02-06-09

Kortrijk Loopt en trainen met Heidi Rakels.


heidi rakels
kortrijk loopt1Gisteren was het dan zover: ik zou voor het eerst deelnemen aan de 11 km van Kortrijk Loopt. Normaal gezien zou ik nu in volle voorbereiding zitten van Rondje Voorne maar de ziekenhuisopname van Frank besliste er anders over...

Om 10u45 kwam ik aan in de sporthal maar doordat er maar 1 afhaalstand voor de nummers van de 11 km was (meer dan 700 nummers) kwam ik te laat om de start van de mannen om 11u te zien. Er stond een rij van wel 40 meter aan te schuiven voor een startnummer. Dit zou toch heel wat vlotter kunnen verlopen met extra vrijwilligers.

Ik zag heel wat bekenden; vrienden, facebooklopers, collega's, loopclubgenoten en bloggers.
Ik startte samen met Jogginggirl Veerle, Katrien en Diana. We hadden alle vier ongeveer hetzelfde doel: rond het uur eindigen.
De eerste 2 kilometer verliepen vlot vooral omdat er verschillende stukken bergaf gingen. Ik zat algauw in een comfortabel ritme en toen we net vóór de Broeltorens kwamen zag ik Frank, Liza en Maud. Onderweg had ik al verschillende keren mijn naam gehoord. Altijd leuk als je een "thuismatch" loopt.
Aan kilometer vijf had ik een tijd van 26'18". Vanaf dan stonden er heel wat minder supporters langs de weg en langs het kanaal blies de wind in het nadeel. Ik verloor een beetje tijd maar alles bleef nog binnen de perken; volgens Garmin zou ik net onder het uur eindigen.
De laatste 2 kilometer kreeg ik het wat lastiger, vooral omdat het vanaf dan bergop ging. De warmte speelde ook een rol, net alsof de hitte opsteeg vanuit het asfalt. Nog vooraleer we halfweg waren had ik al Paul V. ingehaald en aan kilometer negen had ik nog een aantal heren te pakken. Leuk, als je weet dat de heren een half uur eerder vertrokken waren.
Ik finishte in een tijd van 59’06” en daarmee ben ik best tevreden. Met zo weinig trainingskilometers in de benen kan ik eigenlijk niet anders dan content te zijn. Ik eindigde als 89ste op 705 aankomsten.
Nadien nog een praatje gemaakt met Gella (of was het Ulla?) waarna ik naar huis reed.

heidi 1In de namiddag stond er nog een demonstratietraining in mijn agenda met Heidi Rakels.
Heidi behaalde brons op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona, werd verschillende keren Europees kampioen, Wereldkampioen en ze werd 17 maal Belgisch kampioen.
Het aantal liter zweet dat ik gisteren gelaten heb is ondertussen al ruimschoots aangevuld... Het was meteen de eerste keer in 3 maanden dat ik mijn kimono nog eens aantrok.
Het voorbije verlengde weekend werd er dus eentje vol afwisseling op sportief gebied.

Vanavond is Willem (van zus Tine) op logement.
Leuk voor onze meiden om eens een klein ventje te vertroetelen. Alhoewel heel klein is hij niet meer: met zijn ruim negen maanden en meer dan elf kilo is hij niet echt klein meer te noemen.
Straks stop ik hem in bad, daarna een flesje en dan mag hij de ganse nacht goed doorslapen...

19:26 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

knap gelopen daar in Kortrijk en wel tof dat je daarna nog met een beroemdheid als Heidi Rakels mocht trainen!

Gepost door: Ruthje | 02-06-09

Kei goed gedaan! Leuke afsluiter van de dag. Een sportieve dag heb je wel gehad! altijd leuk

Gepost door: Carmen | 03-06-09

Proficiat, heel mooie tijd na zo weinig training

Gepost door: Stofke | 03-06-09

Knap gelopen in Kortrijk!!

Gepost door: Wendy | 03-06-09

De commentaren zijn gesloten.