremis ingeschreven dus een eerste plaats zat er niet in. Dan was er nog Liane die vooral op korte afstand (<10 km) veel sterker is dan ik. Die wilde ik in het vizier houden en na een goeie 2 km hadden we ze te pakken. Ik liep op dat moment samen met Frank, William en nog een Frank.
Even verderop zag ik dat mijn veters loskwamen, ik probeerde er niet teveel naar te kijken maar uiteindelijk kan je niet anders dan stoppen en ze vastmaken. Frank, gentleman, zoals hij is wilde wachten maar ik maande hem aan om zijn tempo te lopen. Het knopen zorgde toch voor een vertraging van een kleine minuut, mijn handschoenen uittrekken, knopen en terug aanzetten.
Ondertussen waren Liane en Paul mij voorbijgelopen. Paul had ik snel terug te pakken maar Liane bleef een kleine 100 meter voor me uitlopen. Telkens het bergop ging kroop ik dichterbij maar toen het terug bergaf ging werd het gat groter. Net toen we halfweg wedstrijd waren kwam ik bij Liane, even verderop liep ik ze voorbij.

Vanaf dan kreeg ik het gevoel dat ik nog lang dit tempo kon aanhouden en zo besloot ik om iets te vesnellen. Net voor de brug over de E17 in Deerlijk had ik ook William te pakken. Hij zou uiteindelijk nog 2'30" moeten toegeven op 5 km. Frank en Frank had ik toen nog in het vizier maar ondanks mijn constante tempo liepen ze steeds verder van me weg tot ik ze niet meer zag.
In de Heerbaan zag ik in de verte iemand lopen, Robert, bleek achteraf en ik zag dat ik steeds dichter kwam. Het laatste stuk op de besneeuwde en bevroren Finse piste lag er zwaar bij maar toch kon ik mijn tempo aanhouden.
Ik finishte 20' na Robert in een tijd van 1u17'43" (14,580 km). Dat is ondanks de "veterstop" 27' sneller dan vorig jaar en zo werd ik tweede dame en eerste in de categorie +40.
Ik blik tevreden terug op Tiegem-Harelbeke, volgend jaar ben ik er weer.

Na de prijsuitreiking was er tombola en ik won een "afvalverwijderende massage van benen en tenen" bij kinesist Philippe van onze club. Ik ben aan het twijfelen of ik die neem vóór of na Parijs.

Daarmee zijn we bij de marathon van Parijs aanbeland. Gisteren was het nog 10 weken en vanaf morgen start mijn schema van Herbert Steffny.
Ik zocht een relatief eenvoudig schema met niet teveel versnellingen en ik denk dat dit echt mijn ding wordt. Morgen ga ik een uurtje lopen aan 6'20"/km, verder staat er op donderdag een snelle duurloop (naar mijn normen) van 5 km aan 5'45"/km met wu en cd op het programma, zaterdag 40' aan 6'30" en op zondag 22 km aan 6'20". Deze laatste doe ik het liefst. Week 1 zal bijgevolg afgesloten worden met 47 loopkilometerkes.
Misschien lijkt dit weinig in een marathonvoorbereiding maar voor mijn niveau en kunnen moet dit volstaan. De zwaarste week wordt week 8 met 61 km.
We zijn dus vertrokken en voorlopig zit ik op schema, vandaag rustdag ;-)

1321


Op de site van de Gavertrimmers zijn er 219 foto's te vinden met dank aan Lieven, Rony en Jan. Zou het kunnen dat ik Lieven ken van vroeger (pas nu ontdekt)? Bij de volgende gelegenheid slaan we een babbeltje...

10:58 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Proficiat Veerle met je tweede plaats en veel succes in de voorbereiding naar Parijs toe.
Ik duim voor je.

Gepost door: marnix | 01-02-10

Parijs Veel plezier tijdens je tocht richting Parijs. We zullen het op de voet volgen. En pak Philippe maar mee naar de kinesist zodat hij dat ook leert. Vanaf dan elke week thuis een afvalverwijderende massage ;-) Je zult nogal vliegen in Parijs ;-)

Gepost door: harmsie | 01-02-10

proficiat met je podiumplaats, veel succes met je marathonvoorbereiding.

Gepost door: Peter | 01-02-10

Proficiat met je podiumplaats! Mijn loopmaatjes van donderdag gaan ook naar Parijs.

Gepost door: Tiny | 01-02-10

proficiat met je titel in de dames +40!

Gepost door: Koen | 01-02-10

Wauw, proficiat met je podiumplaats, en veel succes met je nieuwe schema!

Gepost door: Wendy | 01-02-10

Proficiat met je podiumplaats, volgende keer de veters goed knopen hè.

Gepost door: Marc | 01-02-10

Proficiat! Flink gelopen , veel succes met de voorbereiding van je marathon.

Gepost door: Petra | 02-02-10

Mooie tijd e3n gezellig zo met de groep op pad.
Op naar je zwaarste week!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 04-02-10

Watervliet Je bent zeer goe bezig, ik weet nie of ik je zal kunnen volgen in Watervliet op de 27 km maar ik ga toch mijn best doen
groetjes Ronny

Gepost door: RonKing | 07-02-10

De commentaren zijn gesloten.