29-12-09

Twee wedstrijden op één weekend!


tieltHet voorbije weekend werden er 2 wedstrijdjes afgehaspeld. Zaterdag zakte ik af naar Tielt om er de Kerstcorrida te lopen terwijl ik zondag in Sint-Eloois-Winkel de San Silvestercross liep.

In Tielt kwam ik al onmiddellijk enkele bekenden tegen: Nico, Peter, Herman en Martine, Natalie Tijtgat die knap derde werd, Ann en Philippe van de Gavertrimmers. Nadien, aan de toog, zag ik dat er een 10-tal Gavertrimmers aanwezig waren.
Nico stelde voor om samen met mij te lopen en Herman en Ann gingen ook samen blijven en zien hoe ver ze raakten. Na enkele kilometers waren Nico en ik nog samen maar hadden Herman en Ann zich wat laten uitzakken. Ik was mijn Garmin vergeten dus had ik er absoluut geen idee van hoe snel of hoe traag we gingen.
Twintig jaar geleden studeerde ik in Tielt aan de Hogeschool maar ik kon me niets meer herinneren van de heuvels die rond de markt lagen. Ik zal het geweten hebben; 4 maal moesten we de "berg" naar de markt toe oplopen. In mijn studententijd bleven we waarschijnlijk meer hangen aan de toog dan te gaan lopen in de buurt ;-)
De laatste kilometers kreeg ik het een beetje lastig. Niet verwonderlijk denk ik want we waren al de ganse dag in de weer. In de late voormiddag moesten we naar een begrafenis in Oostduinkerke. 's Middags waren er op de rouwmaaltijd pistolets met soep en koffie nadien en dit was bijgevolg het enige voedsel dat ik at over een ganse dag.
Ik finishte in 53'44" over een afstand van 10,2 km (11,390 km/u). Nico was een seconde sneller, galant dat die mannen zijn, hé, de laatste tijd ;-)

De dag erop in Winkel was Herman er terug, hij liep eerst de korte cross voluit om daarna op 't gemak de lange cross te lopen. Ikzelf was oorspronkelijk van plan om de korte cross samen met ons Marie op 't gemak te lopen en daarna de lange cross goed door te geven. Het probleem dat ik telkens heb om pas na een 8-tal kilometer op gang te komen zou dan meteen van de baan zijn want dan zou ik goed opgewarmd aan de start komen. Marie besliste echter om niet mee te gaan naar Winkel, de kinderen hadden een film gehuurd en dat vond ze blijkbaar veel interessanter...
Langs de kant zag ik verschillende bekenden waaronder Anja die de korte cross liep en Rony van de Gavertrimmers die foto's maakte evenals Martine van Herman.
Frank stelde voor om samen te lopen maar ik had op onze trainingen al gezien dat hij in een korte tijd heel wat progressie had gemaakt dus vreesde ik dat ik niet ging kunnen volgen.
Mijn eerste rondje ging in 23'15" en zoals dikwijls vond ik in het tweede rondje mijn tweede adem. Rondje 2 ging in 21'32" wat resulteerde in een tijd van 44'47" over 8,5 km, 11,388 km/u. Bijna exact hetzelfde tempo als in Tielt.

Nadien dronken we nog een Leffe met Herman en Martine en Herman had een tip voor mij. Volgens hem zou ik veel deugd hebben aan een lange opwarming vóór een wedstrijd. Ik zal er in de toekomst eens aan denken.

Voordat we naar huis reden was er nog een tussenstop in de plaatselijke frituur. Wat kan dit toch smaken: frikandel, mini-loempia, kaaskroket, chickendips en een hele grote bak frieten....

Zo, de laatste wedstrijd in 2009 is gelopen, op naar 2010!

08:54 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Dat het voor jullie een prima jaar mag gaan worden. Zonder "gipsvluchten" in een goeie gezondheid.

Gepost door: Tiny | 29-12-09

Mooi afsluitend weekend van het jaar met twee knappe wedstrijden. Proficiat. Mijn beste wensen voor 2010.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 29-12-09

Goed bezig Je bent goed bezig zo op het einde van het jaar.
Fijne jaarwisseling en in 2010 nog meer loopplezier en blessurevrije kilometers.

Gepost door: John | 29-12-09

jawadde dadde mooie afsluiters ! proficiat ps had er nog een 3e ronde geweest was die waarschijnelijk in 21min ...dieselke :-)

Gepost door: Katrien | 29-12-09

amai druk weekend achter de rug mn gedacht, knappe positieve split gelopen in je cross!

Gepost door: Peter | 29-12-09

Amai twee wedstrijdjes op weekend chapeau! Mooie afsluiter van het jaar! Loop ze nog goed in 2010!

Gepost door: Carmen | 29-12-09

Veel loop plezier toegewenst in 2010.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 30-12-09

Een heel gelukkig nieuwjaar!!! Wie weet wordt 2010 weer een jaar vol pr's, op de marathon bv (sneller dan Philippe ;-)).

Gepost door: Wendy | 30-12-09

Prettig eindejaar en een gezond en blessurevrij 2010...

Gepost door: Stofke | 31-12-09

Prima 2 wedstrijden op 2 dagen, cahapeau! Een gelukkig en gezond 2010 en dan volgen PR's wel van zelf.

Gepost door: Petra | 01-01-10

Beste wensen voor een gezond en sportief 2010

Gepost door: Marc | 01-01-10

2010 allez, je 2010 wordt nog zotter dan je 2009! ;-)
Mag ik je bij deze al het beste wensen?

Gepost door: geert | 02-01-10

De commentaren zijn gesloten.