17-05-09

Lopen, feesten, feesten en... feesten.


kathoVooraleer we richting kust trekken om te brunchen ter gelegenheid van het vormsel van Liza en Marie wil ik nog een berichtje posten.

Het lange weekend werd vrijdag ingezet met de Katho-corrida in Torhout. Ik was al enkele keren aanwezig om te supporteren maar liep er nog nooit.
Dit jaar liepen we met een chip zodat we ons helemaal achteraan posteerden om te starten. Uiteindelijk bleek dat er enkel chipmatten lagen aan de aankomst zodat we een dikke halve minuut verloren aan de start.
Er waren heel wat bloggers en facebookers aanwezig en de meesten besloten om er samen een trainingsloop van te maken. Ikzelf liep de eerste km samen met Det, de zus van Frank, die met Franks nummer liep. Jogginggirl Veerle was toen al uit het zicht verdwenen. Det maande mij aan om mijn eigen tempo te lopen en zo kwam ik bij An en Patrick van Joggingclub Wevelgem terecht. Kilometer 2 werd samen met hen afgehaspeld.
Nadien versnelde ik nog ietsje en zo liep ik de laatste 8 km samen met een onbekende dame die perfect mijn tempo liep. Mijn tussentijd aan 5 km was 26’15” (zelfgeklokt). Tussen kilometer 7 en 9 stond er wel een heel strak windje en als je maar met 2 bent dan kan je je moeilijk wegsteken.
Aan 9,5 km kwamen Katrien en Rita van de flacskes naast mij lopen. Ik bleef echter mijn zelfde tempo aanhouden en klokte af in 51’49” (officieel: 52’26”).
Na de hectische voorbije weken ben ik daar uiteraard heel tevreden mee. Ik ging niet tot het uiterste en was zeker niet kapot aan de finish maar die kortere wedstrijden kunnen me niet echt bekoren. Ik loop het liefst lang en traag. Jammer dat Rondje Voorne dit jaar voor mij niet doorgaat maar er komen nog kansen.
Nadien hebben enkele die-hards de boel daar gesloten met dank aan Koen VS voor de Leffebonnekes.

Gisteren was er dan de vormselviering van Liza en Marie waarna we verwacht werden bij Arne om daar te genieten van een hapje en een drankje, ’t was zeker in orde.
Straks trekken we richting Nieuwpoort om te brunchen en in de late namiddag worden we verwacht op het feest van Stef die ook gevormd werd.
Het wordt dus een super-Bourgondisch weekend, de koolhydraten worden maximaal aangevuld.

Frank doorstaat het voorlopig redelijk goed. Met krukken geraakt hij waar hij moet zijn en straks gaat ook de rolstoel mee naar ’t zeetje. Zoals het er naar uit ziet zal het iets van lange duur worden. Woensdag moet hij nogmaals onder de botscan en daarna zal er beslist worden of er een antibioticakuur van 3 maanden (ja, jullie lezen het goed) nodig is of niet. Hoe dit alles praktisch te regelen zal zijn daar zijn we nog niet uit want met orale antibiotica zou het niet lukken. De dokters denken nu eerder in de richting van osteomyelitis met botoedeem. Maar we zijn nog zover niet en misschien valt het allemaal beter mee dan verwacht.

Saluutjes.

09:54 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

proficiat aan Marie en Liza !
En hopelijk zijn die IV toestanden voor Philippe niet nodig, ik duim met jullie mee op een goed herstel !

Gepost door: jogginggirl | 17-05-09

proficiat voor Marie en Liza .. geniet van het zeetje en veel beterschap voor Philippe.

Gepost door: Edith | 17-05-09

Positief blijven denken...geniet ervan aan de zee. Nen dikke proficiat aan Marie en Liza.

Gepost door: natalie | 17-05-09

Alles valt .. in de juiste plooi . Daar ben ik zeker van . Geniet met volle teugen van dit Bourgondisch weekend en we hopen allemaal op een positieve botscan !

Gepost door: Kristien en ivan | 17-05-09

Mooi weekend en hopen op een goede botscanuitslag...

Gepost door: Stofke | 17-05-09

Proficiat aan de feestvarkens, en hopelijk vinden ze de beste remedie om Frank snel terug op de been te krijgen!

Gepost door: Wendy | 17-05-09

Goed dat Philippe weer thuis is. En prima dat jezelf ook tijd gebruikt om te ontspannen! Proficiat aan de feestelingen!

Gepost door: Tiny | 17-05-09

proficiat met de communie en blij je eens gesproken te hebben in Torhout. Met al de drukte ben je toch sterk bezig, vooral tijdens je blijven plakken maar het is goed dat je eens je zinnen verzet !

Gepost door: wim | 17-05-09

Proficiat aan de communicanten! Altijd het beste blijven denken en jullie zullen er wel doorkomen! Ik duim op een goede afloop

Gepost door: Carmen | 17-05-09

GENIETEN van de mooie momenten van het leven, niet wat jullie niet kunnen, wel wat jullie wel kunnen !
het zal op termijn goed komen ! succes met de dochters ! renate

Gepost door: runswimgirl | 17-05-09

Greetings from Chester Proficiat aan Marie & Liza en hopelijk een spoedig herstel aan Philippe. Misschien tot op Kortrijk Loopt op 1 juni?! Ik doe mee aan de 5km

Gepost door: Nathalie | 17-05-09

Proficiat voor Marie en Liza. Feest maar lekker!

Gepost door: Gert | 17-05-09

Proficiat voor de dochters. Veel plezier aan de zee.

Gepost door: Yves | 19-05-09

De commentaren zijn gesloten.