22-01-10

't Weekend is begonnen...


LeffeGisteren zijn Frank en ik gaan trainen bij Joggingclub Wevelgem. Op donderdagavond staat er daar een rondje van een dikke 10 km op 't menu. Doordat ik deze week aan amper 3,5 km geraakte - maandagavond in de fitness - besloot ik om van thuis uit te vertrekken. Na afloop kon ik 15,5 km bijschrijven op mijn teller. De eerste 5 km liep ik in mijn eentje aan 9,6 km/u met een muziekje in de oren en de volgende 10,5 gingen samen met de clubmakkers aan een dikke 10 km/u. Nadien kon ik samen met Frank naar huis terug rijden.
De komende weken zal ik naar aanleiding van de marathon van Parijs nu en dan naar huis lopen zodat ik op donderdag dan aan een kleine halve marathon zal raken. Het besef dat de marathon slechts een 11-tal weken veraf is begint stilletjesaan door te sijpelen...

Dan iets anders. Voorlopig heb ik een 3/4de job in het labo van het ziekenhuis maar vanaf september neem ik tijdskrediet en ga ik halftijds werken. Deze week kon ik mijn nieuwe uurrooster inkijken en op het eerste gezicht ziet het er super uit. Veel vrije tijd om... nee, niet onmiddellijk om te lopen maar om enkele karweitjes uit te voeren die we al veel te lang lieten liggen. Vooreerst ga ik de zolder isoleren en daarna zakken we af naar de kamer van Liza en Marie. Ik heb de meiden 3 jaar geleden beloofd om hun kamer helemaal te re-stylen maar er kwam telkens iets tussen.
Volgend weekend worden ze 13 jaar en dat olifantjesbehang van toen ze geboren waren begint serieus hun keel uit te hangen. Marie heeft er niet zoveel last van doordat ze tijdens de week op haar "kot, zoals ze zelf zegt" in Brugge zit maar Liza des te meer.
Verder moet de traphal een ander kleurtje krijgen maar hoe ik dat ga flikkeren weet ik niet. Misschien moet ik wel een stelling huren met die hoge muren.

Voorlopig zal ik 1 jaar tijdskrediet nemen maar als het goed meevalt dan komt er nog een jaartje bij en dan wil ik wel eens een poging doen om die 4 uursgrens van de marathon te slopen.
Doordat ik in het weekend en 's nachts werk nu is het soms echt plannen en herplannen om de nodige tijd vrij te maken om te trainen. Daarbij komt nog dat we gekozen hebben voor een groot gezin en dan wil ik voldoende quality-time geven aan zowel de kindertjes als aan Frank. Nu ja, ze/we hebben niet te klagen. Frank en ik hebben beiden een job die we graag doen, toffe collega's en vrienden. We sporten graag en doen dit in 2 clubs waar we heel wat vrienden gemaakt hebben.
De kinderen hebben elk hun plekje gevonden op een school waar ze zich goed voelen. Ze hebben hun eigen sportactiviteiten, zijn in de jeugdbeweging, hebben heel veel vrienden die regelmatig komen logeren. Aan de voordeur staan soms zoveel fietsen geparkeerd alsof we in een studentenkot women in plaats van in een gewoon huis.
En zo weten we altijd wat doen.

Straks ga ik naar de kapper en vanavond is er een feestje van mijn werk in de "commanderie" in Kuurne. Morgenvroeg heeft Maud een judotornooi in Lendelede en 's avonds gaan we nieuwjaren bij familie.
Op zondagmorgen ga ik normaal naar de Gavertrimmers om een 11-tal km te trainen en in de namiddag is er de Leffeloop in Markegem waar we heel wat gelijkgestemde Leffeliefhebbende bloggende facebookers tegen het lijf zullen lopen:-) Het weekend zal voorbij zijn voordat we het weten...

09:21 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Leuke vooruitzichten Veerle ! Ik heb ook deeltijds gewerkt tot de kinderen 'groot genoeg' waren, daarna enkele jaren 4/5 en nu terug fulltime aan de slag met volle goesting :-)

Gepost door: Chris | 22-01-10

Bezig bijtje, geniet van de Leffe's zondag...

Gepost door: Stofke | 22-01-10

't omgekeerde van Chris Vroeger een bijna dubbele full-time en sedert vorig jaar nog 4/5den ... in voorbereiding van mijn pensioen hé :-)))
Bij mij valt het alleszins heel goed mee!
Tot zondag

Gepost door: Koen | 22-01-10

Altijd een "bezige bij"!!

Gepost door: Tiny | 22-01-10

da's nu ne keer een mooi verhaal zie ... ideaal om 't weekend te beginnen na een week waarin in Haïti heel veel mensen ontslagen werden en er een aardbeving was onder Opel Antwerpen ...

Gepost door: geert | 22-01-10

Groot gelijk, ik maak ook gebruik van het tijdskrediet, zo is er veel meer tijd voor de kinders en heb je ook nog wat tijd voor jezelf, je moet immers ook wat van het leven profiteren hé!

Gepost door: Wendy | 23-01-10

Hopelijk heb je er wat van genoten, want ondertussen is het weekend bijna gedaan.

Gepost door: Marc | 24-01-10

de 27 van Watervliet En Is onze date nog altijd geldig? Ik ga donderdag een naar de marathonman, moet dan nie werken, en zou graag eens 25 km meelopen

Groetjes Ronny

Gepost door: RonKing | 25-01-10

@ Ronny Watervliet staat inderdaad nog altijd in mijn agenda. Tot dan!

Gepost door: Spencerwoman | 26-01-10

De commentaren zijn gesloten.