27-05-09

Op 't gemakske...


mont-ventouxDe tijd vliegt voorbij en heel wat klusjes blijven liggen. Frank en ikzelf waren al van het principe om zoveel mogelijk van het leven te profiteren en na de toestanden met de ziekenhuisopname van Frank zal dit zeker zo blijven. Carpe Diem!
Niet dat we hier thuis alles laten verloederen en vervuilen maar eens een klusje laten liggen om er een dagje tussenuit te knijpen moet kunnen. Tot enkele weken geleden namen Frank en ik regelmatig tijdens de week een dagje vrij om bv. een dagje te relaxen (ontbijtje, sauna, bubbelbad, lekker etentje...). Andere keren gingen we cultuur opsnuiven met een bezoek aan een museum of tentoonstelling (Körperwelten, Guislainmuseum, Kriekbrouwerij...). Een dagje zonnen aan zee of fietsen in de polders zat er regelmatig tussen. Of wat dacht je van een stadsrondleiding in Brugge, Antwerpen of Brussel met bij deze laatste een obligaat etentje in de “Rue des Bouchérs”...
Met de kinderen wordt er regelmatig een dagje uit gepland (bezoek Atomium, Technopolis, Aquatopia...) maar wij samen met zijn tweetjes daar geniet ik enorm van.

Als Frank terug volledig mobiel is zullen we de draad met heel veel goesting oppikken en nog meer genieten van kleine dingen.
Momenteel zijn er ingrijpende veranderingen gepland aan onze tuin en eens dit alles achter de rug is is er volop tijd voor “quality time”...

Morgenavond is er het derde deel van de fietsherstelcursus die ik volg en naar mijn gedacht is alles veel te theoretisch (op het randje van saai zelfs). Mijn collega Trui en ik zijn bijgevolg morgenavond van plan om een glaasje te gaan drinken na de les. Met diezelfde Trui ga ik dan op vrijdagavond naar de schouwburg in Kortrijk voor de voorstelling “eelt” van Wouter Deprez. Dit zal lachen geblazen worden.

Door het goede nieuws dat Frank geen 3 maanden antibiotica moet krijgen kunnen we onze geplande reis naar de Mont-Ventoux maken. Frank was van plan om de kale berg op te lopen maar dit zal nu wel niet het geval zijn. De koninginnerit van de Tour passeert daar evenwel en dit zal evenzeer genieten worden.

Doordat ik net nachtdienst gehad heb is mijn pinksterweekend bij deze al begonnen. Ik zal toch een klein beetje klusjes moeten doen, denk ik....
Alhoewel ik zondag samen met zus Tine, Marie, Tomas en Lukas op commando-parcours ga in Noord-Frankrijk...
Wat het lopen betreft staat alles op een heel laag pitje. Ik kom aan 1 maximuun 2 trainingen per week. Verleden week liep ik samen met Det 22 km op een wandeling in Kuurne. ’t Was aangenaam en eigenlijk doe ik dat het liefst. Een parcours dat volledig bewegwijzerd is met nu en dan een drank –of eetstop. Op ’t gemak lopen, bijpraten en genieten van de natuur.
Op pinkstermaandag loop ik de 11 km in “Kortrijk Loopt”, de verwachtingen zijn na het weinig trainen bijgevolg niet hoog gespannen. Daarna volgen 2 halve marathons (14 juni: Mc Bride en op 27 juni de Kastelenloop in Izegem) met weeral geen hoge ambities. “Run for Fun”, heet dit dan...

13:53 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Q-time zoek ook nog naar zo'n cursus maar vind er geen in m'n buurt.
Enneuh ... start maar zo vlug mogelijk terug met die Q-time momenten; ge kunt het beide gebruiken!

Gepost door: geert | 27-05-09

Run for Fun ; uiteindelijk is plezier in het lopen toch het allerbelangrijkste ? Geniet er van en die snelle wedstrijden komen vanzelf wel weer.

Gepost door: Bjorn | 27-05-09

momenten 't is hier van 't zelfde zenne ... werken als het moet ... profiteren van zodra het kan!!! Gelijk hebben jullie!!!

Gepost door: Koen | 27-05-09

Genieten vant leven, denk dat dat eigen is aan lopers!

Gepost door: Wendy | 27-05-09

Van krak hetzelfde principe hier, en na het lezen van je postje ervan overtuigd dat het eigenlijk nog veel meer zo zou moeten zijn: carpe diem! alles gaat veel te snel, een mens zou veel meer moeten kunnen genieten van de dingen des levens, van gezin, van vrienden, ...
Zorg voor jullie zelf, en ... nog veel recovery-succes en carpe-genot!

Gepost door: anje | 27-05-09

De commentaren zijn gesloten.