30-11-09

't Is voor niks!


startnummerGisteren stond de natuurloop 't Is voor niks in Geldrop (Nederland) met stip genoteerd in mijn agenda.
Hoe Katrien, Julie en ikzelf er uiteindelijk in geslaagd zijn om er op tijd te geraken met de hulp van Maarten kan je lezen op de blog van Julie.

Eenmaal ter plaatse was er het blije weerzien met heel wat Nederlandse bloggers oa Tiny en Ron die de ganse tijd bij ons gingen lopen en verder nog: Petra, Ronald, Maurice, John, Richard... Waarschijnlijk ben ik er nog enkele vergeten. Verder was ons Belgisch betonske Johan ook aanwezig. Hij koos voor de marathon omdat deze wedstrijd deel uitmaakte voor de Ultracup waar hij achtste stond en nu waarschijnlijk nog beter.

De wedstrijd startte op asfalt maar algauw doken we de prachtige natuur in met bos en heide, zandstroken, moeras (gelukkig lag er een houten staketsel overheen), veel éénmanspaadjes. Dit laatste maakte het de wedstrijdlopers niet gemakkelijk om iemand voorbij te steken.
Ons clubje van 5 had hier geen last van want voor ons was het eerder een lange duurloop terwijl we honderduit vertelden. Na 5 km was er al een eerste bevoorrading met peperkoek en water, 5 km verder dronken we een lekkere thee.
Op de moeilijke stukken kreeg ik het na 20 km wel wat lastig maar na een koffietje bij de laatste bevoorrading ging het terug iets vlotter. Tot we plots aan km 27 door het zand moesten. Toen het ook nog bergop ging had ik eventjes een dipje maar toen was het niet ver meer.

We finishten samen met ons 5 in een tijd van 3u06' over een afstand van 30,34 km. Dit heeft een gemiddelde snelheid van 9,8 km/u. Als je dan bedenkt dat er 4 bevoorradingspunten waren alwaar we een koffie, -thee en -eetpauze hielden dan zal de gemiddelde snelheid van het lopen rond de 10 km/u gelegen hebben. Voor mij iets te snel voor een lange duurloop en dan zeker gezien het parcours. Maar ik heb ervan genoten en ook veel kunnen kletsen dus al bij al zat het goed.

Nog even vermelden dat ik deze prestatie dankzij Katrien degelijk “gekleed” kon volbrengen. Zonder haar was het in mijn onderbroek te doen want mijn loopbroek lag gisterenavond nog op dezelfde plaats thuis als toen ik 's morgens vertrok.
Nadien werd er nog wat nagekaart en gesmuld van lekkers van Tiny en Petra. Daarbij dronk ik nog een tas “snert” en zo konden Katrien en ik terug richting thuishaven trekken. De autorit vloog voorbij mede dankzij ons Katrien die de taak van GPS op zich nam, geen twee keer dezelfde missers...
Nog een koffietje gedronken bij Katrien en Christ en dan richting Harelbeke voor een blitzbezoek bij mijn ouders. Even later kwam Christ daar ook langs om een vergeten tas op te halen, we hadden blijkbaar een beetje te veel gekwebbeld in de auto.

Eenmaal thuis stond er een mooie tafel gedekt en kon ik mijn voetjes onder tafel steken om te “gourmetten” met dank aan Frank voor het heerlijke diner.

Kortom het was een prachtige dag met een lekker einde...

finishnadien2

12:14 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

Het was gezellig om met je de 30 km te volbrengen. Ondanks je trainingsachterstand een prima prestatie!

Gepost door: Ron | 30-11-09

superleuk! Superleuke dag gehad gisteren en die "slobberbroek" stond je nog wel! Schitterend gelopen en schitterend chauffeur gespeeld ;-) Tot de volgende!

Gepost door: Julie | 30-11-09

Een mooi dagske was het. Waar vind je dat? Een duurloop met lunch pauzes;-)

Gepost door: Tiny | 30-11-09

lachen en sporten is GEZOND maar blijkbaar is niet zo goed om ons geheugen op peil te houden , ik heb me super gejeunt !!!!!

Gepost door: Katrien | 30-11-09

Ondanks een trainingsachterstand netjes gelopen.
Leuk je ontmoet te hebben. Tot de volgende...

Gepost door: John | 30-11-09

Nette duurloop Het was er mooi en supergezellig in Geldrop.
Leuk je vooraf even te zien.
Volgend jaar weer en dan de marathon!

Gepost door: Martin | 30-11-09

leuke uitdagingen in 2010 Amaai das niet niks die nieuwe uitdaging van jouw. Ben toch wel benieuwd naar die verhalen. Leuke levesles in 3 punten !

Gepost door: Petra | 30-11-09

Niet voor niets Uit je verhaal maak ik op dat je niet voor niets naar Geldrop bent gekomen! Leuk dat je er was!

Gepost door: M@urice | 30-11-09

ik zal alvast maar beginnen trainen voor volgend jaar zeker ? Lijkt me echt gezellig te zijn!

Gepost door: jogginggirl | 30-11-09

@ Jogginggirl Ik pak je op je woord voor volgend jaar. Er is trouwens voor elk wat wils: afstanden van 6 km tot 42,5 km!

Gepost door: Spencerwoman | 30-11-09

mooie prestatie Veerle!

Gepost door: Peter | 30-11-09

Het was weer leuk om onze zuiderbuurtjes weer te zien in Geldrop. Of te wel, het was kei gezellig.

Gepost door: Rich@rd | 30-11-09

Ja als je in gezelschap bent is het altijd fijn en dan sleuren ze je door de moeilijke momenten e. knap gedaan, ook al was het iets te snel voor u.

Gepost door: Carmen | 30-11-09

Tsjonje, wat een bloggers feest gebeuren en helemaal top zo met elkaar.
Prima gelopen en geniet ervan.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 30-11-09

Gezelligheid kent geen afstand of tijd . Leuk te lezen dat je ervan genoten hebt.

Gepost door: Bjorn Paree | 01-12-09

top het was een superleuke dag en goed lopen Veerle. Leuk je weer even ontmoet te hebben

Gepost door: Ronald | 01-12-09

Die finishfoto is echt geweldig!! Mooi gedaan hoor, maar wat een hectische dag lijkt mij! Grt

Gepost door: Wendy | 02-12-09

Super voor niks Mooi gelopen Veerle. Jullie kwamen nog zo fris over de finish.
Volgend jaar weer (maar dan wel met je eigen broek)

Gepost door: Petra | 03-12-09

De commentaren zijn gesloten.