28-06-09

Duathlon!


kastelenloop 2Gisterenmorgen had ik via face-book mijn “change of plans” al laten weten. Een aanval op mijn PR op de halve marathon zal voor op 2 oktober zijn. Dan loop ik Rapper dan een Ezel met verschillende passage aan mijn ouderlijke thuis. De supporters zullen hun keeltjes mogen smeren...

De werken aan onze tuin komen terug op gang en gisterennamiddag gingen de stielmannen het kader komen uitleggen om beton te gieten. ’t Waren rappe mannen en rond 13u waren ze al klaar.

Ik besloot om de fietstocht van volleybalclub BIDAVO mee te doen. Normaal ging Frank alleen met de kinderen gaan met Maudje op de bagagedrager. Bij aankomst aan de sporthal bleek dat de fietstocht van 25 km iets langer was (35 km), de korte versie was amper 10 km en dit vonden we dan weer te kort.
Ze hadden er heel veel werk ingestoken maar algauw bleek dat we ons mispakt hadden. Het ging onmiddellijk richting Kennedypark en verder via Bellegem, Aalbeke, Marke... Onze kinderen hadden de grootste moeite om de hellingen op te rijden. Er was geen enkele stop voorzien om iets te drinken. Gelukkig had ik 2 kleine flesjes sportdrank maar als je met zessen zijt is alles snel leeg.
De cafeetjes die we tegenkwamen waren allemaal gesloten en ondertussen weten we dat de buurtwinkeltjes met uitsterven bedreigd zijn. Maud – goed voor 30 kg – zat dan al achterop mijn fiets. Frank kreeg telkens materiaalpech (ketting eraf).
Na afloop waren er belegde broodjes maar deze moest ik aan mijn neus voorbij laten gaan, het was toen al bijna 17u.

Ik ben dan als een wervelwind richting Izegem getrokken en om 17u15 had ik mijn nummer (138), een kwartiertje vóór het startschot.
Dat was even stressen, van ontspannen aan de start komen was hier geen sprake. Algauw zag ik Roadrunner Jan, Nico, Katrien, Sandra Cauwels en enkele Gavertrimmers.

De eerste 5 km liep ik aan 11 km/u maar ik had al vlug door dat ik dit geen 21 km lang ging uithouden. De zon scheen volop en op de lange rechte stukken hadden we telkens wind op kop.
Na 10 km was de snelheid gezakt naar 10,8 km/u en rond kilometer 12 moest ik zelfs een stukje wandelen. Ik verloor daardoor niet al te veel tijd (km 12 aan 6’ – toch nog 10 km/u). Net zoals 2 jaar geleden begon het spelletje “haasje over met Hansy” terug. De ene km liep hij voor mij, de andere km net andersom.

Na ronde 3 was mijn gemiddelde snelheid gezakt onder de 10,5 km/u zodat een tijd onder de 2 uur er zelfs niet meer inzat. Er waren 4 rondes en in de laatste ronde vond ik mijn tweede adem terug. Ik haalde na 19 km nog een dame bij en in de laatste km liep ik nog 5 mannen voorbij.
Zo werd ik tiende dame – net als vorig jaar maar toen was ik 6’ sneller – in een tijd van 1u59’18”. Daar ben ik best tevreden mee, ik had heel hard afgezien. In die derde ronde dacht ik zelfs aan opgeven maar dat staat niet in mijn woordenboek.
Een dikke merci aan de vele supporters langs de kant: Frank en Marie (na de belegde broodjes waren ze nog afgezakt naar Izegem), Anja Acke en familie, Christophe van de Gavertrimmers, Chris en Manou van Katrien, Bart van Anita, canicrosser Etienne aan de bevoorrading... Ongetwijfeld vergeet ik er nog.

Nadien werd er een pintje gedronken samen met de face-book-bloggers en supporters. Sandra Cauwels werd eerste dame en mocht met een “roze fiets” naar huis. Ikzelf won een waterkoker. Dame nummer 11 won een donsdeken... dit vond ik een mooiere prijs.

Nog een leuk fait-divers: ik liep met nummer 138 en behaalde de 138ste plaats, als dat geen extra prijs waard is...

Update: Straks gaan Frank en ik supporteren naar de Leie-corrida in Lauwe. Vanavond is er dan een feestje bij oma en opa Spencer om 't verlof in te zetten. Ik trakteer met den aperitief en de taart nadien, rara, wat heb ik te vieren volgende week? De champagne staat al koud...

kastelenloop 1

04:58 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

No.138....1 Leffe Blond. Mooie prijs toch!

Gepost door: Tiny | 28-06-09

in Kuurne gaan we da PR gaan halen

Gepost door: Nico | 28-06-09

schoon zenne; zeker met dat warme weer!!!

Gepost door: Jess | 28-06-09

Prachtige prestatie hoor in dit zwoele weer... en top tien...als dat geen mooi resultaat is...

Gepost door: natalie | 28-06-09

veel te warm voor te lopen, maar toch nog een mooie tijd hoor

Gepost door: Peter | 28-06-09

Mooie prestatie Proficiat Veerle. 't Was niet simpel. Mooi dat ge toch nog onder de 2 uur bleef.

Gepost door: etienne | 28-06-09

Het parcours van Rapper dan een Ezel 2009 is gewijzigd : http://www.rapperdaneenezel.be/parcours.htm

Gepost door: kuurne | 28-06-09

warm We hebben het toch maar gedaan hé in zo'n warmte nen halve lopen :-)!! Proficiat!

Gepost door: sandra | 28-06-09

Amaai! Een druk en sportief dagje achter de rug, knappe prestatie geleverd in die hitte, proficiat!

Gepost door: Wendy | 28-06-09

Knap me zo'n weer !
Enne...
Ik stel voor dat je eens nr 1 vraagt :)

Gepost door: jogginggirl | 29-06-09

138 ik had niet anders verwacht van een cijferfetisjiste :-)
Nu nog zwemmen hé ...

Gepost door: geert | 29-06-09

prachtig wat heb je terug een prachtig prestatie af gelegt in zo een warmte, daar steek ik een pluim voor in de lucht, nogmaals een dikke proficiat

Gepost door: anja | 29-06-09

Het zwemmen erbij en we hebben een triathlon :-)

Gepost door: Bjorn | 30-06-09

een mooie halve zo met die warmte!

Gepost door: martine | 30-06-09

Heb jij iets met nummers ofzo? ;))

Gepost door: Gert | 01-07-09

De commentaren zijn gesloten.