22-01-10

't Weekend is begonnen...


LeffeGisteren zijn Frank en ik gaan trainen bij Joggingclub Wevelgem. Op donderdagavond staat er daar een rondje van een dikke 10 km op 't menu. Doordat ik deze week aan amper 3,5 km geraakte - maandagavond in de fitness - besloot ik om van thuis uit te vertrekken. Na afloop kon ik 15,5 km bijschrijven op mijn teller. De eerste 5 km liep ik in mijn eentje aan 9,6 km/u met een muziekje in de oren en de volgende 10,5 gingen samen met de clubmakkers aan een dikke 10 km/u. Nadien kon ik samen met Frank naar huis terug rijden.
De komende weken zal ik naar aanleiding van de marathon van Parijs nu en dan naar huis lopen zodat ik op donderdag dan aan een kleine halve marathon zal raken. Het besef dat de marathon slechts een 11-tal weken veraf is begint stilletjesaan door te sijpelen...

Dan iets anders. Voorlopig heb ik een 3/4de job in het labo van het ziekenhuis maar vanaf september neem ik tijdskrediet en ga ik halftijds werken. Deze week kon ik mijn nieuwe uurrooster inkijken en op het eerste gezicht ziet het er super uit. Veel vrije tijd om... nee, niet onmiddellijk om te lopen maar om enkele karweitjes uit te voeren die we al veel te lang lieten liggen. Vooreerst ga ik de zolder isoleren en daarna zakken we af naar de kamer van Liza en Marie. Ik heb de meiden 3 jaar geleden beloofd om hun kamer helemaal te re-stylen maar er kwam telkens iets tussen.
Volgend weekend worden ze 13 jaar en dat olifantjesbehang van toen ze geboren waren begint serieus hun keel uit te hangen. Marie heeft er niet zoveel last van doordat ze tijdens de week op haar "kot, zoals ze zelf zegt" in Brugge zit maar Liza des te meer.
Verder moet de traphal een ander kleurtje krijgen maar hoe ik dat ga flikkeren weet ik niet. Misschien moet ik wel een stelling huren met die hoge muren.

Voorlopig zal ik 1 jaar tijdskrediet nemen maar als het goed meevalt dan komt er nog een jaartje bij en dan wil ik wel eens een poging doen om die 4 uursgrens van de marathon te slopen.
Doordat ik in het weekend en 's nachts werk nu is het soms echt plannen en herplannen om de nodige tijd vrij te maken om te trainen. Daarbij komt nog dat we gekozen hebben voor een groot gezin en dan wil ik voldoende quality-time geven aan zowel de kindertjes als aan Frank. Nu ja, ze/we hebben niet te klagen. Frank en ik hebben beiden een job die we graag doen, toffe collega's en vrienden. We sporten graag en doen dit in 2 clubs waar we heel wat vrienden gemaakt hebben.
De kinderen hebben elk hun plekje gevonden op een school waar ze zich goed voelen. Ze hebben hun eigen sportactiviteiten, zijn in de jeugdbeweging, hebben heel veel vrienden die regelmatig komen logeren. Aan de voordeur staan soms zoveel fietsen geparkeerd alsof we in een studentenkot women in plaats van in een gewoon huis.
En zo weten we altijd wat doen.

Straks ga ik naar de kapper en vanavond is er een feestje van mijn werk in de "commanderie" in Kuurne. Morgenvroeg heeft Maud een judotornooi in Lendelede en 's avonds gaan we nieuwjaren bij familie.
Op zondagmorgen ga ik normaal naar de Gavertrimmers om een 11-tal km te trainen en in de namiddag is er de Leffeloop in Markegem waar we heel wat gelijkgestemde Leffeliefhebbende bloggende facebookers tegen het lijf zullen lopen:-) Het weekend zal voorbij zijn voordat we het weten...

09:21 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

13-01-10

Run voor Leffe in Markegem!


leffeloopAnders dan gepland is het voorbije weekend rustig verlopen. Nuja, "rustig ten huize Spencer" is een relatief begrip...
Vrijdag had ik een probleem met onze wasmachine, ze nam geen water meer en dankzij enkele reactie's op face-book kon ik het euvel verhelpen. Er zat iets verstopt in de leiding achteraan. Tegerlijkertijd heb ik de filter uitgekuist en vond ondermeer: 10 harde maïskorrels, 1 euro, een halve euro, 5 "rostjes", een haarspeld en 2 sluitspelden...

