13-01-10

Run voor Leffe in Markegem!


leffeloopAnders dan gepland is het voorbije weekend rustig verlopen. Nuja, "rustig ten huize Spencer" is een relatief begrip...
Vrijdag had ik een probleem met onze wasmachine, ze nam geen water meer en dankzij enkele reactie's op face-book kon ik het euvel verhelpen. Er zat iets verstopt in de leiding achteraan. Tegerlijkertijd heb ik de filter uitgekuist en vond ondermeer: 10 harde maïskorrels, 1 euro, een halve euro, 5 "rostjes", een haarspeld en 2 sluitspelden...

Oorspronkelijk was ik van plan om op zaterdag of zondag een 25-tal km met marathonman 365 mee te lopen maar het vieze weer besliste er anders over.
Nadat we met de kinderen naar de bioscoop geweest waren (Dossier K voor ons en De wraak van Anubis voor de kinderen) werd het een training op de loopband. Ik maakte er een specialeke van: helling op afwisselend 7 en 8% en aan 8 km/u een 6-tal km gelopen. Wel, 't was leuk, ik denk er aan om telkens als ik op de loopband loop om zoiets te doen en de afstand op te drijven. Dit lijken mij ideale trainingen voor de Ubaye Salomon Trail op 8 augustus. Ondertussen is ons hotelletje al geboekt in Isola 2000 op 70 km van Barcelonnette.
De avond werd afgesloten met een sauna en de warmte deed enorm veel deugd. Ik heb eens uitgeprobeerd om sit-ups te doen in de sauna, gezweet dat ik heb:-)

Op zondag gingen
Frank en ik meetrainen met de Gavertrimmers. We liepen eerst een 2-tal km om dan aan te sluiten bij de groep om er nog 16 bij te lopen. In het eerste rondje gleed ik uit in een bocht en bezeerde mijn knie. Sedert zondag heb ik dus niet meer gelopen, misschien vanavond. Mijn knie baart me geen zorgen maar ik heb last van lage rugpijn en weet niet of ik er wel verstandig aan doe om te lopen.
Tot de marathon van Parijs is het nog 12 weken en een half. De lange duurlopen komen stilaan in het verschiet.

En dan is er op 24 januari de loop der lopen: "leffeloop"...
Ik zag op facebook dat we al met 19 bloggers/facebookers zijn. Dat ze maar genoeg Leffe inslaan. Verleden jaar waren er 650 deelnemers maar ik denk dat er dit jaar nog een paar 100 zullen bijkomen. Hopelijk verloopt de inschrijving dit jaar minder chaotisch. Op de eerst editie hadden ze blijkbaar zo een grote opkomst niet verwacht. Ik zal alvast op voorhand inschrijven...
Ik zou zeggen: allen daarheen!

Commentaren

De opkomst zou dit jaar wel eens nog groter kunnen zijn.... dat beloofd.

Gepost door: natalie | 13-01-10

Run for Leffe Dat mogen we zeker niet missen!

Gepost door: Koen | 13-01-10

Dat lijkt me idd. zeer relatief: "rustig ten huize van de Spencers";-)

Gepost door: Tiny | 13-01-10

Leffeloop ... 't is staking in de brouwerij: no Leffe for you ;-)

Gepost door: geert | 13-01-10

Leffe! Kom ook voor de Leffe. En diene euro in de wasmachine, da was de mijne :-)

Gepost door: etienne | 13-01-10

leffe ? ik loop voor het goede doel ! dwz voor Christ :-) hi hi

Gepost door: Katrien | 14-01-10

Ja het begint te korten hé, Utrecht is ook nog maar een 12 weken!! Ik hoop wel dat ze genoeg leffe hebben ingeslagen want den unibev werkt niet echt mee hé!

Gepost door: Wendy | 17-01-10

Errug lekker die Leffe maar het past niet in mijn M-schema :-) Komende zomer wil ik toch eens naar Belgie komen voor zo'n geweldige loop.

Gepost door: Bjorn Paree | 19-01-10

De commentaren zijn gesloten.