Oorspronkelijk was ik van plan om op zaterdag of zondag een 25-tal km met marathonman 365 mee te lopen maar het vieze weer besliste er anders over.
Nadat we met de kinderen naar de bioscoop geweest waren (Dossier K voor ons en De wraak van Anubis voor de kinderen) werd het een training op de loopband. Ik maakte er een specialeke van: helling op afwisselend 7 en 8% en aan 8 km/u een 6-tal km gelopen. Wel, 't was leuk, ik denk er aan om telkens als ik op de loopband loop om zoiets te doen en de afstand op te drijven. Dit lijken mij ideale trainingen voor de Ubaye Salomon Trail op 8 augustus. Ondertussen is ons hotelletje al geboekt in Isola 2000 op 70 km van Barcelonnette.
De avond werd afgesloten met een sauna en de warmte deed enorm veel deugd. Ik heb eens uitgeprobeerd om sit-ups te doen in de sauna, gezweet dat ik heb:-)

Op zondag gingen
Frank en ik meetrainen met de Gavertrimmers. We liepen eerst een 2-tal km om dan aan te sluiten bij de groep om er nog 16 bij te lopen. In het eerste rondje gleed ik uit in een bocht en bezeerde mijn knie. Sedert zondag heb ik dus niet meer gelopen, misschien vanavond. Mijn knie baart me geen zorgen maar ik heb last van lage rugpijn en weet niet of ik er wel verstandig aan doe om te lopen.
Tot de marathon van Parijs is het nog 12 weken en een half. De lange duurlopen komen stilaan in het verschiet.

En dan is er op 24 januari de loop der lopen: "leffeloop"...
Ik zag op facebook dat we al met 19 bloggers/facebookers zijn. Dat ze maar genoeg Leffe inslaan. Verleden jaar waren er 650 deelnemers maar ik denk dat er dit jaar nog een paar 100 zullen bijkomen. Hopelijk verloopt de inschrijving dit jaar minder chaotisch. Op de eerst editie hadden ze blijkbaar zo een grote opkomst niet verwacht. Ik zal alvast op voorhand inschrijven...
Ik zou zeggen: allen daarheen!

06-01-10

Marathonman 365!


n134083836874_1542Zondag stond de Louis Persoons Memorial Marathon op mijn programma, de halve wel te verstaan. Door de te verwachten sneeuwval van het komende weekend is Micha Havreluk (organisator) genoodzaakt om deze schitterende natuurmarathon af te lasten. Heel spijtig, maar waarschijnlijk de enige juiste beslissing.

Zal er dan niet gelopen worden dit weekend? Natuurlijk zal er gelopen worden, er komt nu plots een volledig weekend vrij.
Ik was al van plan om in mijn marathonvoorbereiding eens naar Gent te trekken waar Marathonman 365 elke dag een marathon loopt aan de watersportbaan. Ik zou weliswaar niet de volledige afstand lopen want je kan altijd na een paar rondjes afhaken of inpikken. Het tempo ligt rond de 10 km/u.
Zaterdag lijkt me ideaal om een 25 à 30 km mee te draven. Nadien gaan we waarschijnlijk een hapje eten in Gent.
Zijn er nog liefhebbers, laat het gerust weten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. En of we nu lopen in Genk of Gent, 't is maar ene letter verschil ;-)

De voorbije nachten stond ik met de nachtshift en normaal ben ik dan wel een beetje vermoeid maar deze keer kon ik overdag goed slapen. Daardoor heb ik beslist om vanavond mijn steentje bij te dragen en bloed te gaan geven, al voor de 44ste keer. Doordat er dit weekend nu toch geen wedstrijd is kan ik het me gerust permitteren om een trapje te zakken in hematocriet...

Update 8/1: zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien zal het morgen een rustdag worden en dan zien we zondag wel of we naar Gent afzakken...
Het bloedgeven is ook niet gelukt. Na enkele minuten schoot de naald uit mijn arm met een fonteintje tot gevolg. Tegenwoordig mogen ze maar 1 keer prikken dus kwam ik van een kale reis thuis. Maar de intentie was er dus dat is al iets.

Aan allen die morgen in Watervliet of aan 't zeetje de koude gaan trotseren: veel geluk en warmte toegewenst, ik zal binnen blijven...

14:43 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |